CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

25.4.10

Ξύπνα, φτάσαμε (στον πάτο)!

Φωτιά... Πριν 3 χρόνια ο Τεκ είχε ήδη αγοράσει ένα σπίτι στο Βερολίνο κοψοχρονιά: 80.οοο σε καλή γειτονιά, την ίδια ώρα που το ίδιο σπίτι στην δική μου αθηναϊκή συνοικία έκανε 150.οοο. Το μοναδικό ελάττωμα του ήταν πως είχε θέα στο νεκροταφείο. «Ελάττωμα;» είπε η Ρίτα, που είχε βλαστημήσει με τους θορυβώδεις, πολύτεκνους γείτονες της, «τύχη, απίστευτη τύχη το λέμε αυτό: πράσινο και ησυχία! (μοιάζει στο Οχάιο των National, θες μας πεις;)!

Νερό... Εγώ δεν καταλάβαινα γιατί ένας μικρομεσαίος αθηναίος αγοράζει σπίτι στην άκρη της Γης. «Εννοείς στο κέντρο της Γης: το Βερολίνο έχει ό,τι καλύτερο μπορεί να επιδείξει ο ανθρώπινος πολιτισμός αυτή τη στιγμή»! « Έστω. Αλλά δεν είναι πεταμένα λεφτά; Θα πας ποτέ να ζήσεις εκεί»; «Όταν θα έρθει η οικονομική κρίση εδώ σε δυο χρόνια, όταν όλοι θα θέλετε να μεταναστεύσετε κάπου αλλού και θα μου ζητάς να σε φιλοξενήσω εκεί, τα ξαναλέμε». Νόμιζα πως ο Τεκ ήταν καταστροφολόγος κι εγώ, που ζούσα στον ιδανικό μου κόσμο, σκέφτηκα «δε θα γίνει και τίποτα τρομερό: δυο χρόνια θα σφίξουμε τα ζωνάρια και μετά όλα θα πάνε καλά».


Αέρας... «Είσαι ηλίθια;», λέει η Ρίτα, «ότι γίνεται δεν ξεγίνεται! Άπαξ και αρχίσεις να δουλεύεις παραπάνω ώρες με λιγότερα χρήματα, τι περιμένεις ότι μετά την κρίση θα σου πουν: α, τώρα πάμε καλά, ξαναγύρνα στο παλιό σου ωράριο και πάρε και τα χρωστούμενα; Άμα μαζέψουν τα σύννεφα και αρχίσει να βρέχει, φιλαράκι, όσο και να σκαρφαλώνεις στο λόφο να στεγνώσεις στον ήλιο, τζάμπα κουράζεσαι: δεν έχει ήλιο! »!


Γη... «Τους κοιτάζω και σκέφτομαι ότι κοιμόμαστε: είδατε κάπου να γίνονται μαζικές και υπολογίσιμες απεργίες; Να υπάρχουν σοβαρές αντιδράσεις για την οικονομική μας πολιτική; Να κουνιέται φύλλο, γενικότερα; Όλοι λουφαγμένοι επηρεασμένοι από τις τρομολάγνες δηλώσεις των γύρω- που ποιος τρόμος και γιατί: οι ΗΠΑ είναι το πιο χρεωμένο κράτος παγκοσμίως και ζουν μια χαρά, εμάς εδώ μας έπεισαν ότι επειδή χρεωθήκαμε θα μας καταπιέζουν οικονομικά μια ζωή και … το δεχτήκαμε, οι άσχετοι! Οι βλάκες! Όχι ο Τεκ δεν ήταν καταστροφολόγος, απλώς διαβασμένος! Και όλοι οι γνωστικοί θα φύγουν σε άλλες χώρες, όπου οι άνθρωποι σκέφτονται μόνοι τους και δεν περιμένουν τους συνδικαλιστές και τα κόμματα να σκεφτούν γι αυτούς. Κάπου που να υπάρχει ακόμα αντίσταση -γιατί εμείς την εθνική αντίσταση την εξαντλήσαμε στον πόλεμο του ’40 κι έκτοτε μόνο κοιμόμαστε…

2 σχόλια:

sot είπε...

"...
Love can be seen as the answer, but nobody bleeds for the dancer
And it's on and on, on and on and on....
They say that life's a carousel
Spinning fast, you've got to ride it well
The world is full of kings and queens
Who BLIND YOUR EYES AND STEEL YOUR DREAMS
It's heaven and hell, oh well
And they'll tell you black is really white
The moon is just the sun at night
And when you walk in golden halls
You get to keep the gold that falls
It's heaven and hell, oh no!
Fool, fool!
You've got to bleed for the dancer!
Fool, fool!
Look for the answer!
Fool, fool, fool!"

Ινδιάννα είπε...

αχ Sot μου,
καλά τα λένε οι Black Sabbath
μόν που δεν τους ακουει κανεις
κι έχουμε και Black Sunday
και Black Monday πια
κ.ο.κ.