CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

14.9.08

Madonna ...who? - indieannalog set 43

Γη... απ' την Αυστραλία προσγειώθηκαν στο Λονδίνο πριν, αισίως, 30 χρόνια και παρότι ποτέ δεν ακολούθησαν μόδες και δεν έγραψαν μουσική του συρμού βρίσκονταν τακτικά στα ΤΟΡ 40. Go betweens - The clock.

Αέρας...
Οι Εvangelical
s προέρχονται από μια εξαιρετικά θρησκόληπτη πόλη των ΗΠΑ, αλλά ευτυχώς τους έχουν διαφθείρει επαρκώς οι Pavement ώστε μουσικά να μην πηγαίνουν με τον... σταυρό στο χέρι! Στο συγκεκριμένο τραγούδι βέβαια θυμίζουν αρκετά James (άσχετο!) -οι οποίοι παρεμπιπτόντως επανενώθηκαν και έχουν βγάλει ένα αξιοπρεπέστατο νέο άλμπουμ.

Φωτιά...
Ο Doug Walker θα μπορούσε να γίνει ο νέος James Blant,. Το καλό νέο είναι ότι αυτό το πρώτο του άλμπουμ είναι μια συλλογή από συνθέσεις που γράφτηκαν για την πάρτη του- είναι ειλικρινής και φαίνεται. Αν στη συνέχεια επιλέξει να γίνει άλλο ένα ... νούμερο των charts, θα δείξει.


Νερό...
O Chris Bathgate ξεκίνη
σε από μια heavy metal μπάντα. Αλλά μιας και στο Illinois ευδοκιμεί ιδιαιτέρως το συγκεκριμένο είδος μουσικοσυνθέτη, σύντομα βρέθηκε στα χνάρια του Will Oldham. Δεν φτάνει το πρότυπό του αλλά τον σώζει ότι χρησιμοποιεί πιάνο και όχι κιθάρα- έτσι αποπροσανατολίζει από την σύγκριση!

ΥΓ. Στις 29 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα οι Ηauschka (δηλαδή ο Γερμανός πιανίστας Volker Bertelmann που πειραματίζεται μουσικά με σφήνες, τσόχα, δερματακια κ.α τρυπωμένα ανάμεσα στις χορδές του πιάνου του, καθώς και επιπρόσθετους άλλους ήχους από synths ,drum machine, μπάσο κλπ). Τέτοιες εξαιρετικά πρωτότυπες και ιντριγκαδόρικες μουσικές περιπτώσεις έρχονται 1/1000 στην καταραμένη πολή που στοιχειώνεται απ' τα φαντασματα των 80s (Sandres, Madonnes κλπ) και αξίζουν την προσοχή μας. Το εισιτήριο κοστίζει μόλις 15 ευρώ και η αφίσα δείχνει το δρόμο. Σας το λέω από νωρίς για να κανονισετε το χρόνο σας, να πάμε!




13 σχόλια:

αμμος είπε...

Ινδιάννα καλημέρα. Τα λινκ των James και των Hauschka δε λειτουργούν, λέει ότι η σελίδα δε βρέθηκε (και μόνο η περιγραφή για τους δεύτερους δείχνει πολύ ενδιαφέρον συγκρότημα πάντως).
Παρεμπιπτόντως θα πάω στη Μήδεια με την Κονιόρδου το βράδυ, αν θες έλα.

Ινδιάννα είπε...

Την ώρα που έστειλες το μηνυμα ήδη προσπαθούσα να διορθώσω τα λινκς- τώρα παίζουν όλα. Thanx!

Ευχαριστώ για την πρόσκληση αλλα αφενός είχα ήδη κανονισει κάτι, αφετέρου δεν αντέχω την Κονιόρδου.

ΥΓ. Κατα την ταπεινή μου άποψη το θέατρο στη χώρα μας περνάει μεγάλο τέλμα και οι τραγωδίες υποφέρουν με... τραγικο τρόπο στα χέρια προοδευτικών σκηνοθετών! Στη θέση σου θα πήγαινα να δω τη Μηδεια του Παπαιωάννου (την είχα δει παλιά και ναι, ήταν μια ευφυής παράσταση)

αμμος είπε...

Ρε οι Hauschka είναι σούπερ, βάλε στο σιντάκι που μου ετοιμάζεις καμιά δουλειά τους! Με 15 ευρώ εισιτήριο ψήνομαι πολύ να πάμε, βρήκες ήδη έναν δηλαδή για παρέα. Τα υπόλοιπα παραήταν μπαλαντοειδή για το γούστο μου της περιόδου.

Για τη Μήδεια του Παπαϊώαννου το έχω ήδη στο πρόγραμμα.
[Η πλάκα είναι ότι μέχρι στιγμής έχω δει μόνο παράξενες Μήδειες: μία του Μποστ, μία στα κινέζικα, σήμερα θα δω από ό,τι φαίνεται τη μεταμοντέρνα εκδοχή και ο Παπαϊωάννου δεν είναι αυτό που λέμε κλασικό ανέβασμα. Μιλάμε, σόρι που δεν έχουμε ιδωθεί ακόμα, αλλά τρέχω με διάφορα χαρούμενα που θα σου πω από κοντά με το καλό. Φιλιά!]

sot είπε...

Μπορεί να μην έχει τη χαρακτηριστική φωνή του James Blunt αλλά είναι πολύ πιο οικεία και ζεστή αυτή του Doug Walker
Ιδιαίτερη περίπτωση οι Hauschka έφεραν και ισορροπία στις ταχύτητες του σημερινού ΕΡ. Συνέπεσε με τη μετάδοση του αγώνα της Formula 1 η ακρόασή του κι έγινε το soundtrack του :)

Ινδιάννα είπε...

Αμμούδι
κι εγώ έχω δει 3-4 Μήδειες, αυτο που με χαλάει είναι ότι δεν έχω δει και 3-4 Αμλετ (θα πάω φέτος να δω τον Jude Law Hamlet στο Λονδινο, δεν ξέρω πώς αλλα θα πάω- τα όνειρα είναι τζάμπα- χα χα)! :)

Sot
χρώσταγα έναν Doug Walker- γιατι τις προάλλες που είχα βάλει δεν έπαιζε το link- θυμάσαι?
Όσο για τον Γερμανό ιδιοφυή μουσικό κρίμα που εσύ και η V μένετε εκτός αττικής και δε μπορούμε να τον απολαυσουμε παρέα...

night blue είπε...

Ki egw konta asxeta an den afisa sxolia.

night blue είπε...

konta sou

Ινδιάννα είπε...

V
στο blog είσαι πάντα κοντά- αλιμονο!
Άντε να δούμε κι αν θα δούμε καμια συναυλία μαζι! :)

Ανώνυμος είπε...

την κονιορδου την ειχα δει εδω και 12-15 χρονια σε ενα αρχαιο θεατρο με πολλα κουνουπια που επαιζε την ηλεκτρα και μου αρεσε πολυ, νομιζω οτι τοτε ξεκινουσε και αν δεν κανω λαθος ηταν με το θεατρο της λαρισας.
την επομενη χρονια επαιξε στο ιδιο θεατρο την ιδια παρασταση και ξαναπηγα επειδη μου ειχε αρεσει πολυ
σκηνοθετη δεν θυμαμαι,

http://www.youtube.com/watch?v=J5rrGn5Go4Y

Ινδιάννα είπε...

hawkeyed
περι ορέξεως, θεατρόπιτα...

the boy with the arab strap είπε...

καλησπερα ινδιαννα , τι γινεται μπηκαμε σε ρυθμο φθινοπωρου ? τα λινκς δεν λειτουργουν .
που θα παιξουν?

Ινδιάννα είπε...

κρασί και νερό
Δεν έχω ιδέα τι έγινε με τα λινκς, έπαιζαν κανονικά!!! Σαμποτάζ- χα χα!

Δεν πειράζει, κάνε υπομονή, την Κυριακή θα παίξουν άλλα!

Εγώ σε τελειως φθινοπωρινή κατασταση- ένα σταχτί, ένα γκρίζο, ένα κάτι -μπλιαχ! Αλλά ως κλασική αιθεροβάμων ύπαρξις περιμένω μετα τη βροχή να βγει το ουράνιο τόξο- όλα θα πάνε καλά λέμε! :) εσυ??

αμμος είπε...

Yannis, μην ξαναπατήσεις το πόδι σου εδώ να για πουλήσεις οτιδήποτε. Ξουτ!