CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

3.2.07

Η Δηλητηριώδης Κισσός

Το βαγόνι του μετρό ήταν τόσο γεμάτο από κόσμο που γυρνούσε σπίτι μετά από τη δουλειά, ώστε η κατάσταση ήταν πια ανυπόφορη, ο Γιάννης μια αισθανόταν τον αγκώνα της διπλανής να του χτυπάει τα πλευρά και μια το πέος του μαύρου που πουλούσε σι ντι να του πιέζει το μηρό. Τα νεύρα του θα είχαν σπάσει ήδη αν δεν είχε μαγευτεί από την εντυπωσιακή κοπέλα με τα κατακόκκινα μαλλιά και τα έντονα πράσινα μάτια, που στεκόταν απέναντί του σε απόσταση αναπνοής. Της χαμογέλασε και του χαμογέλασε κι αυτή, πεταρίζοντας παιχνιδιάρικα τα μάτια της.
Ξαφνικά τα φώτα έσβησαν στο βαγόνι και ο Γιάννης αισθάνθηκε δύο χείλη να ακουμπούν τα δικά του. Η εμπειρία ήταν πρωτόγνωρη και συγκλονιστική για τον ίδιο: μέσα σε δέκα δευτερόλεπτα (όσο κράτησε η συσκότιση) ο Γιάννης καύλωσε, έχυσε, και αισθάνθηκε όσο ευτυχισμένος δεν είχε νιώσει ποτέ ξανά στη ζωή του. Λίγο πριν επανέλθει το φως, τα χείλη απομακρύνθηκαν από τα δικά του και όταν μπορούσε πλέον να δει, η κοπέλα με τα κατακόκκινα μαλλιά είχε εξαφανιστεί.
Συνειδητοποίησε ξαφνικά ότι δεν είχε κανένα απολύτως νόημα να επιστρέψει στο σπίτι του. Ένιωθε όλο και πιο έντονα την ανάγκη για μια ωραία βόλτα στη φύση. Κατέβηκε στο Σύνταγμα, διέσχισε την πλατεία και άρχισε να περπατάει στην Αμαλίας. Πόσο άσχημη φαινόταν η άσφαλτος στο απογευματινό φως! Αποφάσισε να αγοράσει έναν κασμά και να αρχίσει να ξηλώνει την άσφαλτο, ώστε να εμφανιστεί επιτέλους λίγο χώμα. Μπήκε σε ένα σιδηροπωλείο, αλλά άκουσε ξαφνικά μια φωνή μες στο κεφάλι του: «Δεν ήρθε ακόμα η ώρα γι’ αυτό. Έλα σε μένα». Άρχισε πλέον να περπατα στη Βασιλίσσης Σοφίας.
Πέρασε ανάμεσα από τα πυκνά μπαμπού που είχαν ξεφυτρώσει στην είσοδο του Εθνικού Κήπου. Το βαρύ άρωμα από τις ορχιδέες τον μέθυσε και άρχισε να χορεύει ανάμεσα στα παρτέρια με τις αγριοτριανταφυλλιές και τους υακίνθους, πετώντας σιγά σιγά τα ρούχα του. Άκουσε ξανά τη φωνή μέσα του: «Μην καθυστερείς, έλα σε μένα» Έκοψε ένα μάνγκο και άρχισε να το τρώει, προχωρώντας προς το κέντρο του κήπου. Η Πάμελα ήταν ξαπλωμένη σε ένα πυκνό στρώμα από περικοκλάδες και χαμομήλια, γυμνή και με τα πόδια ανοιχτά. Το κατακόκκινο εφηβαίο της έκανε μια ιδιότυπη αντίθεση με το πράσινο που κυριαρχούσε γύρω της και το βλέμμα του Γιάννη καρφώθηκε εκεί. Ήταν καυλωμένος από την αρχή που μπήκε στον κήπο, τώρα αισθάνθηκε όμως το πέος του να σπαρταράει, σαν ψάρι που ήθελε να γυρίσει πίσω στη θάλασσα, στον υγρό κόλπο της Πάμελα. Έσκισε με δύναμη το σλιπ του και έτρεξε γρήγορα κοντά της, η Πάμελα όμως σταύρωσε τα πόδια της, προσφέροντάς του ταυτόχρονα ένα μήλο. «Ανυπόμονο παιδί!» είπε «Για να με απολαύσεις, πρέπει πρώτα να μου κάνεις μια χάρη…»

Οι συνάδελφοί του καλημέρισαν το Γιάννη, αλλά αυτός κούνησε απλά το κεφάλι. Φαινόταν πολύ διαφορετικός σήμερα, σαν να υπνοβατούσε. Κάθισε σε μια καρέκλα στην άκρη του θεωρείου και παρέμεινε αμίλητος μέχρι να ξεκινήσει η συνεδρίαση. Οι συνάδελφοί του δεν ασχολήθηκαν άλλο και ξανάρχισαν τα κουτσομπολιά για τον Χατζηνικολάου και την επόμενη επιχειρηματική κίνηση της Γιάννας Αγγελοπούλου.
Όταν αποχώρησε και η τελευταία βουλευτής του Συνασπισμού από την αίθουσα, ο Γιάννης σηκώθηκε και έβγαλε από την τσέπη του ένα μήλο, το οποίο εκσφενδόνισε με δύναμη προς τα έδρανα. Το μήλο έσκασε με θόρυβο, απελευθερώνοντας ένα μεθυστικό πράσινο αέριο, με αρώματα από δεκάδες διαφορετικά λουλούδια. Η Άννα Ψαρούδα – Μπενάκη χτύπησε δυνατά το σφυράκι της και φώναξε από το μικρόφωνο: «Κύριοι συνάδελφοι, η μέρα είναι υπέροχη, οπότε ας πάμε όλοι μια βόλτα στη φύση. Λύεται η συνεδρίαση.»

Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία 11 – 2 - 2007
Η ΦΥΣΗ ΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ
της Χαρούλας Παπαδόπουλου

Κανείς δεν περίμενε ότι η τροποποίηση του άρθρου 24 για την προστασία του περιβάλλοντος θα επέφερε τη μεγαλύτερη πολιτειακή κρίση της νεότερης ελληνικής ιστορίας. Στη χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής ο κοινοβουλευτικός συντάκτης Γιάννης Φραγκιαδάκης, υπό την επήρεια ισχυρών ναρκωτικών ουσιών, πέταξε μια βόμβα με ψυχοδραστικά αέρια στην αίθουσα συνεδριάσεων (η βόμβα πέρασε από τους διάφορους ελέγχους χωρίς πρόβλημα, αφού είχε την εμφάνιση και το άρωμα μήλου). Την ώρα εκείνη το σώμα ήταν έτοιμο να ψηφίσει για την πρόταση αναθεώρησης του άρθρου 24 του Συντάγματος, με όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να έχουν αποχωρήσει ήδη από τη συνεδρίαση. Οι βουλευτές βρέθηκαν σε μια κατάσταση απώλειας συνείδησης, εμφανίζοντας όλοι την ξαφνική επιθυμία να πάνε για μια βόλτα στη φύση. Η πομπή από Μερσεντές που ακινητοποίησε χτες το πρωί την κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας, οδηγούσε το σύνολο των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στον Εθνικό Κήπο, ο οποίος όπως θυμούνται οι αναγνώστες μας έχει μετατραπεί εδώ και μία εβδομάδα σε τροπικό δάσος. Στο κέντρο του κήπου οι βουλευτές ακινητοποιήθηκαν από ταχύτατα αναπτυσσόμενες περικοκλάδες, που φαίνεται πως ελέγχει με τη σκέψη της η Πάμελα Άισλι.
Η οικο-τρομοκράτης Πάμελα Λίλιαν Άισλι που αυτοαποκαλείται “Poison Ivy” (Δηλητηριώδης Κισσός) απειλεί ότι θα δολοφονήσει όλους τους βουλευτές που κρατάει ομήρους, αν δεν αποσυρθεί η πρόταση για την τροποποίηση του άρθρου 24. Το απόγευμα απελευθέρωσε τους βουλευτές Νίκο Λέγκα, Έλσα Παπαδημητρίου, Χρυσή Καρύδη, Κυριάκο Μητσοτάκη και Γιάννη Ιωαννίδη, που είχαν ήδη δηλώσει «παρών» στην προηγούμενη συνεδρίαση της Βουλής για το ζήτημα, ώστε να συγκεντρώνεται ο απαραίτητος αριθμός βουλευτών για την ψηφοφορία.
Στο αρχηγείο της ΓΑΔΑ έγιναν ολονύχτιες συσκέψεις σχετικά με τις δυνατότητες επέμβασης, χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα. Είναι σαφές ότι η αποτελεσματικότερη λύση θα ήταν ο ψεκασμός του Εθνικού Κήπου με ισχυρά ζιζανιοκτόνα, είναι όμως σοβαρός ο κίνδυνος της δηλητηρίασης και των βουλευτών που κρατούνται όμηροι. Σε τηλεφωνική τους επικοινωνία ο δήμαρχος του Γκόθαμ Σίτι Ντέιβιντ Χαλλ δεσμεύτηκε στο Νικήτα Κακλαμάνη ότι θα ζητήσει τη βοήθεια του Μπάτμαν με τη γνωστή μέθοδο του προβολέα στον νυχτερινό ουρανό της πόλης. Δυστυχώς μέχρι στιγμής ο Άνθρωπος – Νυχτερίδα δεν έχει δώσει κανένα σημάδι επικοινωνίας και πολλοί ερμηνεύουν τη στάση του αυτή ως σιωπηρή αποδοχή των πράξεων της “Poison Ivy”.
Η “Poison Ivy” επέτρεψε μόνο στο συνεργείο του Τηλεφώς να εισέλθει στον Εθνικό Κήπο και να πάρει συνεντεύξεις από τους βουλευτές, οι οποίοι φαίνεται να βρίσκονται όλοι σε κατάσταση έκστασης. Οι δημοσιογράφοι του Τηλεφώς υποστήριξαν μάλιστα ότι είδαν την Ντόρα Μπακογιάννη γυμνή να χορεύει με λουλούδια στα μαλλιά, δεν μαγνητοσκόπησαν όμως το στιγμιότυπο από σεβασμό προς τη βουλευτή. Ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής δήλωσε πάντως ότι η ενασχόληση του με την πολιτική ήταν ένα τεράστιο λάθος και ότι σκοπεύει όταν απελευθερωθεί να αφιερώσει όλο το χρόνο του στη Νατάσσα, τα δίδυμα και τον ακτιβισμό για την προστασία του περιβάλλοντος. Σε παρόμοιο κλίμα κινήθηκαν και οι δηλώσεις των υπολοίπων βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος. Δηλώσεις έκαναν και οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης (δες άρθρο στη σελ. 4). Αίσθηση προκάλεσε πάντως η τοποθέτηση της βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη για αμερικάνικο δάκτυλο που κρύβεται πίσω και από αυτήν την τρομοκρατική επίθεση.


















[Την αφορμή για αυτό το κείμενο την πήρα από το blog του keimgreek και τη δημοσίευση με τίτλο «Η σωτηρία του πλανήτη, ο ηλεκτρικός για Ομόνοια και ένα φιλί», ενώ με παρόμοια λογική έχει ανακατέψει υλικά στο μίξερ και ο Ζακ Στεφάνου, στο τραγούδι του «Μικρό μου Πόνυ». Η Poison Ivy είναι μια από τις αντιφατικές ηρωίδες των κόμικς “Batman” (ταγμένη στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά με παράνομα μέσα) που έχει ενσαρκωθεί και στον κινηματογράφο από τη γυναικάρα Ούμα Θέρμαν (στο “Batman and Robin”, μια μάλλον κακή ταινία). Περισσότερα για την Poison Ivy μπορεί να διαβάσει ο/η φιλοπερίεργος/η αναγνώστης/τρια στην αγγλική Wikipedia.
Τέλος, την επόμενη Κυριακή 11-2-2007 στις 18:00, στο Δημοτικό Κινηματογράφο Βύρωνα «Νέα Ελβετία [πρώην Λουίζα]» (Νέας Ελβετίας 34) γίνεται μια εκδήλωση με θέμα: «Υπάρχουσες και μελλοντικές απειλές για το δάσος της Ζωοδόχου Πηγής. Ο σχεδιαζόμενος παιδικός σταθμός στα Αναπηρικά» (η συγκεκριμένη δασική έκταση βρίσκεται κάτω από την Κατεχάκη, στο ύψος του Καρέα). Η εκδήλωση ενδιαφέρει σίγουρα τους κατοίκους του Βύρωνα και των γειτονικών περιοχών, αλλά και κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη της Αθήνας, που δεν επιθυμεί να χαθεί ένας ακόμα πνεύμονας πράσινου από το Λεκανοπέδιο Αττικής. Η εκδήλωση διοργανώνεται από την "Πρωτοβουλία Πολιτών για τη Διάσωση του Δάσους της Ζωοδόχου Πηγής (Αναπηρικά)". Προσκεκλημένοι ομιλητές θα είναι οι: Ευτύχης Μπιτσάκης (καθ. παν/μίου), Ηλίας Τζιρίτης (WWF Hellas) και Μιχάλης Χαραλαμπίδης (συγγρ. κοιν/γος).]

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έκτατο κι επίκαιρο! Η οικολογική ευαισθητοποίηση λείπει πολύ από τη νοοτροπία μας, παρόλο που η Ελλάδα σέρνεται αυτή τη στιγμή στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, καθώς δε βάζει ένα όριο στα βιομηχανικά απόβλητα με αποτέλεσμα δεκάδες παραλίες της Κρήτης να βγαίνουν σιγά σιγά ακατάλληλες...

Ανώνυμος είπε...

:-)
άπαιχτο

Helix Nebulae είπε...

Η δηλητηριώδης περικοκλάδα σας μου φέρνει λίγο σε ψυχεδέλεια και 70s "δύναμη των λουλουδιώνε". Τι θα λέγατε να ποτίζαμε τους 300 (της βουλής, όχι του Λεωνίδα) με κανένα τριπάκι; Θα βγάζανε επιτέλους τον αληθινό τους εαυτό (ίσως λιγότερο οικολογικό απ' ό,τι περιγράφετε). Και να τιγκάραμε τους τηλεοπτικούς αγκυρανθρώπους με πρέζα; (να κόβουν ντάγκλες για κάνα τέταρτο πριν περάσουν στην επόμενη είδηση και να ζητάνε για αμοιβή από τον καναλάρχη μόνο ένα ευρώ). Τους δε παραθυροφύλακες θα τους φτυαρίζαμε με κόκα και θα τους εξοπλίζαμε με αλυσσοπρίονα για blood bath live...

Agobooks είπε...

Συγνώμη για την ερώτηση αλλά, είναι σίγουρο ότι τον φίλησε η κοπέλα;
Χεχεχεχε
Καλή Κυριακή! Πολύ καλό ποστ.

αμμος είπε...

Καλώς τους! Πήρα τους δρόμους χτες και δεν μπόρεσα να απαντήσω.

Καλή μου Μαγία,
όπως τα λες και άλλα πόσα μπορούμε να πούμε. Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

Μούσε μου keimgreek,
χαίρομαι που σου άρεσε. Ναι είσαι καλά.

Αγαπητέ Έλικα,
Είναι αλήθεια ότι η ιστορία φέρνει λίγο στο μυαλό τη seventies ρήση "χασίσι, γ@^^#σι και επιστροφή στη φύση", αλλά κι εσείς μου προτείνετε την ελληνική εκδοχή του "american psycho". Δεν είν κακό, γιατί δεν το δοκιμάζετε στο μπλογκ σας; Προσωπικά έχω προγραμματίσει άλλα λουτρά αίματος για τις επόμενες δημοσιεύσεις.

αμμος είπε...

Αγαπητέ Νάγο,
καλωσόρισες! Στο αρχικό κείμενο του keimgreek πράγματι μένουμε με την απορία ποιος/α φίλησε τον αφηγητή.Όσον αφορά το δικό μου, τι να σου πω; Λες να είχε τις ίδιες υπερφυσικές δυνάμεις και ο μαύρος με τα σι ντι;

Sia+Meza είπε...

Πιστευω οτι η Δηλητιριωδης Κισσος ειναι ενα απ τα παιδια της Θεας Ντανου που αποφασισε επιτελους να εκδικηθει τους θνητους για την καταστροφη της κληρονομιας που της ανατεθηκε να προστατευει. Μας ανεχτηκε αρκετο καιρο αλλα ηρθε η ωρα να αναλαβει δραση.
Φυλαχθειτε, ο καιρος των Ξωτικων θα ξαναερθει..πλησιαζει το πληρωμα του χρονου!

Helix Nebulae είπε...

Βρε, τι εχθρικά βασίλεια και πράσινα άλογα είναι αυτά;

Μου φαίνεται ότι ξεχνάς πως έχω φιλοξενούμενο στο παλάτι μου τον γιο σου...

Sia+Meza είπε...

Lord, what fools these mortals be.

Sia+Meza είπε...

Δικο μου. Ωραιο ε? Νομιζω πως παει για κλασσικο

Φωτούλα Τζιώντζου είπε...

Όλα καλά. Θα προτιμούσα αντί για βόλτα στο πάρκο, πήδημα στο κενό χωρίς σκοινί.
Κσλή σου μέρα.

αμμος είπε...

Αγαπητές Σία/Μέζα
Από τη μια μεριά θλίβομαι που σας βάζω ένα λινκ για να ξεστραβωθείτε κι εσείς αντί να μάθετε για το πραγματικό παρελθόν της Poison Ivy πλάθετε ιστορίες με το σαλεμένο σας μυαλό.
Από την άλλη για αυτό ακριβώς το σαλεμένο μυαλό σας αγάπησα, σας εκτίμησα, σας έβαλα στα λινκ μου και τολμώ να πω ότι δις ιζ δε μπιγκίνιγκ οφ α μπιούτιφουλ φρέντσιπ.
Ζω μια εσωτερική σύγκρουση. Ας μην πω περισσότερα.

"Κύριε" Έλικα,
επειδή δηλαδή σας έδωσα το μούλικο που κάνατε με τη γυναίκα μου, για να το μεγαλώσετε, νομίζετε ότι θα μπορείτε να με εκβιάσετε κιόλας;
Ας γελάσω: Χαχαχαχα

Αγαπητή Νερίνα,
καλωσόρισες και καλημέρα. Δεν είναι καθόλου κακή η ιδέα σου, αλλά τη φυλάμε για επόμενο πολιτικό-σπλάτερ διήγημα.

Τίποτα είπε...

Δε χρειάζονται επεξηγήσεις τα κείμενά σου, αμμε. Μιλάνε μόνα τους. Είναι...γμτ, μισό να ψάξω τη λέξη στο λεξικό...νάτη! Αυθύπαρκτα!

αμμος είπε...

Αγαπητό τίποτα,
σκεφτόμουν ότι δύο ήχοι χωρίζουν τα αυθύπαρκτα από τα ανύπαρκτα. Να είσαι καλά.

Ανώνυμος είπε...

Ave, Amme,

οι Πρωτόβουλοι σε χαιρετούν και σε ευχαριστούν θερμά!

Υ.Γ. 1: (λιγότερο τυπικό...) η Χαρούλα σοκαρίστηκε με αυτά που υποτίθεται ότι κάνει ο άλλος συνάδελφος δημοσιογράφος μέσα στο μετρό...τσ τσ τσ!
Υ.Γ. 2: Άντε.. να αποκαλύψουμε και την απίστευτη σύμπτωση που προέκυψε από τη δαιμονιώδη αμμώδη γραφίδα (ε, χμμμ πληκτρολογίδα μάλλον...): το μόνο κανάλι που ήρθαμε σε επαφή υπήρξε ...ναι ναι ναι καλώς μαντέψατε: το Telelight!
Ωιμέ σύντρόφοι:
σας περιμένουμε την Κυριακή!!!!!!!!!!!!!

tyharpastos είπε...

Εμπρός για την διαρκή επανάσταση φυτών και λουλουδιών

αμμος είπε...

Καλά θα ‘τανε βρε Τυχάρπαστε, γιατί αν περιμένουν από τους ανθρώπους να τα προστατεύσουν, σώθηκαν (με την έννοια του «τελειώνω»)