CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

19.5.07

Ο ιππότης Φερδινάνδος

[Ο μπλόγκερ Υπέροχα Απρόβλεπτος είναι ένας καλός φίλος που γνώρισα αρκετό καιρό πριν ξεκινήσω το μπλόγκινγκ. Αν επισκεφθείτε το μπλογκ του, θα δειτε ότι η σοβαροφάνεια είναι το τελευταίο που τον ενδιαφέρει: μπορεί να κάνει ποστ για το βιβλίο «Οι Έλληνες και το Παράλογο» του Dodds, αλλά και για την παιδική σειρά «Κάντι Κάντι». Κάπως έτσι, μου έστειλε σήμερα αυτήν την ιστορία στο μέιλ μου, η οποία θεώρησα ότι ταιριάζει απόλυτα και με το κλίμα αυτού του μπλογκ.]

Ο ένδοξος ιππότης Φερδινάνδος ο μέγας εξολοθρευτής δράκων είχε μια επικίνδυνη εμμονή: να χώσει το πρόσωπό του στα πλούσια στήθη της Βασιλίσσης, αλλά ήξερε ότι για κάτι τέτοιο η ποινή είναι θάνατος. Μια μέρα εξομολογήθηκε αυτό το μυστικό του στον σύντροφό του τον Λεόντιο τον ιατρό, ο οποίος ήταν και ο αρχίατρος του Βασιλιά.
Ο Λεόντιος ο ιατρός, αφού σκέφτηκε, του είπε ότι βρήκε ένα τρόπο για να του ικανοποιήσει την επιθυμία του, αλλά όλη η ιστορία θα του κόστιζε 1000 χρυσά νομίσματα. Χωρίς δισταγμό ο ιππότης Φερδινάνδος συμφώνησε με το ποσό.
Την επόμενη μέρα ο Λεόντιος ο ιατρός παρασκεύασε μια φαγουρόσκονη και έριξε λίγη στον στηθόδεσμο της Βασιλίσσης, όταν αυτή έκανε μπάνιο. H φαγουρόσκονη άρχισε να ενεργεί.
Όταν τον εκκάλεσαν στα ιδιαίτερα βασιλικά δωμάτια για να αντιμετωπίσει το περιστατικό, ο Λεόντιος ο ιατρός πληροφόρησε τον Βασιλιά και την Βασίλισσα ότι μόνο ένα ειδικό σάλιο, αν εφαρμοστεί για τέσσερις ώρες θα μπορούσε να θεραπεύσει αυτή την φαγούρα. Και, σύμφωνα με τα τεστ, το μόνο κατάλληλο σάλιο, σαν αντίδοτο, ήταν αυτό του ιππότη Φερδινάνδου του μεγάλου εξολοθρευτή δράκων.
Ο Βασιλιάς αμέσως προσκάλεσε τον ιππότη Φερδινάνδο στο παλάτι. Ο Λεόντιος ο ιατρός έδωσε στον ιππότη το αντίδοτο της φαγουρόσκονης, το οποίο γρήγορα έβαλε στο στόμα του, και έτσι για τις επόμενες τέσσερις ώρες ο ιππότης εργαζόταν, με ζήλο, πάνω στα πλούσια και υπέροχα στήθη της Βασιλίσσης.

Η φαγούρα πράγματι πέρασε, η Βασίλισσα ανακουφίστηκε και ο ιππότης έφυγε ικανοποιημένος και τιμημένος σαν ήρωας. Όταν ο ιππότης Φερδινάνδος επέστρεψε στο σπίτι του, βρήκε τον ιατρό Λεόντιο, ο οποίος απαίτησε την πληρωμή των 1000 χρυσών νομισμάτων. Αλλά τώρα που η επιθυμία του είχε εκπληρωθεί, ο ιππότης Φερδινάνδος, επειδή γνώριζε ότι ο Λεόντιος ο ιατρός δεν θα μπορούσε ποτέ να αναφέρει την απάτη που κατασκεύασαν στον Βασιλιά, τον έδιωξε χωρίς να του πληρώσει τίποτα.
Την άλλη μέρα ο Λεόντιος ο ιατρός έχυσε μια πολύ μεγάλη δόση φαγουρόσκονης στο σώβρακο του Βασιλιά. Ο Βασιλιάς αμέσως εκκάλεσε τον ιππότη Φερδινάνδο...

[Και όπως θα ρωτούσε η Δούκισσα την Αλίκη: Ποιο είναι το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας;]

15 σχόλια:

Wonderfully Unpredictable είπε...

Καλημέρα Άμμε και σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Για να αποδώσουμε τα του καίραρος τω καίσαρι, η ιστορία αυτή δεν είναι δική μου. Είναι από ένα αρχείο powerpoint που μου έστειλε σήμερα το πρωί μια φίλη. Τα λέμε.

Υ/Α

αμμος είπε...

Ήταν σαφές πως η ιστορία δεν είναι δική σου, αλλά αρχείο που κυκλοφορεί, για αυτό τη δημοσίευσα με τόση ευκολία στο μπλογκ. Καλό σαββατοκύριακο!

dreamerland είπε...

Να μην βάζεις άλλους να σκέφτονται για σένα μήπως; :)

Cle Petridou είπε...

Μέρες είχα να περάσω από δω και σε βρίσκω ανανεωμένο!
Φορτσα!

kabamaru είπε...

xaxa! kalo to paramuthaki!

epwnimos είπε...

Θεική η ιστορία.

Αυτή κάπου την είχα ξαναδιαβάσει πιο παλιά. Μήπως κυκλοφορούσε και σε ανέκδοτο;

Ανώνυμος είπε...

Ωραιο ήταν το κειμενο! Θα γραψω κι εγω ενα ιπποτικο!

ΥΓ: Το ηθικο δίδαγμα είναι ότι οι γυναίκες έχουν "μπαλκόνια" και οι άντρες "καθιστικό" και καλό είναι να μην χώνεις τη γλώσσα σου εκεί που δεν σε (σ)παίρνουν!

Wonderfully Unpredictable είπε...

Διαβάζοντας το κείμενο, είχα δύο απορίες. Η πρώτη είναι πολύ απλή. Αν ο Φερδινάνδος είναι bi και τελικά η δεύτερη επίσκεψη δεν είναι τόσο επώδυνη όσο νομίζουμε; Η δεύτερη όμως απορία είναι πολύ πιο σοβαρή: Άραγε ο Λεόντιος ο ιατρός έδωσε ξανά στον ιππότη Φερδινάνδο, τον μέγα εξολοθρευτή δράκων, το αντίδοτο της φαγουρόσκονης ή τον άφησε να τα βγάλει πέρα μόνο με το σάλιο του;

αμμος είπε...

Καλώς τους/τες!
Δε με εγκατέλειψαν οι καλοί μου τρόποι, είμαι όμως για τετραήμερο στην Αθήνα και έχω συγκεκριμένες ώρες πρόσβαση σε υπολογιστή. Αρχίζουμε!

Αγαπητέ/ή Dreamerland και Σαμμάνε, χαίρομαι πολύ που η ιστορία σας γέννησε σκέψεις και συμπεράσματα. Και οι δύο νομίζω ότι έχετε δίκιο.

Φίλε Καμπαμαρού, ήμουν βέβαιος ότι θα σου άρεσε.

Καλή μου γιατηνΑρλέτα, σε ευχαριστώ πολύ. Έχω πολύ καλή διάθεση αυτήν την περίοδο και μάλλον βγαίνει και στο μπλογκ.

Αγαπητέ Έμπορα, καλωσόρισες στα σχόλια. Η ιστορία είναι ένα αρχείο Powerpoint που μου έστειλε ο Wonderfully Unpredictable. Πιθανόν να έχει τη βάση της σε ανέκδοτο, αλλά η γλώσσα είναι πολύ φροντισμένη, οπότε έχει γίνει μάλλον επεξεργασία και από κάποιο μερακλή. Ο βασικός λόγος που την ανέβασα είναι ο ευτυχής συνδυασμός ύφους και χιούμορ.

Φίλε Απρόβλεπτε, όσον αφορά την πρώτη σου απορία, νομίζω ότι με το ομοφυλόφιλο σεξ πρέπει να ισχύει ό,τι και με τις υπόλοιπες απολαύσεις: αν δεν δοκιμάσεις δεν μπορείς να ξέρεις. Σε αυτή τη βάση πιθανόν να απαντιέται και η δεύτερη απορία σου. Αν ο ιατρός Λεόντιος είχε σκοπό να εμπλέξει τον ιππότη σε μια διαδικασία αυτομόρφωσης, το καλύτερο για τον ιππότη θα ήταν να ξεκινήσει χωρίς τεχνικά βοηθήματα, όπως π.χ. αντίδοτο για τη φαγουρόσκονη. Ελπίζω να σε κάλυψα.

Ανώνυμος είπε...

lool

Wonderfully Unpredictable είπε...

Αγαπητέ μου φίλε Άμμε,
λυπάμαι, αλλά ειδικά ως προς την δεύτερη απορία μου η επιχειρηματολογία σου μπάζει. Κατ' αρχήν από την ιστορία είναι προφανές πως ο Λεόντιος ρίχνει τη φαγουρόσκονη στο βασιλικό σώβρακο για να εκδικηθεί. Στην προκειμένη περίπτωση λογικότερο είναι να μην του δώσει το αντίδοτο, μη σου πω πως στη θέση του Λεόντιου θα ζητούσα 2000 χρυσές λίρες για να το δώσω. Αν τώρα δεχθούμε πως η πράξη του Λεόντιου έχει και εκπαιδευτική σεξουαλική διάσταση, τότε το πιθανότερο είναι ο Λεόντιος να έδινε το αντίδοτο, μια και άνευ αυτού η εμπειρία θα ήταν οδυνηρή και επομένως αποτρεπτική της όποιας ενδεχόμενης, αν και μάλλον απίθανης, εκπαιδευτικής πρόθεσης. Σε απλά ελληνικά, αν ο Λεόντιος ο ιατρός, ήθελε να προσφέρει στον ιππότη Φερδινάνδο, τον μέγα εξολοθρευτή δράκο, μια ομοφιλοφυλική εμπειρία δε νομίζω πως θα τον άφηνε τέσσερις ώρες απροστάτευτο να γλύφει τους γεμάτους φαγουρόσκονη βασιλικούς όρχεις.

Albert είπε...

Στην περίπτωση με τον βασιλιά θα μπορουσε να φτύνει σε πτυελοδοχεό και απο κει με πινέλο να το αλείφει κάποιος υπηρέτης. :)

imikrimarika είπε...

Εμείς διαβάσαμε την ιστορία , χαμογελάσαμε ,δεν θα κάτσουμε να αγχωθούμε κιόλας τι και πως...ας τα βρουν μόνοι τους ...τώρα ποιος από τους 4 πρωταγωνισές ..βγήκε ο πιο κερδισμένος ...

Helix Nebulae είπε...

Το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας είναι ότι μετά από τόσο κωλογλείψιμο, ο Φερδινάνδος στέφθηκε πρωθυπουργός και διέταξε τον αποκεφαλισμό του γιατρού χωρίς πολλές εξηγήσεις.

αμμος είπε...

Αγαπητέ keimgreek, εσύ και ο Καμπαμαρού ήμουν βέβαιος ότι θα γουστάρατε πολύ την ιστορία.

Φίλε Απρόβλεπτε, υποκλίνομαι στις αναλυτικές σου ικανότητες: η επιχειρηματολγία μου έμπαζε και ήταν μια φτηνή επίδειξη σοφισμάτων που κατέρρευσε με το πρώτο, υπέροχα απρόβλεπτο φύσημα. Το μόνο θετικό είναι ότι αντικρούοντάς με, μπόρεσες να απαντήσεις ο ίδιος με περισσή επάρκεια στην απορία σου. Ναι είναι προφανές ότι ήθελε να τον εκδικηθεί, οπότε αποκλείεται να του έδωσε αντίδοτο για τη φαγουρόσκονη.

Αγαπητέ Άλμπερτ, έχεις δίκιο, αλλά έτσι θα χανόταν όλη η διασκέδαση.

Καλή μου μικρή Μαρίκα, έχεις απόλυτο δίκιο, απλά επειδή είμαστε ντεμέκ σοβαρό μπλογκ, είπα να βάλω και λίγο προβληματισμό στο τέλος της ιστορίας, για να θολώσω τα νερά (και καλά δεν είναι ανέκδοτο, έχει βαθύτερο συμβολικό νόημα κτλ κτλ)

Αγαπητέ Έλικα, έδωσες μια πιο kinky οπτική στη συγκεκριμένη ιστορία. Ομολογουμένως ένα στοματικό σεξ που θέλει να αξιοποιεί όλες τις ερωτογενείς ζώνες, προχωρά και στο λεγόμενο κωλογλείψιμο. Πράγματι μετά από κάτι τέτοιο, ο βασιλιάς θα γινόταν σεξουαλικός σκλάβος του ιππότη και θα του έκανε πλέον όλα τα χατίρια.