CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

6.7.08

Athens' electric feel… - indieannalog set 34

Γη… Τα αυτοκίνητα τρέχουν σαν τρελά ηλεκτρόνια στις φορτισμένες λεωφόρους της, ο ήλιος καίει και η ζέστη δεν κοπάζει ούτε τη νύχτα, η φωτορρύπανση κάνει τον αττικό ουρανό να μοιάζει με την παραλία του Αστέρα και τα αστέρια κάνουν τις βουτιές τους ανενόχλητα σε αυτόν, χωρίς να προλαβαίνει να τα δει κανείς και να τους φορέσει ένα σωσίβιο -ευχή την ώρα που πέφτουν … CanMothersky (pilooski edit).

Φωτιά… Αθήνα και τα μπαρ είναι μικρά και στριμωγμένα από κόσμο, ο ένας πίνει κοκτέιλ κολλημένος πάνω στον άλλο παρότι έξω σκάει ο τζίτζικας, βουερή πόλη με θορυβώδη διασκέδαση, τα ντεσιμπέλ μάλλον είναι ένας κρίκος του ελληνικού DNA -μιλάμε φωναχτά, γελάμε δυνατά, περιγράφουμε σωματικά, μαλώνουμε με πάθος, ερωτευόμαστε με ένταση και όταν βρισκόμαστε στο εξωτερικό απλά δείχνουμε να …αναπνέουμε περισσότερο αέρα απ’ τους ντόπιους (αυτό δεν είναι απαραίτητα καλό, αλλά έχει πλάκα)… Ratatat - Mirando.

Αέρας… Στο Όσλο που είναι μια βόρεια πρωτεύουσα και φήμες έλεγαν πως είναι εξίσου άσχημο με την Αθήνα, τα πράγματα είναι ήσυχα και χαλαρά, πολύ πράσινο και λίγα αυτοκίνητα, ελάχιστες επιλογές (Benetton ή Zara, Accessories ή Glitter, Espresso ή Latte) και όπως βαδίζεις στους δρόμους σκέφτεσαι «ναι, θα μπορούσα να ζήσω εδώ, απλά θα πρέπει να φέρνω τις βότκες και τα τσιγάρα από Ελλάδα, ε, μήπως κι έναν μελαχρινό να φέρω από εκεί και τους φίλους μου επίσης, και το Blueberry για να βρίσκω ρούχα και εντάξει, θα ανοίξω και ένα παράρτημα του ΡΟΡ να ακούμε κανένα indie...» ! Ειδικά με τη μουσική έχουν ένα θέμα στη Νορβηγία πάντως, το τι who και rolling stones άκουσα, δεν είναι να απορείς που πιτσιρίκια σαν τους MGMT στο Electric feel εκσυγχρονίζουν το I miss you των Stones και γίνονται πάμπλουτα!

Νερό… Η Αθήνα όπως όλες οι μεγαλουπόλεις ανήκει στον πολιτισμό του ηλεκτρισμού, χωρίς αυτόν απλά δεν μπορείς να ζήσεις- χωρίς φανάρια, χωρίς ΔΕΗ, τηλέφωνο και internet, τηλεόραση και dvd. Οι καυτές μέρες έχουν έρθει και σύντομα η υπερκατανάλωση ρεύματος θα μας φέρει πάλι στην ολική καταστροφή με τα black outs. Για την ώρα τα κλιματιστικά δουλεύουν στο φουλ και όταν περνάς κάτω από μπαλκόνι σε κατουράνε, αλλά Θεέ μου, δε θα άλλαζα με καμία δροσερή, χαλαρή και πολιτισμένη πόλη στον κόσμο το καυτό, ηλεκτρισμένο καζάνι της Αθήνας. Dead bodiesTotal destruction.

15 σχόλια:

the boy with the arab strap είπε...

καλως ηρθες απο το βορειο σελας ,
καλα περασες? πρεπει να εχει και εκει τις ομορφιες του ο τοπος , διαφοτικος τοπος απο τον δικο μας.

sot είπε...

Καλώς ήλθες στα πάτρια.
Μάλλον Αθήνα και πάλι Αθήνα λες.
Πάντως ήταν ευχάριστη εμπειρία, απ' ό,τι φαίνεται και γύρισες με καλή διάθεση.

night blue είπε...

Γλαφυρό και ζωντανό ποστ! Παίρνεις καλό βαθμό, μικρή μου :-)
Egw pantws tha ithela ena Norvigo gyrw sto 1,82-87, lepto omws, eythyteni kai me anoixtoxrwma alla diaperastika kai gluka i exypna matia (oxi vlemma glaro, xeplymeno, psariou), iliokammeno apo istioploiies kai tetoia me xeria neyrwdi pou na min akouei Who kai na einai kalos anthrwpos. Xexe

Ανώνυμος είπε...

ειναι φανερο και ολοι το βλεπουμε οτι γυρισες ανανεωμενη απο τις διακοπες σου . ειδες πως μερικες μερες αρκουν για να ξεκαθαρισει το μυαλο και να φυγει η ρουτινα της καθημερινοτητας που συσωρευτηκε ολη τη χρονια?
ειδικα σε ενα τετοιο παγωμενο περιβαλλον

και σιγουρα ειναι φοβερο το συναισθημα ασχετα με το μερος να μοιραζεσαι αυτη την εμπειρια με φιλους.

αν και εγω κατα καποιο τροπο ειδικευομαι στη γλωσσα δεν θα τολμουσα να διατυπωσω αποψη περι γλαφυροτητας και σχετικων ,

ομως ετσι οπως τον παρουσιασε η vain θα ηταν και για μενα μια ευχαριστη εμπειρια φανταζομαι να τα φτιαξω με ενα τετοιο τυπο από τους υπερβορειους αρειους αν και βρισκω πιο ερεθιστικο το καρφι στην γλωσσα της Kate ασε που μου αρεσει και το εξοχικο της στο βιντεο που ακολουθει

http://ca.youtube.com/watch?v=60RzAR8I6kU

Who?

ο κανενας

Ινδιάννα είπε...

κρασί & νερό
καλώς σας βρήκα
μαυρισμένους και θαλασσοπλυμμένους!

Sot
η αλήθεια είναι ότι το είχα διαπιστώσει και ως φοιτήτρια ότι μακριά απο την Αθήνα νιώθω μεγάλη μοναξιά, για κάποιο λογο αυτή είναι η πόλη μου, αν είμαι μόνη ξέρω που θα πάω για να βρω παρέα και συνήθως έχω πάντα παρέα εδώ: τους φίλους μου, την οικογένεια, τα κατοικιδιά μου ακόμα και τα αγαπημένα μου δέντρα σε πάρκα της πόλης ή τη δική μου θέση στην προβλήτα του Φαλήρου... ταυτίζομαι απόλυτα με το τραγούδι των Modest Mouse "people as places as people"... Οπότε η Νορβηγία ήταν απλά μαγική, ό,τι και να πω θα είναι λίγο, αλλα στη βδομάδα επάνω ήθελα τον γάτο μου, ήθελα να ζουλήξω τον ανιψιό μου, ήθελα να πιω ποτά με φίλους και να πω τα νέα, ήθελα... την Αθήνα μου! :)

Vain
αυτο το είδος πανίδας που περιγράφεις ευδοκιμεί γενικώς στην Νορβηγική επαρχεια διότι για να περάσει η ώρα κάνουν αναριχήσεις, αγώνες με snow- mobile, surf (ναι, στις καταπαγωγμένες βόρειες θάλασσες!) κλπ. άρα είναι γεροδεμένα παληκάρια. Αλλα δεν ξέρω αν θα βρεις άτομο με λίγη ... βαρβατίλα να το πω? Εννοώ με έντονη προσωπικοτητα. Γενικώς είναι καλά παιδιά μα εντελώς άχρωμα και άοσμα και απλά μπορεί να πετυχεις κάποιον που να είναι πολύ πεισματάρης και χοντροκέφαλος, αλλα όχι με μια σοφιστικέ άποψη, επιχειρήματα κλπ, απλά εγωιστής και αγύριστο κεφάλι επειδή έτσι θέλει! Ε, αυτο το έχεις και στην Ελλάδα, δεν είναι ανάγκη να πας στη Νορβηγία να το βρεις. ΥΓ., Πάντως θα φέρουμε ικανό Νορβηγικό δείγμα για διακοπές τον Σεπτέμβρη (3-4 φίλους Νορβηγούς του τύπου που με φιλοξενούσε), οπότε μόλις μάθω ημερομηνίες κράτα μερικά λεφτα και μερικές μέρες άδεια να ανέβεις μια Αθήνα και δεις με τα ίδια σου τα μάτια το "ψηλό πλατινέ γαλανομάτικο" σε όλο του το μεγαλείο! ;)

άνώνυμε/η άγνωστε/η Χ
παπούτσι από τον τόπο μου και ας είναι και μπαλωμένο!
μια από τις εμπειρίες που με αφήνει αδιάφορη είναι ο σεξοτουρισμός. Αν και αυτο που λέω ακούγεται πολύ απόλυτο και η αλήθεια είναι ότι δοκίμαζα άνετα έναν Bardi Johansson, που είναι αυτο το ψηλό κοκαλιάρικο ιντελεκτουέλ με γυαλάκια που δεν φυτρώνει στο Ελλάντα και είναι τελειώς το στυλ μου!! ;) Αλλα αν εσύ το δοκιμάσεις να μας πεις εμπειρίες ναι? ;)

ΥΓ. Επίσης η Vain δεν μοιάζει καθόλου με Ελληνίδα, τα χρώματα και οι γραμμές της είναι σαν βόρειευρωπαίας ή Αγγίδας οπότε θα της ταίριαζε ένας βόρειος και εμφανισιακά. Εγώ που είμαι μαυροτσούκαλο δεν είμαι για ξανθομπάμπουρες, θα γελάει και το παρδαλό κατσίκι όταν βγαίνουμε μαζί! χα χα!

night blue είπε...

min to les ayto! Ta eterwnyma elkontai polu syxna! Exw dei polla eteroklita zeygaria. Esy mporei se kapoious apo aytous na fainesai san exwtiki omorfia enw egw kati syntithismeno.

Ινδιάννα είπε...

vain
το "εξωτική" ξαναπέστο με μια μικρή παραφθορά- ε-ξωτική!
Διοτι εκει σε όλους τους μύθους ους έχουν τα τρολς, τα πανασχημα ξωτικά με τα μυτερα πεταχτά αφτιά. Και σε όλες τις φωτογραφίες τα αφτιά μου πετάγονται έξω απο τα μαλλιά με τέτοιον τρόπο οποτε σίγουρα θα έχουν μια εικόνα...ξωτικής (τρολερής και φοβερής) ομορφιάς- χι χι χι!!! ΥΓ. Αχ, χαίρομαι τόσο που είμαι στην Ελλάδα, έπαθα σύνδρομο στέρησης μακριά σας εκεί πάνω!

Ανώνυμος είπε...

Φιλιά κι αγάπη από το Σαρόκο. μικρή περιπέτεια!

theorema

Ανώνυμος είπε...

Γιατί??? Τί έχουν οι MGMT??????
Αααααα, μαντάμ! Πολύ σοφιστικέητηντ έχετε γίνει και θα σας πάω στις Κυκλάδες για κούρα...! Welcome back babe!

sot είπε...

Τελικά πιο πολύ τα έμψυχα προσόντα της είναι αυτά που κάνουν έντονη την προτίμησή σου για την Αθήνα :)

Ινδιάννα είπε...

maya
Το θέμα με τους mgmt είναι ότι είναι σχεδόν ανήλικα άρα δε μπορούμε να έχουμε φαντασιώσεις με αυτά -χα χα! :Ρ ΥΓ. Βρήκα κι άλλους για Μύκονο αν πάμε αρχές Σεπτέμβρη! Νορβηγούς!!!

Sot
είναι αυτό που λένε "σπίτι είναι όπου βρίσκεται η καρδιά σου". Ε, μελό μεν, αλλά ισχύει! :)

Ινδιάννα είπε...

theorema
αμετανόητη!
και από τις διακοπές τσεκάρεις τα μπλογκ?
ε, δεν παίζεσαι!!!

τι μικρή περιπέτεια μου λες
εσύ είσαι ο Ιντιάνα Τζοούνς αυτοπροσώπος σε συσκευασία θηλυκού! Το επόμενο σίκουελ του Ιντυ (που πια ο Χάρισσον Φορντ θα είναι 80 και δε θα μπορεί να παίξει), θα βασιστεί πάνω σου! :))))

-ως πoτε; -ως το τελος! είπε...

Καλωσήλθες καλή μας! και ακριβοθώρητη as well...
Eεε, μήπως θα υπάρχει τον Σεπτέμβρη και ικανό δείγμα Νορβηγισσών;
Δεν άκουσα κανένα σχόλιο επ' αυτών! ;-)

Ινδιάννα είπε...

ως πότε- ως το τέλος
όχι διότι έχουμε ικανό δείγμα εμφανίσιμων αδεσμευτων Ελληνίδων που απαιτεί ζευγάρωμα κι έτσι αποφεύγουμε την εισαγωγή ανταγωνιστριών από βορρά! Εσύ εξάλλου καιρός να δοκιμάσεις τους αρσενικούς κυνοδοντές σου εις πρωτόγνωρη εξωτική βοράν, και ναι- ειδικά για σένα ομιλώ και εννοώ κάτι σε... Ελληνίδα! ;ΡΡΡΡ

ΥΓ. Χωρις πλάκα, απο Σεπτέμβρη αποφασίσαμε να αποκαταστήσουμε τις ωραίες συμφοιτητριές μας. Ανασκουμπωθείτε, γυμνάστε σώμα και πνεύμα, μαζί με το κρυο έρχεται καιρός για δυο (τριο κι ό,τι άλλο προκύψει- χε χε)!

Ανώνυμος είπε...

φοβερες κλιματικες αλλαγες βλεπω στη μπλογκοσφαιρα,
απο το σκουπισμα της αμμοπαραλιας ,
περασαμε στο πλημμυρισμα του αμαζονιου και τωρα μετα το ταξιδι της ινδιαννας στα νησια φουλαντεν βορειοι ανεμοι δροσιζουν την καυτη παραλια και ολες μαζι οι ινδιαννες χορευουν με τους λυκους το χορο της βροχης μετατρεποντας την αγονη μανα γη και την ερημο παραλια σε κηπο της εδεμ με ζουμερα φρουτακια για ντροπαλους πρωτοπλαστους

ο θεος εβαλε το χερακι του

φυλαξτε μου και μενα στο τελος κανα μηλαρακι να δαγκωσω

εκτος αν ο χαμενος τα παιρνει ολα

εγω παντως ειμαι ετοιμος και δηλωνω συμετοχη, δεν φανταζομαι να ερθουν τιποτα ξυλοκοποι και λιμενεργατες, κανα ανοιχτοματη κουμπιουτερα και κανα ξανθοευαισθητο λογοτεχνη για να ειμαι ειλικρινης περιμενω οποτε θεωρω οτι ειναι του χεριου μου

μονο ενας θα μεινει

ζαρατουστρας