CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

11.11.07

Κάνει μοναξιά ή εγώ είμαι μόνος; - Λίστα Άμμου 36

Something old… Cities - The writing on the wall. Ένα από τα τραγούδια που ταιριάζουν πολύ σε νυχτερινές πόλεις, με βροχή κα μποτιλιάρισμα κι εκείνη την ανεξήγητη ταχυπαλμία που σε πιάνει στην Κηφισίας όταν δεν έχεις πουθενά να πας, αλλά φοβάσαι ότι τελικά θα αργήσεις...

Something new… Kevin Drew - Too beautiful to fuck. Η φωνή του είναι υποβλητική και η μουσική σε τραβάει από το χέρι, ακολουθείς σχεδόν ναρκωμένος χωρίς να ξέρεις πού θα βγεις –και μεταξύ μας, δεν είσαι πολύ ασφαλής, είναι κομματάκι psycho αν κρίνω απ’ τον τίτλο και τα γυαλικά που σπάνε. ΥΓ. Αν το όλο concept σας θυμίζει broken social scene, είναι επειδή είναι! Ο Kevin Drew εκτός από front- man τους στην ουσία είναι οι broken social scene...

Something borrowed… Έψαξα στο internet και πήγα να το παίξω τζάμπα μάγκας λέγοντας ότι ξέρω το λόγο που οι Irene στο Back to me κατακλέβουν το With or without you των U2. Αλλά δεν βρήκα τίποτα. Και απλά θέλω να πω ότι των U2 είναι αριστούργημα, αλλά και των Irene, μια χαρά ακούγεται –αυτό το τρελό όργανο από πίσω δίνει μια πολύ νοσταλγική διάσταση.

Something blue… Deew - Waste of time. Ένα κομψοτέχνημα που οι περισσότεροι δε θα ανακαλύπταμε ποτέ αν δεν υπήρχαν τα cd του muzine. Thanx guys! :)

30 σχόλια:

Loucretia είπε...

Κανει, κανει, στα 9 μποφωρ εφτασε! :-Ρ

Εσεις πως ανθισατε ετσι ξαφνικα; (για το template εννοω)

Ανώνυμος είπε...

Τα σέβη μου απαισιότατη και αξιοκακότατη!
Ε, σκούπιζε -σκούπιζε το αλλάξαμε το τοπίο! :)

Roadartist είπε...

μάλλον έχει πέσει αρκετή τελευταία :(

Albert είπε...

Κομματάρα που αγνοούσα του Kevin Drew. Α ρε Σαμμάνε με βάζεις να ψάχνω μουσικές Κυριακάτικα.

Ανώνυμος είπε...

Αφού σε κατακεραυνώσω λέγοντάς σου να μην είσαι τόσο επεξηγηματικός -δεν είμαστε άνθρωποι των σπηλαίων, ξέρουμε ποιος είναι ο κύριος Drew- να σου πω ότι των Irene είναι πολύ καλούλι και των cities είναι κομματάρα (πού πας και τα βρίσκεις;) αλλά δεν είναι και τόσο παλιό, χαλάρωσε λίγο, μας ωθείς σε αχαλίνωτο καταναλωτισμό όταν θεωρείς τα περσινά τραγούδια παλιά, δεν το καταλαβαίνεις; ;Ρ
ΥΓ. Όσο για το muzine, εντάξει, σώνει με τη διαφήμιση, πραγματικά πολλή μουσική δε λέω, αλλά για πολύ περιορισμένο κοινό και μεγάλο φτύσιμο στην indie pop που παίζεις εσύ -εγώ στη θέση σου θα τους έκραζα αντί να τους ευλογάω.

αμμος είπε...

Σαμμάνε μου συγγνώμη για το μικρό καπέλο που σου έβαλα, αλλά σκέφτηκα ότι μπορεί να το ξεχνούσα αύριο που θα έτρεχα (δεν μπορείς ν πεις πάντως, τοσοδούλικη γραμματοσειρά, ότι μπορούσα έκανα).
Άκουσα τη μουσική σου μετά από καιρό, λόγω της πρόσφατης έλευσης adsl σπίτι. Ξέρεις ότι τα ακούω πολύ λίγο τα δικά σου, οπότε πέρα από ένα "μ' άρεσαν" δεν μπορώ να πω. Έχει πάντα εξαιρετικό ενδιαφέρον πάντως το πώς ντύνεις μουσικές με κείμενα, έστω και ελάχιστα όπως της Λίστας Άμμου, παίρνεις το μίνιμαλ του ποπ συναισθήματος και το μαξιμαλίζεις.

Υ.Γ. Για την Τίγρη δε μου άφησες σχόλιο. Προσωπικά την προτιμώ ελαφρά από το λουλούδι.

-ως πoτε; -ως το τελος! είπε...

[δηλώ εξαρχής offtopic]

ΑΚΟΥΟΥΟΥΣΑΤΕ, ΑΚΟΥΣΑΤΕ!
άμμοι, σαμμάνοι και λοιποί συνέρημοι (και συνζουγκλίτες!)
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΕΦΤΑΣΑΝ!
Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ ΕΓΙΝΕ!
Ο ΔΙΣΚΟΣ ΤΗΣ (ΕΠΟΜΕΝΗΣ) ΧΡΟΝΙΑΣ ΨΗΝΕΤΑΙ!

ΝΙΟΝΙΟΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΜΑΖΙ!!!!

Αντιγράφω:
"Εδώ δεν χωρούν πρόλογοι. Η είδηση προέχει: Δεκέμβριο, Διονύσης Σαββόπουλος και Θανάσης Παπακωνσταντίνου μπαίνουν στο στούντιο για την ηχογράφηση ενός δίσκου με 16 τραγούδια. Ολα καινούργια του Λαρισαίου δημιουργού. Οσο για τον Διονύση Σαββόπουλο, δεν έχει αναλάβει μόνο την καλλιτεχνική παραγωγή. Δεν έχει αναλάβει μόνο την ενορχήστρωση. Είναι και ο κύριος ερμηνευτής του δίσκου που θα κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2008 από τη Lyra".

ΑΛΛΑ ΤΟ ΖΟΥΜΙ ΕΙΝΑΙ (ΚΑΙ) ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ:
με πιθανότερο τίτλο «Ο Σαμάνος» και εναλλακτική εκδοχή «Κοιμάται σαν γέρος, ξυπνάει σαν παιδί» !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

ΑΛΛΑΖΩ ΤΙΤΛΟ ΛΟΙΠΟΝ:
ΝΙΟΝΙΟΣ< ΘΑΝΑΣΗ΅ΚΑΙ ΣΑΜΑΝΟΣ ΜΑΖΙ!!!

έχει και συνέχεια πάντως:

"Δύο από τα καινούργια τραγούδια αφορούν ηρωικές φυσιογνωμίες της Λατινικής Αμερικής. Τον Μεξικανό υπολοχαγό του Ζαπάτα, Φορτίνο Σαμάνο, που εκτελέστηκε το 1917 απ' τον ομοσπονδιακό στρατό. Και τον «Ραμόν», όπως ήταν το ψευδώνυμο του Τσε Γκεβάρα. Ο τελευταίος δεν χρειάζεται συστάσεις. Ο Σαμάνο πάλι έγινε γνωστός περισσότερο κι από τους αγώνες του για την ιστορική φωτογραφία, που του τράβηξε, δευτερόλεπτα πριν να εκτελεστεί, ο Agustin Victor-Casasola: ο νεαρός αντάρτης ακουμπά μάγκικα στον πέτρινο τοίχο με ένα τσιγάρο στα χείλη, σχεδόν χαμογελώντας άφοβα στο φακό. Αυτή η φωτογραφία ενέπνευσε τον Παπακωνσταντίνου για ένα τραγούδι αφηγηματικό. Στον πρώτο στίχο μιλάει ο αντάρτης, στο δεύτερο ο εκτελεστής του και στον τρίτο το ρόλο του αφηγητή αναλαμβάνει το τσιγάρο."


Ολόκληρο το άρθρο εδώ

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ OFFTOPIC...

Κλείνοντας, θέλω να πω πόσο πολύ με εκφράζει αυτήν την περίοδο ο τίτλος...

Ινδιάννα είπε...

roadartist
πάρε τους δρόμους και τρέξε μακριά της!

albert
Να τα και τα τυχερά! Κέρδισες κι ένα σερφάρισμα Κυριακάτικα, αν εξαιρέσεις το κρύο του ωκεανού μέχρι Καναδά, μια χαρά! Αχ, για σας δουλεύω ο άνθρωπος!!! ;Ρ

tom
έχω συνηθίσει να ακούω περίπου 800 καινούρια τραγούδια το μήνα (δεν κάνω πλάκα), ξανά και ξανά και ξανά (ναι, είναι κουραστικό), για να καταφέρω να ξεκαθαρίσω 100 καλά, 20 πολύ καλά και 2-3 αριστουργήματα στον είδος που μ' αρέσει. Το γεγονός ότι βρήκα 2 αριστουργήματα στις προτάσεις του muzine μπορεί να θεωρηθεί μεγάλη επιτυχία! Οπότε άσε τα ξεχέσματα και ...κατούρα και λίγο! :)

Αμμε
μπλιαχ πάρε το ερπετό τώρα. Γύρνα τη γλαδιόλα τώρααααα! Όχι η τίγρης δε μου άρεσε, προτιμώ το λουλούδι περισσότερο απ' ότι έχεις βάλει και next best ήταν εκείνοι οι γιαπωνέζικοι κήποι. Αλλά το μοβ λουλούδι μ' αρέσει πάρα πολύ, με ανεβάζει τελείως, το βλέπω και χαμογελάω, έτσι, αντανακλαστικά

Ως πότε
στο φύλαγα έκπληξη για τη γιορτούλα σου μωρέ, θα στο έλεγα οτι τραγουδάω κι εγώ στο δίσκο. Είναι ένα παλιό ινδιάνικο τραγούδι που το λένε ζουμπαλάγια και στο ρεφρέν λέει "όταν ήμουνα μικρός άκουγα Μάγια Μελάγια, ζουμπαλάγια, ζουμπαλάγια, όιμε η άμοιρη η μαμά άκουγε όμως Ζορμπαλά, ζορμπαλάγια, ζορμπαλάγια, κι ο μπαμπάς με τα φτερά πήγε στον περίπτερά για να πάρει λέει τσιγάρα, όι φουμάρα, όι φουμάρα, και δε γύρισε ξανά ζουμπαλάγια ζουμπαλά, ζουμπαλάγια τα ορφανά".
Συγκινηθηκες πουλάκι μου; ;Ρ

αμμος είπε...

Ωραία κάνουμε μια τελευταία προσπάθεια με ένα άλλο λουλούδι που μου άρεσε, και κάνουμε την τελική επιλογή μες στην εβδομάδα. Δες και κάτι βατραχάκια που βρήκα, στο άλλο μπλογκ.

αμμος είπε...

Ο μπλογκερ έφαγε κόλλημα, οπότε θα εκπληρώσω τη δεσμεύσή μου εντός της επόμενης ημέρας.

sot είπε...

Μιας και όλοι σήμερα ασχολούνται με εκλογές ψηφίζω το Waste of time

Ανώνυμος είπε...

sot
να καταθέσεις τα δυο ευρώ να γίνεις φίλος του μπλογκ και μετά θα έχεις δικαίωμα ψήφου! :Ρ
Συμφωνώ μαζί σου, το βρίσκω πολύ τρυφερό και αισθαντικό... :)

Άμμε
επειδή δε μπορώ να αλλάζω γραμματοσειρά κάθε τρεις και δυο που αλλάζεις ταπετσαρία, ωραίο είναι και αυτό αλλά μου άρεσε το αρχικό λουλούδι και σου εξήγησα γιατί: γιατί είναι πολύ Α-ΝΕ-ΒΑ-ΣΤΙ-ΚΟ. Να χαρείς σταμάτα να αλλάζεις, άσε κάτι να τελειώνουμε, να δω τι χρώμα γραμματοσειρά θα χρησιμοποιώ, μας έχουν βγει τα ματάκια !!! :)

ΥΓ. Όσο για το άλλο μπλογκ, έχω προηγούμενο με έναν Παππού Βάτραχο, δε θέλω να ξαναδώ βατράχι για πολύ καιρό

αμμος είπε...

Οκέι θα βάλω το μοβ λουλούδι. Εμένα μου άρεσε λίγο περισσότερο ο κήπος, αλλά το συζητάμε απο κοντά. Το άλλο μπλογκ θα αυτοκαταστραφεί. Φιλιά.

αμμος είπε...

Πάλι κόλλησε ο μπλόγκερ, θα βάλω το μωβ λουλούδι όταν μου το επιτρέπει.

Πότε λες να ανεβάσω ΤΟ κείμενο;

Ινδιάννα είπε...

Πότε να ανεβάσεις ΤΟ κείμενο; Χμ, αν δεν πρέπει να περιμένεις τη βροχή, ΤΩΡΑ!!!Αλλιώς σου υπόσχομαι να χορέυω όλη νύχτα μπας και βρέξει για να γίνει το συντομότερο! ΥΓ. Να φτιάξεις όμως τον νέο λογαριασμό μου βρε αμμούδι κα το νέο προφίλ με φώτος κλπ -αν είναι, να γίνει σωστά η δουλειά. Σόρρυ για το χώσιμο αλλά μιας και είχες την καλή διάθεση να το κάνεις πρέπει και να το κάνεις τώρα! :)

night blue είπε...

Kalispera, file mou! Protou diavasw kai akousw ola ayta edw tha ithela na sou pw to exis: allaxe ligo tis apoxrwseis, na exoun pio polu contrast edw giati einai polu dysanagnwsta. Prepei na vgalw ta matelia m' gia na ta diakrinw ta grammatelia s'

αμμος είπε...

Αγαπητέ Σαμμάνε, έχεις μέιλ.

night blue είπε...

Xerw oti ena apo ta tragoudia einai gia mena. Xeroume kai oi 2 poio ;-) Eyxaristw polu :-)

night blue είπε...

Se genikes grammes eisai se Bonobofink fasi. An krinw apo ta akousmata. Sumptwmatika ena apo ta Cd pou agorasa apo to Metropolis tin Paraskeyi itan auto tou Fink. Nomiza oti ton eixa prwtakoysei apo to Myspace. Eia xehasei oti ton anakalupsa xari se sena kai aplws ton eixa psaxei sto Myspace. Mou to thymise o sot.

sot είπε...

Τόσες αλλαγές κάνατε. Βάλτε κι ένα κερματοδέκτη σε μια άκρη για τις συνδρομές να μην τρέχουμε στις τράπεζες. Έχει χαλάσει κι ο καιρός.

night blue είπε...

Wraia ta tarw pou valate alla einai yperfortwmeno. Prepei twra na kanete pio afairetiki tin tapetsaria.

Ανώνυμος είπε...

vain
πάντα στη διάθεσή σου! :D

Sot
έχουμε αφήσει στην πόρτα ένα κουμπαρά, βολέψου! ;Ρ

night blue είπε...

Ela na me deis! Exw xetempeliasei :-D

night blue είπε...

Vre Sammane pou eisai, yiavri mou?

Ινδιάννα είπε...

vain
ποια είσαι εσύ και από πού και ως πού λες τον "αρραβωνιαστικό" ΜΟΥ γιαβρί ΣΟΥ;
Ο Σαμμάνος μας χάθηκε μέσα σ' αυτή την κοσμογονική ανακατωσούρα και μέχρι να δώσει σημεία ζωής θα μιλάς μαζί μου!
ΥΓ. Στείλε μου ένα χάρτη αν βρω το μπλογκ σου! :)

night blue είπε...

Zouliara!!

night blue είπε...

ta tarw sou einai glukutata!

Ινδιάννα είπε...

:)

Ινδιάννα είπε...

Αλλά τα ταρώ είναι επιλογή του Ποτ-αμμού! Εγώ απο διακόσμιση, θυμάσαι, τα έχουμε ξαναπεί: σκράπας!

night blue είπε...

;-)
Em, den ginetai na eimaste super se ola!