CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

17.1.09

Ένα τραγούδι για την ειρήνη

[Ο σύντροφος Ηρακλής Οικονόμου από τα Μουσικά Προάστια είχε την έμπνευση να επενδύσει την αγαθοβιόλικη μορφή του μπλογκοπαιχνιδιού με σοβαρό περιεχόμενο και με κάλεσε να παρουσιάσω ένα τραγούδι και μια εικόνα για τη μαρτυρική Παλαιστίνη. Οι οδηγίες του για την ακρίβεια ήταν: 1) Διαλέξτε μια φωτογραφία και ένα τραγούδι που να εκφράζουν τις δικές σας σκέψεις για τον πόλεμο στην Παλαιστίνη. / 2) Δημοσιεύστε τα στο μπλογκ σας (τη φωτογραφία μπορείτε να την κάνετε και μόνιμη εικόνα – banner) / 3) Προσκαλέστε όσους άλλους θέλετε να κάνουν το ίδιο.]

Θα διαφοροποιηθώ κάπως από τις οδηγίες του φίλου Ηρακλή, χωρίς βέβαια να διαφωνώ μαζί του, με αφορμή τον προβληματισμό μου για το μαχητικό φιλειρηνισμό στην Ελλάδα (καλοί Σέρβοι – κακοί Μουσουλμάνοι, καλοί Παλαιστίνιοι – κακοί Εβραίοι κτλ.). Έτσι η εικόνα αφορά το Ισραήλ και όχι την Παλαιστίνη, και συγκεκριμένα το Κίνημα των Ισραηλιτών/ισσών Αντιρρησιών Συνείδησης, τους/τις Shministim. Μπροστά στο θάρρος αυτών των νεαρών Ισραηλιτών/ισσών να φυλακιστούν για τις αντιμιλιταριστικές ιδέες τους, όλοι οι ελληνικοί ριζοσπαστισμοί μου φαίνονται οδοντόκρεμες (φυσικά αποτελώ μέρος τους, και πρώτα τα μούτρα μου βρίζω). Παρακολουθήστε το βιντεάκι και αν συμφωνείτε, μπορείτε να τους/τις υποστηρίξετε με μια επιστολή στην Ισραηλινή κυβέρνηση, εδώ.

Με παρόμοια λογική, το τραγούδι που ανεβάζω δεν αφορά ούτε κι αυτό την Παλαιστίνη, αλλά την Ελλάδα, το θλιμμένο βλέμμα της ευαισθησίας μας/μου μπροστά στο δέκτη της τηλεόρασης ή του υπολογιστή, το άπραγο υπόλοιπο σώμα μας/μου. Η Ελένη Βιτάλη τραγουδά το τελευταίο χορικό από τη Μήδεια του Ευριπίδη, σε μετάφραση Γιώργου Χειμωνά και μουσική Σταμάτη Κραουνάκη, με τίτλο “Σιωπή”.

Με ανέλπιστα και φοβερά πράγματα
οι θεοί υφαίνουν
τη ζωή μας.
Εκείνα που ήταν να γίνουν
δεν έγιναν ποτέ.
Και αυτά που γίνονται
δεν ήταν να γίνουν.
Σιωπή...

Καλώ με τη σειρά μου να συμμετέχουν, αν το επιθυμούν, τους/τις blogger Maya, Gazaka, Στάσσα, Πρωτοβουλία Κατοίκων Καρέα, Φωτούλα, Polsemannen, Zaphod, Herr K., Imaginaire Radical, Αθήναιο, και φυσικά όποιον/α άλλο/η ενδιαφέρεται.

9 σχόλια:

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΡΕΑ είπε...

Φίλε Αμμαζόνιε,
Και βέβαια η στάση των Ισραηλιτών/ισσών αντιρρησιών είναι ηρωική, με δεδομένες τις συνθήκες που επικρατούν στο Ισραήλ (και όχι μόνο). Ταυτόχρονα δε νομίζω πως παραγνωρίζονται, όταν όσοι επιλέγουν να διαμαρτυρηθούν για τα εγκλήματα που διαπράττονται στην Παλαιστίνη εδώ και 60 χρόνια με κορυφαία τα όσα αποτρόπαια συμβαίνουν σήμερα - και ίσως κι αύριο - στη Λωρίδα της Γάζας δίνουν έμφαση σε αυτήν την πλευρά. Η Παλαιστίνη είναι πραγματικά μαρτυρική και είναι ίσως αυτό το γεγονός που κάνει νέους ανθρώπους σαν τους Shministim να διαλέγουν τον δρόμο της αντίστασης και της ανυπακοής στα σιωνιστικές επιταγές και συμφέροντα.
Λυπάμαι, αλλά τη συγκεκριμένη ιστορική στιγμή δεν μπορώ να σκεφτώ για τους Σιωνιστές και τους συμμάχους τους "μήπως δεν είναι άνθρωποι κι αυτοί;"
Τέλος, ακολούθησα την προτροπή σου και υπέγραψα την επιστολή.

Μην ξεχνάς: Δεν είναι οι "Εβραίοι" οι "κακοί", είναι όσοι αποφάσισαν να μην αφήσουν τίποτα που να θυμίζει ΑΝΘΡΩΠΟ όρθιο σε αυτή τη γη.
Φιλικά και συντροφικά
Σύλα

αμμος είπε...

Αγαπητή Σύλα, συμφωνούμε σε αρκετά θα ήθελα όμως να επιμείνω στη διάκριση Σιωνισμού (εθνικιστική ιδεολογία), Ισραήλ (κράτους) και Εβραίων (λαού). Το παράδειγμα των Shministim είναι το πιο χαρακτηριστικό για το ότι αυτά τα τρία δεν ταυτίζονται αναγκαστικά.

Επιπλέον, η εγκληματική αποστέρηση των Παλαιστινίων από ένα πλήθος βασικών δικαιωμάτων τους, με προεξάρχον το δικαίωμα στη γη και την ελευθερία τους, δε μπορεί να εξαγνίζει τη βία εναντίον δικαίων και αδίκων. Οι άμαχοι των παλαιότερων επιθέσεων αυτοκτονίας σε καφετέριες είναι "το ίδιο άνθρωποι κι αυτοί" με τους αμάχους της Γάζας που βομβαρδίζονται. Ως πολίτες από την άλλη, οι Ισραηλίτες άμαχοι έχουν τη σημαντικότατη διαφορά ότι ανήκουν σε ένα μιλιταριστικό, βάναυσο κράτος (το οποίο όμως δε μπορεί να λειτουργεί ως επιχείρημα για τη συλλογική ευθύνη όλων των Ισραηλιτών ή Εβραίων).

Φτάνοντας όμως στο προκείμενο, συμφωνώ μαζί σου, όπως και με τον Ηρακλή. Η Παλαιστίνη είναι μαρτυρική, η στρατιωτική επέμβαση οφείλει να σταματήσει άμεσα, το κράτος του Ισραήλ λειτουργεί εγκληματικά. Από τη μεριά μου στην ανάρτηση προσπάθησα να επισημάνω ότι τα πράγματα δεν είναι ασπρόμαυρα και ότι το Ισραήλ περιλαμβάνει (έστω και πολύ μειοψηφικές) λαϊκές δυνάμεις που δεν ταυτίζονται με την πολιτική του, επειδή ακριβώς είναι ένα θέμα που συχνά παραγνωρίζεται στις συζητήσεις για την Παλαιστίνη.

Φιλικά & συντροφικά και από τη μεριά μου
Κωστής

pølsemannen είπε...

Αγαπητέ εν θολοκουλτούρα αδελφέ,

Με χαρά θα συμμετάσχω και φυσικά η συμμετοχή μου

α) Θα αλλάξει τα φώτα στας οδηγίας

β) Θα είναι αιρετική, πυροβολημένη, κυνική και διάφορα άλλα.

Γνωστά άλλωστε αυτά από την πορεία μου στην βλογόσφαιρα των ΕΛ. :-P

Εκπληκτικό το βίδεο που παραθέτεις, μιλάμε αυτοί οι άνθρωποι έχουν περισσότερο θάρρος από όλους εμάς τους και καλά ΕΥ-λόγερ, αφού τα βάζουν με το κράτος τους, το πιο στρατιωτικοποιημένο του κόσμου.!

(Φανταστική σκηνή από μια Ισραηλοποιημένη Ελλάδα:
- Και η Φωφώ φαντάρος;
- Και η Φωφώ και η Φωφώ, θα πήξει η μ*****α της!)

pølsemannen είπε...

Το πικρόχολον ποστ έφτασε!

αμμος είπε...

Σύντροφε εν μπλογκοακτιβισμώ και αδελφέ εν συγγραφή Πολσεμάννεν, χαιρετίζω με ενθουσιασμό τη συμμετοχή σου.
Για τους ΕΥ-λόγερ που αναφέρεις, προσωπικά θεωρώ ότι αν δεν συνδυάζουμε τη διαδικτυακή με την κοινωνική δράση κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, νομίζοντας ότι κινητοποιούμαστε. Τα ακροατήρια των περισσότέρων από εμάς είναι τόσο περιορισμένα, ώστε τα κείμενά μας να έχουν αντίκτυπους λίγο μεγαλύτερους από το να συζητάμε με τους φίλους μας από τον καναπέ μας. Τα υπόλοιπα στο ποστ σου.

αμμος είπε...

"Εβραίοι όλοι η αλήθεια": Είναι θλιβερό να υπερασπίζεται κανείς τον Κωνσταντίνο Πλεύρη, στο όνομα της καταγγελίας για την ισραηλιτική πολιτική.
Τα σχόλιά σας μάλλον δεν έχουν καμία θέση στο μπλογκ μας. Δείτε τους όρους χρήσης στο κάτω μέρος του sidebar.

είπε...

情趣用品,情趣,A片,AIO,AV,AV女優,A漫,免費A片,AIO交友愛情館,愛情公寓,情色,情色貼圖,色情小說,情色小說,情色文學,色情,寄情築園小遊戲,色情遊戲,嘟嘟情人色網,一葉情貼圖片區,情色論壇,色情影片,微風成人,嘟嘟成人網,成人,18成人,成人影城,成人圖片區,成人圖片,成人貼圖,UT聊天室,聊天室,豆豆聊天室,哈啦聊天室,尋夢園聊天室,聊天室尋夢園,視訊聊天室,視訊聊天

麻將,台灣彩卷,六合彩開獎號碼,運動彩卷,六合彩,線上遊戲,矽谷麻將,明星3缺一,橘子町,麻將大悶鍋,台客麻將,公博,game,,中華職棒,麗的線上小遊戲,國士無雙麻將,麻將館,賭博遊戲,威力彩,威力彩開獎號碼,龍龍運動網,史萊姆,史萊姆好玩遊戲,史萊姆第一個家,史萊姆好玩遊戲區,樂透彩開獎號碼,遊戲天堂,好玩遊戲,遊戲基地,無料遊戲王,好玩遊戲區,麻將遊戲,好玩遊戲區,小遊戲,遊戲區,電玩快打,cs online情趣用品,情趣,情趣商品,A片,AIO交友愛情館,AIOAV女優,AV,A漫,免費A片,本土自拍,自拍,愛情公寓,情色,情色貼圖,色情小說,情色小說,情色文學,色情,寄情築園小遊戲,色情遊戲,色情影片,情色網,色情網站,微風成人區,微風成人,嘟嘟成人網,成人,18成人,成人影城,成人圖片區,成人圖片,成人貼圖,成人文章,成人小說,UT聊天室,聊天室,豆豆聊天室,哈啦聊天室,尋夢園聊天室,聊天室尋夢園,080中部人聊天室,080聊天室,中部人聊天室,080苗栗人聊天室,苗栗人聊天室,免費視訊聊天,免費視訊,視訊聊天室,視訊聊天情趣用品,情趣,情趣商品,愛情公寓,情色,情色貼圖,色情小說,情色小說,情色文學,色情,寄情築園小遊戲,色情遊戲,AIO交友愛情館,一葉情貼圖片區,情色論壇,色情影片,色情網站,微風成人區,微風成人,嘟嘟成人網,成人,18成人,成人影城,成人圖片,成人貼圖,成人圖片區,成人文章,成人小說,A片,AV女優,AV,A漫,免費A片,自拍,UT聊天室,聊天室,豆豆聊天室,哈啦聊天室,尋夢園聊天室,聊天室尋夢園,080中部人聊天室,080聊天室,080苗栗人聊天室情趣用品,情趣,情趣商品,愛情公寓,情色,情色貼圖,色情小說,情色小說,情色文學,色情,做愛,寄情築園小遊戲,色情遊戲,AIO交友愛情館,AIO,色情影片,情色網,微風成人,嘟嘟成人網,成人,18成人,成人影城,成人圖片,成人貼圖,成人圖片區,成人文章,成人小說,成人電影,麗的色遊戲,自拍,A片,AV女優,AV,A漫,視訊交友網,視訊,視訊交友,免費視訊聊天室,免費視訊,視訊聊天,視訊聊天室,UT聊天室,聊天室,豆豆聊天室,哈啦聊天室,尋夢園聊天室,聊天室尋夢園

sue είπε...

徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社,徵信,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社,徵信,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿

Ανώνυμος είπε...

If diamonds are a girl’s best friend then jewelry sabo schmuck
is her soul sister! Jewelry is such a powerful accessory thomas sabo charm
that many choose one fabulous piece and thomas sabo onlineshop
build an outfit around it. thomas sabo glaube liebe hoffnung
You can ruin a perfectly great outfit by wearing thomas sabo online shop deutschland
the wrong jewelry.Before we get into what and how to where jewelry thomas sabo armbänder
there are some no-nos that you should be aware of. schmuck thomas sabo
Relax – these are too tough to follow!Don’t overdo it with thomas sabo shop
jewelry. Keep it simple. Wear no more than one big piece schmuck thomas sabo ketten
such as earrings or necklace.Don’t wear an ankle bracelet thomas sabo ohrschmuck
or toe ring with a dressy outfit.