CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

13.12.09

Jmas -for a change! - indieannalog set #49

Νερό… Σηκώθηκε κι έφυγε για Βανκούβερ. «Βαρέθηκα την ηλίθια πόλη σου με το ηλίθιο αιώνιο καλοκαίρι σας, βαρέθηκα τα Χριστούγεννα με μαγιό, τα βαρέθηκα όλα» είπε η Jennifer. Σηκώθηκε, τα μάζεψε και πήγε σπίτι της για τις γιορτές. Έτσι, σα να μη μου έφτανε ο άτονος λευκός Νοέμβρης, ήρθε κι ένας γκρίζος καταθλιπτικός Δεκέμβρης να προστεθεί. Τόσο μελαγχολικός όπως τότε που πρώτη φορά συνειδητοποίησα πως ενώ εγώ περίμενα να περάσουν οι μέρες να έρθουν τα γενέθλια μου, μόλις έφτανε 25η Δεκέμβρη όλοι γλεντούσαν για τη γέννηση του Θείου Βρέφους και κανείς δε θυμόταν τη δική μου. «Merry Christmas and a Happy Birthday Johnny darling!» μου εύχονταν και έπαιρνα μόνο ένα δώρο για Χριστούγεννα και γενέθλια, αντί για δυο διαφορετικά.

Αέρας…
Θα μου κάνω ένα δώρο φέτος στα γενέθλια μου- σκέφτομαι. Κι όπως περπατάω κατά μήκος της Venice Beach, βλέπω σ’ ένα ταξιδιωτικό γραφείο φωτογραφίες από χιονισμένα Χριστούγεννα.
-Ποιος είναι ο πιο οικονομικός χιονισμένος Χριστουγεννιάτικος προορισμός που έχετε; Ρωτάω την γιαπωνέζα υπάλληλο
-5 μέλες κι 6 νύχτες για Βελολίνο, μου άπαντα με άψογο συντακτικό και τη γνωστή γιαπωνέζικη προφορά στα αγγλικά της
-Ένα Βερολίνο λοιπόν
-Πακέτο των 5 ημελών
-Όχι. Ένα για Βερολίνο, χωρίς επιστροφή.

Στου καταραμένου τον τόπο Ιούλη μήνα βρέχει και στου γκαντέμη το ταξίδι το Βερολίνο είναι ηλιόλουστο. Οι περισσότεροι έχουν παρατήσει τις δουλειές τους και κάνουν πικ νικ όπου υπάρχει γρασίδι (practically παντού δηλαδή), ακόμα και τα σχολεία έκλεισαν για δυο μέρες για να χαρούν τα παιδιά τον …ήλιο! Μέσα σ’ ένα τοπικό super market προσπαθώ να διαλέξω μπύρα μια ντόπια μπύρα για να πιω αλλά δεν ξέρω καμία.
-Χωρίς παρεξήγηση, επειδή σε βλέπω να τις κοιτάς και τις δυο, πάρε την Westmalle. Η Koning είναι μεν τοπική αλλά είναι χάλια, σα να πίνεις νερό!
Γυρνάω και βλέπω μια ψηλή, γεροδεμένη ύπαρξη που βρίσκεται στο στάδιο «έχω πιει αρκετά για να είμαι χαρούμενη και πολύ κοινωνική κι αν συνεχίσω θα γίνω λιώμα»!
-Θα μου επιτρέψεις να σου κεράσω μια Westmalle λοιπόν για να σε ευχαριστήσω που με βοήθησες σε μια τόσο δύσκολη επιλογή;
Χαμογελάει και μου δείχνει προς τα πού είναι το ταμείο.
Πιάνουμε την κουβέντα, κάνουμε παρέα βόλτες στους δρόμους, αγοράζουμε λαχανικά και ψωμί, πάμε σπίτι της να μαγειρέψουμε κάτι πριν νυχτώσει και την πιάσει μουργέλα, και τη ρωτάω πώς και δεν χιονίζει στο Βερολίνο τέτοια εποχή.
-Θα χιονίσει. Σύντομα. Και απότομα. Και ευχάριστα -
λέει αυτή.Με τον τρόπο δηλαδή που γνωριστήκαμε!

Φωτιά…
Το επόμενο πρωί τράβηξα την βαριά μπλε κουρτίνα του δωματίου κι έμεινα με το στόμα ανοιχτό. Όλη η πόλη ήταν σκεπασμένη με χιόνι. Γυρνάω έκπληκτος και βλέπω την Katrina να κοιμάται, με τα μάγουλά της ζουπιγμένα στο μαξιλάρι, σαν μικρό ροδαλό αγγελάκι. Πάω κι ετοιμάζω πρωινό με ό,τι έχει απομείνει από τα χτεσινά ψώνια: ψωμί με σταφίδες, μαρμελάδα, ζαμπόν και τυρί.
-Πρέπει να ήταν πολύ καλό το σεξ για να έχω τέτοια βασιλική περιποίηση, χαμογελάει καθώς τα βλέπει όλα αυτά και πιάνει το κεφάλι της. Ααχ, μιλάμε έχω τρελό πονοκέφαλο!
-Εγώ πάλι είμαι τόσο ευτυχισμένος αυτή τη στιγμή. Μακάρι να ήταν Χριστούγεννα σήμερα! Θα ήταν τα πρώτα μου ευτυχισμένα Χριστούγεννα μετά από καιρό!
-Αμάν πια, σιγά τη γιορτή. Απλά γενέθλια είναι, το έχουμε κάνει παγκόσμιο ζήτημα!


Γη…
-Έχω κι εγώ τα γενέθλια μου ανήμερα τα Χριστούγεννα…
- Να, είδες! Αλλά για εσένα δεν γίνεται τέτοιος χαμός, ε;
-Μπα, άμα γεννιέσαι πάνω στα Χριστούγεννα εσύ τραγουδάς το Happy birthday αλλά κανείς δε σε ακούει.
-Ίσως φταις κι εσύ λίγο! Πρέπει να τραγουδάς πιο δυνατά, να κάνεις περισσότερο θόρυβο!
Λοιπόν;
-Λοιπόν τι;
-Θα κάτσεις μέχρι τα γενέθλια σου;
-Μέχρι τα Χριστούγεννα ;
-Εννοώ μέχρι τα γενέθλια σου, καθένας βάζεις τις προτεραιότητές του, λέω να γιορτάσουμε τη δική σου γέννηση εκείνη την ημέρα, έτσι for a change! Λοιπόν; Θα κάτσεις για Τζωννούγεννα;;

3 σχόλια:

sot είπε...

Τι δεύτερο δώρο; Όπως πάνε τα πράγματα θα είναι τυχεροί όσοι έχουν γενέθλια Χριστούγεννα γιατί θα είναι τουλάχιστον αργία.

Nice and warming the indiannlocked set.

Ινδιάννα είπε...

Χα χα, εκτός αν εκτος αποτο δώρο στους μισθους φέτος, μας κόψουν και την αργία Sot, οπότε...!
:)

N.Ago είπε...

Ευχές για Χρόνια Πολλά , υγεία και χαρές στη ζωή σου!