CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

5.7.07

Σχετικά με την Πάρνηθα και το Ελληνικο

Με πρωτοβουλία του μπλογκ anadasosi θα υπάρχει στην πορεία της Κυριακής μια προσυγκέντρωση στο σιντριβάνι του Συντάγματος στις 19.00. Θα σας πρότεινα να επισκεφθείτε το μπλογκ τους για να ενημερωθείτε σχετικά με τις θέσεις - προτάσεις στις οποίες κατέληξε η χτεσινή συνάντηση της κινητοποίησης. [Από τη μεριά μου καλό είναι να αναφέρω ότι θα συμμετέχω στην προσυγκέντρωση και ότι συμφωνώ με τις περισσότερες θέσεις που καταγράφονται στο μπλογκ anadasosi.]

Διάβασα επίσης στο νεότατο μπλογκ castaway ένα πολύ ενδιαφέρον κείμενο για την ανάγκη άμεσης κατασκευής Μητροπολιτικού Πάρκου στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού. Αξίζει πιστεύω να το επισκεφθείτε.

Ακόμη, από το μπλογκ της Ρίτσας Μασούρα πληροφορήθηκα για την επικείμενη δημιουργία Παρατηρητηρίου στην Πάρνηθα με τη συνεργασία του WWF, του ΣΚΑΪ, της Καθημερινής και άλλων ΜΜΕ. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Τέλος, επειδή διαβάζω διάφορα αγωνιστικά στη μπλογκόσφαιρα (ιδίως σε σχόλια) οφείλω να παραθέσω κάποιες οδηγίες από ένα κείμενο του WWF σχετικά με την Πάρνηθα.

"...Τονίζουμε ότι το πρώτο ζητούμενο αυτή τη στιγμή είναι να επιτραπεί στο οικοσύστημα να ανακάμψει και να βρει τους φυσικούς ρυθμούς του. Το WWF καλεί για αυτόν τον λόγο τον κόσμο:
- Να αποφεύγει τις επισκέψεις στην Πάρνηθα, ώστε να μην ασκούνται περαιτέρω πιέσεις στο οικοσύστημα, αλλά και να μην ενοχλούνται τα ζώα που έχουν συνωστιστεί σε περιορισμένες περιοχές.
- Να μην προχωρά σε παρορμητικές κινήσεις, όπως το τάισμα των ελαφιών ή η φύτευση δέντρων, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει σημαντικές περαιτέρω επιπτώσεις στο οικοσύστημα, ενώ δυσκολεύει το έργο των ειδικών.
- Να διατηρήσει έντονη την προσοχή του για τον εντοπισμό περιπτώσεων παράνομων δραστηριοτήτων και να ειδοποιεί άμεσα τις αρμόδιες υπηρεσίες...
- Να συμμετάσχει με φίλους και συγγενείς στην αυθόρμητη και ανεξάρτητη πρωτοβουλία πολιτών για διοργάνωση ανοιχτής διαμαρτυρίας την Κυριακή 8 Ιουλίου, στις 7.00 μ.μ., μπροστά από τη Βουλή..."
Τα bold προστέθηκαν από εμένα, ολόκληρο το ενδιαφέρον κείμενο εδώ.

[Υπενθυμίζω ότι τα ποστ μου έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα, εκτός κι αν δηλώνω τη συμφωνία μου συγκεκριμένα με κάτι από αυτά που αναφέρω.]

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αμμος, συμπληρωσα το μπλογκ σου στο δικό μου, εκει που προτεινω. Αλλα δυστυχώς δεν ξέρω να το κανω " εδω" υπογραμμισμενο ωστε ο άλλος να το πατήσει καινα περασει. Ετσι εβαλα τη διευθυνση, γιατί νομιζω ΄ότι εχει μεγάλο ενδιαφερον το κομμάτι
Ευχαριστω
Ριτσα Μασουρα

αμμος είπε...

Ρίτσα μου, δεν κατάλαβα τι ακριβώς ήθελες να κάνεις και τι έκανες τελικά. Δυστυχώς από wordpress δεν έχω ιδέα, πετυχαίνω όμως λινκ μέσα σε ποστ της wordpress, οπότε σίγουρα έχεις τη δυνατότητα.

Ανώνυμος είπε...

Oi, achei teu blog pelo google tá bem interessante gostei desse post. Quando der dá uma passada pelo meu blog, é sobre camisetas personalizadas, mostra passo a passo como criar uma camiseta personalizada bem maneira.(If you speak English can see the version in English of the Camiseta Personalizada. Thanks for the attention, bye). Até mais.

sot είπε...

Και μεσα στη πόλη είναι άμεση η ανάγκη για δράση. Ημερησία 30-6-2007

ημίφως είπε...

Δυστυχώς όσο και να χτυπιόμαστε δε βλέπω να αλλάζει κάτι, όχι προς το καλύτερο τουλάχιστον... Ας είμαστε όλοι εκεί την Κυριακή ομως, μην το βάζουμε κάτω!

αμμος είπε...

Κάποιες φορές τα πράγματα αλλάζουν ημίφως, κάποιες φορές όχι,ποτέ όμως δεν το ξέρεις από πριν. Την Κυριακή λοιπόν. Καλωσόρισες!