CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

1.7.07

2 A.M.+MIssing you – Λιστα Άμμου 17

Something old… Nicolette Larson – Lotta love. Νύχτα ζεστή στην έρημη Μητρόπολη, οι δρόμοι προς το κέντρο ανοιχτοί, στα στενά ερημιά, τα φώτα λάμπουν –δεν πάνε διακοπές τα φώτα, όπως οι δρόμοι, δεν πάνε ποτέ διακοπές. Αγαπάω αυτή την πόλη γιατί, αντιθέτως μ’ εσένα, δεν κάνει ποτέ διακοπές σ’ αυτό που ζούμε.

Something new BonoboNightlife. Περπατάω γρήγορα, δεν κοιτάζω γύρω, δε με νοιάζει τίποτα, νιώθω μια ανάγκη να τρέξω, μέσα στη νύχτα, με τους παλμούς να αναβαίνουν, δε μπορώ άλλο έτσι, θέλω να καρδιοχτυπήσω, θέλω κι αν δε γίνεται κοντά σου, μη με κρατάς, θα το κάνω, θα καρδιοχτυπήσω έστω και τρέχοντας, μακριά σου, μακριά…

Something borrowed Ο Terry Callier τραγουδά με βελούδινη αξιοπρέπεια τη θλίψη που ενορχήστρωσαν οι Massive Attack στο live with me. Απ’ την άλλη, μερικοί την έχουν γραμμένη την αξιοπρέπεια και πέφτουν στα πατώματα -γι’ αυτούς παίζει σήμερα η εκτέλεση των Twilight Singers: το μπάσο βαράει κατευθείαν στη καρδιά, η κιθάρα γδέρνει το μυαλό κι ο Lanegan τραγουδά σα να σέρνεται στα αγκάθια της απουσίας καταβρέχοντας τις πληγές του με ουίσκι. "Nothings right since you ain’t here, I’ ll give all that I have just to keep you near…I’ve been thinking about you baby, come live with me”.

Something blue... Thee more shallows - 2 a.m. Τι εννοείς οι φωνές που ακούγονται δεν είναι από δίπλα; Τι εννοείς οι δίπλα λείπουν; Και ποιος κάνει τόση φασαρία που δε μ’ αφήνει να κοιμηθώ; («Του έρωτά σου το στοιχειό/ στης μνήμης μου τη χώρα», τα 'λεγε ο Ρακίνας, αλλά ποιος τον άκουγε τότε...)

17 σχόλια:

cropper είπε...

Μετά από την τόση γκρίνια μου, μετά από τόσες στάχτες, ένας περίπατος εδώ λειτουργεί, νομίζω, θεραπευτικά.
Έκανε τα μαύρα γκρί με το πρώτο πέρασμα.

Τον συστήνουμε, εγώ κι άλλοι 28 κατασκευαστές ονείρων.
Και τον Άμμο και τον Σαμμάνο (και τον Σαν-άμμο).
;)

Στο κάτω-κάτω υπάρχουν κι άλλοι θλιμμένοι. Υπάρχουν κι άλλες θλίψεις. Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να καίγεσαι...

Albert είπε...

Κομματάρα το live with me των Twilight...υποκλίνομαι μίστερ Σαμμάνε για άλλη μια φορά χωρίς καμία αξιοπρέπεια.

Ανώνυμος είπε...

crorper
απ' το να κάθεσαι να κοιτάς το ταβάνι και να κάνει ασκήσεις σκοποβολής πάνω στις αναμνησεις σου, είναι προτιμότερο να σκουπίζεις στην έρημο! Αν μη τι άλλο τόση μαυρίλα μέσα μας, ε, να μαυρίσουμε λίγο κι απ' έξω ρε αδερφέ, καλοκαίρι έρχεται!;)

albert
σου χρώσταγα κάτι καλό γιατί με είχες "στείλει" με τους microphones! :)

Ανώνυμος είπε...

και φυσικά εννούσα cropper πριν, όχι crorper!

elafini είπε...

έτσι να έρθουμε στα ίσια μας λίγο...massive attack φοβεροί...thanks

sot είπε...

Το πρόγραμμα του Desert Club είναι special for a moonlit summer night απόψε. Αν είχε μεγαλύτερη διάρκεια μάλλον θα έχανα το "moonlit".

Ανώνυμος είπε...

elafini
σκέφτηκα ότι και τα ελάφια θα είχατε κατάθλιψη, με τα τελευταία γεγονότα στα δάση...

sot
ξέρω ότι δεν είναι το στυλ μουσικής που προτιμάς, αλλά ευτυχώς σε είχε μαγέψει ήδη το φεγγάρι! :)

elafini είπε...

πολύ κατάθλιψη....καλό μήνα όμως..

Ινδιάννα είπε...

Είχα στο νου κάτι πολύ ανεβαστικό για τη πρώτη μέρα του Ιούλη, αλλά τελικά η ζωή είναι αυτό που μας συμβαίνει ενώ κάνουμε άλλα σχέδια (τάδε έφη Λένον και μετά τον πυροβόλησαν)...

quartier libre είπε...

ΠΡΕΠΕΙ ΘΕΣΜΙΚΑ,

-Τοπική Αυτοδιοίκηση, ΜΚΟ, Τέχνη, Πολιτισμός, Πολιτικοί φορείς, Νομαρχίες, Περιβαλλοντικές οργανώσεις, Συνδικαλιστικά Σωματεία-

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ, ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ !

sot είπε...

Εκείνο που έχει σημασία είναι η μουσική να "δένει" με τον τόπο και το χώρο κι αυτό το φόντο είναι τέλειο για μια καλοκαιρινή βραδιά σαν τη χθεσινή.

Ινδιάννα είπε...

sot
:)
χμμ... :D !!!

night blue είπε...

sto blog mou exw ena tragoudi (atitlo to evala giati den enthymoumai ton titlo) elliniko retro pou tha tairiaze me to post sou kai tha edine isws mian alli pinelia :-)

Mr.Di είπε...

1. Εγώ αγαπώ τη δική μου Μητρόπολη,γιατί κάνει διακοπές σ' αυτό που ζω
2. Αγαπώ το πόνο μου γι' αυτό θα καρδιοχτυπώ. Είτε κοντά σου είτε μακριά σου. Τρέχω όταν λείπεις
3. Η απουσία υπάρχει μόνο επειδή δε πέφτεις μέσα να τη γεμίσεις
4. "Ποιος είναι που βροντάει σε πόρτες και παράθυρα;.......
Ξημερώματα είναι ή σκοτεινιάζει"

Ινδιάννα είπε...

1. Εννοείς διακοπές ρεύματος, ας πούμε;

2. Τρέχα για όπου θες, αρκει να μην είναι μακριά από τον εαυτό σου.

3. Η απουσία γεμίζει μονάχα με υγρά -δεν ξέρω αν έχω τόσο αίμα, ξέρω ότι έχω τόση βότκα όμως, θα την φουλάρω και θα κολυμπήσω μέσα της.

4. Σημασία δεν έχει η ώρα. Αλλά ότι κάποιος μου πίνει τον ύπνο. Και είναι απρόσκλητος στο σπίτι. Γιατί κάποτε του έδωσα κλειδιά. Σημασία έχει πώς αλλάζεις κλειδαριά. Στο κεφάλι σου.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Σαμμάνο,

το τελευταίο group λέγεται
Thee more shallows

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Μπερτόδουλε
αυτά παθαίνεις όταν διαβάζεις γαλλικά κείμενα (Ρακίνα) εκεί που πρέπει να διαβάζεις αγγλοσαξονικά (Σαιξπηρ)! Ευχαριστώ για την παρατήρηση -όχι τίποτε άλλο, δεν έβγαζα και νόημα με αυτό το όνομα ("τρεις ακόμα ρηχοί";) -χι χι χι!