CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

6.3.08

Ένας χρόνος μετά

Ο Σαμμάνος μπήκε στο blog πριν ένα χρόνο για να βάζει μουσικές. Ήταν χωρισμένος, απογοητευμένος από τη ζωή του, το μισό μισθό τον έτρωγε ο ψυχολόγος και τον άλλο οι τεκίλες στο ΡΟΡ.

Μέσα στο blog ανακάλυψε δεξιότητες που δεν ήξερε πως είχε (ένα τρόπο να «μιλάει» χωρίς να ανοίγει τις πληγές του -ας είν’ καλά η γλώσσα της μουσικής!- και έναν για να χαρτογραφεί το παράλληλο σύμπαν όπου ζει -γράφοντας πάνω στην άμμο παραμύθια της καθημερινότητας).

Ο Σαμμάνος σύντομα απέκτησε «φίλους» με κοινά σημεία αναφοράς στα διαβάσματα και τη μουσική κι έτσι σταμάτησε να νιώθει την επιτακτική ΑΝΑΓΚΗ για ένα ταίρι που να μοιράζεται μαζί του τη ζωή του. Το φάντασμα της «πρώην» του πήγαινε και ερχόταν στις ιστορίες του αλλά, καλή της ώρα όπου και να ‘ναι, κάποια στιγμή αποφάσισε να μετακομίσει από το κεφάλι του. Κι έμεινε χώρος να μπουν άλλα εκεί μέσα!

Τώρα στο μυαλό του συνωστίζονται ιδέες καινοτόμων δράσεων, καινούριες μουσικές και στίχοι ποιητών, τα παιχνίδια-ταιριάσματος στο facebook και οι κουβέντες στο gtalk, φατσούλες και χαμόγελα ανθρώπων που τον έκαναν να νιώσει αποδεκτός, τα λόγια και οι πράξεις όσων θαύμασε (ανθρώπων ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ «μεγάλων» που έδειχναν τόσο ...απλοί!) και αποφάσισε να τους μοιάσει και να εξελιχθεί προς το καλύτερο κι αυτός.


Ο Σαμμάνος αγνοείται απ’ όταν πλημμύρισε η έρημος.
Πίστευα ότι θα γυρίσει να με ξαναβρεί.
Ήμουν μισή. Μισή Indie Anna.
Και τον φώναζα.
Αλλά ο Σαμμάνος δε γύρισε. Ήταν αλλού.


Στην αρχή ένιωθα «κενό», κάτι να λείπει. Μια ήμουν καλά, δυο χάλια. «Πού είναι το άλλο μου μισό»- αναρωτιόμουν. «Πότε επιτέλους θα με βρει»; Όλο «έπεφτα» και «ανέβαινα». Έπεφτα- ανέβαινα. Μέχρι που συνήθισα αυτό που ως τότε μου φαινόταν αδυναμία της προσωπικότητας και αδεξιότητα του χαρακτήρα μου: συνήθισα να πέφτω και να σηκώνομαι. Και όλη την ώρα, να πέφτω και να σηκώνομαι, άρχισε να σκληραίνει το δέρμα –δε σκίζονταν πια. Και όλη την ώρα να πέφτω και να σηκώνομαι, λες κι όλες μου οι αιχμές στρογγύλεψαν. Και πια σταμάτησα να μαγκώνω στο χώμα και να ακινητοποιούμαι. Άρχισα να κυλάω.

Έχονταν χάσει όλη μου τη ζωή ριζωμένη στη μιζέρια να κοιτάζω τα παπούτσια μου, ήταν πολύ εντυπωσιακό όταν κυλώντας είδα πρώτη φορά τ’ αστέρια. Πόσο μάλλον όταν ανάμεσα σε αυτά είδα εκείνο το μικρό alien να μου χαμογελάει από το διάστημα. Και του χαμογέλασα κι εγώ.

Ένας χρόνος «αλληλεπίδρασης» μαζί σας,
κυλάω ανάμεσα σε ανθρώπους και γνώσεις
ανακαλύπτω τον Νέο (γενναίο) Κόσμο παρέα με εξωγήινους
και πια,
χαμογελάω κι εγώ!

(Παρότι αυτή δεν είναι η τελετή των Όσκαρ θα ήθελα να ευχαριστήσω για την ανοχή τους τόσο καιρό και την φροντίδα τους bloggers: Άμμο, Vain, Γητεύτρια, Theorema, Sot, Albert, Maya, Sia +Meza, Idaki, danossiel και τους μη- bloggers Άγγλο (ψυχ) ασθενή & Τομ Μπάρμαν καθώς και τους Τ.Β & Γ.Φ -οι δύο τελευταίοι μου άλλαξαν τη ζωή και όποτε γράφω τα αρχικά τους σκέφτομαι το t.b.t.f. του Kevin Drew –τι τραγούδι!

12 σχόλια:

Georgios Giannopoulos είπε...

Όταν πριν μερικούς μήνες έγραψα για το facebook σε ένα σχόλιο.. το είχατε δει αρνητικά από ότι θυμάμαι..

Εγώ λέω, τώρα που μπαίνει η άνοιξη να αρχίσω να τριγυρίζω στο facebook μήπως και φλερτάρω κανένα θηλυκό.. Ξοδεύουμε που ξοδεύουμε τόσο χρόνο μπροστά στον Η/Υ να μην τον εκμεταλλευτούμε και διαπροσωπικά; Χάσιμο χρόνου και χρημάτων να τρέχεις σε καφετέριες, μπαράκια και να γνωρίζεσαι έξω με κόσμο. Με το facebook βλέπεις αμέσως φωτογραφίες του άλλου χωρίς να καταλαβαίνει ότι είσαι λιγούρι, βλέπεις βιογραφικό, μουσικά γούστα.. και στο κάτω κάτω.. η ηλεκτρονική απόρριψη δεν είναι "χυλόπιτα" ή όχι;

Λοιπόν.... Άμα κανένα θηλυκό εδώ μέσα ενδιαφέρεται.. ας επικοινωνήσει μαζί μου... μπορούμε να ξεκινήσουμε την φιλία μας στο facebook.. και ότι προκύψει μεταξύ μας ή μεταξύ κάποιου από των φίλων μας (από το facebook πάντα).. ;-)

Georgios Giannopoulos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Μικρή μου ΙνδιΆννα,
από τότε που μπήκα εντελώς τυχαία στην έρημο (κανα χρόνο πριν...), βρήκα ένα στέκι να με περιμένει καθημερινά με καλή παρέα, σπάνια μουσική και κείμενα που έλεγα χαλάλι που τα διάβαζα.
Και ο Άμμος και ο Σαμμάνος, κι αργότερα εσύ, μικρή τρελούλα, ήσασταν από την πρώτη στιγμή μια κεφάτη παρέα, ζεστή και φιλική, που με κάνατε να νιώσω ευπρόσδεκτη στο "σπίτι σας" και να θέλω να σας ξαναβλέπω διαρκώς.
Έβλεπα τις ευαισθησίες, τις χαρές, τις ακεφιές, τη δημιουργικότητα και το εσώτερο δυναμικό σας να ξετυλίγεται κάθε μέρα, έλεγα καμιά φορά αυτό που σκεφτόμουν κι εγώ, κι ένιωθα ότι σιγά σιγά κάποιοι δειλοί φιλικοί δεσμοί πλεκόντουσαν και με κράταγαν εδώ.
Η έρημος είχε ζωή, ήταν αρωματισμένη με ξεχωριστή ενέργεια και ποιότητα, την κατοικούσαν άνθρωποι που εκτίμησα και παραδέχτηκα.
Επίσης, μύριζε ΚΑΙ χυμό κάκτου, κι όπως γνωρίζετε είμαι εθισμένη στις εκλεκτές μυρωδιές, άρα πώς να ξεφύγω?... :-)
Μετά από λίγο στάθηκα αρκετά τυχερή ώστε να 'ερθω και λίγο πιο κοντά σας, και να καταλάβω το κέρδος που έχει κανείς όταν σας πλησιάζει. Έχετε το χάρισμα της επικοινωνίας, ξέρετε να κάνετε τους ανθρώπους να συμμετέχουν στην καθημερινότητά σας και να έρχονται κοντά σας.
Σας ευχαριστώ που με δεχτήκατε τόσο φιλικά στην παρέα σας, κι ευχαριστώ που με κάνατε να νιώσω πως από ακόμα και μέσα από αυτό το κάπως απρόσωπο μέσον επικοινωνίας υπάρχει πιθανότητα να συναντήσει κανείς σπουδαίους ανθρώπους.
Ελπίζω ειλικρινά σε λίγες μέρες που θα βρίσκομαι στην Αθήνα να μπορέσουμε να τσουγκρίσουμε τα κοντά ποτήρια μας (χεχε) στο αγαπημένο μας στέκι και να περάσουμε λίγο χρόνο μαζί.
Εύχομαι η έρημος να γίνεται κάθε χρόνο και καλύτερη κι εσείς πιο ολοκληρωμένοι και πιο ευτυχείς, γιατί μόνο αυτό αξίζετε!
Ίντυ, χάρηκα πάρα πολύ που σε γνώρισα.
Είχα πολύ καιρό να γνωρίσω έναν τόσο υπέροχο άνθρωπο και σου εύχομαι να βρεις αυτό που ζητάς και να ζητάς πάντα το καλύτερο, γιατί αυτό σου πρέπει.
Άμμε, είσαι από τα πιο ζωντανά και χαρούμενα πλάσματα της χρονιάς. Ελπίζω να σου πηγαίνουν όλα καλά και πάντα να βρισκόμαστε σε κέφια και χορούς ζαλιστικούς κι έξαλλους.

Σας στέλνω τρία μικρά γενεθλιακά φιλιά-κεράκια και μια τούρτα σοκολάτα-κεράσι για την επέτειο.

Με χαρά και τραλαλά,
η φίλη σας
the_ bar ;-)


ΠιΕς
ggia
Μεγάλη εφεύρεση το Facebook!
Βρίσκεις το φως σου κανονικά! ;-)

night blue είπε...

S' eyxaristw polu kai gia tin anafora sou se mena kai kyriws gia o,ti mas xarizeis.

sot είπε...

Λίγο έλειψε να σας έστελνα ευχές για τη συμπλήρωση δύο χρόνων μετά από τις φορές που με πέταξαν έξω οι διακοπές της ΔΕΗ. Πάντως εμείς μάλλον θα έπρεπε να σε ευχαριστήσουμε για τη μουσική με τα θαυμάσια ΕΡ και για τις γεμάτες φαντασία ιστορίες που μας έχεις χαρίσει και βέβαια για την παρέα αυτό το διάστημα.

night blue είπε...

O sot giati petagetai synexeia san to wmo kouki kai mou mpainei estw me ayto to xatzinikolaistiko style?
oeo??
:-)

Ινδιάννα είπε...

@όλους
ομολογώ δεν είχα απαιτήσεις να γράψετε σχόλια, αλλά αφού το κάνατε, ευχαριστώ που είστε φίλοι και το αποδεικνύετε ακόμα -και ίσως περισσότερο τότε: όταν δε σας το ζητάνε (οπότε έχει και μεγαλύτερη αξία)!

Ελπίζω η φιλία μας να κρατήσει
χρόνια πολλά!

ΥΓ. ggia, εμένα πάντως -που εγώ να δεις πόσο το κορόϊδευα!- το facebook μου έχει βγει καλά -όσων αφορά στις γνωριμίες, θεωρώ πλέον επίσης ότι είναι ένας πολύ εύκολος και "κομψός" τρόπος να γνωρίσεις νέο κόσμο, βλεποντας στοιχεία και κρίνοντας αν έχει ελπίδα να σου αρέσει ο άλλος πριν πάτε για καφέ. Οπότε προσωπικά σου εύχομαι σύντομα να σε βρει ο ...θηλυκός πληθυσμός εκεί -αλλά βάλε κι εσύ καμιά φώτο, που τόσο καιρό έχεις μια αφίσα μονο! ΥΓ. Αν και στα ΧΣ καλέ, ωραία κορίτσια είχαμε, γιατί δεν έκανες κάτι! ;)

Georgios Giannopoulos είπε...

@Ινδιάννα

Που ξέρεις τι έγινε στα ΧΣ; Αφού έφυγες νωρίς..

Στην φωτογραφία που έχω εδώ (και στο facebook) εγώ είμαι μέσα. Εννοείς να βάλω μια φωτογραφία πιο πρόσφατη; Τόσο άσχημος είμαι εκεί;

Ινδιάννα είπε...

Όχι εννοώ να βάλεις ΠΟΛΛΕΣ (και δικές σου και απ' τα μέρη που πηγαίνεις, με λεζάντες κλπ)!!! :)

ΥΓ. Καλά κι εσύ, είπα θα φύγω στα ΧΣ, γιατί βρε ευλογημένε δε μου είπες ότι θα παρουσιάσεις να κάτσω;

ΥΓ2: Φημολογείται όμως ότι τα επόμενα ΧΣ θα είναι super sexy- super cool με φάση ό,τι - ήθελε- προκύψει- στο τέλος. Ρε...λες;;; !!!

Ανώνυμος είπε...

Κι εγώ σ'ευχαριστώ ΙνδιΑννούλα, για τις ωραίες μουσικές και για την καλή παρέα στα μικρά ποτάδικα. Περιμένω τηλέφωνο! Mail δεν παρακολουθώ ιδιαίτερα...
Φιλάκια πολλά πολλά!

Xrysostomos είπε...

"Φημολογείται όμως ότι τα επόμενα ΧΣ θα είναι super sexy- super cool με φάση ό,τι - ήθελε- προκύψει- στο τέλος. Ρε...λες;;; !!!"

ώπα ρε ινδιάννα, λίγο ακόμη και θα ανακοινώσεις ότι θα γίνει κανα όργιο (πού τέτοια τύχη)!!!

Καλημέρες

Ινδιάννα είπε...

Xrysostomos
δε φταίει κανείς,
εγώ φταίω που σας κάνω διαφήμιση!
Και τέλος πάντων, εσύ έχεις πληροφορίες ότι ΔΕ θα γίνει κάποιο όργιο ή απλά το λες για να μου πας κόντρα; ! ;ΡΡΡ