CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

22.7.07

ΚαλοκαιρινΑ ΜΜΕσημέρια - Λίστα Άμμου 20

Something old… Boys of summer –Don Henley. Όταν ήμουν παιδί τα μεσημέρια του καλοκαιριού ήμουν αναγκασμένος να κάθομαι ήσυχος για να κοιμούνται οι μεγάλοι...


Something new… Summer here kids – Grandaddy. Τώρα απορώ πού βρίσκουν τόση ενέργεια τα πιτσιρίκια και βουτάνε μεσημεριάτικα στις πισίνες τσιρίζοντας και ουρλιάζοντας. Και δε με αφήνουν να κοιμηθώ!


Something borrowed… Στη συντριπτική πλειοψηφία των εκτελέσεών του, οι παρτιτούρες του Summertime του Gershwin φαίνονται γραμμένες με μελάνι γλυκόπικρης ραστώνης –επαρχιακοί δρόμοι του 30, χωράφια με καλαμπόκι, εξαντλητική κάψα του μεσημεριού... Απ’ τις ερμηνείες που δίνουν άλλο χαρακτήρα στη τζαζ ραθυμία ξεχωρίζουν μακράν εκείνη της Billy Holiday με την βαρύτιμη φωνή και την μοναδική εκφραστικότητα (προσέξτε το αριστουργηματικό εγώ-χαμογελάω-κι-ας-στάζει-ένα-δάκρυ γύρισμα όταν λέει το «hash little baby, dont you cry») καθώς και της Janis Joplin με την υγρή βραχνάδα και την διαβρωτική κιθάρα, που σου ξεσκίζει τα σπάραχνα.


Something blue… Jenny Wilson – Summertime- roughest time. «Βιβλία, πολλά βιβλία, σε έναν σκονισμένο δρόμο, ακολούθησε τα και θα με βρεις εκεί με τη μύτη ζουλιγμένη πάνω τους…». Το απόλυτο καλοκαιρινό μεσημέρι των σοφιστικέ κοριτσιών –και όχι μόνο…

5 σχόλια:

αμμος είπε...

Σαμμάνε τα άκουσα όλα, πολύ καλοκαιρινές επιλογές, κάποιες μάλιστα βαράνε και καλά, ότι πρέπει για ανέβασμα διάθεσης εν μέσω καύσωνα.

Εγώ αύριο ανεβάζω το τελευταίο μου ποστ για το καλοκαίρι, τρέχω για διάφορα ενώ στο Βύρωνα δε θα έχω καν τηλέφωνο, πόσο μάλλον σύνδεση ίντερνετ. Στο αφήνω κανονικά στα χέρια σου, καν' το ό,τι καταλαβαίνεις.

αμμος είπε...

Α και καλή συνέχεια στις διακοπές σου, ελπίζω να περνάς τέλεια και να χορεύεις πολύ.

night blue είπε...

Kalws tona! Kalws ton! Xwris esena to blog ayto einai fagito xwris ta mpaxarika tou, pagwto xwris sokolata. :-)))
Twra omws eimai sto blog tou cropper. Tha ta poume argotera.

sot είπε...

Θα μπορούσε να προσθέσει κανείς αρκετά αλλά είναι πολύ αντιπροσωπευτική επιλογή.
Πράγματι οι εκτελέσεις των B.H. & J.J. στέκονται με διαφορά ψηλότερα από τις άλλες (πολύ καλές) εκτελέσεις, γιατί υπάρχουν τόννοι συναισθήματος περισσότεροι σ' αυτές τις δυο.

Ανώνυμος είπε...

Άμμε, βρήκες άνθρωπο να αφήσεις στο πόδι σου -ό,τι μπορώ θα κΑΜΜΟ!Καλή αρχή στην Αθήνα -αν μη τι άλλο θα τα λέμε από κοντά αφού δε θα έχεις άλλα μέσα αλλά... θα είσαι γείτονας πια!!

Vain και Sot
καλώς σας βρίσκω!
Ευχαριστώ για τα σχόλια!

knicksgr...
OK, whateva...