CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

9.5.10

f*ck you very, very much!

Γη... ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας παραδέχτηκε δημόσια πως με την προσφυγή στον μηχανισμό στήριξης, η χώρα δέχτηκε μείωση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων, πράγμα όχι μόνο ηθικά επιλήψιμο αλλά και κατάφωρα αντισυνταγματικό (άρθρο 28, παράγραφος 3). Φυσικά δεν είχα ιδέα περί ποιου άρθρου πρόκειται, κι έτσι έψαξα στο σχολικό μου βιβλίο, το οποίο βρισκόταν στο πατάρι- διότι στο σχολείο δε μας έμαθαν ότι ΜΠΟΡΕΙ και να το χρειαζόμαστε με τους γελοίους πολιτικούς μας και καλό είναι να το έχουμε πρόχειρο στη βιβλιοθήκη μας. Αν διαβάσει κανείς το συγκεκριμένο χωρίο δυσκολεύεται να εξηγησει με τι ΘΡΑΣΟΣ περνάνε τέτοια σχέδια και μηχανισμούς!

Αέρας... " η Ελλάδα προβαίνει ελεύθερα, με νόμο που ψηφίζεται με απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, σε περιορισμούς ως προς την άσκηση της εθνικής κυριαρχίας της, εφόσον αυτό υπαγορεύεται από σπουδαίο εθνικό συμφέρον, δε θίγει τα δικαιώματα του ανθρώπου και τις βάσεις του δημοκρατικού πολιτεύματος, και γίνεται με βάση τις αρχές της ισότητας και με τον όρο της αμοιβαιότητας". Κάθεται, λοιπόν, το λαμπερό σταρ συστεμ της Βουλής, με τις ρητορείες του και τις άψογες επιχειρηματολογίες του (ε, βέβαια το Αμερικάνικο Κολέγιο έχει και σχολικό μάθημα "ρητορείας", δεν γίνεται τυχαία αυτό- όταν ο υπόλοιπος λαός κάνει αμάν να μάθει δέκα κολλυβογράμματα στο ερειπωμένο δημόσιο σε τριτοκοσμικές συνθήκες, οι βουλευτές μας μάθαιναν πώς να μιλάνε για το καλό μας, χωρίς να δίνουν δεκάρα για εμάς)! Έτσι λοιπόν, για το "σπουδαίο εθνικό συμφέρον" (χα χα, εδώ γελάμε με τα χάλια μας), περνάνε σε σχέδια χωρίς απόλυτη πλειοψηφία, ξεχνώντας τα ανθρώπινα δικαιώματα (εντάξει, σε αυτό φταίμε κι εμείς, αν τους ανεβάσαμε εκεί πάνω παίζει η πιθανότητα να μην είμαστε άνθρωποι αλλά μοσχάρια, πρόβατα, κλπ).

Φωτιά... Για να προσληφθεί το κάθε ανθρωπάκι στο δημόσιο περνάει εξετάσεις ΑΣΕΠ, διάβασμα κι άλλο διάβασμα, κι όταν οι εκπαιδευτικοί λένε ότι το θεωρούν ξεφτίλα να μην αρκούν τόσα χρόνια στο Πανεπιστήμιο και στα Μεταπτυχιακά για να διοριστούν τους λένε "α, πρέπει να πιστοποιηθούν τα προσόντα σας". Κι αναρωτιέμαι κυρία Διαμαντοπούλου μου, χάθηκε ένας ΑΣΕΠ και για τους βουλευτές πριν τον διορισμό τους; Με βασικά μαθήματα Πολιτική Οικονομία (και όχι μόνο τη Θεωρία Παιγνίων, που φαίνεται να γνωρίζουν φαρσί), Στοιχεία Δημοκρατικού Πολιτεύματος (το Σύνταγμα από στήθους και κατά γράμμα- διότι έχουν χάσει και το γράμμα και το πνεύμα του), Κοινωνική Ψυχολογία (και όμως υπάρχει κάτι που το λένε Κοινωνία και αποτελείται από ανθρώπους που έχουν την ψυχολογία τους) και τέλος Έκθεση ιδεών μέσω της τέχνης (θα εξετάζονται δίνοντας τους μια ιδέα την οποία θα πρέπει να απεικονίσουν εικαστικά και πρωτότυπα -σ' αυτό θα πέφτουν κεφάλια γιατί θα πρέπει να νιώθουν κιόλας πέρα από το να σκέφτονται και δε θα μπορούν να ξεμπερδέψουν με αριστοτεχνικούς βερμπαλισμούς).

Στο μεταξύ, f@ck you very, very much Prime MINIster (πιο mini δε γίνεται)

Νερό... Αν κάποιοι θυμώνουν να κατέβουν το απόγευμα στο Σύνταγμα, μαζί με το υπόλοιπο ποτάμι των εξοργισμένων, να φουσκώσει το ρέμα, να ανέβει η στάθμη, να ξεπλύνει την δυσωδία, να καθαρίσει το τοπίο. Σε όλη την Ευρώπη σήμερα οι άνθρωποι μαζεύονται για χάρη μας, διαμαρτυρίες παντού για όσα συμβαινουν στην Ελλάδα.

Οσοι ελπίζουν ακόμα θα κατέβουν στην καθιστική διαμαρτυρία
αντι να κάτσουν να κλαίνε μόνοι πάνω στη βαλίτσα,
που ετοιμάζουν για να φύγουν απ' τη χώρα.

1 σχόλιο:

sot είπε...

... και να πάψουν να αγοράζουν τις εφημερίδες και να βλέπουν τα κανάλια που κάνουν πλύση εγκεφάλου με ατέλειωτα ψέμματα.