CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

29.2.08

Indictos reloaded

Κάλλιω αργά παρά ποτέ, μετά από πρόσκληση της Maya η Αυτού Γαϊδουροσύνη μου, με μόλις μια εβδομάδα καθυστέρηση, συνεχίζει το παιχνίδι και...

1. Πιάσε το βιβλίο που βρίσκεται πιο κοντά σε σένα
(δεν ξέρω τι περίμενες να βρω απλώνοντας το χέρι πάνω σε ένα γραφείο που έχει χτιστεί απ' τον Οκτώβρη μέσα σε βιβλία θετικών επιστημών. Λοιπόν, ανάμεσα κρεβάτι και pc υπάρχουν πολλά βιβλία αλλά μόνο ένα με πάνω από 123 σελίδες: "Η ζωή του Ισαάκ Νεύτωνα" του Richard Westfall απ' τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης)


2. Άνοιξε το βιβλίο στη σελίδα 123 (αν το βιβλίο διαθέτει λιγότερες από 123 σελίδες, άφησέ το και πήγαινε στο επόμενο κοντινότερο).
Μάλλον οι μεγάλοι άνδρες γράφουν πολλές και λαμπρές σελίδες στην ιστορία, ειδάλλως δεν εξηγείται που αυτός ο τόμος (ο οποίος είναι η ... συντομευμένη εκδοχή της αρχικής έκδοσης) απαριθμεί 536 σελίδες!

3. Βρες την πέμπτη περίοδο (=από τελεία σε τελεία, αν θυμάσαι) της σελίδας.
Σιγά να μη θυμόμουν, μισούσα πάντα τη γραμματική και το συντακτικό. ΟΚ, το βρήκα νομίζω.

4. Ανάρτησε τις επόμενες τρεις περιόδους (δηλ. την έκτη, την έβδομη και την όγδοη).
"Ήταν μάλλον δονήσεις στον αιθέρα, που οφείλονταν στο κτύπημα ενός σωματιδίου φωτός στην πρώτη επιφάνεια ενός υμενίου και καθόριζαν, κατά πόσο το σωματίδιο θα μπορούσε να διαπεράσει τη δεύτερη επιφάνεια και έτσι να μεταδοθεί, ή αντίθετα θα ανακλώνταν.
Ο Νεύτωνας κατάφερε να αποδείξει ότι ο λόγος των παλμων για το ιώδες, στο ένα άκρο του φάσματος, προς τους παλμούς για το κόκκινο στο άλλο άκρο, ήταν 9:14 ή 13:20. Ο λόγος αυτός περέμεινε η εμπειρική θεμελείωση της ποσοτικής επεξεργασίας των χρωμάτων στα στερεά σώματα από το Νέυτωνα." (μπορεί να μην ακούγεται εντυπωσιακό έτσι αποσπασματικά αλλά, πιστέψτε με, είναι συναρπαστικό το τι ευφάνταστες και αλλόκοτες στροφές έπαιρνε το μυαλό αυτού του ανθρώπου).

5. Ζήτα από πέντε ανθρώπους να κάνουν το ίδιο.
Και ο κλήρος πέφτει στο Αμμούδι και τον Χρυσόστομο (όποτε βρουν χρόνο διότι πνίγονται), στην Vain και στον Sot και φυσικά την Theorema

6 σχόλια:

sot είπε...

Σ' ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση.
Το έκανα πριν λίγες μέρες και δεν ήταν για ανάρτηση γιατί ήταν αρκετά αστείο το αποτέλεσμα :)

Ινδιάννα είπε...

Πιο αστείο από το δικό μου; Πού κανείς δεν καταλαβαινει τίποτα -εκτός αν είναι φυσικός εξειδικευμένος στην οπτική; Τέλος πάντων, εμέν πάλι μου φαίνεται ανόητο παιχνίδι -με την έννοια του "χωρίς νόημα". Νομίζω η μεγάλη πλάκα θα ήταν να μαζεύαμε τα θραύσματα από βιβλία του καθενός και να φτιάχναμε ένα νέο "βιβλίο" με αυτα τα κομμάτια.
Πάντως αν κάποια στιγμή έχεις όρεξη και βρεθεί άλλο βιβλίο δίπλα σου, το συνεχίζεις το παιχνίδι! :)

vain είπε...

Συγγνώμη ειλικρινά αλλά δεν έχω διάθεση να το κάνω. Προχωρήστε το χωρίς εμένα παρακαλώ.
Ευχαριστώ.

Τέλος, ευχαριστώ για την πρόσκληση. Ίσως ανταποκριθώ σε κάποιο άλλο παιχνίδι, Ινδιαννούλα.

vain είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Ζητούνται αλήτες μπλόγκερς για να συμμετάσχουν στη διοργάνωση αποκριάτικης διαδήλωσης.

theorema είπε...

Μικρή μου Ίντυ,
σε ευχαριστώ πολύ πολύ για την πρόσκληση. Θα ανταποκριθώ με μεγάλη χαρά!
Σιγά μη δεν έτρεχα!
Όπου γάμος και χαρά, η the_bar πρώτη, που λέει κι ένας φίλος που με δουλεύει πάντα :-) Χεχε!