CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

26.4.07

Επισκέπτη/τρια, διάβασε πρώτα το αμέσως προηγούμενο ποστ

Το αφεντικό πέρασε από μπροστά του με το συνηθισμένο σκυθρωπό βλέμμα και το προτεταμένο κάτω χείλος. Κοιτάχτηκαν με την άκρη του βλέμματός τους, στο δικό του διέκρινες μιαν ήρεμη αηδία, στου αφεντικού μια κακοκρυμμένη υποτίμηση. «Μήπως να παραιτηθώ την επόμενη βδομάδα;» σκέφτηκε. «Δε γαμιέται, ας δουλέψω κανά μήνα ακόμα.» απάντησε στον εαυτό του. Όπως το αφεντικό ανέβαινε τη σκάλα, είδε ότι φορούσε ένα ωραίο πουκάμισο, χρώμα ροζ μοβ σαν αυτό που χρησιμοποιούσε συνήθως στα ποστ του ο Σαμμάνος. Άλλο ένα refresh στη σελίδα, μπας και έχει αφήσει απάντηση στο σχόλιό του.
Τι σχόλιο, νέο ποστ του Σαμμάνου! Το έκανε ένα κόπι πέιστ στο word για να το διαβάσει με την ησυχία του, πηγαινοερχόταν πολύς κόσμος γύρω από το γραφείο του και δεν έλεγε να καρφωθεί τελείως και σήμερα. Μίκρυνε και τη γραμματοσειρά, μια χαρά, φαινόταν σαν να διαβάζει ένα κανονικό αρχείο κειμένου.
Πλάκα είχε το ποιηματάκι, έκλεινε ωραία και με τη μεταφορά του «ελαφρύς στα κιλά - ελαφρύς στο μυαλό». Ήταν και ένα τραγούδι από τις Τρύπες το «Είμαι ελαφρύς», χμμμ πώς πήγαινε αλήθεια; Μπήκε στο www.stixoi.gr, αλλά δεν μπόρεσε να το βρει. Ήταν πιο τυχερός στη σύνθετη αναζήτηση του google:


Είμαι ελαφρύς
Σαν βαλίτσα στο κενό
Σαν πολύχρωμο μπαλόνι
Είμαι ελαφρύς
Είμαι ελαφρύς
Σαν talk show ανιαρό
Σαν χειμώνας που σαρώνει
Είμαι ελαφρύς
Είμαι ελαφρύς
Μια χαρούμενη κραυγή μες τη φούρια του σφαγίου
Σουξεδάκι λαικό σε κελί ψυχιατρείου
Είμαι ελαφρύς
Είμαι ελαφρύς
Πρωινή γυμναστική μες το στόμα του θηρίου
Σαν γιορτούλα παιδική σε προθάλαμο πορνείου
Είμαι ελαφρύς
Σουξεδάκι λαικό σε κελί ψυχιατρείου
Σαν βροχούλα τοξική, σαν βομβίτσα νετρονίου
σαν βομβίτσα νετρονίου

Είχε κι άλλο μετά, αλλά χανόταν το παιχνίδι με τα ελαφριά, απαίσια πράγματα. Αυτή η στροφή τον ενδιέφερε. Είχαν ψευτομαλώσει με το Σαμμάνο στα σχόλια, επειδή και καλά είχε ανεβάσει καταθλιπτικό κείμενο, το ποίημα του Σαμμάνου σκόπευε να ελαφρύνει το κλίμα στο μπλογκ. Λοιπόν θα ανέβαζε κι αυτός τους στίχους για σπάσιμο, να νομίζουν οι επισκέπτες ότι μαλώνουν κανονικά.
Μετάνιωσε όμως. Ο Σαμμάνος είχε κι ένα δίκιο, πριν μόλις μια βδομάδα είχε ανακοινώσει στους δικούς του ότι είναι γκέι, και οι καυγάδες στο σπίτι του γινόντουσαν από το πρωί ως το βράδυ. Μαλακία του βέβαια που το έκανε, έτσι κι αλλιώς ήταν τελείως θεωρητικό, εκατόν εξήντα κιλά άνθρωπος με τόσες ανασφάλειες, που να βρει γκόμενο; Είχε ένα πικρό αυτοσαρκασμό το ποίημα του τελικά, να προτείνει ως μέθοδο αδυνατίσματος αυτό που ήταν το τρίτο του βασικό πρόβλημα, το ποτό.
Σκίασε τους στίχους, πάτησε delete και έκλεισε το αρχείο word. «Γιατί να επιτεθεί κανείς σε έναν παχύσαρκο, αλκοολικό, ομοφυλόφιλο σε σοβαρή οικογενειακή κρίση;» αναρωτήθηκε. «Δεν έχει ήδη αρκετά προβλήματα από μόνος του;» Άς του άφηνε καλύτερα ένα θετικό σχόλιο, ίσως να του βοηθούσε και λίγο τη διάθεση.


[Σημείωση: η περιγραφή του Σαμμάνου είναι φανταστική, όπως και η οπτική που με παρουσιάζω να έχω. Ο ίδιος δε θεωρώ σε καμία περίπτωση πρόβλημα το να είναι κανείς/καμιά ομοφυλόφιλος/η, τουλάχιστον όχι περισσότερο από το να είσαι ετεροφυλόφιλος/η. Αν πάντως κάποιος από τους/τις αναγνώστες/τριες βρει το κείμενο σεξιστικό, θα ήθελα να το σημειώσει στα σχόλια.]

21 σχόλια:

Unknown είπε...

τι καλα να ηταν η διαιτα τοσο ομορφη οσο ενα ποιημα ...

Idάκι είπε...

χαχαχαχα ρε συ Άμμε ήταν τέλεια χειροβομβίδα προς το Σαμμάνο ψόφησα στα γέλια με την (καταφανώς) κακιασμένη περιγραφή σου!!

Σαμμάνε περιμένω τον όλμο σου.

ΥΓ. ΑΣ ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΤΟΣΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΟΙ...

Ανώνυμος είπε...

ρε σιχΑΜΜΕνο, δεν είπαμε ότι ο Σαμμάνος θα κυκλοφορούσε σαν μια αιθέρια ύπαρξη, τρυφερή παρουσία, με τη μουσική και τους στίχους του, μπας και βγάλει καμιά γκόμενα από αυό το μπλόγκ; Ούστ να μου χαθείς, ΑΜΜΑρτυριάρη!ΥΓ: Ωραίο πουκάμισο το αφεντικό, έχω γενεθλια σε λίγο καιρό, μην κουραστείς λοιπόν να διαλέξεις δώρο -χα χα! ;)

αμμος είπε...

Αχάριστο πλάσμα, αυτό έπρεπε να το σκεφτείς πριν να μου κάνεις υποδείξεις για τα κείμενά μου, ότι είναι λέει καταθλιπτικά. Δεν αναγνώρισες ότι σου εμπιστεύτηκα το μπλογκ μου να ανεβάζεις ό,τι βλακεία σου κατέβει και δάγκωσες το χέρι που σε τάισε! O hypocrit bloggeur!

Loucretia είπε...

A, ωραια, να κι ενα κειμενο οπου δεν υπαρχουν πεθαμενοι ή δολοφονημενοι, ευτυχως δλδ γιατι σκοπευα να σας προτεινω ν΄αλλαξετε το ονομα του μπλογκ απο "Σκουπιζοντας στην ερημο" σε "Σκουπιζοντας στο νεκροταφειο" :-ΡΡΡ

Υ.Γ. ελπιζω να μη θελησετε να δολοφονησετε και τους commentαδορους σας :-ΡΡΡ

αμμος είπε...

Μπα μπα, συνάντηση Βοργιών στο palazzo μας; Καλωσορίσατε αγαπητή Λουκρητία! Μας αδικείτε πάντως, ίσως επειδή μας «μισείτε θανάσιμα». Η θεματολογία μας δεν αφορά μόνο δολοφονίες, αλλά και πολύ συχνά το σεξ, οπότε αξιοποιώντας την ιδέα σας, θα μετονομαζόμασταν σε «Κάνοντας σεξ στο νεκροταφείο».
Υ.Γ. Θα έχετε παρατηρήσει ότι η Idaki επιστρέφει στην έπαυλη πάντοτε σώα και αβλαβής. Μην ανησυχείτε λοιπόν.

αμμος είπε...

Καλή μου Idaki, πείτε κι εσείς στην αρχόντισσα συγγενή σας, έχετε αισθανθεί ποτέ να κινδυνεύετε;

Α, και αγαπητέ ala grecque καλωσορίσατε κι εσείς στη χαρούμενη παρέα μας. Πιαστήκαμε με τον καυγά και ξεχάσαμε να σας ευχαριστήσουμε για τα καλά σας λόγια (ο Σαμμάνος δηλαδή, αφού σε αυτόν αναφέρεστε, είδατε τι αχάριστο πλάσμα είναι;)

elafini είπε...

μπήκα να υπερασπιστώ τον Σαμμάνο από την άδικη επίθεσή σας εναντίον του...ήδη του εξέφρασα τον θαυμασμό μου για το έξοχο ποίημά του και κυρίως για την πρωτοποριακή μέθοδο αδυνατίσματος που επιτέλους απενοχοποιεί όλους εμάς τους πότες..ένα έχω να σας πω λοιπόν..φτού σας :P

pølsemannen είπε...

Πράγματι, η Λουκρητία έχει δίκιο!

Η ιστορία δεν ήταν καθόλου σπλάτερ! Ή έστω σοφτ κορ σαν τα διβιδιά της εθνικοφρόνου και αξιοπρεπούς "Βραδυνής" του χρυσοστόμου και μελίρρυτου Γεωργίου Τράγκεως.

Περιμένουμε μονομαχία στα μαρμαρένια αλώνια (κλιμακοστάσιο) με το αφεντικόν, εναλλακτικά τρελό λάβ στόρυ Αφεντικού - Σαμμάνου στο γραφείο του πρώτου.

μαριάννα είπε...

Απόλαυση είστε και οι δυο! Το πρώτο μέρος του κειμένου πριν το τραγουδάκι το βρίσκω κ α τ α π λ η κ τ ι κ ό!!! Μετά μου το χαλάς ως κείμενο γιατί παίζεις. Απολαυστικά μεν, αλλά εγώ ήθελα να έχω συνέχεια της ζωής στο γραφείο. Το πρώτο μέρος Άμμε μου είναι λογοτεχνία ατόφια και πεντακάθαρη και άψογη! Συμφωνείς;

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν, εγώ λέω να σας προτείνω μια πλήρη ανατροπή. Ο Σαμμάνος πράγματι πάει στο γραφείο του Άμμου για να καθαρίσει το όνομά του -και αυτό ξεπλένετε με αίμα (ως εδώ είμαστε στα σπλάττερ, δεν έχει ανατροπή). Αρχίζουν να πλακώνονται και την ώρα που ο Άμμος χώνει μια στ' αρχίδια στον Σαμμάνο, ο Σαμμάνος δείχνει απτόητος σαν βιονικό ρομπότ (επιστημονική φαντασία, καμία ανατροπή ακόμα). Ο Άμμος τον κοιτά με απορία και ο Σαμμάνος του απαντάει "τι κοιτάς ρε μαλάκα, επειδή δηλαδή δεν πέτυχε η φωτόλυση κι έχω λίγο μουστακάκι και η φωνή μου είναι μονόμως βραχνή και μπάσα απ' το τσιγάρο και τις φωνές στα κλαμπ; Γυναίκα είμαι!" (η ανατροπή). Μετά από αυτό ο Σαμμάνος μεταμορφώνεται σε Σαμμάναρο και πηδάει τον Αφεντικό (σεξ, χαρντ- κορ, καμία πρωτοτυπία)!

Γητεύτρια, ευχαριστώ για την συμπαράσταση. Οι πρώτες βότκες της δίαιτας κερασμένες από εμένα γλυκιά μου!

Ανώνυμος είπε...

@idάκι, ο όλμος μου είναι στο ηθικό δίδαγμα της ιστορίας: Αν ο Σαμμάνος αρχίσει να "πηδάει" τον Αφεντικό (σύμβολο της "εξουσίας") τι θα συμβεί αν πέσει στα χέρια του ο Άμμος (Αφεντικός στο μπλογκ που εργάζεται ταπεινά ως dj ο Σαμμάνος);;;
Άμμε τρέμεις ή όχι ακόμα -χε χε (βέβαια προφανώς θα τρέμεις αν ο Σαμμάνος μείνει στην παλιά εκδοχή του, 160 κιλά και άντρας, διότι αν σου έρθει ως Σαμμανάρα, μάλλον δεν ακούγεται τόσο τρομακτικό)! χο χο!

αμμος είπε...

Αγαπητό Ελαφίνι, ελπίζω να μην είσαι γαλανομάτικο, μας ματιάσεις. και χάσουμε το ταλέντο μας. :-)

Αγαπητέ Polsemannen, θα συσκεφθούμε με το Σαμμάνο στην Αθήνα, στην οποία θα κατεβώ για Πρωτομαγία (λατρεύω τη φύση, όπως καταλαβαίνετε), και θα προσφέρουμε ένα αντάξιο sequel. Σε αυτό το μπλογκ πάντως το σεξ και η βία αλληλοσυμπληρώνονται, οπότε μπορούμε να έχουμε και μονομαχία στο κλιμακοστάσιο και σεξ με το αφεντικό ταυτόχρονα.

Καλή μου Γητεύτρια, ποτέ δεν τσιγκουνεύεσαι τα καλά λόγια, σε ευχαριστώ πολύ για αυτό. Η αλήθεια όμως είναι ότι αν πριν το τραγούδι έχουμε καθαρή λογοτεχνία, έγινε εντελώς κατά λάθος. Το κείμενο γράφτηκε μέσα σε ένα μισαωράκι, ως χιουμοριστική απάντηση στο Σαμμάνο, και απλά κατέγραψα στοιχεία της συγκεκριμένης ώρας στο γραφείο. [Ναι με το αφεντικό μου, έτσι κοιταζόμαστε.]

Σαμμάνε, δίνω τόπο στην οργή και σου απαντώ, όσο πιο ευγενικά μπορώ. Η αλήθεια είναι ότι προτιμώ την πρώτη εκδοχή, ότι είσαι και καλά γυναίκα με βραχνή σεξουαλική φωνή (ποιον πάς να κοροϊδέψεις, τέλος πάντων), επειδή μου είναι πολύ πιο εύκολο να σε φαντασιωθώ έτσι. Όντας συνειδητοποιημένη λεσβία από την ηλικία των δώδεκα, μου είναι πολύ δύσκολο να με φανταστώ να πηγαίνω με άντρα, σόρι.

[Προς το αναγνωστικό μας κοινό: Προσεχώς (αύριο) ιστορία της Λίτσας χωρίς ούτε έναν φόνο.]

Ανώνυμος είπε...

huh?? Αύριο?!!! Χωρίς φόνο??!!!!!

Ευτυχώς που δεν θα μπορώ να τη διαβάσω δηλαδή :P

Albert είπε...

αυτά συμβαίνουν όταν πάσχει το διοικητικό σύστημα ενός μπλόγκ.Όταν δεν υπάρχει καταστατικό, ποινολόγιο, συγκεκριμένες αρμοδιότητες για κάθε υπάλληλο λογικό είναι να φτάσεις σε τέτοια κρίση. Στο δικό μας μπλόγκ είμαστε 6 αλμπερτ με συγκεκριμένα πόστα. Άλλος άλμπερτ είναι επι του γενικού σχεδιασμού, άλλος στις δημόσιες σχέσεις, άλλος στις δημοσιεύσεις. Έχουμε ένα θινκ τανκ και σωστό επιχειρησιακό σχεδιασμό.


Λίτσα μόνο με αίμα παρακαλώ


άλμπερτ-αρμόδιος σχολιασμού.

kabamaru είπε...

egw poso vlakas eimai pou TWRA pira prefa tin iparksi tou sammanou. Dld se proigoumena post mporei na diavaza sammano as poume kai na edina credits ston ammo. Aisxos!

αμμος είπε...

Καλή μου Idaki, εύχομαι όλα να πάνε καλά. Τις καλύτερες ευχές μας για την επέμβαση λέιζερ.

Αγαπητέ Ζουρλομάνταρε,
χαίρομαι πραγματικά που τα έχεις τακτοποιήσει τόσο καλά στο κεφάλι σου. Το δικό μας πρόβλημα ξεκίνησε από το ότι ο Σαμμάνος υποκρίνεται πλέον ότι είμαι εγώ και εγώ ότι είμαι ο Σαμμάνος. Θα έχεις προσέξει πόσο έχει μειωθεί το αίμα και το σεξ στα "κείμενα μου" και ότι τα κείμενα του Σαμμάνου σουρεαλίζουν όλο και περισσότερο. Οποία κατάντια, αύριο θα αναρτηθεί και μία αναίμακτη Λίτσα! Αυτό που στην αρχή ήταν μια ευχάριστη άσκηση ύφους, μας έχει οδηγήσει πλέον στην αλλοτρίωση και την απώλεια του εαυτού, πολλά βήματα πίσω από το λακανικό στάδιο του καθρέφτη. Ευχή και κατάρα σου δίνω, μη βάλεις ποτέ δεύτερο άτομο στο μπλογκ σου...

αμμος είπε...

Αγαπητέ Καμπαμαρού, δεν ήσουν βλάκας, αλλά πολύ πιο κοντά στην αλήθεια από όσους πρόσεχαν την υπογραφή στο τέλος. Τα έχω εξηγήσει ήδη στον Albert, διάβασε την απάντηση μου για να ενημερωθείς. Που θα καταλήξει άραγε αυτή η ιστορία, έχω αρχίσει να φοβάμαι για την πνευματική μου ισορροπία...

Ανώνυμος είπε...

Άμμε στο καλό όλοι σας! Τα δύο κείμενα και όλα τα σχόλια είναι σεξιστικά, ρατσιστικά, ομοφοβικά και προσβλητικά για την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη. Γιατί δε με φωνάξατε νωρίτερα;

Ναι, είναι αλήθεια ότι κοιταζόμαστε κάπως περίεργα με τον άμμο κάθε φορά που διασταυρωνόμαστε στο γραφείο. Δεν είναι εύκολο να ξεκολλήσει το μάτι μου από το ντεκολτέ του. Τουλάχιστον ας ξυριζόταν λίγο πιο συχνά από τότε που έκανε την προσθετική, καταντάει αηδία και γίνομαι ρεζίλι στους υπαλλήλους που δεν τον διώχνω. Άσε που κόβει ντάγκλες όλη μέρα μπροστά στο PC. Πρέπει να έχει καταφέρει να αποσπάσει ένα ευρώ από όλους μας στο γραφείο τουλάχιστον πέντε φορές στον τελευταίο μήνα. Κανονικός δεύτερος μισθός... Θα' θελα να ξερα: ανάπηρος άνθρωπος που είναι, δε ντρέπεται;

Ανώνυμος είπε...

Μαλακίες σας λέει, ο σαμμάνος έχω ακούσει ότι είναι ακόμα χειρότερος. Το έμαθα από τον εραστή του, τον πατέρα Πατάπιο.

αμμος είπε...

Αφεντικό, τώρα που μαθεύτηκαν όλα δεν θα έχω μάτια να σε αντικρίσω την Τετάρτη. Συγγνώμη που το μαθαίνεις έτσι, αλλά παραιτούμαι.

Τζοβάννα, τι δουλειά έχεις εσύ με τον εραστή του Σαμμάνου. Εγώ νόμιζα ότι κάνεις μόνο με το αφεντικό και μαζί μου! Χωρίζουμε!