CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

21.9.08

Shiver from cold! - indieannalog set 44

Αέρας... Σε ένα μουσικό σύμπαν που τα αντίγραφα πάνε κι έρχονται κι αν μου παρουσιάσουν άλλη μια βλαχοαγγλίδα με επαρκή φωνή σαν το νέο θαύμα θα τσιρίξω, η Jill Barber από το παγωμένο Τορόντο καταφέρνει να αξιοποιήσει εξαιρετικά τις καταβολές της από την Joni Mitchel και την Patsy Cline και να παραμείνει αυθεντική. Το Hard Line με κάνει να ελπίζω στην KD Lang του 2010.

Φωτιά... ο Brendan Benson έγραφε πάντα καλή μουσική αλλά τελικά οι περισσότεροι τον ξέραμε ως "εκείνος που κάνει παρέα με τον Jack White" , "αυτός που τον πήρε ο Jack στην περιοδεία" κλπ. Ένα πρωί ο Brendan απ' το Detroit πήρε τον γείτονά του τον Jack και έγραψαν το "steady as she goes" και εγένετο raconteers που για κάποιον ακατανόητο λόγο από πέρσι σπάνε ταμεία. Ακατανόητο γιατί τα τραγούδια του Brendan Benson είναι πρωτότυπα, έχουν προσωπικό ύφος και είναι μακράν καλύτερα!

Γη... Απ' τα βάθη της αμερικανικής ερήμου, με το πνεύμα του Neil Young να τους οδηγεί και αντι μαράκες ουρές από κροταλίες να κρατούν το τέμπο, οι Giant Sand συνεχίζουν να αποτελούν το soundtrack της Αριζόνα αλλά και των έρημων αστών...

Νερό... Τους λένε Butthole Surfers και άντε να κάνεις καριέρα με αυτό το όνομα: κανείς παραγωγός ραδιοφώνου δεν τολμούσε να το προφέρει και κανένας συντάκτης να το γράψει σε περιοδικό που διαβάζουν και ανήλικοι, έτσι για χρόνια δεν είχαν καμία δημόσια προβολή. Τα άγρια παιδιά του Τέξας που συνήθως ασχολούνται με την φολκ ψυχεδέλεια, εδώ σε ατόφιο αμερικάνικο... λαϊκό ποπ (να ακούει η Βανδή και να μαθαίνει)

ΥΓ. Πήγα να μπω στον λογαριασμό μου στο fileden κα έφαγα πόρτα: ο λογαριασμός μου είχε δεσμευτει μαζι με όλα τα τραγουδια που έχω ανεβάσει (και μετά σου λένε μην πιστεύεις στον ανάδρομο Ερμη και στον Πανόπουλο)! Στην ερώτηση "γιατι ρε παιδιά, τι έκανα?", η απάντηση ήταν", έλα τώρα που δεν ξέρεις, να σκεφτείς τι έκανες παλιοκόριτσο!" και μου θύμισε αυτη τη φοβερή ατάκα "όταν γυρνάς σπίτι απ' τη δουλειά δέρνε πάντα τη γυναίκα σου: εσύ δεν ξέρεις γιατι αλλα αυτη θα ξέρει".

ΥΓ2. Άνοιξα νέο λογαριασμό... Για να δούμε (και ακούσουμε)...!

22 σχόλια:

goculture.gr είπε...

καλημέρα σας υπέροχα κείμενα οπως πάντα!οτι πρέπει για πρωινό ξυπνηματάκι!

αμμος είπε...

Ψιτ Ιωάνννα, οι Giant sand δεν οδηγούν σε τραγούδι, ως (μικρός) άμμος έχω προσβληθεί από την παράλειψη :-)

mady είπε...

Καλήμερα από Λεωνίδιο..

Ινδιάννα είπε...

gocuture.gr
thanx -αβγό δεν ξέρουμε να βράσουμε αλλα μια πρωινή συνταγή την πετυχαίνουμε πού κα πού! :)

αμμούδι
το έφτιαξα αλλα μόλις πιούμε καφέ πρέπει να με γράψεις σε άλλο πρόγραμμα -το fileden μου έχει τσακίσει τι νευρικό σύστημα: ανεβάζω τραγούδια, τα τσεκάρω, τα βάζω στο μπλογκ, τα παίζει και μετά... τα χάνει!

Mady
...πολύ καλοκαιρινή ακούστηκε η καλημέρα σου! Σου στέλνουμε και εμείς μια γκριζουλι Αθηναϊκή καλημέρα!

αμμος είπε...

Ινδιάννα μου να το ψάξουμε, θα τα πούμε κι από κοντά. Σόρι που έχω εξαφανιστεί, συνδέεται με τη γενικότερη αλλαγή διάθεσης και τις βόλτες δεξιά κι αριστερά. Ωραίες μουσικές πάντως, δεν ξέρω αν άλλαξε το γούστο μου ή εσύ άλλαξες το πρόγραμμα, ακούω τις επιλογές σου πολύ συστηματικά και ευχάριστα πια.

night blue είπε...

tragoudistries san tin cline kathe 100 xronia dystyhws

night blue είπε...

kammia sxesi me tin cline i barber-mou thymizei duffy anakatemeni me kapoia i kapoies alla den thymamai twra -stylato tragoudi pantws

night blue είπε...

O Benson m' aresei-einai atmosfairikos, me cool fwni, einai eufantastos mporw na pw kai pio xalaros apo ton White pou einai kai polu parelthontolagnos an kai talantouxos kai mixani paragwgis mousikis. Wraio kommati ap ayta pou sou kollane siga-siga ypothetw.

night blue είπε...

Kale ayto to tragoudi twn Giant Sand to exw akousei se diafimisi! Eimai sxedon vevaii!!
Mia xara. Tha tairiaze polu sto OST tis tainias "My Blueberry Nights".

night blue είπε...

Ta tragoudia sou einai zaxarouxa simera.

night blue είπε...

Alla twra "Kwlotrypida Surfers"? Tsss!!! :-)) Tha to pw sti mama sou.

night blue είπε...

Alla twra "Kwlotrypida Surfers"? Tsss!!! :-)) Tha to pw sti mama sou.

night blue είπε...

Se arketa malista ap ayta

night blue είπε...

Ayto pantws exei kai ligo dosi apo surf kai rock n roll mpallanta etsi ksysta.

night blue είπε...

Wraia, etsi na fwtisei ligo ayto to synnefwdes apogema.

night blue είπε...

Gamwto, esvisa kata lathos ena wraio mou sxolio kai afisa auto me tin ...kwlotrypida pou stalthike kata lathos 2 fores. Mporeis na to anaktiseis apo poythena kai na to valeis? Egw pantws to exasa.

sot είπε...

Πολύ πιο φθινοπωρινό το σημερινό ΕΡ.
Στην κατάλληλη στιγμή μιας και σήμερα μπαίνει κι επίσημα το φθινόπωρο.
Πρώτο θα έβαζα στις προτιμήσεις μου το Hard Line.

Θα ήταν μάλλον απίθανο να έκανε λάθος η Vain. Στη διαφήμιση της 3ΒΙΤ ήταν το κομμάτι. :)

Ινδιάννα είπε...

Άμμε
έτσι κι αλλιώς έχω τα απολύτως "αυτιστικά" μου- και να μπορούσες να βγούμε δε θα είχα όρεξη- οπότε μην μου ανησυχεις! :)

Vain
η αλήθεια είναι ότι έχω κουραστει λίγο από τον "θόρυβο", μακάρι να έβρισκα τους καινούριους interpol αλλα στο βαθμό που δεν έχω ακούσει κάτι σε εντυπωσιακό rock τη βρίσκω με πιο... ήμερα ακούσματα τελευταία!

Sot
η Vain ποτέ δε θα ξέχναγε μια...σοκολάτα -άρα ούτε και τη μουσική της (εγώ πάντως δεν την έχω δει τη διαφήμιση και το τραγούδι το ξέρω από ένα παλιό cd του περιοδικού μετρό- νομίζω... χμ, δεν είμαι σίγουρη)!

Ινδιάννα είπε...

α, Vain
το σχόλιο σου δεν μπορεσα να το επαναφέρω στη ζωή- σόρρυ! :(

night blue είπε...

πέθανε :-))

night blue είπε...

oso afora sto tragoudi tis sokolatodiafimisis fainetai pws apla ena wraio tragoudi perna sto yposuneidito kai eidika se osous exoun mousiko aytaki

Ινδιάννα είπε...

Vain
εγώ αυτο που έχω να πω είναι ότι δεν υπάρχει καλύτερο γιατρικό από μια σοκολάτα τις κρύες φθινοπωρινές νύχτες (εντάξει, εκτός από αυτόν που αγαπάς σε ρόλο παπλώματος- να σε σκεπάζει, τυλίγει, αγκαλιάζει κλπ, κλπ- άλλα πού να τρέχεις τώρα να τον βρεις)! Ενώ μια σοκολάτα υπάρχει πάντα στο ντουλάπι! :)