CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

17.7.07

Υμηττός SOS. Τι κάνουμε τώρα;

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ

Τον Μάρτιο του 2007 εμείς οι πολίτες του Βύρωνα αποφασίσαμε να δραστηριοποιηθούμε για την προστασία του Υμηττού, συνειδητοποιώντας το πλήθος και το μέγεθος των προβλημάτων που τον απειλούν.
Δυστυχώς, με τον εμπρησμό της 16ης Ιούλη αποδειχθήκαμε τραγικά καίριοι στο πώς πιθανόν αυτός σχετίζεται με τα κάτωθι σοβαρότατα ζητήματα που είχαμε εξ αρχής επισημάνει:

1. Η χάραξη της νέας περιφερειακής Υμηττού, μέσα από την κύρια δασική περιοχή με συνέπεια την καταστροφή μεγάλου μέρους του εναπομείναντος δάσους
2. Η δημοπράτηση για την κατασκευή πτέρυγας της μητρόπολης Καισαριανής, Βύρωνα και Υμηττού στο μοναστήρι του Άη-Γιάννη και η απειλή ανέγερσης από την Ιερά Σύνοδο συνοδικού μεγάρου στην ευρύτερη περιοχή του Καρέα.
3. Η απειλή μεταφοράς όλων των διοικητικών υπηρεσιών του Δήμου Βύρωνα, μέσα στο δάσος του Υμηττού και ειδικότερα στην περιοχή του υπό αναχώρηση στρατοπέδου Σακκέτα.
4. Η απειλή κατασκευής παιδικού σταθμού στην δασική περιοχή της Ζωοδόχου Πηγής (Αναπηρικά).
5. Η καταπάτηση δασικών εκτάσεων από ιδιωτικές εταιρείες (π.χ. χωματουργικές εργασίες της εταιρείας «Λιοσάτος», αυθαίρετη χρήση της περιοχής «πικ-νικ» από την εταιρεία πώλησης αυτοκινήτων «Φιλοσίδης»).

Με τα νέα τραγικά δεδομένα (σε συνέχεια και των πρόσφατων της Πάρνηθας), επιβάλλονται πλέον άμεσα:
  • η ταχύτερη δυνατή αποκατάσταση της βλάβης με επιστημονικό τρόπο
  • η θωράκιση εναντίον κάθε οικιστικής επέκτασης (παιδικός σταθμός και νέα πτέρυγα μητρόπολης)
  • η εύρεση όσων έχουν συμφέροντα από την καταστροφή και την καταπάτηση του δάσους και η παραδειγματική δίωξη τους
  • η μη αναθεώρηση του άρθρου 24 και η κατάρτιση εθνικού δασολογίου
  • η απομάκρυνση από τον Υμηττό όλων των χρήσεων-καταπατήσεων από ιδιώτες
  • η ματαίωση του σχεδιασμού της νέας περιφερειακής Υμηττού και του νέου Διοικητικού Κέντρου Βύρωνα

Τι μπορούμε να κάνουμε;
Ας αντιδράσουμε όλοι μαζί, φορείς και κάτοικοι!
  • Τετάρτη 18 Ιούλη στις 7.30 μ.μ. στο μοναστήρι του Άη-Γιάννη στο νεκροταφείοτης Καισαριανής
  • Πέμπτη 19 Ιούλη στις 6.30 μ.μ. στα φανάρια στην είσοδο του Κουταλά (στρατόπεδα Σακκέτα στο Βύρωνα)

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6972616773, 6972414920, 6937954916

8 σχόλια:

Σαμμάνος είπε...

Αμμούδι
η Ρίτσα σε ψάχνει μέσα στη λίστα! Απάντησέ της!! Καλημέρα!

N.Ago είπε...

Ξανά και ξανά τα ίδια…

Ανώνυμος είπε...

http://whispering-planet.blogspot.com/2007/07/free-reforestation-video.html
βίντεο για δωρεάν αναδάσωση, χωρίς κρατικά και ιδιωτικά λα΄μιγια.
Το μόνο που μπορεί να ταρακουνήσει τα λαμόγια (εκτός από μια απότομη αλλαγή τού κλίματος και, συνεπώς, μαζική ανυπακοή), είναι να συζητάμε παντού, ακόμα και στους επιλόγους κάθε αιτήματος, την ανάγκη για ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΕΝΙΑΙΑ ΛΙΣΤΑ, όπως σε Ελβετία-Καναδά, για να κοπούν οι προεκλογικές σπατάλες και υποσχέσεις, η διχόνοια και οι λαμογιές !

vain είπε...

Bravo paidia gia tin eyaisthitopoiisi!
Eyxomai na xypnisei to kratos kai oi polites.

αμμος είπε...

Σαμμάνε ευχαριστώ, σπεύδω να τη απαντήσω.

Αγαπητέ Νago το σχόλιο σου είναι κάπως ελλειπτικό. Ελπίζω να αναφέρεσαι στο ότι συνεχώς γίνονται πυρκαγιές και όχι στο ότι έχουν γίνει κουραστικοί οι οικολόγοι :-)

Αγαπητέ/ή ανώνυμε/η δε συμφωνώ μαζί σου ούτε για την ενιαία λίστα (συνεχίζουν να υπάρχουν ιδεολογίες με ριζικά διαφορετικό περιεχόμενο), ούτε με την εμμονή σου στη λέξη "λαμόγια" (ασχόλουνται πάρα πολλοί άνθρωποι με την πολιτική για να είναι ΟΛΟΙ λαμόγια). Σε ευχαριστώ πάντως για την ενημέρωση και το σχόλιό σου.

Να είσαι καλά vain!

ροΐδης είπε...

σαν παλιός Βυρωνιώτης μου ήρθαν δάκρυα στα μάτια κοιτώντας να καίγεται ο Υμηττός, παλιά πριν 18 χρόνια ήμουν κι εγώ εθελοντής εκεί. Όταν ζεις έξω...

αμμος είπε...

Αγαπητέ Ροΐδη σαν νέος Βυρωνιώτης (άρτι αφιχθείς) μου συνέβη το ίδιο, δεκαοχτώ χρόνια μετά. Η βασική διαφορά μας είναι ότι η φωτιά συνέπεσε ακριβώς με τη μετακόμιση του συγκατοίκου μου και δεν μπορέσαμε να είμαστε εθελοντές. Τουλάχιστον από δω και μετά να κάνουμε κάτι.

είπε...

情趣用品,情趣,情色,成人,A片,自拍,情趣用品,情趣,色情,成人影片,色情影片,免費A片,情趣用品,情趣,成人網站,A片下載,日本AV,做愛,情趣用品,情趣,美女交友,A片,辣妹視訊,情色視訊,情趣用品,情趣,色情聊天室,聊天室,AV,成人電影,A片,情趣用品,情趣用品,情趣商品,情趣,情趣情色,A片,AIO,AV,日本AV,色情A片,AV女優,A漫,免費A片,A片下載,情色A片,哈啦聊天室,UT聊天室,聊天室,豆豆聊天室,色情聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費視訊聊天,上班族聊天室,080中部人聊天室,視訊聊天室,視訊聊天,成人聊天室,一夜情聊天室,辣妹視訊,情色視訊,成人,成人影片,成人光碟,成人影城,自拍情趣用品,A片,AIO,AV,AV女優,A漫,免費A片,日本AV,寄情築園小遊戲,情色貼圖,色情小說,情色文學,色情,色情遊戲,一葉情貼圖片區,色情網站,色情影片,微風成人, 嘟嘟成人網,成人,成人貼圖,18成人,成人影城,成人圖片,成人影片,UT聊天室,聊天室,豆豆聊天室,尋夢園聊天室,080聊天室,080苗栗人聊天室,080視訊聊天室,視訊聊天室情趣用品,A片,aio,av,av女優,a漫,免費a片,aio交友愛情館,a片免費看,a片下載,本土自拍,自拍,愛情公寓,情色,情色貼圖,色情小說,情色文學,色情,寄情築園小遊戲,色情遊戲,嘟嘟情人色網,一葉情貼圖片區,色情影片,情色網,色情網站,微風成人,嘟嘟成人網,成人,18成人,成人影城,成人圖片,成人貼圖,成人圖片區,成人小說,成人電影情趣用品,情趣,情趣商品,自拍,UT聊天室,聊天室,豆豆聊天室,哈啦聊天室,尋夢園聊天室,080聊天室,080苗栗人聊天室,H漫,A片,AV,AV女優,A漫,免費A片,愛情公寓,情色,情色貼圖,色情小說,情色小說,情色文學,色情,寄情築園小遊戲,色情遊戲,SEX,微風成人,嘟嘟成人網,成人,18成人,成人影城,成人圖片,成人貼圖,成人圖片區情趣用品,情趣用品,情趣,情趣,情趣商品