CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

30.7.08

33.

Δεν θυμόταν ποιος μεγάλος το είχε πει, πάντως έλεγε πως στις «όμορφες γυναίκες πρέπει να λες ότι είναι έξυπνες και στις έξυπνες ότι είναι όμορφες». Ε, λοιπόν τελευταία όλο και περισσότεροι της έλεγαν ότι είναι όμορφη. «Να δεις που είμαι ηλίθια τελικά...» είπε μια μέρα κι έπεσε με φόρα στο μαξιλάρι της. Και δεν ήθελε να σηκωθεί να πάει στη δουλειά. Και να μιλήσει σε άνθρωπο.
Δεν ήταν μόνο που την έλεγαν όμορφη. Είναι που δεν ήταν κιόλας. Οπότε πίστευε πώς σίγουρα τη θεωρούσαν ηλίθια, να πιστεύει τέτοια ηλίθια κομπλιμέντα. Γιατί αν ήταν και το ένα και το άλλο, γιατι ο Μάριος δεν την ήθελε πια; Η Ρεβέκκα δεν ένιωθε καλά.
Το ίδιο απόγευμα το αποφάσισε. Θα έκανε ένα τεστ νοημοσύνης. Αλλά όχι όποιο κι όποιο: ένα τεστ της MENSA, θα χτύπαγε την πόρτα των μεγάλων εγκεφάλων. Και τότε θα βλέπαμε ποιοι την θεωρούν ηλίθια. Γιατί είπαμε όμορφη δεν ήταν, αλλά όχι και ηλίθια!
Έτσι έκατσε και επέλεξε το πρώτο τεστ. Σου έδινε τα αρχικά από λέξεις και νούμερα να συμπληρώσεις την πρόταση π.χ 7D a W σήμαινε 7 Days a Week. Βρήκε τα 7 πρώτα με τη μια- ήταν όμως το όριο της φυσιολογικότητας αυτό. Για να πιάσει την πρώτη πίστα «σχετικής εξυπνάδας» έπρεπε να απαντήσει 12 ερωτήσεις. Και είχε κολλήσει στις 11.
-Δεν είναι δίκαιο, έλεγε αλλά δίκαια δεν ήταν η κλίμακα ή αυτό στο οποίο υπέβαλε τον εαυτό της; Διότι κανείς δεν την είχε αποκαλέσει «ηλίθια». Ήταν δική προβολή και συμπέρασμα αυτό.
Παράτησε τελικά το αγγλικό τεστ και πήγε στο ελληνικό. Κι εκεί τα ίδια. 11 ερωτήσεις σωστές. Και ήθελε άλλη μια. «33χ Μ.Α. …»
-33 τα χρόνια του Χριστού, έλεγε και ξανάλεγε και σκεφτόταν τον Άρη που τον γνώρισε στα 21 της και την έπρηξε μια ολόκληρη χρονιά να φέρεται σαν ξιπασμένο κωλόπαιδο κι όποτε εκείνη έλεγε να τον αφήσει αυτός μηρύκαζε διαρκώς: «μη μ’ αφήνεις τώρα, είμαι στα χρόνια του Χριστού- περνω το Γολγοθά μου».
«33 τα χρόνια του Χριστού» μα αυτό το Μ.Α δεν έβγαινε.
-Μεσσίας των Ανθρώπων μήπως;
Λάθος απάντηση.Την παίδευε δυο μερόνυχτα αυτό το 33, τι να ’ταν και τι σήμαινε, και δε μπορούσε να το βρει. Και κάποια στιγμή απλά της ήρθε. «Μέγας Αλέξανδρος, στα 33 πέθανε ο Μέγας Αλέξανδρος»!
Πράσινο φωτάκι, περάστε στην επόμενη πίστα, είστε μερικώς έξυπνη.
«Γαμιέσαι κυρά Μένσα μου», σκέφτηκε. «Δηλαδή τώρα αυτό είναι τεστ νοημοσύνης ή ιστορικών γνώσεων»;
Εκείνη την ώρα χτύπησε το τηλέφωνο.
«Αχ, να ναι ο Μάριος, να ναι ο Μάριος »
-Έλα Ρεβ, τι λέει?
Ήθελε να τον βρίσει τον αδερφό της. Άπλα επειδή δεν ήταν αυτός που περίμενε στην άλλη γραμμή.
-Καλά, θες κάτι?
-Ε, ναι βασικά ήθελα, να σου πω χρόνια πολλά βλαμμένο! Να τα εκατοστίσεις κλπ, κλπ!
-Ευχαριστώ.
-Τα πόσα κλείνεις θύμισε μου?
-Τα 33! γέλασε εκείνη.
-Α, τα έτη των μεγάλων ανδρών, του Ιησού, του Μεγαλέξανδρου...
-Του ποιου; Τσίριξε εκείνη.
-Του Μεγαλέξανδρου… επανέλαβε εκείνος
-Καλά συγνώμη, όλοι ξέρουν πόσο χρονών πέθανε ο Μεγαλέξανδρος εκτός από εμένα;
-Ναι, γιατί εσύ χαλβάδιαζες τον Ηφαιστίωνα στην ταινία και δεν πρόσεχες την υπόθεση!
-Άντε χέσου!
-Καλά ρε είναι τόσο σημαντικό να ξέρεις πότε πέθανε αυτός? Εξάλλου αυτός ήταν μεγάλος άνδρας. Εσύ είσαι μεγάλη γυναίκα: πρέπει να σκέφτεσαι άλλα πράγματα, γάμους, παιδάκια, κλπ, κλπ.
-Αμ δε θα φτάσεις στα χρόνια μου, θα σου πω εγώ τσόγλανε!
Και του το κλεισε.
Έπεσε ανάσκελα στο κρεβάτι.
Thirty- three μουρμούρισε και κάτι είπε βλέποντας νοερά μπροστά της τον Billy Corgan- έμοιαζε στον Μάριο.
Thirty- three και ο Billy Corgan είναι 41 πια και ξαφνικά το 33 δεν της φάνηκε και τόσο τραγικό. Ένα νούμερο. Να την κρατήσει μακριά; Από τη MENSA ή τη χαρά. Σιγά τα ωα.
«Tomorrow’s just an excuse
Tomorrow’s just an excuse away
and you can make it last, forever you
you can make it last, forever you”

"Εσύ" ηλίθια- μήπως ήταν τελικα; "Εσύ" λέει το τραγούδι, όχι οι "άλλοι". Εσυ μπορεις να τα κάνεις ολα καλύτερα για εσένα, οι άλλοι δε θα το κάνουν ποτέ...
Σκέφτηκε την Πετρούλα το πρωι που της είπε "να κάνει ένα δώρο στον εαυτο της, το αξίζει". Ε, η φίλη της είχε δίκιο. Θα έκανε ένα δώρο. Θα σταμάταγε να υπολογίζει τόσο ανθρώπους που δεν την υπολογίζουν. Που ξεχνάνε τα γενέθλια και την υπαρξή της.
Σταμάτησε να περιμένει τον Μάριο να πάρει. Σταμάτησε να περιμένει ένα καλύτερο αύριο. Tο σήμερα ήταν εκεί. Και δε θα την περίμενε αν καθυστερούσε. Πήρε την Πετρούλα τηλέφωνο για να βγουν.

15 σχόλια:

sot είπε...

Στα νούμερα κολλάνε τα νούμερα. Κάθε χρόνος, καθε μέρα αλλά και καθε στιγμή είναι ξεχωριστές. Εύχομαι να βρίσκεις πάντα τον καλύτερο τρόπο να κάνεις τις στιγμές σου όμορφες.

red&black είπε...

Ηταν ένα βουρλο τελικα , επρεπε να περασουν τοσα χρονια για να καταλαβει ότι επρεπε να σταματησει να υπολογιζει ανθρωπους που δεν την υπολογιζουν. Αν είναι δυνατον εδώ υπαρχουν ανθρωποι που σε αγαπουν και παρολα αυτά πολλες φορες δεν μπορεις να υπολογιζεις τη γνωμη τους. Ενατξει σε αγαπουν, μπορουν να σου πουν τι να φας , ποτε να κοιμηθεις , που θα πας βολτα , ποια ταινια σου αρεσει , ποια μουσικη να ακους? Μπορουν να σου πουν πώς να ζησεις , ποιες είναι οι αναγκες σου?
Μπορει να σου πουν την γνωμη τους, μπορουν να σου πουν για τα γουστα τους, μπορουν να σε συμβουλεψουν αλλα δεν μπορουν να σου πουν τι να κανεις και να βασιστεις σ’αυτο.
Ακομη και μια λαθος επιλογη πρεπει να είναι μια δικη σου επιλογη.
Αυτές οι αναβλητικοτητες του αυριο είναι για να ξεγελασουν την καθημερινοτητα.
Αυτή η ελπιδα για μετα είναι μια ναρκωση .


Τελικα πρεπει να ηταν πολύ χαζη γιαυτο την ελεγαν και ωραια , τι ηλικια επρεπε να παει τελικα για να καταλαβει τα αυτονοητα. Μονο ανθρωποι με μυαλο επιπεδου ψυχροαιμων ερπετων προσπαθουν να βρουν νοηματα εκει που δεν υπαρχουν.
Ετσι σαν τους οιονοσκοπους με αριθμητικα τρικ και αλλα τετοια προσπαθουν να τεκμηριωσουν με λογικο τροπο μια ιδεα που τους εχει μπει στο μυαλο .

Εγω παντως από τα τελευται 3 χρονια μονο φετος θυμηθηκα τα γεννεθλια μου

night blue είπε...

Ax, vre Petroula! :-))))

Ινδιάννα είπε...

Sot
φταιει που πήρα καινούριο ρολόι και έχει και χρονομετρο: δέσμια των δεικτών έχω γίνει, αν συνεχίσω έτσι θα γίνω...χρονοδεικτούμενη- χα χα!

red & black
η λογικη δεν είναι το μεγάλο ατού των ερωτευμένων
οπότε δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο να κλείσεις το κουμπι
και αν πεις "ΟΚ, μέχρι εδώ, δεναξίζεις, δε με υπολογίζεις, άντε γεια".
Θέλει και μια διαδικασία το πράγμα.
Δεν είναι θέμα ηλιθιότητας.
Είναι θέμα ευαισθησίας (που ΟΚ, στην εποχή μας είναι μια μορφή ηλιθιότητας, αλλα προσπαθώ να την καταπολεμήσω)

Vain
Το Πετρούλα μου αρέσει απο παλια, έτσι έλεγαν τις γυναικες στο "μια φορα κι ένα καιρο ήταν ο άνθρωπος" που το έβλεπα μανιωδώς μικρή!! Είναι γλυκούλι και με δυναμισμό!! :)))

red&black είπε...

με καλυψες,

ειμαι περιεργος όμως τωρα πως θα μπορουσες να το προχωρησεις,
θα με ενδιεφερε μια περαιτερω αναλυση σου

night blue είπε...

nai ki egw to evlepa! :-))

Ινδιάννα είπε...

red & black
τι να αναλύσω παραπάνω?
εννοώ πού θες να εστιάσω???

red&black είπε...

Να σου πω πια κοματια θα ηθελα να αναλυσεις ,
‘η λογικη δεν είναι το μεγάλο ατού των ερωτευμένων’
‘δεν αξίζεις’ σχετικα με την αξια
‘δε με υπολογίζεις,’ πως μετρας ποσο σε υπολογιζει
‘διαδικασία’ δηλαδη ?
‘ηλιθιότητας – ευαισθησία’

Δεν θελω όμως να σε προβληματιζω και να μπαινεις σε κοπο ,
Ειδικα τωρα που εισαι σε διακοπες,
Αλλα εμενα μου φανηκε ωραιο θεμα , θα μου πεις δεν κολαει στον αμμαζονιο .
Ε, θα μπορουσες να κανεις και καμια εξαιρεση να ξεφευγουμε λιγο από το πρωτοκολο.
θεωρω ότι είναι μεσα στις δυνατοτητες σου.

Βεβαια στο ξαναλεω , οποτε μπορεσεις , χρονο εχουμε.

Ινδιάννα είπε...

red & black
"η λογικη δεν είναι το μεγάλο ατού των ερωτευμένων", ε, αυτό τώρα τι ανάλυση θες? Αν έχεις ερωτευτει ποτέ, το ξέρεις. Αν πάλι όχι, όσο και να στο εξηγήσει κανεις, δε θα το καταλάβεις.

"δεν αξίζεις", σε σχέση με την αξία: αν η αγάπη για κάποιον, που αγάπη είναι η κατάρρευση του εγωισμού σου για να του προσφέρεις τα πάντα, δεν βρίσκει ανταπόκριση τότε προφανώς ο/ η συγκεκριμένη δεν "αξίζει" να του/ της χαρίσεις κάτι τόσο πολύτιμο όσο η αγάπη σου, είναι σαν να ρίχνεις τα άγια στα γουρούνια, δεν μπορει να το εκτιμήσει, δεν μπορει να δει την αξία του και άρα δεν το αξίζει

"δε με υπολογίζεις", πάει να πει δεν μετράω για σένα ως άνθρωπος, δε μου φέρεσαι με στοιχειωδη ανθρώπινο σεβασμό και βεβηλώνεις διαρκώς την αξιοπρέπειά μου

Είναι θέμα ευαισθησίας (που ΟΚ, στην εποχή μας είναι μια μορφή ηλιθιότητας): αν είσαι ευαισθητος είσαι διαρκώς σαν γυμνο καλώδιο, με την κάθε παρεμβολή απλα βραχυκυκλώνεις και στο τέλος κινδυενευεις να πας απο αυτανάφλεξη. Οπότε αν εν γνώσει σου συνεχίζεις να είσαι ευαίσθητος και δεν γίνεσαι χοντρόπετσος τότε σαφέστατα, η ευαισθησία είναι μια μορφή ηλιθιότητας που δε λες να αποτινάξεις από επάνω σου

Ανώνυμος είπε...

Μαγικό, όπως όλα σου. Η κατακλείδα του κειμένου κανονικό μάθημα ζωής. Μακάρι να ήταν πολύς κόσμος ικανός να σκεφτεί και να δράσει τόσο τίμια απέναντι στον εαυτό του όσο η ηρωίδα σου.
Μέσα στα κείμενά σου βρίσκω πάντα διδάγματα. Που δεν ξεχνώ ποτέ.
Απίστευτη Ίντυ!

Theorema

red&black είπε...

δεν θα το πιστεψεις, θα σου φανει παραξενο αλλα εχω ερωτευτει και εγω ασχετα που δεν με εχουν παρει στα σοβαρα , απλα ηθελα να τα διαβασω μπας και βαλω σε μια ταξη τις σκεψεις μου.

Ινδιάννα είπε...

theorema
αχ, μόλις έλαβα στο facebook ενημέρωση για τα πάρτι του lemon- αχ, πόσο ζηλεύω. Εμεις εδώ στο χωριό, μόνο με ..ηθικα διδαγματα τη βγάζουμε (εσεις γλεντάτε κι εμεις νουθετούμε- χα χα)
Φιλια πολλα πολλα
να περνάς υπέροχα!!! :)

red & black
δεδομένο ότι ο έρωτας δεν έχει λογικη
δεν μπορεις να "πείσεις" κάποιον να σε ερωτευτεί.

red&black είπε...

δεν ξερω τι λες εσυ αλλα παρολο που ερωτας δεν εχει λογικη εμενα παρα πολλες φορες με εχουν πεισει οτι δεν ειναι ερωτευμενη μαζι μου,

εγω βεβαια δεν πειθω με τιποτα

Ινδιάννα είπε...

Και τι κατάλαβες που σε "επεισαν"?
Θέλω να πω σε έπεισαν ότι ΔΕΝ είναι ερωτευμένοι μαζί αλλα εσύ σταμάτησες να είσαι ερωτευμένος επειδή δεν είναι ο άλλοι? Μάλλον όχι. Και αυτο γιατι ο έρωτας δεν έχει ΛΟΓΙΚΗ

red&black είπε...

Και βεβαια όχι δεν κανω πισω ,
μες στο μυαλο μου εισαι