CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

28.3.08

Άμλετ, θέλω να βγω έξω. Πάμε για καφέ;

Τελευταία αισθάνομαι αφόρητα πληκτική. Δε θέλω να μιλήσω σε άνθωπο. Μια μέρα σαν κι αυτή, που ξαναχειμώνιασε αιφνιδίως, ο μόνος με τον οποίο θα έπινα καφέ θα ήταν ο Αμλετ (να μου λέει τον πόνο του, να μη χρειάζεται να μιλάω εγώ)

Πώς θα περιέγραφες τον εαυτό σου.
Δανός πρίγκηπας, ορφανός από πατέρα (πριν χωνέψουμε τα κόλλυβα απ’ την κηδεία του φάγαμε τα κουφέτα των γάμων της μητέρας μου με το θείο). Θα έλεγα πως αυτό που βλέπετε σ΄εμένα είναι κάτι λιγότερο από τρέλα μα κάτι παραπάνω από προσποίηση.

Πώς περνάς τη μέρα σου;
Αν δεν διαβάζω «λέξεις, λέξεις, λέξεις» βγαίνω για κυνήγι –μου αρέσει ιδιαιτέρως να κυνηγάω πεταλούδες, να σκοτώνω περιστέρες και ν’ αποκεφαλίζω χαρούμενα λουλούδια στο διάβα μου.

Πού σε βρίσκει η νύχτα;
Συνήθως στον ψηλότερο πύργο –αφ’ υψηλού όπως ορίζει η πριγκηπική οίηση!- συνομιλώ με τον πατέρα για την ποίηση της τέχνης του θανάτου –γιατί ένας ωραίος θάνατος, ως το τελευταίο έργο μιας ζωής, είναι αυτός που ανεβάζει στα ύψη την αξίας της.

Τι σε κάνει χαρούμενο;
Με έκανε χαρούμενο ο Γιόρικ –ο Τρελός του παλατιού μας- πριν πεθάνει. Ο Ροζενγκρατς κι ο Γκιλντεστερν –πριν με προδώσουν και σκοτώσουν τη φιλία μας. Τον τελευταίο καιρό δεν έχω καμία χαρά, βάρυνε μέσα μου ο κόσμος.

Τι σε βασανίζει ρε παιδί μου;
Αν κατάφερε τελικά το ποτάμι -αγιασμένο απ’ το κορμί της Οφηλίας – να ξεπλύνει τη ντροπή των γυναικών, που φόρτωσε στο γένος τους η άπιστη μητέρα μου.

Έχεις μετανιώσει για την Οφηλία; Εννοώ πλήρωσε για...
Δεν την πλήρωσε για κανέναν. Δε θέλω να μιλήσω γι' αυτό. Εσύ τι κάνεις; Βγαίνεις με κανέναν τελευταία;

Δε βρίσκω λόγο ούτε νόημα να βγω. Με κανέναν. Νιώθω πληκτική. Βαριέμαι και με βαριέμαι. Τι δίνει νόημα στο χρόνο που περνά;
Ο κόσμος μας που γέρνει και γκρεμίζεται. Και ξέρουμε ότι έπρεπε να γεννηθούμε εμείς για να τον στεριώσουμε. Να σου πω, βγες απ' την τσιχλόφουσκα που έχεις κολλήσει μέσα της. Ξεκόλλα. Βυθίζεσαι σε μια μολυσματική αίσθηση απελπισίας – που όσο την ρουφάς τόσο το κενό μένει και θες κι άλλη κι άλλη. Μέχρι που η απελπισία σε γεμίζει και είσαι μονάχα αυτό (νομίζω μια άλλη λέξη για τον εθισμό στην απελπισία είναι ο κυνισμός)

Τι θα είσαι στην επόμενη ζωή;
Δαχτυλίδι –για να χωράω την αγάπη μιας γυναίκας μέσα μου -μη γελάς, το εννοώ

Πώς θες να σε θυμούνται από αυτήν;
Δεν έχω επιλογή. Ο καθένας έχει ήδη κάνει τις κρίσεις του. Με θυμάται όπως θέλει. Εσύ πώς θα με θυμάσαι;

Δεν ξέρω. Σαν δικό μου άνθρωπο, μάλλον. Αλήθεια όταν σε βλέπουν στο δρόμο ποια είναι η ερώτηση που σου κάνουν πιο συχνά;
Αν το “To be or not to be” είναι πληρέστερο στην στη μετάφραση του Ρώτα ή του Χειμωνά.

Θα κεράσεις τους καφέδες, τα οικονομικά μου είναι ένα δράμα.
Δεν ξέρω! Θα πεις κανένα καλό λόγο για την Δανέζικη μουσική σκηνή;

(Στα χρωματιστά γράμματα είναι αυτούσιες λέξεις από τους Cure – Prayers for rain, Jules Laforges - Αμλέτος & Σαίξπηρ – Άμλετ)

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν είναι να παράγεις τέτοια μικρά αριστουργήματα όταν νιώθεις πληκτική, τότε, χμ, να τολμήσω να ευχηθώ πολλή βαρεμάρα?...
Το ξέρω ότι μιλάω άκρως εγωιστικά, αλλά η ανία φαίνεται να σε κάνει πολύ δημιουργική. Μήπως δεν είναι ακριβώς βαρεμάρα?
Αν ήμουν ο Άμλετ πάντως, θα ένιωθα περίφημα με τη συνάντησή μας και θα καραδοκούσα για τον επόμενο καφέ. :-)

Ινδιάννα είπε...

Εισαι τόσο θετική και καλή πάντα
που θελω να σε ...ζουλήξω
σαν λούτρινο ζωάκι!

treblaz είπε...

Θα έπρεπε να ρωτήσεις αν αποδεικνύεται αλγεβρικώς οτι ο εγγονός του Άμλετ ήταν ο παππούς του Σαίξπηρ. Είναι ένα ερώτημα που βασανίζει τόσο την μαθηματική σκέψη μέχρι τις μέρες μας, όσο και την ιστορία της σαιξπιρικής λογοτεχνίας. Η γνώμη μου είναι πως όλο αυτό είναι όχι και πολύ παλιός ιρλανδικός μύθος. Δε βαριέσαι όμως...Θα συμφωνήσω με the bar.:)

Ινδιάννα είπε...

treblaz
περιμένεις να σου απαντήσω ΑΘΛΙΕ!
Που ήρθε ο Bonobo στην πόλη σου ΑΧΡΕΙΕ και δε με ειδοίησες να ανέβω να τον ακούσω (ζηλόφθονε απόγονε του γαλαζοαίματου Αλβέρτου, δε θα πιω ποτέ καφέ μαζί σου όπως έπινα με τον Άλμπερτ -φτου σου)!

ΥΓ. Μα να μάθω για τον Bonobo κατόπιν εορτής απ' τον Τσιτσό; Τη ήττα ήταν αυτή; Το φυσάω και δεν κρυώνει, κλαίω με μαύρο δάκρυ από χτες, μπου χου χου... :(

treblaz είπε...

Ήρθε ο μπονόμπο; Ε;
Δεν το πήρα πρέφα. Ήταν και το φεστιβαλ ντοκιμαντερ...Μα που ζω; Εγώ που νόμιζα οτι ήρθαν οι Godfathers. Μήπως ήρθε απλά για τουρισμό;
Τώρα που το γκουγκλισα έχεις δίκιο. Ήρθε.

Αλλά θα ξανάρθει σίγουρα. Έτσι άκουσα μόλις πριν απο 5 λεπτά, μην κλαις πληζ. Τελευταία δεν πίνω καφέδες έξω συχνά. Τι θα έλεγες για τίποτα τσίπουρα;

Ινδιάννα είπε...

treblaz
θα ξανάρθει ο Μπονομπος!!!
Αχ, τι καλά!! :)
Πώς, πού, πότε, με ποιους, γιατί, πού θα μαι;
βάλε εσύ τις πληροφορίες
βάζω εγώ τα τσίπουρα!

Ε, ναι, τώρα χαμογελάω ...σε λέω!

??? είπε...

Ε τι εννοεις με ποιους?..ειναι πασιφανες..Πως καταφερνετε να κανετε μια κουβεντα για τον αμλετ να καταληξει στα τσιπουρα..αθανατο ελληνικο πνευμα (και μακεδονικο).

sot είπε...

Μάλλον πρέπει να βοηθήσεις στο να φρεσκαριστεί λίγο ο Σαίξπηρ γιατί όπως πάμε δε βλέπω να συνεχίζει ο Άμλετ να ανεβαίνει για πολύ ακόμα, με το να του δημιουργεί υπαρξιακό πρόβλημα η συμπεριφορά της μάνας και του θείου του. Εκτός αν ανεβαίνει σαν κωμωδία.

Ινδιάννα είπε...

???
αχ, δεν κατάλαβες το πιλιτικό σχόλιο "κάτω ο καπιταλισμός, ζήτω η λαϊκή τάξη", μια απλή λαϊκή Ινιδάννα τα πίνει με έναν γαλαζοαίματο, γεφυρώνοντας το χάσμα και θέλωντας να πει ότι ναι, ???: και οι γαλαζοαίματοι έχουν ψυχή! ΥΓ. Δεν κέρασε πα΄ραυτα τον καφέ ο γύφτος ο πρίγκηψ, επομένως μόνο τσίπορα μπορούσα να κεράσω εγώ μετά, οι τεκίλες κοστίζουν κάτι τις παραπάνω!

sot
χωρίς πλάκα αυτό σκεφτόμουν:
αν ο Σαίξπηρ ζούσε σήμερα θα ήταν άνεργος! Οι ιστορίες του δεν πιάνουν τίποτα μπροστά στην διαστροφή της σημερινής καθημερινότητάς που ζούμε...

Ανώνυμος είπε...

δεν θ΄πρεπε να αισθάνεσαι πληκτική

είσαι ΚΑ ΤΑ ΠΛΗ ΚΤΙ ΚΗ


hawkeyed

Ινδιάννα είπε...

hawkeyed
και σκαταπληκτική επίσης... ;Ρ

Ανώνυμος είπε...

indieamlet...
καλή φάση
ειρωνία, πικρία, παραπονιάρικα χαμόγελα, βαρύγδουπα λόγια από νέους που νομίζουν ότι ανακάλυψαν την Αμερική (ΟΚ, τη Δανία).
Κατά τ' άλλα πώς τον είδες; Εννοώ μήπως μετά από τέτοιο σοκ με τις γυναίκες, το έχει "γυρίσει" λίγο; Εννοώ το σηκώνει το σακάκι, το κανελώνει το ρυζόγαλο κλπ, κλπ; Αλλιώς γιατί δεν στην πέφτει αφού δεν βγαίνεις με κανέναν; Τι σκατά καφές- κατήχηση ήταν αυτός; ;)))

night blue είπε...

καλό

Ινδιάννα είπε...

Τομ
Καλός τύπος φαίνεται
-ΟΚ, λίγο αλαζόνας,εγωιστής, ναι και κάπως νάρκισσος, από αυτούς που δεν μπορείς να τους κατηγορήσεις- τον κακομαθε η μανούλα του και τα βρήκε μπροστά της!
ΥΓ. Επίσης δεν είμαι ακριβώς η Κάθριν Ζέτα Τζόουνς εμφανισιακά οπότε ας μην τον αδικήσουμε. Άσε που αυτοί οι γαλαζοαίματοι έχουν μονίμως πεσμένη λίμπιντο και όπως εξήγησα τα οικονομικά μου είναι χάλια, I can' t effort the cocaine he needs to fuck me! ;Ρ

Ανώνυμος είπε...

Πάντως εγώ θεωρώ ότι τον αδικείς σαν χαρακτήρα,
Μπορεί να τριγυρνάει ξυπόλητος στα παλάτια για να μην ξεχνάει την γυφτιά του,
Αλλά για τα υπόλοιπα δεν μπορώ να καταλάβω πως έβγαλες τέτοια εικόνα.
Πάντως θα σούρθει πιο οικονομικό να του ανεβάσεις την λίπιντο ρίχνοντας τον σε έκσταση με τζούρες από το άρωμα σου.

hawkeyed