CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

25.8.07

Το κρίμα στον καπνό τους...

Οι εμπρηστές βρίσκονταν καθισμένοι στο εδώλιο. Η δική θα γινόταν κεκλεισμένων των θυρών. Λαός έξω απ’ το δικαστήριο ζητούσε τον χαμό τους. Ο εισαγγελέας κοίταξε τα πρόσωπά τους. Οι περισσότεροι δολοφόνοι έχουν κάτι αγγελικό. Κάτι που σε οδηγεί να σκέφτεσαι «πώς το έκανε αυτό». Αυτοί δεν είχαν τίποτα. Οι λύκοι ίσως να είχαν πιο πράα μάτια.
Ο δικαστής τους βρήκε ένοχους. Και τους έδωσε μια τελευταία ευκαιρία να ομολογήσουν ποιος τους πλήρωσε να το κάνουν. Εκείνοι ξέροντας πώς η ποινή για εμπρησμό ήταν λίγα χρόνια και αυτά εξαγοράσιμα, δε μίλησαν. Τους είχαν δώσει αρκετά λεφτά για να το βουλώσουν.

Κάτω στην πλατεία είχε στηθεί μια μεγάλη φωτιά. Την ώρα που βγήκαν για να πάνε στην κλούβα, είδαν πώς κάποιοι κρατούσαν τα παιδιά, άλλοι τις μανάδες ή τις γυναίκες τους.
«Αν δε μιλήσεις θα τους κάψουμε» φώναξε ένας απ’ τον όχλο και βοή του πλήθους που ακολούθησε έσεισε όλη την πλατεία.
«Τι φταίνε αυτοί» φώναξε ένας εμπρηστής και τότε κάποιος απ’ το πλήθος φώναξε «τι φταίγανε όσοι κάηκαν, σπίτια, περιουσίες».
«Είμαι αθώος» φώναξε άλλος, «και τα δέντρα ήταν» είπε το πλήθος και κάποιος έσυρε ένα κοριτσάκι προς τη φωτιά.

Εκείνο έκλαιγε και σπάραζε μα κανείς δε μιλούσε και οι αστυνόμοι, όλοι μιλημένοι, τάχα έκαναν πώς τους είχαν ακινητοποιήσει οι πολίτες με πέτρες και καδρόνια. Κανείς δεν πλησίαζε να σώσει τα γυναικόπαιδα.

Κανείς δε μίλαγε. Και τότε το παιδί το ’ριξαν στη φωτιά. Ο πατέρας του μόνο τότε πίστεψε ότι δεν μπλόφαραν, έκανε ένα βήμα μπροστά και πήγε να ομολογήσει «μηηη, ήταν οι…». Μα μια σφαίρα διαπέρασε το σαγόνι του. Και μια δεύτερη τον βρήκε από κάπου. Ψηλά.

Το παιδί έγινε κάρβουνο. Εξιλαστήριο θύμα. Οι εμπρηστές κατέληξαν στη φυλακή. Το πλήθος πένθησε τον κανιβαλισμό του όσο και τα δάση του. Από τα μπαλκόνια ψηλά, πίσω από κλειστά παράθυρα με κεντητές κουρτίνες, κάποιοι ανάβανε τα πούρα τους. Ο πιο μεγάλος έβηξε. Τον ενοχλούσε ο καπνός…

(το τραγούδι Smoke stacks των If these trees could talk ηχεί σαν ένα οργισμένο ρέκβιεμ για αυτά που ζούμε τις τελευταίες μέρες...)

17 σχόλια:

night blue είπε...

To tragoudi den anoigei.

nandia masoura είπε...

Αχ βρε παιδί μου, πού φτάσαμε και πόσο θα κρατήσει αυτή η τραγωδία. Ποιός μπορεί να παραμείνει εκτός και ποιος μπορεί να σηκωσει τους ώμους και να προχωρήσει ;
ριτς

ΥΓ τωρα μπηκα στο δικτυο , ημουν ολη μερα εκτός

Ανώνυμος είπε...

vain μου
είχα κι εγώ πρόβλημα με το δίκτυο, μου πήρε τρεις ώρες να καταφέρω να ανεβάσω το ποστ και τελικά το τραγούδι δεν έπαιζε! Νομίζω ότι το έφτιαξα τώρα...

ριτς
είναι από τις ελάχιστες φορές που σκέφτομαι ότι είμαστε ρεαλιστικά και όχι μεταφορικά τριτοκοσμικοί... Δηλαδή πόσο μλκς πρέπει να είσαι για να καις για 100 ψωροχιλιάρικα -με τα οποία τη σήμερον ημέρα δεν αγοράζεις ούτε γκαρσονιέρα- το οξυγόνο σου και τις ζωές των άλλων; Πόσο τραγικά πολύ μλκς;;; Θα μου πεις αυτοί που τους έβαλαν να τα κάψουν, θα πηγαίνουν στην Ελβετία διακοπές όταν εμάς η θερμοκρασία τα καλοκαίρια πια θα ανεβαίνει στους 48 βαθμούς κελσίου και το χειμώνα οι πλημμύρες θα ριμάζουν τον τόπο...

night blue είπε...

OK twra! Exeis omws to kommati twra duo fores :-)
Mipws prepei na valeis gualakia, agori mou? Einai kai sti moda kai dinoun sofistike aera! ;-))

night blue είπε...

Polu wraio kommati. Thymizei ligo Pelican, Porcupine Tree...

night blue είπε...

Eyxaristoume polu pantws! Vlepw exei kai megali diarkeia. Tha mporouse na einai kai kommati twn Pantera isws, akoma kai twn Mudhoney (an vevaia oi Mud. itan pio aploi) i twn Mogwai an oi Mog. itan pio skliroi.

o βασιλιάς του δάσους είπε...

epeses thima kai esi megale...
i anesthisia afti exei perasti sta miala mas apo tin paidia akoma tin alodapi pou mas pernane..
to kako akoma den eirthe.

se ligo kero episima ''gia to kalo maw''i evropaiki enosi logo to oti den eimaste ikano kratos tha mas ellenxi edo stin xora mas...kimomaste orthioi..eno malonoume metaksi mas os aftepagkeltoi isaggelois....afinoume apo tin piso porta na ginete afto poy epidiokoyn oi ksenoi laoi poy maw agorasn en erimi mas....aloy einai i pligi kai oxi ekei poy kitame..mas poylane kai emeis rixnoyme efthines se logia eksipnadas..tin ora poy o ioydas mas exei idei poylimenoys...

oi ideologies kai ta komata..
apo tin mia...kai apo tin ali tin meria emeis oi eksipni poy epitrepoyme na ginonte afta,,i anesthisia mas fteei kai pote kapios allos..

an den enothoyme os ellines...pote den tha ksanadoyme ellada.

sot είπε...

Σωστά το γράφεις δεν είναι απλοί εγκληματίες.
Δεν μπορούν να έχουν αγγελικό βλέμμα γιατί είναι δαίμονες.

Ανώνυμος είπε...

vain
8~) (έβαλα γυαλιά)...!

βασιλιά του δάσους
ελπίζω να μην έχουν πάρει φωτιά τα μπατζάκια σου (μαύρο χιούμορ μέσα στα αποκαϊδια)...

Η Ε.Ε νομίζω μας έχει έτσι κι αλλιώς υπό επιτήρηση λόγω χρεών και δε χρειαζόταν να κάψουν όλη την Ελλάδα για να φανούμε ανίκανοι (το ξέρουν ότι είμαστε). Ούτε τίθεται θέμα για αποσταθεροποίηση της πολιτικής μας κατάστασης -που έτσι κι αλλιώς τους εξηπηρετεί ως έχει.
Πολλά ακούγονται και σε λίγο θα πούνε ότι τις φωτιές τις έβαλε προεκλογικά ο ίδιος ο Καραμανλής για να πιάσει τους εμπρηστές και να πούνε όλοι "τι καλός Πρωθυπουργός που είναι". Έλεος δηλαδή! Πολλή θεωρία συνομωσίας ακούω που δε βοηθάει την πολύ καμμένη Ελλάδα μας...
ΥΓ. Περί αλλοδαπής παιδείας, νομίζω ότι ακολουθούμε από χρόνια το Γερμανικό Σύστημα μαζί με επιρροές από Αγγλικό Σύστημα επί Θάτσερ (τουτέστιν σχολείο θεωρητικό και ανταγωνιστικό), εκεί απ' όσο ξέρω οι ανθρωποι δεν ξεσπάνε την οργή για μια κυβέρνηση στα δάση τους -μόνο στο γρασίδι, στα γήπεδα και αυτό ΚΑΠΟΤΕ, παλαιότερα.
ΥΓ2:Αν δεν ενωθούμε ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ως Έλληνες, σαφώς δε θα ξαναδούμε ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ στην Ελλάδα. Με την πρόταση έτσι διατυπωμένη, θα συμφωνήσω...

sot
καλώς όρισες
αν και σε βρίσκω πάνω σε καμμένη γη
και εν μέσω "θερμών επεισοδίων".
Ελπίζω να πέρασες καλά στις διακοπές σου! :)

Ανώνυμος είπε...

vain (ξανά!)
εμένα κάργα morwai μου θυμίζει, godspeed on you black emperor και λίγο από and you will know as by the trail of the dead (μα τι ονόματα έχουν αυτές οι μπάντες, αν μη τι άλλο με τέτοιο μακροσκελές όνομα θα καταλαβαίνει κανείς ότι και τα κομμάτια θα είναι από 6λεπτά και πάνω!)

night blue είπε...

and you will know as by the trail of the dead
Olo ayto einai onoma group?
8-O Goyrlwmena matia kai stoma anoigmeno diaplata apo aporia!

Ανώνυμος είπε...

ουί μαντάμ! ζις ιζ μπαντ νομ! :D

Φωτούλα Τζιώντζου είπε...

Σαμμάνε καλό σου βράδυ.
Άμμε καλό σου βράδυ...
Εγω για την ώρα προσπαθώ να κρατήσω τον κανιβαλλισμό μακρυά μου...

Ανώνυμος είπε...

Όνειρα γλυκά νερίνα μας...

night blue είπε...

na se rwtisw kati? giati se kapoies periptwseis ta tragoudia parapempoun sto windows media player?

Ινδιάννα είπε...

Αυτά που παραπέμπουν στο wmp είναι όσα ανεβάζω μέσω boxnet -και τα ανεβάζω εκεί επειδή για κάποιο λόγο δεν μου τα ανεβάζει το fileden -αυτά είναι τα προβλήματα στα free προγράμματα (τσιγκούνηηη)!

Idάκι είπε...

Ειλικρινά έχω αρχίσει να ντρέπομαι να κυκλοφορήσω στην Αγγλία... οι φίλοι, γείτονες ρωτάνε αν έχω δικούς μου ανθρώπους στα καιγόμενα και απαντάω "όχι ακόμη, ευτυχώς"... με ρωτούν αν όντως είναι εμπρησμοί και απαντάω "μάλλον" και τότε εξανίστανται, μα γιατί δεν τους πιάνουμε να τους κάψουμε ζωντανούς... και απαντώ "σιγά μην τους πιάσουν, δικοί τους είναι"...

Το πιστεύω πλέον... ειδικά μετά την εξαγγελία για τα "έργα ανακούφισης"... Σαχάρα και ριζόρτς η όμορφη γωνίτσα μας :((