CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

4.2.09

Κάλεσμα σε διαμαρτυρία για τη δίκη του Λύο Καλοβυρνά

ΟΜΟΦΥΛΟΦΥΛΙΚΗ ΛΕΣΒΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
www.olke.org - email: info@olke.org

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
Την Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου 2009 εκδικάζεται στα δικαστήρια της Αθήνας η αγωγή του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ εναντίον του ακτιβιστή Λύο Καλοβυρνά και της μη κυβερνητικής οργάνωσης "Σύνθεση - Ενημέρωση για τον HIV/AIDS", αξιώνοντας 1 εκατομμύριο ευρώ ως ηθική αποζημίωση για προσβο-λή προσωπικότητας.
Σε άρθρο του, στο τεύχος 22 του περιοδικού 10% που εκδίδει η Σύνθεση, ο Λύο Καλοβυρνάς στηλίτευσε τις δηλώσεις του μητροπολίτη σχετικά με τη δολοφονία του ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου. Συγκεκριμένα, ο μητροπολίτης είχε πει ότι ο ηθοποιός είναι ο ίδιος υπαίτιος για την δολοφονία του καθώς πίεσε τον δολοφόνο να κάνουν σεξ κι εκείνος επειδή δεν είναι «τέτοιος» αμύνθηκε. Είπε ακόμα ότι οι γκέι είναι «ηθικά απονευρωμένοι, με ψυχοπαθολογικές εκτροπές και ψυχασθένειες, με μανία ικανοποιήσεως της ψυχοπαθολογικής των εκτροπής, που έκαναν αξία ζωής το σωλήνα αποβολής περιττωμάτων».
Η ΟΛΚΕ σας καλεί μαζί με την Λεσβιακή Ομάδα Αθήνας, το Athens Pride και την Be Positive σε συγκέντρωση στο προαύλιο των δικαστηρίων την ημέρα της δίκης στις 10 το πρωί, για να υποστηρίξουμε τον Λύο Καλοβυρνά και να καταγγείλουμε την ρητορική μίσους κατά των γκέι, λεσβιών, αμφισεξουαλικών και τρανσέξουαλ από όπου κι αν προέρχεται. Οι πολίτες διαφορετικού σεξουαλικού προσανατολισμού αποτελούν συχνά θύματα λεκτικής βίας και κηρυγμάτων μίσους και μέσω των Μ.Μ.Ε. που οδηγούν σε βίαια εγκλήματα και περιθωριοποίηση. Δυστυχώς, η τακτική αυτή είναι εξαιρετικά διαδεδομένη και εξασκείται από ιεράρχες, πολιτικούς και δημοσιογράφους χωρίς να συλλογίζονται τις κοινωνικές συνέπειες των πράξεών τους.
Η ΟΛΚΕ απαιτεί την επέκταση του αντιρατσιστικού νόμου (927/1979), ώστε να συμπεριλαμβάνεται ο σεξουαλικός προσανατολισμός και η ταυτότητα κοινωνικού φύλου και να τιμωρούνται τα κηρύγματα μίσους και κατά των γκέι, λεσβιών, αμφισεξουαλικών και τρανσέξουαλ.
Όλες και όλοι στις 5 Φεβρουαρίου στα δικαστήρια της Ευελπίδων (κτίριο 4, αίθουσα 1), για να διαμαρτυρηθούμε για τα κηρύγματα μίσους και να απαιτήσουμε το σεβασμό όλων, ανεξάρτητα από τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή/και την ταυτότητα κοινωνικού φύλου.

Αθήνα 30 Ιανουαρίου 2009

4 σχόλια:

Alex Souplopoulos είπε...

Θα είμαι και εγώ εκεί για συμπαράσταση (εννοείται σε ποιόν!)

περιούσιος είπε...

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από ένα ιερωμένο (και ανώτατο, μάλιστα), ο οποίος έχει λησμονήσει το "αγαπάτε αλλήλους"και επιδίδεται σε κήρυγμα μίσους. Τέτοια είναι η λήθη του, μάλιστα, που δε θυμάται παρόμοια περιστατικά (ομοφυλοφιλίας, δηλαδή)μέσα στην Εκκλησία της Ελλάδος.
Ελπίζω και προσδοκώ σε μια απόφαση, που θα απορριψεί την αγωγή του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς.

Ανώνυμος είπε...

δε νομιζω οτι ειναι χριστιανικη πραξη η διωξη του καλοβυρνα απο τον μητροπολιτη σεραφειμ

www.arelis.gr
περιεχει ερωτονομικον
για οσους ειναι ομοφοβικοι

Κωστής Σπηλιώτης είπε...

Σόρι για την καθυστερημένη απάντηση, αλλά έτρεχα πολύ το τελευταίο τριήμερο, χωρίς να κοιμάμαι και πάντα σπίτι μου.

Άλεξ, ήμουν εκεί, αλλά δε συστηθήκαμε. Τα ξαναλέμε σε κάποια άλλη διαμαρτυρία :-)

Αγαπητέ Περιούσιε η δίκη πήρε αναβολή για το Νοέμβρη, θα μάθουμε τότε την οπτική του δικαστηρίου. Από τη μεριά μου δε με ενδιαφέρει τόσο το πως κάνει μια εκκλησία την αυτοκριτική της ή το πώς θεωρεί ότι θα σωθεί η ανθρωπότητα (καλώς ή κακώς δε λατρεύω κάποια θεό ή θεά), αλλά να μη διασπείρει κηρύγματα μίσους, όπως κι εσύ σωστά το έθεσες.

Αγαπητέ ανώνυμε, ο λόγος που εξέφρασε δημόσια ο σεβασμιώτατος είναι ρατσιστικός και ομοφοβικός, οι ιδιότητες όμως αυτές δεν έχουν λείψει δυστυχώς από το χριστιανισμό.