CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

13.1.08

είμαι τΑΜΜΕνη !!! - indieannalog set 10

Γη... Εξαιρετικής εμπνεύσεως και αισθητικής, ταξιδιάρικο, παιχνιδιάρικο και με φινάλε που σε εξακοντίζει στο υπερπέραν (άσε το υπερπέραν ήσυχο και λέγε τι έχεις και «έπεσες» πάλι) , το chocolate girl είναι μάλλον μακράν το αγαπημένο μου απ’ τους Animal Collective...

Φωτιά... Έχω να ταυτιστώ με τραγούδι πολύ καιρό, αλλά αν ποτέ δείτε μια καστανομάλλα να παίζει ντράμς στον ουρανό του αυτοκινήτου της και να τραγουδάει χαζογελώντας σε κάθε κόκκινο φανάρι που την πιάνει, μάλλον είμαι εγώ και ακούω Pony up- The truth about cats and dogs (is that they die). “Give me a reason/ sent me a postcard/ tell me your story/ why are you so far…”

Αέρας... Όταν ήμουν παιδάκι για να μην τρώω ζάχαρη η γιαγιά μου έλεγε ότι την ασπρίζουν με τα κόκαλα των νεκρών. Όποτε ακούω Black heart procession αισθάνομαι να μου τρίβουν τη μαυρίλα ως το κόκαλο, μέχρι να αστράψει και να στάξει ζάχαρη. Και δεν αδικώ καθόλου τους Aaron που τους αντιγράφουν επαρκέστατα στο O-song...

Νερό... Adrienne Pierce – Laundry & dishes. Με αναφορές στο fade into you –αν και λίγο πιο φωτεινό, από τα τρυφερά τραγούδια που πάντα απορώ γιατί δε τα παίζουν τα ραδιόφωνα.

28 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Που είσαι ταμμένη καλέ; Στον Αμμαζόνιο ή σε κανένα μοναστήρι;

ΥΓ. Εγώ αυτή τη λύσσα με τους a.c δεν την έχω πολυκαταλάβει, δε μου αρέσουν. Αν και αυτό είναι καλό -μάλλον γιατί δε μοιάζει με a.c!
Όσο για το waterfront κομματι- σταθμός, πολύ αγαπημένο, αν και αυτό το μακάβριο με τα κόκαλα ήταν κάπως... αποθαρρυντικό για να το ακούσω! Την καλημέρα μου κυρί αμμου!

sot είπε...

Πολύ γλυκό το chocolate girl

Η αλήθεια είναι... πως είναι ωραίο τραγούδι.

Από τα δύο του αέρα μάλλον θα ψήφιζα το Waterfront. Πέρα από όλα τα άλλα είναι κι ένας κρίκος για το επόμενο κομμάτι ...

...που έχει πολύ νερό κι ακούγεται όμορφο σαν το θρόισμα της βροχής.

night blue είπε...

(axx, mwreli m' otan se pianei to poiitiko sou mou erxetai na xerizwsw tis kotsidoyles mou)
Sto sot apeuthynomai

Ινδιάννα είπε...

tom
για μένα η ζωή δεν έχει αξία αν δεν έχεις κάτι να του αφοσιωθείς! Με αυτή τη λογική είμαι διαρκώς ταμένη σε κάποιον ή σε κάτι!

Sot
χαίρομαι που σου άρεσαν.
Είσαι λίγο μελαγχολικός σήμερα
έβρεχε και μέσα στο σπίτι σου μήπως;

Vain
η αλήθεια είναι ότι έχω τόσο καιρό να σε δω που, ίσως να έχεις πια και κοτσίδες! ;Ρ

night blue είπε...

Makari alla den megalwnoun da kai toso grigora. Ase kiolas pou ta eixa xanakopsei ligaki to Noemvrio an thymamai kala. Ta louzw omws kathimerina kai lene oti me to kathimerino lousimo ta mallia megalwnoun san tis glastres pou potizontai kathimerina. :-) Paroti polloi ypostirizoun oti to kathimerino lousimo den kanei kalo. Egw twra pou eimai arrwstoula, ekana twra treis meres na kanw mpanio. Ekana to apogeuma kai aisthanomai anthrwpos!
Mia xara ta tragoudia. Nomizw oti mou aresan perissotero oi Black-Heart Procession, to 0-song alla dystyxws den itan oloklirwmeno kai i Adrienne me ti glukeia fwnoula. To Chocolate Girl thymamai mou to eixes steilei kapote. Tha to valw na to xanakousw.

sot είπε...

Πρόβλεπα πως δε θα πήγαινε και τόσο καλά το ματς σήμερα. :)
Vain μια καλή περούκα με κοτσιδούλες θα γλύτωνε τα μαλλάκια σου από τα ποιητικά μου ατοπήματα :)

Ανώνυμος είπε...

kατεβαινουν αλλα δεν παιζουν,why that??
pπαιζει καποια ψηφιακη λογοκρισια να μην ανοιγουν στους ασχετους..?

Ανώνυμος είπε...

εε ο GOOFY εκανε το παραπανω σχολιο..

night blue είπε...

Nai, tha parw mia san tou Ovelix!

Ανώνυμος είπε...

"όταν ένα όνειρο, ένας στόχος, ένας έρωτας παραμένουν απαράλλαχτα και αμετάβλητα μέσα στα χρόνια μεταμορφώνονται λίγο λίγο σε εφιάλτη- το να είσαι ερωτευμένος με το τέλμα είναι ότι πιο αντι-λεοντικό υπάρχει". Εν ολίγοις για τον Πανόπουλο σου δεν είσαι απλά ταμΜένη, αλλά... καμμένη!!! :Ρ

Ινδιάννα είπε...

Goofy & Vain
άγνωσται αι βουλαί του fileden,
εμένα παίζουν και παίζουν και ολόκληρα όταν τα ανοίγω... Τι να πω;

Tom
όταν είσαι ερωτευμένος με το π-έλμα είναι μίζερο και αντι- λεοντικό (μεγάλη ξεφτύλα να τρως παντόφλα και φτύσιμο και να μένεις). Αλλα με το τ-έλμα δεν βρίσκω το αντι-λεοντικό, ίσι -ίσα πολύ φιλόδοξο το βρίσκω: από εκεί μόνο ψηλότερα μπορείς να πας- πιο κάτω δεν έχει χο χο χο !

Ανώνυμος είπε...

indieAnna,
min to pareis os komplimento (gia pollous den einai), to pisteyo kai to leo: eisai apo ta elaxista atoma pou gnorizo ki akoune toso kali mousiki kai malista me tetoia synepeia.
Wow...

night blue είπε...

Polu m' aresoun oi symfyrmoi sou, Indieanne. To pelma, i pantofla, to telma k.o.k.
Apantises polu wraia ston Tom.

night blue είπε...

Kai to "throizw", sot, den xrisimopoieitai gia vroxi alla gia pragmata opws fylla se ena dentro, yfasmata klp.

Ινδιάννα είπε...

the bar
ειχες μέρες να μπεις και ανησύχησα! :)
Η αλήθεια είναι ότι είναι ΜΕΓΑΛΗ χαρά να βρίσκεις ανθρώπους που να απολαμβάνουν ό,τι κι εσύ και να μπορείς να μοιράζεσαι τον κόσμο σου μαζί τους. Από εκεί και πέρα, μάλλον μόνο εσύ εκτιμάς το μουσικό μου γούστο αλλά μιας κι εσύ είσαι μια στο εκατομμύριο, είναι σα να αρέσω σε ένα εκατομμύριο ανθρώπους! :))))

Vain
φιλενάδα ευχαριστώ, είναι καλό που το βλέπεις θετικά! Ο Τομ δεν ξέρω πώς θα το πάρει -χι χι! :)

Sot
ωχ ωχ, καλά που δεν την είχες δασκάλα γραμματικής τη Vain, σ' έβλεπα μεταξεταστέο τον Σεπτέμβρη -χι χι! :Ρ

Ανώνυμος είπε...

(Ax, tetoia mou leei kai 8elo na katevaso ola ta louloudia apo tis fotografies ton Pierre&Gilles kai na ta kano xali sta podia tis...)

indieAnna,
oi kalyteres fotos ton agapimenon mou Pierre kai Gilles, afieromenes, dikes sou
;-)))

-Synodeyomenes apo tis mousikes sou.

[(behavior tou style: giati na psaxno sto skliro mou i sta cd mou? ksero pos ayto pou me stelnei 8a to petaksei outos i allos se kapoio post tis kai 8a laliso me tin anesi mou)].

Keep up the good work, polloi tin katavriskoun, aplos ego milao kai dynata ;-)

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Sxorate me gia tin epanalipsi, alla oute pou katalava pos katafera na to kano ayto (tromara mou!)...

Ινδιάννα είπε...

the bar
μάλλον θες να γίνεις δύο στο εκατομμύριο- χο χο χο
:)))

night blue είπε...

E, ma den uponoisa kati kako gia ton Tom...

night blue είπε...

Ki egw ektimw to mousiko sou gousto, mwwwrii!

sot είπε...

Ποιητική αδεία όλα επιτρέπονται. Ειδικά από "ποιητή" που δεν ξέρει τι γράφει τι να περιμένεις; :)
Πάντως θα ζητήσω επανεξέταση του γραπτού γιατί μπορεί η χρήση να γίνεται κυρίως εκεί που αναφέρει η δασκάλα μου, αλλά χρησιμοποιείται και αλλού (νερό, πηγή, βροχή, άνεμος κλπ). Θροΐζω = παράγω ασθενικό και συνεχή, μόλις αισθητό ήχο, θροώ. Ελπίζω να γίνει δεκτή η ένστασή μου και να γλιτώσω το καλοκαιρινό διάβασμα :)

Vain αν σε δω με τέτοια περούκα θ' αρχίσω να γράφω "ποιήματα" :)

Ινδιάννα είπε...

vain
κι εγώ σ' αγαπάω! :)
ΥΓ. Εσύ δεν υπονοούσες αλλά μιας και ο Τομ το χει ρίξει στην αστρολογία μπορεί να χει κανένα Ερμή ανάδρομο, άλλα του λένε οι άλλοι και άλλα να καταλαβαίνει -χι χι!

night blue είπε...

Entaxei, sot? Apekatastathi i ypolipsi sou twra pou anoixes to lexiko?
E emena den mou aresei ayto to "throisma" tis vroxis. Ti na kanoume diladi... Min to pairneis kai epi ponou!

Ανώνυμος είπε...

Επαναλαμβάνω: "όταν ένα όνειρο, ένας στόχος, ένας έρωτας παραμένουν απαράλλαχτα και αμετάβλητα μέσα στα χρόνια μεταμορφώνονται λίγο λίγο σε εφιάλτη". Στην απάντησή σου νομίζω ότι υπεκφεύγεις. Δεν είναι κακό. Δεν με ξέρεις για ανοιχτείς τόσο. Απλα και τόση άμυνα δεν ξερω αν σε βοηθάει. Η ζωή είναι γεμάτη από αξιόλογους ανθρώπους. Σταμάτα να ασχολείσαι με εκείνους που δεν μπορούν να σε δουν -όχι γιατί εσύ δεν είσαι εκεί ή δεν είσαι αρκετή, αλλά γιατί ΑΥΤΟΙ δεν είναι εκεί ή δεν είναι αρκετοί!

sot είπε...

Ποιός νοιάζεται για υπολήψεις; Το θέμα είναι να μην αναγκαστώ να διαβάζω καλοκαιριάτικα :)

night blue είπε...

Pali kala

Ινδιάννα είπε...

Tom
πας κι εσύ για μεταξεταστέος: αδερφέ, είσαι εκτός θέματος! Δεν καταλαβαίνω πώς έχει κολλήσει το ζώδιο με τα τραγούδια στη λίστα. Δεν εχω πιάσει ακόμα τον συνειρμό σου!