CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

13.1.08

Ο Vincent του Tim Burton

Το βρήκα τυχαία στο Youtube και είναι η πρώτη ταινία που γύρισε ο Burton, το 1982. Χρησιμοποιεί την αγαπημένη στο Burton τεχνική stop motion, ενώ αφηγητής είναι ο Vincent Price.

11 σχόλια:

Ιφιμέδεια είπε...

Πωπω εντυπωσιάστηκα πάρα πολύ από την ανακάλυψή σου!! Λατρεύω τον Burton!!!!!

Θα σε πείραζε να το βάλω και στο δικό μου μπλογκ με αναφορά εδώ;

αμμος είπε...

Ιφιμέδεια, χαρά μου είναι, τι να με πειράζει; Χαίρομαι που σου άρεσε, καλή βδομάδα!

Ανώνυμος είπε...

Aristourgimatiki syn8esi.
Amme, apo ta kalytera post ever.
Ntokoumento!
Thank you.

Ανώνυμος είπε...

Τέλειο τέλειο τέλειο!!!!!

night blue είπε...

Polu wraio!

αμμος είπε...

Παιδιά ευχαριστώ πολύ! Για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα να έχει τόσους φαν ο Μπάρτον σε αυτό το μπλογκ :-)

Urfurslaag είπε...

Αριστούργημα (άλλος ένας...)

Ινδιάννα είπε...

Ο Βινσεντ Πράις είναι αγαπημένος του Μπαρτον και φυσικά κάνει και τον πατέρα του Ψαλιδοχέρη (Τζώνυ Ντεπ) στην ομώνυμη ταινία. Το πιο αστείο απ' όλα είναι ότι ο μικρός πιτσιρικάς στην ταινία είναι φτυστός ο Τιμ Μπαρτον οπότε μπορούμε κάλλιστα να υποθέσουμε ότι πρόκειται για αυτοβιογραφικό έργο. Και αυτό κάνει δυο φορές σημαντικότερη την ανακάλυψή σου! :)

αμμος είπε...

Ευχαριστώ Urfurslaag!

Ινδιάννα, το ποίημα που απαγγέλλει ο Πράις είναι γραμμένο από το Μπάρτον, οπότε η υπόθεσή σου δεν είναι καθόλου αβάσιμη. Ευχαριστώ για τα καλά λόγια!

Ιφιμέδεια είπε...

Συμφωνώ απόλύτως με τις παρατηρήσεις σας γιά την οπτικοποίηση του ποιήματος του Μπάρτον. Δεν είνα τυχαία η παρουσία του Vincent Price και στο Ed Wood. Όπως σημειώνω και στο ποστ μου, θεωρώ το μικρό αυτό φιλμάκι εν μέρει προγραμματικό του έργου -άκρως σημαντικό!- διότι πολλά στοιχεία που υπάρχουν εκεί ξαναβρίσκονται στα έργα του αργότερα (Ed Wood, Scissorhands, Corpse Bride, Nightmare, κλπ.).

Και πάλι συγχαρητήρια γιά την ανακάλυψη!

αμμος είπε...

Ευχαριστώ βρε Ιφιμέδεια, τέτοια χαρά δεν περίμενα να προκαλέσω σε τόσο κόσμο. Έχεις δίκιο ότι οι εμμονές του Burton (γοτθικό στοιχείο και b movies, τρόμος, παράξενες πατρικές φιγούρες ή αναζήτηση των γονιών, μου έρχονται τώρα πρόχειρα) αφήνουν ένα ευδιάκριτο νήμα σε ένα μεγάλο μέρος του έργου του. Μόνο to Planet of the Apes μου κάνει λίγο ουρανοκατέβατο, αλλά συμβαίνουν αυτά. Να 'μαστε καλά να ψάχνουμε και να βρίσκουμε!