CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

15.10.08

15 Οκτώβρη: Blog Action Day για τη φτώχια LOL

Ας απολαύσουμε πρώτα το βίντεο:


Blog Action Day 2008 Poverty from Blog Action Day on Vimeo.

Λοιπόν για την περυσινή Blog Action Day τα έγραψα τότε αρκετά αναλυτικά (και παραπάνω προσεκτικά από όσο χρειαζόταν), φέτος όμως μου φαίνεται ότι οποιαδήποτε ανάλυση αναπαράγει τη γελοιότητα. Κρίνω ως δεδομένο ότι "ευαισθητοποιείς" κάποιον/α για ένα θέμα που δε γνωρίζει ή το θεωρεί άλυτο, οπότε φτάνω να αναρωτιέμαι:
Ευαισθητοποίηση για τη φτώχια μέσω του μπλόγκινγκ;!; Φιλανθρωπία υπάρχει προ αμνημονεύτων χρόνων, η αριστερά το παλεύει με τον τρόπο της κοντά δυο αιώνες, άσε το κράτος πρόνοιας ως κατάκτηση του εικοστού αιώνα, άσε την άτακτη υποχώρησή του σήμερα, άσε τις προτάσεις του φιλελευθερισμού και της οικολογίας – και η μπλογκόσφαιρα θα ανακαλύψει επιτέλους το αυγό του Κολόμβου; Έλεος! Πόσο πιο απολίτικη μπορεί να είναι μια διαδικτυακή κινητοποίηση; Τρομάζω και μόνο που σκέφτομαι το Blog Action Day 2009. Αυτά.

6 σχόλια:

pølsemannen είπε...

Blog Action day 2009:

Εμπρός να σώσουμε τον πλανήτη!

Ναι στα βιοκαύσιμα!

Ναι στην αιθανόλη από καλαμπόκι!

Καύσιμα για τα τουτού μας, όχι δημητριακά!

Να ψοφήσουν οι αραπάδες ναούμε, το υβριδικό μου SAAB να είναι καλά που καίει μπενζίνα και αιθανόλη από καλαμπόκι!

Μπρουγκζλ.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλή πρωτοβουλία, να μην πω εξαιρετική. Γιατί δεν σ'αγγίζει, Αμμος; Μάλλον δεν είσαι τόσο ευαίσθητος όσο οι διοργανωτές της! Τσ τς!

αμμος είπε...

Αγαπητέ yperdoxas, μάλλον παρεξήγησες: δεν είμαστε κάποιος εξωτερικός σέρβερ για να αποθηκεύεις το σύνολο των αναρτήσεων από το μπλογκ σου, πέρα από το άσχετο όσων γράφεις με την ανάρτησή μας. Συνακόλουθα το σχόλιο σου το έφαγε το μαύρο σκοτάδι και θα σου πρότεινα να βρεις καλύτερους τρόπους από το σπαμάρισμα να γνωρίσουν οι αναγνώστες το μπλογκ σου.

Ναι ρε συ καρντάσι Πολσεμάννεν, εμείς είμαστε οικολόγοι αφού, με μαγκιά και κιμπαριλίκι, δεν είμαστε τίποτα καγκούρια και λαλάκηδες να βάζουμε μπενζίνα από πετρέλαιο. Τραλαλά εμπρόοος της γης οι κολασμέεεενοι ταραταμταμταμ τατζούμ.

Αγαπητέ κύριε Κ, τύπτομαι και φρίττω για την αναισθησία μου, που προέκυψε μάλλον από το θανάσιμο αμάρτημα της υπεροψίας (η μήπως και της οκνηρίας να γράψω δυο λόγια για τους φτωχούς συνανθρώπους μας;) Πόσες αυτομαστιγώσεις με φραγγέλιο θα μου προτείνατε για να έλθω στα συγκαλά μου και φυσικά να εξιλεωθώ;

Ανώνυμος είπε...

Κατά βάθος συμφωνώ μαζί σου. Όμως η παρούσα κατάσταση αποδεικνύει ότι τόσο η αριστερά, όσο και τα διάφορα κινήματα, ΜΚΟ, κλπ που ασχολήθηκαν με το ζήτημα της φτώχειας έχουν αποτύχει παταγωδώς. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι μία απολιτίκ πρωτοβουλία χιλιάδων μπλόγκερς μπορεί να δώσει λύση. Μπορεί όμως να σπείρει λίγο περισσότερο τον σπόρο της αμφισβήτησης. Προκαλώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις που μία μέρα θα οδηγήσουν σε κάποιο νέο και ισχυρό κίνημα. Κι αν δεν συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο, πάλι προτιμότερο είναι να αφιερώνουμε λίγες αράδες για ένα τόσο σημαντικό θέμα (ακόμα και χλευάζοντας την εν λόγω πρωτοβουλία) από το να μην κάνουμε απολύτως τίποτα.

Ανώνυμος είπε...

Ammos, η απάντηση είναι 37.
Nefelika, νομίζω ότι ακόμη κι ο χλευασμός που προτείνεις είναι λίγο. Οποιος ξεκινάει μια τέτοια πρωτοβουλία πρέπει να είναι εξαιρετικά κυνικός, να μην πω ανήθικος.

αμμος είπε...

Δεν ξέρω βρε Νεφέλικα, φοβάμαι ότι ο σπόρος της αμφισβήτησης όπως λες, δεν μπορεί να τραφεί από κοινοτοπίες: ακόμα και τον Ανδριανόπουλο να ρωτήσουμε, θα μας πει ότι η φτώχεια είναι λυπηρό πράγμα και ότι τον απασχολούν από καιρού εις καιρόν σκέψεις για την ανακούφισή της. Μακάρι να έχεις δίκιο πάντως.

Κυρ κάπα, ευχαριστώ τα μάλα δια τη συμβουλή σου, σπεύδω να εξιλεωθώ.