CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

24.11.07

Jacques Brel: Ne Me Quitte Pas

Χτες βράδυ βρέθηκα μετά από καιρό με το Δύνη. Πήγαμε και είδαμε το "Γάλα" (σχετικά με αυτό σκέφτομαι να σας γράψω τη Δευτέρα) και τα ήπιαμε σε ένα αράβικο στο Μεταξουργείο. Κουβέντα στην κουβέντα, μου ανέφερε ότι ένα από τα ωραιότερα πράγματα που έχει δει-ακούσει στο Youtube, είναι αυτό το τραγούδι, με την ερμηνεία του Jacques Brel. Το έψαξα, το άκουσα και δε βρίσκω λόγο να διαφωνήσω. [Με αγγλικούς υπότιτλους μπορείτε να το ακούσετε εδώ.]

5 σχόλια:

Ινδιάννα είπε...

Είναι ο Πάριος της Γαλλίας; Όχι απλά υπερβολικός, υπερβολικά υπερβολικός -γιατί κλαίει, γιατί ιδρώνει, γιατί τρέχουν τα σάλια;;; Και οι στίχοι τύπου "όταν πεθάνω θα σκάψω τη γή να σε γεμίσει χρυσάφι" έλεος δηλαδή! Και τα σονέτα του Σαίξπηρ ακόμα είχαν λιγότερη μελούρα. Αν το άκουγα σε ένα μπαρ, χωρίς να καταλαβαίνω τι λέει (δεν ξέρω γαλλικά και δε θα είχε υπότιτλους!) και χωρίς να τον βλέπω (είναι πανάσχημος και αηδιαστικός έτσι ιδρωμένος) μάλλο θα έλεγα "ΟΚ, γλυκό τραγούδι". Αλλά μερικές φορές το utube καταστρέφει τη μαγεία, ίσως μερικά πράγματα είναι μονο για να τα ακούς και όχι να τα βλέπεις... ΥΓ. Και φυσικά ξέρω τι επίθεση έχω να δεχτώ ως βλάσφημη αλλά... περι ορέξεως...!

αμμος είπε...

Χεχε, συμφωνώ απολύτως καλή μου Ινδιάννα. Όταν το έψαξα στο Youtube, σκέφτηκα περίπου το ίδιο με σένα (εμένα μου άρεσε πολύ η μελωδία του τραγουδιού), ήθελα να το κουβεντιάσω λίγο, αλλά να μην κάψω τα σχόλια, λέγοντας από την αρχή ότι δε μου άρεσε. Η μόνη θαραλλέα αποδείχτηκες εσύ :-)

αμμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ινδιάννα είπε...

Άμα δεν ταιριάζαμε δε θα συμπλογκιάζαμε! :)

Ανώνυμος είπε...

Syblogites mou agaphtoi, de sas perimena toso anaisthhtous.
Gia mena -kai gia pollous- dinei mathhma vivmenhs ermhneias, kathws den einai melodramatikos, alla SWMATIKOS.
Indianna mou, o stixos pou katadikazeis sta gallika toulaxiston moiazei me hxw spasmenwn gyaliwn.
Oso gia ton idrwta tou, den einai kolyrio alla proeortia ekrhxhs. H asxhmia einai oi anthrwpines plhges, o Xeimwnas thn ymnhse. Thewrw eilikrina to tragoudi efamillo tou asmatos asmatwn.

E, ki an de diafwnousame, den tha yphrxe logos na symblogokatoikousame! Alla pare pisw thn anafora ston Pario, pragmaika me ahdiases.

Filia polla,

Dynhs