CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

16.9.07

ψηφίσΑΜΜΕ; - Λίστα Άμμου 28

Something old… XTC – Making plans for Nigel. Απορώ πώς με τέτοια οικογενειοκρατία που επικρατεί στο χώρο της εθνικής πολιτικής δεν έχει θεσπιστεί ακόμα άρθρο στο Σύνταγμα μας όπου "κάθε βρέφος που γεννιέται από σπέρμα πολιτικού μπορεί και οφείλει να γίνει πολιτικός". Οι γονείς του μπορεί να μην είχαν κανένα όραμα για την πατρίδα, αλλά είχαν πολλά και ποικίλα σχέδια γι’ αυτό -και το επώνυμό τους.

Something new… Ponys – Poser psychotic. Κάθε χρόνο στα ψηφοδέλτια όλο και πληθαίνουν οι "ποζάτοι" καλλιτέχνες και πολιτικοί που βάζουν υποψηφιότητα. Βλέποντας σε κάθε αφίσα τόσες λαμπερές οδοντοστοιχίες νιώθω σαν Κοκκινοσκουφίτσα "κύριε υποψήφιε, γιατί τα δόντια σου είναι τόσο μεγάλα", "για να στα φάω πιο εύκολα ψηφοφόρε μου". Το τραγούδι (που έρχεται από τα νέα αστέρια της Matador και μοιάζει σαν οι Jesus & Mary Chain να συναντάνε τους Kyuss) αφιερώνεται σε όποιον φωτογενή κερδίσει και φέτος τις εκλογές.

Something borrowed… Είχα καιρό να ακούσω το Dreaming των Blondie αλλά μου το θύμισαν οι Polyphonic Spree στο Running away που ναι μεν διαφοροποιούνται από αυτό γενικότερα, αλλά στο αρχικό κουπλέ το έχουν κατακλέψει. Όσο για εμάς, περάσαμε μερικές μέρες να ονειρευόμαστε ένα καλύτερο μέλλον. Τώρα έχει έρθει η στιγμή να τρέξουμε πάλι μακριά του.

Something blue… Calexico - Deep down. Καταβάθος όλοι ξέρουμε ότι οι περισσότεροι υπερθεματίσατε για την Αριστερά μα πίσω από το παραβάν ψηφίσατε έναν από τους δυο Μεγάλους. Δεν κατακρίνω -το κατανοώ. Κάπου ανάμεσα στο "εξαρτημένο" ρουσφετικό αλισβερίσι και στην "αυτόνομη" αλτρουιστική ψήφο υπάρχει και η αληθινή ζωή του κάθε ανθρώπου και βάσει αυτής ψηφίζει καθείς. Απλά ελπίζω ο ανιψιός μου και όλα τα σημερινά πιτσιρίκια κάποτε να ψηφίζουν για όσους δεν μπορούν (τα δέντρα, το νερό, την ατμόσφαιρα, τους ανήμπορους και τις μειοψηφίες) αντί για όσους μπορούν (τους τραπεζίτες, τους εμπόρους όπλων και ναρκωτικών, τους οικοπεδοφάγους) και τον εαυτούλη μας -όπως κάναμε οι προηγούμενοι από αυτόν.

11 σχόλια:

Equilibrium είπε...

καλώς σας βρίσκω στο μπλογκ σας!

συμφωνώ με τις επισημάνσεις σου, αλλά νομίζω ότι υπήρξε αυτή τη φορά μια κάποια ανάκαμψη της αριστεράς..

καληνυχτώ

Ινδιάννα είπε...

Καλως όρισες φίλε μου
Το πόστ το έγραψα μεσημεράκι Κυριακής και ίσως στην περίπτωση μου θα ταίριαζε το "μερικές φορές καλύτερα να παίζεις μουσική παρά να μιλάς (αφού είσαι άσχετος στις πολιτικές προβλέψεις ρεεε)"!

Όσο για την Αριστερά, όπως είπε και ο Αλαβάνος, η ψήφος του διαδικτύου έκανε τη διαφορά! Και εις ανώτερα!

sot είπε...

Σε λίγο θα φτιάξουν και ασυμβίβαστο για το αίμα.
Για να μπει στο Σύνταγμα δε χρειάζεται (τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται).
Θα με πάρει το ξημέρωμα απόψε ... ακόμα δεν έμαθα αν εκλέγεται η Έφη.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλοί οι ponys -αν σφίξουν τα κρυα και το ακους να βαράει σε κλειστό χώρο σε απογειώνει.

Ινδιάννα είπε...

sot
ευτυχώς η Ιφιγένεια θυσιαστηκε επιτυχώς σε αυτή τη σύγχρονη τραγωδία -δε θα το άντεχα να τη δω να σουλατσάρει ανάμεσα στα βουλευτικά έδρανα...

τομ
και των calexico το άσμα είναι καλό -δε μοιάζει καθόλου με calexico γι' αυτό!

sot είπε...

Απέραντο δράμα.
Ναι είναι μια σύγχρονη τραγωδία.
Το μεγαλύτερο δράμα είναι που χάσαμε μια σύγχρονη ιλαροτραγωδία (θα ήταν και σε μορφή σήριαλ).

Equilibrium είπε...

Μουσικός είσαι? πολύ ενδιαφέρον... :)

Ινδιάννα είπε...

equilibrium
μουσικός δεν είμαι
απλά τις Κυριακές μαζευόμαστε μερικοί φίλοι γύρω από τη φωτιά και ο Σαμμάνος παίζει μουσικές και μερικοί θυμούνται ιστορίες από αυτές!
Για λέγε την ιστορία σου λοιπόν! ;)

sot
ούτε εσένα σου αρέσουν οι calexico; Κρίμα...

sot είπε...

Ε όχι και δε μου αρέσουν.
Είναι το δράμα της Ιφιγένειας που τους επισκίασε.

Ανώνυμος είπε...

sot
απ' τη μια σκέφτομαι "τυχεροί είμαστε όλους κι όλους 1200 ψήφους πήρε".
Απ' την άλλη λέω "είναι δυνατόν;;; Την ψήφισαν 1200 άνθρωποι!!!"
Όσο για την ιλαροτραγωδία και το σήριαλ, κάτσε, περίμενε, έχουμε και την αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ. Φέτος στο "you think you can dance", προβλέπεται να συμμετάσχουν η Αννούλα, ο Γιωργάκης, ο Βαγγέλας και ο Βούγιας -που είναι σεξαπιλάτος και θα βοηθήσει στην τηλεθέαση. Στο τρίμηνο όποιος χορέψει πιο καλά και αποδείξει ότι μπορεί να χορέψει την ΝΔ στο ταψί θα πάρει την ηγεσία του κόμματος. ΥΓ. Σε αυτό δε θα ψηφίζουν μόνο μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ αλλά μέλη των χορευτικών τμημάτων Δώρας Στράτου, των Μπολσόι (για να τα έχουμε καλά και με το ΚΚΕ)και του Συνδέσμου Ελλήνων Breakdancers (να δείξουμε και το σύγχρονο μας πρόσωπο) :Ρ

sot είπε...

Ναι έχεις δίκιο προέκυψε άλλο πιο μεγάλο σήριαλ, με πολλά τρανταχτά ονόματα προς τέρψιν τηλεθεατών και καναλαρχών.