CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

27.4.09

Ecology for your ears! - indieannalog set # 21

Το Σαββατοκύριακο το πέρασα σε ένα masterclass του Βρετανικού Συμβουλίου, σχετικά με τις παρουσιάσεις επιστημονικών θεμάτων σε ευρύ κοινό. Ο Έλληνας εκπαιδευτης λόγω του ότι ηταν Αθηναίος- ήτοι κοντοχωριανος!- έχανε αυτομάτως την λαμψη του και γινοταν κοινός θνητός σαν κι εμάς! Αλλά ο έτερος εκπαιδευτής μας ερχόταν από Αγγλια μεριά και επιπλέον έμοιαζε σαν μεσηλικη εκδοχή του δικο μας Techie (μονο που αυτος ειναι δημοσιογράφος που ασχολειται με όλα τα επιστημονικά ζητηματα και όχι ειδικά με την τεχνολογία). Και το ονομα αυτου Quentin Cooper.

Όπως πιθανόν καταλαβαινετε, ο τύπος δουλευει στον πιο δημοφιλή σταθμο της χώρας και ο λόγος που βρισκεται σε ένα indieannalog -πέραν του ότι ειναι το πιο καλλιεργημένο και ταυτοχρονα ενθουσιώδες άτομο που ξέρω και έχει το ίδιο υπεροχo γαλάζιο βλέμμα του Τεκ- βρισκεται εδω γιατι ξέρει πολλη και καλή μουσική την οποια καταφερε να την συνδέσει με την επιστημη: πεταξε την ιδέα για να οργανωθεί και συμμετειχε και ιδιος σε μια αποστολή επιστημονων και μουσικών στην Γροιλανδία, με σκοπο να εξερευνησουν το πολιτισμικό αντικτυπο της κλιματικής αλλάγης. Φυσικα ο απωτερος σκοπος ηταν να τραβηξουν την προσοχή του κόσμου στα περιβαλλοντικά ζητηματα!


Απο μουσικούς τα χοντρα μπουφαν και τους σκουφους φόρεσαν οι Jarvis Cocker, Martha Wainwright, KT Tunstall, Feist, Robyn Hitchcock, Ryuichi Sakamoto, ο Beatboxer Shlomo, ο συνθέτης Jonathan Dove. Όλοι αυτοι μαζι με δυο ομάδες επιστημονων (εμένα γιατι δε με φώναξε κανεις, ααααααχ, να μη γινω ωκεανολόγος όταν έπρεπε!) περασαν 10 μέρες να ταξιδευουν ανάμεσα σε κολπους της Γροιλανδιας που πλητωνται περισσοτερο από την κλιματικη αλλάγη χρησιμοποιώντας όλα αυτα τα δεδομένα- εικονες, πληροφοριες και συζητησεις μεταξυ τους- ως πηγη έμπνευσης.


εδω μπορειτε να δειτε όλο το "πλήρωμα" της αποστολής και να χαζεψετε από πρώτο χέρι στα blog τους τις εμπειριες και την οπτικη του καθενός (πρόλαβα και ειδα μονο τα blog του Quentin και του Jarvis, αλλα θέλω να τα ψάξω όλα)!

Η μουσικη ειδηση ειναι ότι στο καινουριο του LP ο κύριος Cocker έχει ένα "αρκτικο" τραγουδι που έγραψε εκει, το ίδιο και η Katie Tunstall ενω ο μεγάλος Sakamoto έχει γραψει ένα ορχηστρικο θέμα. Οπότε τους περιμένουμε (σαν τα χιόνια)!

Αν στο μεταξυ δεν κρατιέστε, ακουστε μερικά προηχογραφημένα στιγμιοτυπα που παιζουν ενδιάμεσα σε συνεντευξεις τους, στην Πρωτοχρονιάτικη εκπομπή του Quentin.
(πατα στο παραθυράκι εκει που λέει "play it again")

4 σχόλια:

Tom the Barman είπε...

το γουστο σου στους άνδρες κάνει κάθε geek να ελπίζει ότι μπορει να βρει μια Ιndieanna να το περιθάλψει! ΟΚ, ωραια γαλάζια ματάκια ο τύπος. Αλλά και τι αφτιά!!! Απιστευτα αφτιά!

Ινδιάννα είπε...

Για να με ακουει καλύτερα!
(εξάλου όλο γι' αυτο δεν παραπονιομαστε; ότι οι άνδρες δε μας ακουνε???) χα χα

sot είπε...

Ίσως να έχεις την ευκαιρία να την επισκεφτείς αλλά αυτό δεν είναι και τόσο ευχάριστο. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση συντομα θα γίνει μέρος διακοπών η Γροιλανδία :(

Ινδιάννα είπε...

Μα γιατι τόση πρεμούρα οι οικολόγοι? Το πολυ-πολύ να γινει μια ατόφια Green- Land! :Ρ