CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

11.6.08

23χρονος φοιτητής καταδικάστηκε από ισλαμικό δικαστήριο σε θάνατο

[Έλαβα αυτό το μέιλ από τον αγαπητό Λασκαράτο, το προώθησα και το αναδημοσιεύω.]

Ο κ. Sayed Pervez Kambaksh είναι 23χρονος φοιτητής δημοσιογραφίας στο Αφγανιστάν που καταδικάστηκε απο ισλαμικό δικαστήριο σε θανατο. Ποιό ηταν το έγκλημα του; Κατέβασε απο το διαδίκτυο ένα άρθρο για τα δικαιώματα των γυναικών! Το άρθρο που προερχόταν απο περσική ιστοσελίδα, υποστήριζε ότι οι μουσουλμάνοι φονταμελιστές που διατείνονται ότι το ίδιο το Κοράνι καταχυρώνει την καταπίεση των γυναικών στις ισλαμικές κοινωνίες έχουν παρερμηνεύσει τα λόγια του Πρόφητη Μωάμεθ... Ο 23χρονος μοίρασε το άρθρο σε συμφοιτητές και καθηγητές του με σκοπό, όπως ισχυρίστηκε,να γίνει δημόσια συζήτηση για το θέμα. Το αποτέλεσμα ηταν να συζητηθεί, να δικαστεί με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς παρουσία συνηγόρου, όπως ισχυρίζονται οι γονείς και οι φίλοι του, και να καταδικαστεί σε θάνατο. Η βρετανική εφημερίδα Independent ξεκίνησε στις 31/1/2008 εκστρατεία για τη διάσωση του φοιτητή με βασικό αίτημα την ανστολή της εκτέλεσης του κ την επανάληψη της δίκης με δικαιότερους όρους.
Για να υποστηρίξετε τον Pervez μπορείτε να υπογράψετε εδω, και για να βρείτε περισσότερες πληροφορίες πληροφορίες να κατευθυθείτε εδώ και εδώ.

3 σχόλια:

περιούσιος είπε...

Όταν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους αποφάσισαν την εισβολή στο Αφγανιστάν, προέβαλαν ως δικαιολογία, μεταξύ άλλων, και την ανατροπή του θεοκρατικού και καταπιεστικού καθεστώτος των Ταλιμπάν. Έχουν περάσει μερικά χρόνια και απ' ό,τι διαπιστώνω οι Ταλιμπάν έχουν φύγει αλλά η νοοτροπία τους και η σκληροπυρηνική ερμηνεία, που έδιναν στο Κοράνι, παραμένει. Μακάρι να σωθεί ο φοιτητής!

αμμος είπε...

Καλημέρα αγαπητέ περιούσιε. Ως συνήθως συμφωνώ μαζί σου. Από τόσο μακριά που βρισκόμαστε μπορούμε μόνο να εκφράσουμε τη διαμαρτυρία μας, σκέψου αν θες να αναδημοσιεύσεις κι εσύ το κείμενο.

περιούσιος είπε...

Ναι, μου βάζεις μια καλή ιδέα. Θα το πράξω, φίλτατε.