CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

3.2.08

White people/ black rhythm - indieannalog set 13

Γη... Λίγο ο ??? με τον Bobby Womack του, λίγο ο Θανάσης Μήνας προχτές στο Toy, όλο «μαύρα» ακούω τις τελευταίες μέρες! Blood sweat & tears – You ‘ve made me so very happy.

Φωτιά... Ο γιος του George Harrison πέταξε τη σκούφια του όταν οι Wu Tang Clan ζήτησαν την άδεια για να πάρουν το sampler του while my guitar gently weeps. Για αντάλλαγμα ζήτησε -και πέτυχε!- να παίξει κιθάρα μαζί με τον John Frusciante των RHCP και την θεά Ericah Badu στα vocals.

Αέρας... Είναι αλήθεια, το άλμπουμ των Heavy μοιάζει σαν συλλογή «μαύρων» λημμάτων και «ροκ» αναφορών, όμως αυτό το μπέρδεμα που οι άγριες κιθάρες των Zeppelin συνουσιάζονται διονυσιακά με την soul ψυχή του Mayfield εμένα με κάνει να σκεφτώ ένδοξες εποχές John Spencer & Blues Explosion (εκείνος έμπλεκε James Brown με Jimi Hendrix!) και να εξιταριστώ τρελά. Σας βάζω το πιο ήπιο τους, το set me free αλλά αξίζει να ακούσετε τα πιο ζόρικα... ΥΓ. Και ναι, η ετικέτα λέει πάλι ninja tunes και το ορκίζομαι, έγινε στην τύχη!

Νερό... Nomi – You ‘ll never know. Η κουκλάρα απ’ το Brooklyn φτιάχνει τη δική της dream soul- land περιοδεύει με τις Cocorosie και τον Anthony και ξέρει να σε υπνωτίζει Κυριακή πρωί στην Αθήνα...

14 σχόλια:

??? είπε...

Προσεξα οτι ειχες και Elliot Smith σε προηγουμενες επιλογες σου. Να προτεινω το High Times? Περα απο το Needle in the hay που φανταζομαι θα το ξερεις σιγουρα..

??? είπε...

Λίγο κατάθλιψη βέβαια αλλα..Επίσης και το No Name#2 από το Roman Candle..έχω πολύ συμπάθεια και θαυμασμό για τον συγκεκριμένο..

night blue είπε...

To Needle in the Hay ontws einai polu wraio kommati

Ινδιάννα είπε...

Χαίρομαι που αρχίζουμε να "ανταλλάζουμε" μουσικές σε φάση "άκουσα αυτό και θυμήθηκα εκείνο"! Εννοείται πάω να τα κατεβάσω όλα!

Καλημέρα παιδούλια μου!

ΥΓ. ??? -εσύ την έχεις πάρει όλη την κατάθλιψη εκεί πάνω και δε μας έχει μείνει τίποτα στην Αθήνα. Στείλτην και κανένα διήμερο σ' εμάς αδερφέ! :)))))

Ανώνυμος είπε...

Για λέγε ποια είναι τα "ζόρικα" των heavy μην κατεβάζω τζάμπα! :) Καλημέρα!

??? είπε...

Ινδιάννα

Μπορω να στη στείλω σε μορφή audio cd αν θες (έχω σταματήσει πλέον να γράφω mp3). Απλά πες το και έγινε (ναι, βαριέμαι αρκετά και δεν κάνω τπτ καλύτερο).

sot είπε...

Πιο "μαύροι"από τους μαύρους στη μουσική τους ήταν οι BS&T. Μόνο και μόνο γι αυτούς και τον C.Mayfield αξίζει να "αγοράσει" κανείς το EP, αλλά και οι Wu Tang Clan, Nomi και κυρίως οι Heavy το συμπληρώνουν επάξια.

Ινδιάννα είπε...

???
τα κατέβασα! αλλά αν θες να φτιάξεις άλλο compilation, φυσικά δε θα πω όχι! Μ' αρέσουν οι επιλογές σου! Και τα δωράκια! :)

sot
αν σκεφτείς ότι δεν ξέρω την τύφλα μου από "μαύρα", εντάξει, την πάλεψα τουλάχιστον! :)

Ινδιάννα είπε...

τομ
in the morning και that kind of man
και ένα που δε θυμάμαι και θα στο ψάξω μετά! :)

sot είπε...

Μια χαρά τα πήγες :)

Ινδιάννα είπε...

Sot
ε, ένα χρόνο κοντά σ' εσένα και τη Vain, κάτι έμαθα! :)))))

sot είπε...

:))

night blue είπε...

O Curtis Mayfield itan one of a kind. Mou aresan polu kai oi Wu Tang Clan kai oi Heavy an thymamia kala. Opws kai to prwto tragoudi tou post sou. H Nomi ok...

Ινδιάννα είπε...

Εγώ έχω φάει τρελό κόλλημα και με τα πέντε -αλλά ειδικά με την Nomi -γενικά το άλμπουμ απ' το οποίο την βρήκα (the enlightened family- a collection of lost songs) έχει ένα -δυο διαμάντια εκεί μέσα (όχι μαύρα, lo-fi διαμάντια!). Βασικά δεν ακούω καθόλου μαύρο ήχο -μην σου θυμίσω την γενικότερη απέχθειά μου για τα γκόσπελ και τα σχετικά- χα χα!- αλλά τα τελευταία χρόνια που γίνετα αυτός ο αχταρμάς και οι επιμιξίες αρχίζει να με γοητεύει αυτό το πράγμα -ίσως γιατί επειδή δεν ξέρω τα παλιά μου φαίνεται πολύ "καινούριο"!