CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

20.11.07

Η Μέδουσα στα σκαλιά της Ιπποκράτους

Κοίταξε το πρόσωπό της στον καθρέφτη. Ίσια μακριά μαλλιά. Πήρε το ηλεκτρικό ψαλίδι.

«Θερμότητα» σκέφτηκε, «πώς μετράμε τη θερμότητα αν όχι με τη θερμοκρασία: ποια είναι ακριβώς η σχέση της θερμότητας με τη θερμοκρασία, πρέπει να το βρω μέχρι αύριο. Τι θα γίνει αν με ρωτήσει καθηγητής στο μάθημα και δεν το ξέρω. Σιγά μη με πάρει για Μεταπτυχιακό μετά». Τύλιξε μια τούφα στο ψαλίδι. Την άφησε να ψήνεται.

«Α μωρή γουρούνα πότε θα σταματήσεις να τρως» μονολόγησε τσιμπώνταςτα μάγουλά της. «Τώρα αυτό βέβαια πώς κρίνεται αντικειμενικά; Εννοώ, πράγματι η μάζα σώματος μου αυξήθηκε κατά 4kgr αλλά το αισθητικό συμπέρασμα και ο ηθικός χαρακτηρισμός «γουρούνα» προκύπτει υπό το πρίσμα της σημερινής φιλοσοφίας περί ομορφιάς: βάση αυτού του προτύπου είμαι χοντρή, αν ήμασταν στην Αναγέννηση θα ήμουν κοκαλιάρα».

Άουτς! Το ψαλίδι είχε ακουμπήσει στο λαιμό της. «Σκατά» είπε και έβαλε λίγο σάλιο στο έγκαυμα. «Σκατά! Τώρα θα με δει και ο τύπος στη σχολή και θα νομίζει ότι έχω γκόμενο, ενώ είμαι μόνη, ολομόναχη Και που δηλαδή χέστηκε, τα' χει με άλλη δέκα χρόνια, μ’ εμένα θα ασχολείται, σιγά»! Και συνέχισε να γυρίζει τούφες στο ψαλίδι. Καθώς οι σκέψεις στριφογύριζαν στο κεφάλι της.

«Ωραίο λουκ» της είπαν την επομένη οι φίλες της.
«Ναι, ωραίες μπούκλες» πρόσεξε και ο τύπος που της άρεσε.
Τον κοίταξε στα μάτια σα να του έλεγε «Δεν είναι μπούκλες. Είναι φίδια. Εσύ ειδικά περίμενα να καταλάβεις ότι είναι φίδια. Τα φίδια της σκέψης. Εσύ ειδικά περίμενα να καταλάβεις ότι πνίγομαι από σκέψεις. Εσύ ειδικά που σε διάλεξα γιατί είσαι ο πιο έξυπνος, αυτός που καταλαβαίνει».

Αλλά κανείς δεν ήταν μέσα στο κεφάλι της. Ούτε καν αυτός. Που τον διάλεξε. Για να καταλάβει. Κανείς δεν μπορούσε να μπει και να γιατρέψει το μυαλό της. Εκτός...
Έκατσε πάλι έξω στα σκαλιά. Έβαλε πάλι τα ακουστικά. Και πάτησε το play. «Πάλι οι δυο μας» σκέφτηκε. Και την άφησε να γητέψει τα φίδια της σκέψης της...

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Glykytato. Kai se idaniko megethos.
Paroli ti sklirotita tou, to minyma mou fanike aisiodokso: telika pote den eimaste monoi, akoma ki otan eimaste olomonaxoi.

Ανώνυμος είπε...

Μήπως να σταματήσεις να κοιτάς τον καθρέφτη και να κοιτιέσαι στους φίλους σου; Αυτοί δε βλέπουν φίδια, βλέπουν ωραίες μπούκλες και κατά πάσα πιθανότητα δε μπορούν να μπουν στο κεφάλι σου γιατί σε έχουν ήδη στο δικό τους (σε σκέφτονται, χαζή)!
ΥΓ. Και ΟΚ, καλή η μουσική, αλλά δεν ξέρω αν γητεύει, εμένα χειρότερα με κάνει συνήθως...

Albert είπε...

Προσοχή στους Περσέες-Χατζηγιάννηδες μη μπουν στα ακουστικά.

night blue είπε...

Min vasanizesai, mikri mou...
Se katalavainw apolyta pantws... Opote mallon, vasanisou... Ti na pw, re gamwto... Psaxneis twra na se katalavei kapoios, na mpei mes sto myalo sou. Axx... kai twra xypnises!

night blue είπε...

Nai, i mousiki einai spoudaio pragma. Se pliroforw oti polles fores ayti einai pou mou krata tin pio ousiastiki, tin pio sugklonistiki syntrofia. Me gemizei.

night blue είπε...

Aaa, na sou pw! Einai anagki na pei kapoios sto myalo sou. Asto kalytera! Kai i monaxia einai polu wraio pragma kapoies fores. Na eisai i moni diaxeiristria tou mualoy soy xwris contributors kai na yparxei panta to mystirio. Me katalave, den me katalave... Mmmm, much-much better, don't you think?

night blue είπε...

mpei kai oxi pei :-)

Sousou Delatroba είπε...

Αγαπητή κυρία Ινδιάννα,

Εξαιρετικό λογοτεχνικό ποδαρικό κάματε στον Αμμαζόνιο!

Τα σέβη μου,
Σουσού

Ινδιάννα είπε...

the bar
η αλήθεια είναι ότι το ήθελα και πιο μικρό και πυκνό. Αλλά τελικά πάλι μάκρυνε. Ευχαριστώ anyway...

tom
εσένα και η σοκολάτα σε κάνει χειρότερα -είσαι εσύ πλάσμα από ανθρώπου γένος;

Albert
πολύ Τσιτσόπουλο ακούς και αυτός σου βάζει τέτοια τέρατα στο μυαλό!
Α, τελικά θα είμαι στο masterclass!!!
Αν ανοίξω το στόμα μου και ρωτήσω για τους γονείς θα καταλάβεις ποια είμαι. Και μετά θα πρέπει να ρωτήσεις εσύ για τα παιδιά!

Vain
έχω κάτι μεταπτώσεις τελευταία.
Χωρίς αλεξίπτωτο απ' το Έβερεστ να έπεφτα, μπορεί να μου φαινόταν και πιο νορμάλ το πέσιμο... Γυναίκες παιδί μου, άβυσσος, τι να λέμε τώρα...

Αγαπητή Σουσού
σας ευχαριστώ. Ελπίζω σύντομα να πιω ένα χυμό κάκτου μαζί σας! :)

night blue είπε...

Egw pisteyw oti apozitas ton pono. Allwste eisai poiitiki kai erwtiki psuxi esy.

Ινδιάννα είπε...

Vain
μπα, απλά μερικές φορές δεν έχω ούτε όρεξη ούτε και χρόνο για να τον αποδιώξω... Και με παίρνει φαλάγγι. Ευτυχώς συνέρχομαι γρήγορα. Με σπασμωδικές κινήσεις. Αλλά γρήγορα!

ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ
αντιθέτως με τον Σαμμάνο που είχε το μπλογκ κορώνα στο κεφάλι του, εγώ φεύγω και σας αφήνω μέρες -οπότε από Δευτέρα θα μπορώ να απαντήσω ξανά σε σχόλια που ίσως υπάρχουν. Αυτό βέβαια δε σημαίνει επ' ουδενί ότι δε θα ανέβει indieannalog set -σιγά μην τη γλυτώνατε!