CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

15.5.08

DOA (dead on arrival)

Μια από τις δυο ιστορίες είναι αληθινή, η άλλη εμπνευσμένη απ΄τον Tom Waits (να ναι καλά ο Γ.Φ και το βιβλίο που μου χάρισε)! :)

Στη Νέα Υόρκη του 1987, εποχή που η μουσική ραπ βρίσκεται σε μεγάλη έξαρση και ο Spike Lee κινηματογραφεί τη ζωή στα γκέτο, ο DMA -ήτοι Danny Mac Adams- είναι λευκός που ζει στο Μπρονξ. Οι συμμορίες δεν σκοτώνονται ακόμα με πιστόλια και η εποχή του break- dance είναι λίγο πίσω: οι νταήδες πλέον ανταγωνίζονται με τη μουσική και όχι τόσο τον στίχο όσο τον ήχο. Την ένταση. Τα τεράστια κασετόφωνα της εποχής έχουν τα ντεσιμπελ στο τέρμα και οι ράππερ στραβοκοιτάνε όποιον δείχνει να ενοχλείται.
Ο DMA είναι λευκός και προσπαθεί να κερδίσει τον σεβασμό. Έτσι εγκαθιστά στην σαράβαλη μπιούικ του πατέρα του ένα τεράστιο στερεοφωνικό σύστημα, ενισχυτές και πελώρια ηχεία με γούφερ. Ανεβοκατεβαίνει με το αμάξι στους δρόμους και ο θόρυβος –διότι από την ένταση περί θορύβου πρόκειται – φτάνει μέχρι τους ψηλότερους ορόφους των κτηρίων. Ο DMA είναι ο αδιαφιλονίκητος αρχηγός του θορύβου της πόλης –και πράγματι τον σέβονται.
Αυτή η ιστορία κράτησε περίπου για 5 μήνες, ο DMA και η μουσική δυνατά, και η μπιούικ να τρίζει, και η άσφαλτος να δονείται, τα μωρά να κλαίνε, οι γέροι να παθαίνουν πάρκινσον και η μπιούικ να τρέμει και κάθε μπουλόνι και βιδούλα της να τρέμει και μια μέρα εκεί που πήγαινε στο δρόμο η μπίουικ έκανε ένα κρακ και έφυγε όλος ο πίσω αριστερός τροχός μαζί με τη ζάντα. Το αμάξι σούρθηκε για λίγο στο έδαφος και όσο σερνόταν έπεσε και η μια πίσω πόρτα καθώς και η εξάτμιση. Όταν σταμάτησε στη μέση της 52 οδού, ο DMA βγήκε έξω και ούρλιαξε ότι «θα σκίσει τον κώλο του καριόλη που του πείραξε το αμάξι».
Μιας όμως και ήταν σε γκέτο συνέβη ακριβώς το αντίθετο: αφού οι μαύροι έκαναν τον αθυρόστομο και προσβλητικό λευκό τόπι στο ξύλο, λεηλάτησαν πλήρως τα μηχανήματα της μπιούικ και τον άφησαν εκεί αιμόφυρτο. Λίγο πριν φτάσει το ασθενοφόρο ένας κοκκαλιάρικο μαυράκι με γυαλάκια τον πλησίασε και του είπε ότι «κανείς δεν είχε πειράξει το αμάξι σου: τα γούφερ με το συνεχές χτύπημα των μπάσων, λίγο λίγο κάθε μέρα άρχισαν και χαλάρωναν τα μπουλόνια στο αυτοκίνητο με αποτέλεσμα λίγο καιρό μετά απλά να ... αποσυναρμολογηθεί»! Και έσπρωξε τα γυαλια του κοντά στα μάτια σε φάση «δεν πήγες ποτέ σχολείο, μεγάλε»?
O DMA όταν έφτασε στο νοσοκομείο ήταν ήδη DOA.

Στη Νεα Υορκη το 1977, εποχή της ντίσκο και των τεράστιων κλαμπ, έναν φτωχός 17χρονος μαύρος ονόματι Jakardi Thomas παρασύρεται από γυαλιστερή λιμουζίνα. Μιας και είναι νέος ακόμα σε ηλικία και προφανώς εκπαιδευμένος στην κακουχία, ο νεαρός Jakardi φαίνεται να μην έχει πάθει τίποτα από την πτώση και κάνει να σηκωθεί.
Ο κολλητός που βρίσκεται δίπλα του, του λέει να μην είναι ζώον, να κάτσει χάμω ακίνητος και να κάνει τον ψόφιο κοριό γιατί αυτή η λιμουζίνα θα ανήκει σε κανέναν πάμπλουτό και καλά θα κάνει να διεκδικήσει χρήματα από την ασφαλιστική εταιρία του. Για να είναι μάλιστα πιο πειστικός, ο φίλος τον πιάνει απ’ τον γιακά και τον αφήνει να σκάσει με το κεφάλι στο έδαφος –μήπως πάθει καμία διάσειση και κερδίσει κάτι παραπάνω.
Με την δεύτερη πτώση ο νεαρός Jakardi ζαλίζεται και πραγματικά αυτή τη φορά δείχνει ζαβλακομένος. Βλέπει το παράθυρο της λιμουζίνας να ανοίγει, νομίζει ότι βλέπει και τα βιολετί μάτια της Elizabeth Taylor να τον κοιτούν, η πόρτα του οδηγού τινάζεται και πετάγεται έξω ένας τεράστιος τύπος που πάει να τον βοηθήσει. Τρέχει κοντά του και αμέσως μετά χάνεται μέσα στη νύχτα πανικόβλητος, να βρει τηλεφωνικό θάλαμο να ειδοποιήσει ασθενοφόρο –είναι περασμένα μεσάνυχτα.
Ο νεαρός Jakardi παραμένει βάσει σχεδίου ξαπλωμένος εκεί και κλείνει τα μάτια: ονειρεύεται τον ίδιο σε μια υπέροχη πολυτελέστατη κλινική και την Elizabeth Taylor να του κρατάει το χέρι και να του δίνει κουράγιο. Όπως ονειρεύεται δεν βλέπει την λιμουζίνα που κινείται καταπάνω του, μιας και ο οδηγός στην σύγχυσή του να δει τι έγινε, δεν έχει σηκώσει το χειρόφρενο.
Το αμάξι κύλησε πάνω του για δεύτερη φορά μέσα σε 10 λεπτά και αυτή τη φορά πείραξε ζωτικά όργανα, προκάλεσε επιτόπου ραγδαία εσωτερική αιμορραγία που μέχρι να έρθουν οι πρώτες βοήθειες ο μικρός ήταν ψόφιος . Στ' αλήθεια.

12 σχόλια:

the boy with the arab strap είπε...

edw kolane polles parimies , wraies istories alla to telos tragiko , kali soy mera !!

Fight Back είπε...

αν το αυτοκινητο ειχε πινακιδα just married θα ηταν σιγουρα της ελιζαμπεθ και ετσι θα αυξανονταν κατα πολυ οι πιθανοτητες να ειναι αληθινη η δευτερη ιστορια

sot είπε...

Πάλι κατάφερες να μας κάνεις να ακούμε νοερά μουσική διαβάζοντας τις ιστορίες που περιέχουν και αρκετές πολύ "δυνατές" σκηνές

Ινδιάννα είπε...

κρασί και νερό
όλη μας η ζωή είναι ένα κωμικοτραγικό φιλμ, και δεν είμαστε και οι σκηνοθέτες- μη σου πω τις περισσότερες φορές ούτε καν οι πρωταγωνιστές...
Καλημέρα! :)

fight back
δεν ξέρω ποιου είναι το δεύτερο αμάξι
αλλά το πρώτο είναι του Τομ Γουέιτς! ;)

Sot
δε θέλω να φανώ επηρμένη, αλλά η αλήθεια είναι ότι το πρώτο κι εμένα μου φάνηκε σαν να αντηχούσε από παντού Τομ Γουέιτς! :)

the boy with the arab strap είπε...

τραγελαφικη ζωη που ελεγε και ο oscar ο αγριος .:))

sot είπε...

...Κι ακόμα περισσότερο από το αν είμαστε πρωταγωνιστές, σημαντικότερο είναι το ποιός γράφει το σενάριο.

red&black είπε...

Εγω θεωρω ότι ασχετα αν δεν μας αρεσε ο ρολος που μας ετυχε στο μοιρασμα των χαρτιων ,εμεις παντα ειμαστε πρωταγωνιστες και μπορουμε να χρωματισουμε αυτή τη παρασταση δινοντας τον καλυτερο μας εαυτο, γιατι άλλη ευκαιρια δεν θα εχουμε.

night blue είπε...

To prwto tha mporouse kallista na einai istoria se comic.
To deytero tha to diavasw ayrio prwta o Theos.

Agobooks είπε...

Και η Ελιζάμπεθ;
Καλό Σ/Κ!

??? είπε...

Καλημερα..Ωραιες οι ιστοριες. Οπως παντα. Την αλλη δε την συνεχισες τελικα?

night blue είπε...

Krimas o mikroulis

Ινδιάννα είπε...

vain
κρίμα και ο υπολογιστούλης μου -τον τσάκισε ιος, είδαμε και πάθαμε να τον συνεφέρουμε, έμεινα 3ημερο εκτός δικτύου...

n.ago
η Ελίζαμπεθ έπαθε τέτοιο σοκ που για να εξιλεωθεί και να αποδείξει ότι δεν πατάει συστηματικά και για ρατσιστικούς λόγους μαύρα αγόρια, αναγκάστηκε να γίνει κολλητή του Μάικλ Τζάκσον!

???
Ποια ιστορία να συνεχίσω?
Βασικά την Τρίτη έχει νέο επεισόδιο στα φεγγάρια των λύκων πάντως!