CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

17.3.08

Συμβόλαιο συμβίωσης και ομοφυλόφιλα ζευγάρια

Αναδημοσιεύω από τον gay super hero:
Στην Ελλάδα οι γκέι, οι λεσβίες και οι τρανσέξουαλ γνωρίζουν από διακρίσεις. Τις αντιμετωπίζουν καθημερινά στην οικογένεια, την κοινωνική ζωή και τον επαγγελματικό στίβο. Καμιά φορά όμως φτάνει μια σταγόνα για να ξεχειλίσει το ποτήρι.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Tύπου, το Υπουργείο Δικαιοσύνης ετοιμάζεται να καθιερώσει ένα 'συμβόλαιο συμβίωσης' ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για τα ετερόφυλα ζευγάρια. Δεν θεωρούμε ότι ένα απλό 'συμβόλαιο' μπορεί να λύσει τα ζητήματα των ζευγαριών ίδιου φύλου, ούτε να εξασφαλίσει την ισότιμη μεταχείρισή τους. Πιστεύουμε όμως ότι η προτεινόμενη διάκριση είναι κατάφωρα αντίθετη τόσο με το ελληνικό Σύνταγμα όσο και με τις ευρωπαϊκές συνθήκες για τα δικαιώματα του ανθρώπου. Πόσο μάλλον όταν 18 ευρωπαϊκές χώρες ήδη παρέχουν νομική κατοχύρωση στα ζευγάρια ίδιου φύλου.
Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι να ενημερωθούν σχετικά οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, οι οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ιστοσελίδες και ιστολόγια σε όλο τον κόσμο. Αυτό που ζητάμε είναι ίσα δικαιώματα για όλους. Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΠΛΟΓΚΕΡ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ

4 σχόλια:

gay super hero είπε...

Είστε στη λίστα και ευχαριστώ!!!!

Ανώνυμος είπε...

σωστή εκστρατεία. Θα αναδημοσιεύσω κι εγώ.

night blue είπε...

Symfwnw sto oti prepei na katoxyrwthoun ta dikaiwmata twn gay. Se ayto pou exw kapoies epifylaxeis mono einai sto kata poso ena omofylofilo einai katallilo na anathrepsei ena paidi.

αμμος είπε...

Βέην νομίζω ότι την απάντηση στο αν οι γκέι μπορούν να υιοθετήσουν παιδιά, μπορεί να τη δώσουν μόνο ειδικοί επιστήμονες. Από τα λίγα που έχω διαβάσει πάντως, σε χώρες που το επιτρέπουν, τα συγκεκριμένα παιδιά μεγαλώνουν χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα.