CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

30.9.07

Όνειρα, πουλιΑ ΜΜΟΥ ταξιδιάρικα - Λίστα Άμμου 30

Something old… Διάβασα χτες ότι υπάρχουν τεχνικές για να ελέγχουμε τα όνειρά μας, αρκεί να συνειδητοποιήσουμε ότι είναι «όνειρα». Άπαξ και το αντιληφθείς ότι ονειρεύεσαι έχεις μπει στο «συνειδητό όνειρο» και μπορείς να οδηγήσεις όπου θες εσύ την πλοκή του. Άραγε μπορεί να υπάρξει και «ονειρική πραγματικότητα» και να προσχεδιάσουμε την εξέλιξή της; Μπααα... όπως θα ’λεγαν και οι Weezer: Only in dreams.

Something new… Συνήθως με τα όνειρα ισχύει ο στίχος του Κωνσταντίνου Β. «ο ένας θα τρέχει (το όνειρο) και ο άλλος θα πίνει (εσύ που σου ’χει βγει η γλώσσα να το κυνηγάς)! Η προοπτική του Newton Faulkner είναι κάπως πιο αισιόδοξη: εσύ τρέχεις μπροστά μες την καλή χαρά και, πού και πού γυρνάς, του βγάζεις γλώσσα και φωνάζεις κοροϊδευτικά: Dreaaam! Catch me.

Something borrowed… Πολλοί ως έφηβοι κοιμηθήκαμε ανακουφισμένοι στην πληθωρική αγκαλιά της φωνής της Mama Cass, που μας νανούριζε τραγουδώντας «Dream a little dream of me». Η Norah Jones αντιμετωπίζει με σοβαρότητα όσα λέει (κορίτσι για οικογένεια –θα σε βάλει σε πρόγραμμα: σούπερ μάρκετ, λαϊκή, α, και το βράδυ να με ονειρευτείς!) αλλά προσωπικά προτιμώ τον Michael Buble, μοιάζει σα να έχει πάρει ξενύχτης και πιωμένος για χάρη της και να αφήνει μήνυμα στον τηλεφωνητή να τον ονειρευτεί (βρίσκω αξιολάτρευτη τη νωχελική παραπονιάρικη βερσιόν του -μήπως να ’παιρνε κανένα μάθημα ο Robbie «Sinatra-in-dreams» Williams –λέω εγώ τώρα)!

Something blue… Μάνος Χατζιδάκις – Το βαλς των χαμένων ονείρων. Ο Shakespeare έλεγε ότι είμαστε φτιαγμένοι από υλικό ονείρου. Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι όλο και περισσότεροι μοιάζουμε φτιαγμένοι από υλικό ...χαμένου ονείρου (μίζεροι, γκρινιάριδες, ανικανοποίητοι, άπληστοι, κομπλεξικοί). Κάν' τε καινούρια όνειρα, πολλά όνειρα, τα πιο παλαβά είναι τα καλύτερα -ονειρευτείτε βρε, τζάμπα είναι!

84 σχόλια:

elafini είπε...

οι τεχνικές ονείρων δεν διαφέρουν από τις τεχνικές για τα όνειρα που κάνουμε όταν είμαστε ξύπνιοι...απλά επικεντρώνεσαι σ'αυτό που θες..βέβαια στα όνειρα που κάνουμε ξύπνιοι, υπάρχουν και μερικά μικρά εμπόδια που στον ύπνο εύκολα ξεπερνιούνται...οπότε το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι keep trying

(αν και αρκετά down σήμερα, συνεχίζω και το πιστεύω)

καλημέρα :)

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Δεν ξερω αν σου εχει συμβει και εσενα,αλλα εγω καποιες φορες ονειρευομαι οτι πεταω...
Πηγαινω μαλιστα σε τοποθεσιες και μερη που πλεον εχουν αλλαξει μορφη...
Δεν ξερω αν μπορω να το εξηγησω...

Ανώνυμος είπε...

elafini
Πιστευω ακράδαντα στο "πρόσεχε τι εύχεσαι (ονειρεύεσαι) γιατί σίγουρα θα το πάθεις". Η τωρινή ευτυχία συχνά είναι αυριανή δυστυχία, αφού συνήθως όταν ...βγαίνει τ' όνειρο εσύ πια είσαι αλλού και θες άλλα. Για αυτό προτείνω μεγάλα όνειρα μικρής διάρκειας -ίσα να παίρνουμε τη δόση μας, να ελπίζουμε σε κάτι, να γινόμαστε για λίγο φτερωτά ...μυρμήγκια!
ΥΓ. Εσύ βέβαια θα γίνει φτερωτό ελάφι οπότε cheer up...dear deer!

πρέζα tv
όχι να γίνω πολύ δραματικός
αλλά εγώ βλέπω συχνά ότι πέφτω. Πολύ συχνά. Και με το πέσιμο πάντα ξυπνάω.
Ένας φίλος μου πάντως έβλεπε συχνά ότι πετάει. Πολύ συχνά. Και μου έλεγε ότι αισθάνεται πολύ ελεύθερος τότε. Αυτός ο φίλος μάλλον κουβαλάει την ευφορία του πετάγματος (που έχει συνδέσει με το να βλέπει νέα μέρη και ανθρώπους) στην πραγματική ζωή και έτσι αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα δεσμεύσεως: δεν αφοσιώνεται σε ανθρώπους, πράγματα, σχέσεις, δουλειές, τίποτα, κάθε ένα -δυο χρόνια ή λιγότερο "πετάει" γι' αλλού. Αν αυτή τη στιγμή περιγράφω κάτι από τη συμπεριφορά σου, μπορείς να κατηγορήσεις το όνειρο γι' αυτό!

sot είπε...

Λες να υπάρχουν κι τεχνικές για να ελέγχουμε την πραγματοποίησή τους;

Σωστά έβαλες και τη διασκευή της Norah Jones. Το προσαρμόζει όμορφα στο δικό της ύφος, χωρίς να ασελγεί σε αυτό.

Ανώνυμος είπε...

sot
πολύ ταλαιπωρήθηκα με τις διασκευές! Η Carly Simon το έχει κάνει υπέροχο, μ' άρεσε και της Ella Fitzgerald με τον Louis Armstrong και του Nat King Cole. Τελικά είπα θα βάλω διασκευές από δυο νέους -του 1978 νομίζω είναι η Jones, του 1975 ο Buble- να δούμε πόσο αντέχει τελικά η γλύκα και ο ρομαντισμός στις σημερινές διαβρωτικές συνθήκες ρουτίνας και κυνισμού!

Ανώνυμος είπε...

όσο για τις τεχνικές πραγματοποίησης τους... χμ νομίζω έχουμε ελπίδες αν στα όνειρα κυνηγάμε ονειρικά πλάσματα και στην πραγματικότητα ρεαλιστικές υπάρξεις (αν και όλως τυχαίως γίνεται πάντα το αντίστροφο)!

elafini είπε...

συμφωνούμε στο πίστευε τι εύχεσαι...και τι σκέφτεσαι θα έλεγα....γιατί η θλίψη γεννάει θλίψη...θετικές σκέψεις λοιπόν..

(το πρωί που διάβασα τον χαρακτηρισμό "φτερωτό", με ώθησες κι έκανα ένα ποστ..)

Ινδιάννα είπε...

ελαφίνι
η πιο κοντινή θετική σκέψη στο
"αν η ζωή σου δίνει ένα λεμόνι καν' το λεμονάδα" είναι
κόψε το λεμόνι, ρίξε στον αντίχειρα αλάτι και κατέβασε δυο τεκίλες γρήγορα. Πιάνεται αυτό σαν αισιοδοξία ή σαν αλκοολισμός; :)

elafini είπε...

αν είναι αλκοολισμός, τότε έχω μπεί προ πολλού στους ΑΑ ;)

night blue είπε...

Egw eida efialti gyrw sta ximerwmata alla dystyxws i eytyxws den thymamai ti akrivws eida. To mono pou thymamai einai kapoia onta pou me kynigousan me skopo na me katavroxthisoun, na me afanisoun. Kati tetoio.

night blue είπε...

Δεν θέλω να ελέγχω τα όνειρα μου. Θέλω μόνο αν βλέπω κανά πιπεράτο (δεν εννοώ τσόντα, απλώς ρομαντικούλι) όνειρο να το βλέπω ολοκληρωμένο ρε γαμώτο. Όχι κάτι να συμβαίνει και να ξυπνάω ξαφνικά ή να είναι κομμένο για κάποιο λόγο.

night blue είπε...

Weezzzzer!!

night blue είπε...

Mmm' aresei i apopsi tou Faulkner!

night blue είπε...

Emena enas malakas mou eipe to kalokairi se minima oti eimai ftiagmeni apo to uliko pou einai ftiagmena ta oneira. Kati tetoio. Nomize pws tha pesw t' anaskela.

night blue είπε...

Teleio kai gnwsto to kommati tou Xadjidaki. Bravo, Sammane!

night blue είπε...

Den prepei omws na einai i aythentiki ektelesi.

night blue είπε...

Michael Buble, den einai kai toso sparaktiko to tragoudisma tou oso perigrafeis alla einai sexy. Mmmm!...

Ινδιάννα είπε...

vain χειμαρρε!
δε σε προλαβαίνω!
Μόλις μπήκα και δεν νομίζω ότι προλαβαίνω να απαντήσω σε όλα. Αλλά για τον Μιχάλη Μπουρμπουλήθρα, δεν είπα εγώ σπαρακτικό είπα αυτό που κατάλαβες κι εσύ: χαριτωμένο μουτράκι, που βγαίνει απ'το μπαρ, τα έχει πιει να τη σκέφτεται και παίρνει και της νιαουρίζει παραπονιάρικα "dream a little dream of me".
Άραγε εγώ τι όνειρο θα δω απόψε; Π

night blue είπε...

Ti einai ayto to "Π"? Mipws itan ayto?: ":Π" kai ti einai ayto?

Ανώνυμος είπε...

Loipon.
Sammane pigaine stin Protoporia (exo metoxes -to exo xtisei to katastima) ki agorase tin "Prigkipissa sayra" tis Amantas Mixalopoulou (ekdoseis Kastaniotis, 2007).

Ypo8esi: Metaksy allon, mia gynaika katafernei kai elegxei ta oneira tis, dimiourgontas "oneirodomatia", mesa sta opoia ginetai ka8e ti pou einai adynaton na symvei stin pragmatiki zoi. Mesa se ayta ta domatia ypnou (para8yra mesa sta oneira, pou leitourgoun san aytonomes paren8eseis tou kyrios enypniou) einai dynaton na synantiountai oi nekroi me tous zontanous, na allazei i poreia mias zois, na epemvainei kaneis sti moira kai na stelnei minymata apo to epekeina.
Aytos einai o tropos pou xrisimopoiei gia na epikoinonei me allous iroes tou vivliou kai na apodeiksei oti to peisma kai to parakseno exoun (i esto 8a eprepe na exoun) katoxyromeni 8esi sti zoi mas.

Mesa se ayto to vivlio oxi mono dinetai mia poly prototypi diastasi sto kefalaio Oneira (ka8olou Freudiki, mallon avant-garde 8a tin xaraktiriza), alla synantas ki ena goiteytiko fantasma pou afinei trypes pano se mia galazia kouverta ka8os kapnizei to tsigaro tou.
Magical, isn't it? :-)

Pao tora na katevaso ta kommatia sou.

night blue είπε...

Pigaine sto hallucinations na deis ta ...papakia kai ta ...xinakia mou... :-))

Ανώνυμος είπε...

Πολύ όμορφο να γυρνάς στην πατρίδα και να ακους αυτά τα τραγούδια...

Ινδιάννα είπε...

vain -για τους εφιάλτες:
υποτίθεται ότι το να ελέγχεις τα όνειρα αναφέρεται κυρίως στο να ξεπερνάς τους εφιάλτες σου. Σε αυτή την περίπτωση λέει πρέπει να θυμάσαι τι όνειρό είδες και τι σε τρόμαξε. Μετά πρέπει ξύπνια να βρεις ρεαλιστικούς τρόπους να καταπολεμίσεις το φοβικό σημείο. Π.χ εγώ βλέπω μονίμως ότι με κυνηγούν και δε μπορώ να φωνάξω και ξυπνάω με κομμένη αναπνοή απ' τον τρόμο. Αν το σκεφτώ λογικά και με πείσω ότι "την επόμενη φορά που θα σου κοπέι η φωνή να έχεις ένα σουγιά μαζί και να χτυπήσεις όποιον σου επιτεθεί" παίζει η πιθανότητα να το κάνω και στο όνειρο "δε μπορώ να φωνάξω αλλά θα σας κανονίσω μόνος μου, γιουρούσιιι"!

Ινδιάννα είπε...

vain -για τα όνειρα:
αυτό το πράγμα που μόλις πάει να σε φιλήσει ο άλλος ξυπνάς δηλαδή δεν είναι μέγιστο σπάσιμο; Το παθαίνεις κι εσύ ε; ΥΓ. Φταίει πάντως που δεν είσαι αρκετά στερημένη! Εγώ μόλις έκλεισα 10μηνο χωρισμού ξαφνικά άρχισα έχω τα τυχερά μου στον ύπνο μου -βρε, μιλάμε έχουν περάσει οι μισοί κάτοιχοι όσκαρ καιέχουμε περάσει ωραιότατα στο κρεβάτι λέμε! ;)

Ινδιάννα είπε...

vain
αυτό το Π έμεινε γιατί η πρόταση είχε σκοπό να συνεχίσει ως "Πάω να δω" (όνειρο!)

Ινδιάννα είπε...

Vain
είχα ένα γνωστό που φώναζε μια φίλη μου sweet dream και του κατσε τ' ανάσκελα με τη μια!Εμένα αν μου έλεγε "είσαι φτιαγμένος από υλικό ονείρου" θα χτύπαγα τις παλάμες και θα της έλεγα "και τώρα: ξύπνα"! -πω πω είμαι απαίσιο άτομο τελικά!

Ινδιάννα είπε...

the bar
δεν την πολυέχω σε υπόληψη την Μιχαλοπούλου -δε με έχει κρατησει θεματολογικά κανένα βιβλίο της. Αυτό όμως που περιγράφεις ακούγεται πολύ συναρπαστικό και γιατί όχι, θα το βάλω στη λίστα μου. Ευχαριστώ για την πρόταση!

ΥΓ. Βρίσκω συναρπαστικό να μου προτείνουν άτομα που εκτιμώ βιβλία και ταινίες, χοροπηδάω σαν παιδάκι όταν το κάνετε, δε με βλέπετε αλλά χοροπηδάω!

Ινδιάννα είπε...

Άγγλε (ψυχ)ασθενή
είδες με τη Βιέννη και τον Φρόιντ σου, μας ενέμπνευσες πόστ ονειρικόν!
ΥΓ. Την επόμενη βδομάδα πάντως, ο κόσμος να χαλάσει, θα ανεβάσω ΛΙΣΤΑ με ΤΡΕΛΕΣ ΚΙΘΑΡΕΣ!

night blue είπε...

Otan elega "piperato" oneiro den ennoousa anagkastika sex, ennoousa kai ena wraio fili

Ανώνυμος είπε...

Sammane,
katarxas mille fois merci gia to emmeso compliment, kokkinizo ama mou lene tetoia, den me vlepete alla kokkinizo (ali8eia leo! :-).
Kai xairomai poly.

Kata deyteron, afou s'arese i vivlioprotasi, 8a epanerxomai kata kairous me diafora anagnosmata pou 8a me entyposiazoun.
Einai i eidikotis mou -an me rotages ti 8elo na gino otan megaloso (...) 8a sou apantousa: epaggelmatias anagnostria logotexnias.
8eoro pos einai sxedon ka8ikon mou (ka8enas me ta vitsia tou) na gnorizo ti kykloforise kai poios kai, ei dynaton, na exo prosopiki apopsi ep'aytou.

Ara, prosekse ti eyxesai giati 8a sou symvei: 8a peftoun oi protaseis sa vroxi (diaskeyi titlou ellinikis tainias, vreite to la8os kai kerdiste to DVD :-) ki o,ti s'aresei parto ("...afou to 8eleis, parto!...").

Ta sevi mou kai kalo mina.

Ινδιάννα είπε...

vain
δε μεγαλώσαμε λίγο για να θεωρούμε πιπεράτο μόνον ένα φιλι;;; !!! :)

Ινδιάννα είπε...

the bar
βρήκες άνθρωπο να τρομοκρατήσεις!
Που ζω εντοιχισμένος στο χάρτινο σύμπαν μου!
Που διαβάζω τρια βιβλία παράλληλα -λίγο το ένα λίγο το άλλο, λόγω έλλειψης συγκέντρωσης και συχνής κυκλοθυμίας -κάθε βδομάδα!
Είμαι πρόθυμος να δεχτώ πολλαπλές βιβλιοφαγικές επιθέσεις και περιμένω αφοπλισμένος λοιπόν!:)

ΥΓ. Μιας και έχεις διαβάσει πολλά, μην έχεις διαβάσεις και το "καληνύχτα κύριε Φρόιντ" του Παναγιώτη Βλάχου; Αυτός είναι επαγγελματίας αναγνώστης (αρκεί αυτό για να τον ειδωλοποιήσεις; χα χα) που όταν τον γνώρισα κάποτε μου φάνηκε πολύ ψαγμένος και έλεγα να το πάρω να του κάνω σεφτέ, αλλά τελικά δεν το έκανα -σκέφτηκα μην είναι πολύ σεξιστικό ή πολύ ρομαντικό. Για πες καμιά γνώμη αν έχεις διαβάσει ή ακούσει από φίλους γι' αυτό!

Ανώνυμος είπε...

Den to exo diavasei to vivlio pou les, sammane. 8a rotiso mipos to kserei kaneis kai 8a sou po sxolia.

Ki ego mia apo ta idia kano: allo vivlio sto komodino, allo apo pano tou, allo sto mpalkoni, allo stin tsanta.
Ti zodio eisai? :-)

Ινδιάννα είπε...

Δεν έχει να κάνει με το ζώδιο, με την διαταραγμένη πνευματική και ψυχική μου κατάσταση έχει να κάνει! Αγριόγατος με κέρατα είμαι(λέων με ωροσκόπο ταύρο, αμέσως αλλού τα πήγες τα κέρατα -τς τς τς -τι άνθρωπος)! Εσύ;

Ανώνυμος είπε...

Xm, periergos zodiakos syndiasmos...
8a ton meletiso kai 8a sou po (e loipon, nai, to paradexomai, den eimai mono koritsi ton bar, paizo kai piano, omilo tin gallikin, mageireyo 8espesios, filokalo met'eyteleias, gnorizo to savoir vivre, meleto tous Xartes (ekei pas pote? :) kai ta astra).

Eimai didymos me oroskopo skorpio. Ti lete giatre mou? Einai sovaro?...

Ινδιάννα είπε...

the bar
πλάκα μου κάνεις!
είσαι δίδυμος (το πλέον αλλοπρόσαλο και κυκλοθυμικό ζώδιο)
με σκορπιό (το πλέον αυτοκαταστροφικό και δηλητηριώδες για τους γύρω του)
και σε έχουν αφήσει να κυκλοφορείς ελεύθερη ανάμεσά μας; ;Ρ
Εντάξει, με τον Σκορπιό εξηγείται η βιβλιοφαγία και το χαμηλό ποτήρι σου (έχετε ένα βάθος πανάθεμά σας, γι' αυτό σας κάνουμε παρέα όλοι τελικά!), με τους Διδύμους τα γαλλικά και η μαγειρική (θέλετε να αλλάζετε και να πειραματίζεστε διαρκώς).
Μετά από αυτή τη τζάμπα αστρολογική ανάλυση πάντως δράττομαι της ευκαιρίας να σου πω ότι δεν είσαι προσεκτική αναγνώστρια, μπες και δες προσεκτικά το προφίλ του Σαμμάνου -διότι εκεί γράφει ότι είμαι Λέων και κάτι ακόμα ΠΟΛΥ βασικό...

Ανώνυμος είπε...

(Gyrise plati, stayrose ta xeria, stravose ti mouri, xtypaei to podi tap tap tap, kai leei sfyrixta):

O astrologikos syndiasmos mou einai mia xara, ti 8es na peis? Exeis dei pio drosero zodio apo tous didymous kai pio endiaferonta oroskopo apo to skorpio? :-p
H kalyteri parea eimaste emeis oi didymoskorpioi, mesa se ola kai ekso kardia! (paineyo to spiti mou min pesei kai me plakosei).

Loipon. Espeysa sto profile sou, eida to zodio (ontos, itan ekei... alla protimo na ksanarotao kai na mou ta les o idios, allios pos 8a ginetai kouventa? :-)
alla to eteron simantiko... poio einai?...
(oxi oxi, den eimai argostrofi, tin syzitisi syntiro ;-p).
Gia pes.

Ινδιάννα είπε...

the bar
α-πα-πα, καμία προσπάθεια να ανακαλύψεις την αλήθεια!
Έτσι δε σου δινω κι εγώ καμία πληροφορία.
Να μου πάρεις συνέντευξη αν θες να μάθεις!(είμαι ψωνάρα)!
Οπότε ρώτα ό,τι θες! :)
Πάντως πρόσεχε διότι...
λάθος ερωτήσεις
λάθος απαντήσεις! ;Ρ

night blue είπε...

Ma yparxei kati pio ...piperato, ennow pio endiaferon apo ena kalo fili?

Ινδιάννα είπε...

Vain
για να κοπανιούνται και οι cure
kiss me kiss me kiss me
ε, μάλλον λίγα πράγματα θα είναι πιο πιπεράτα από το
"oh the kiss so alcoholic and slow"!

Ανώνυμος είπε...

Agapitoi tile8eates, proskeklimenos sti simerini ekpompi mas einai mia eksexousa prosopikotita tou die8nous istologikou xwrou, o kyrios sammanos.
Kyrie sammane, sas kalosorizoume stin ekpompi "Prosekse ti rotas giati mporei kai na to ma8eis" kai mpainoume katey8eian sto 8ema mas.

-Se poia erotisi 8a arni8eite na apantisete kai giati?
-Poio stoixeio tou blog profile sas 8eoreite poly simantiko kai giati?
-Poia einai i agapimeni sas ekpompi stin tv kai giati?
-Poios einai o skopos tis zois sas?
-Ti ais8aneste ayti ti stigmi?

Molis lavoume tis apantiseis stis pente (5) protes erotiseis mas, agapitoi tile8eates, 8a perasoume se ena diafimistiko dialeimma kai stous doro8etes mas kai katopin pali mazi me ton agapito mas sammano, pou 8a provei se foveres apokalypseis live!

Stay tuned, brb!

Ανώνυμος είπε...

Κυρία Τσουκαλά,

Θα σας παρακαλέσω να μου επιτρέψετε να παρέμβω στη συζήτηση ως ειδικός καθώς κουράρω τους Σαμμάνους εδώ και μέρες.

Θα σεβαστείτε βέβαια το ιατρικό απόρρητο το οποίο και θα διαφυλάξω προκειμένου να μην υπάρξουν παρενέργειες στην θεραπεία των ασθενών μου,
κύριος Σωσώκος
Ψυχολόγος
Εμ Έη, Πή Έητζ Ντή

υγ Για σας Μίκης.

Ανώνυμος είπε...

Agapite Miki,
xairomai idiaiteros pou mas dinetai i eykairia na synennoi8oume amesa epi tou parontos zitimatos, ka8oti tygxanei sovarotaton kai kairion gia tin enimerosi ton tile8eaton mas kai ton ana tin Yfilion 8aymaston kai opadon tou filtatou sammanou.

Ennoeitai pos den 8a mpo sta xorafia sas, giatre mou, den 8a zitiso aporrites plirofories kai den 8a odigiso ep'oudeni ton pelati sas se psyxanagkastikes ekmystireyseis (Zoloft tou dinete i Atarax? Mono ayto peite mou kai to 8ema 8eoreitai liksan).

Katalavainete omos, Miki mou (epitrepste mou tin oikeiotita, to 8eoro anagkaio metaksy mas pia) pos me kapoio tropo prepei ki ego na vgalo to psomi mou... exm... i8ela na po na ypiretiso to leitourgima mou kai na timiso tis pergamines mou, kai to filo8eamon koino na perasei tin ora tou... exm... ennoo na kalypsei ta kena enimerosis kai na vrei tis apantiseis stis enagonies apories tou!
O sammanos den einai enas aplos sammanos, einai ena celebrity, anikei ston an8ropotita, ofeilei na fanerosei kapoies ptyxes tou eaytou tou kai se mas!

Parakalo doste mas tin eykairia na ton gnorisoume kapos kalytera!
To exoume anagki, eimaste oi groupies tou, to funclub tou, to koino tou, feed us, feed us (To magazaki tou Tromou to exete dei? San to sarkovoro fyto ais8anomaste...).

Apantiste mou to syntomotero, Mickey, me katatroei i agonia.

Diki sas kai katasygkinimeni,
Mpiliw

Ανώνυμος είπε...

Κυρία Μπήλιω,

Καταρχάς να διευκρινήσουμε ότι είμαι ψυχολόγος, τοιουτοτρόπως ειπείν δεν συνταγογραφώ φάρμακα στους ασθενείς μου.

Αφού το λύσαμε αυτό -και μισό λεπτό να ξύσω το μούσι μου για να σκεφτώ τί θα σας πώ- να σας ενημερώσω ότι ο ιστολόγος κύριος Σαμμάνος υπήρξε ιδιαιτέρως ευχάριστη περίπτωση ασθενούς καθώς υπήρξε συνεργάσιμος και φιλειρηνικός μαζί μου. Θυμάμαι βέβαια ότι μια φορά σε που τον έφερα σε δύσκολη θέση μου έφερε μια μπομπίνα με σιντί στο κεφάλι, αλλά ας μην τα συζητάμε αυτά, περασμένα ξεχασμένα.

Κυρία Μπήλιω μου, να σας πω ότι είστε και μια κούκλα σήμερα. Δεν ξέρω τί θα έκανα αν δεν ήμουν παντρεμένος. Συγχωρήστε μου το κοπλιμάν αλλά σας αξίζει.

Λοιπόν, όσο περιμένουμε τον κύριο Σαμμάνο, έχετε να με ρωτήσετε κάτι συγκεκριμένο; Σήμερα είμαι ελεύθερος το βράδυ ας πούμε,
Μίκης

Ανώνυμος είπε...

Miki mou.
Perasa vevaios apo to salon de coiffure gia merikes antaygeies, apo tin prosopiki mou manicuriste-pedicuriste gia ena grigoro galliko prin apo tin ekpompi, ekana ena mini Botox ston agapimeno mou Christian (xeirourgei kai sto Nip Tuck, isos ton exete akousei, xarma iatros kai oraiotato gomenaki) kai psonisa kai katitis apo ton aksiolatreyto filo mou Giorgio Harmani (i epitomi tis kompsotitas...), opote isos oi frontides mou na epiasan topo kai na anadeixtike akomi perissotero to fysiko mou kallos (kallos eipa, Mickey, me dyo ll kai oudetero).

Opos kai na exei pantos, frenaro meta vasanon kai kopon to narkissismo kai ti gynaikeia mataiodoksia mou (gia ola ftaiei i tv kai to star system!) ki epanerxomai sto zitima pou mas kaiei: ti apegine ekeinos o sammanos?...

Empisteyomai apolytos tis ikanotites sas os analyti tou psyxikou mixanismou kai den xreiazetai pleon na ereyniso tipote allo.
Ekana idi ena proxeiro portreto tou sammanou vasei ton pliroforion pou toso aploxera dextikate na mou dosete (mipos kserete an tou grafei farmaka kanas psy?).

As apantisei loipon se opoies erotiseis mou proaireitai, ki as paei kai to paliampelo.

Filtate Mickey,
me tima idiaiteros i prosklisi sas, den vgaino omos pote me pantremenous. Pote pote!
Akoma ki an exoun mousi, kati to opoio latreyo ston antra giati tou prosdidei mia zoodi goiteia, mia agriada, ena touch poly ksesikotiko, kati san to AXE.

Einai zitima arxis, kai mia aksioprepis kyria ki eksoxi dimosiografos opos ego, mia arxiereia tis i8ikis kai stylovatria ton aksion kai ton i8ikon arxon, pote den 8ysiazei ta pisteyo tis sto vomo tis lagneias kai ton prosopikon pa8on tis.

Parte prota to diazygio kai meta to ksanasyzitame.

Sas apostello ena klefto fili sto mousi ki anameno nea sas an kai otan entopisete ton/tous sammano/ous as8eneis sas.

Tsaou tora,

(call me) Mpiliw

Ανώνυμος είπε...

Ax, agapitotate Miki,
ksexasa na sas eyxaristiso gia to compliment! Me kolakeyete, ypervallete, den kanei...

Ax, kokkinisa pali! Koritsia, to fond de teint, grigora! Se ligo vgaino!

Ανώνυμος είπε...

Sammane mou sammane mou,
pou stin eyxi eisai?...

Ινδιάννα είπε...

Ε, καταρχάς καλησπέρα στο φιλοσάμμανων κοινό σας κυρία Τσουκαλά και ευχαριστώ για την πρόσκληση –μπορεί κάποιος να πάρει αυτόν τον προβολέα από πάνω μου; Ευχαριστώ!
Δεν ξέρω τι ακριβώς μπορεί να θαυμάζει κάποιος σε εμένα –φαντάζομαι αυτό μάλλον είναι που σας θέλγει τελικά: ότι ένα τόσο συνηθισμένο πλάσμα όσο εγώ δημιουργεί ασυνήθιστες αντιδράσεις απλά με το να θεωρεί τον εαυτό του ασήμαντο. Νομίζω λοιπόν ότι αυτό που ουσιαστικά πρέπει να ερευνήσουμε είναι γιατί οι άνθρωποι όταν βλέπουν κάποιον ασήμαντο να διαδηλώνει την ασημαντότητά του, θεωρούν αυτονόητο πως αυτός ο άνθρωπος είναι μετριόφρων μέσα στην μεγαλοσύνη του και όχι ειλικρινής μέσα στην μηδαμινότητα του.

Μήπως σε αυτό θέλετε να απαντήσετε εσείς κύριε Σωσώκο, νομίζω ότι έχετε ασχοληθεί εκτενώς με το «celebr-pity syndrome», βάση του οποίου οι άνθρωποι βαρέθηκαν να θεωρούν σημαντικούς τους λαμπερούς διάσημους ανθρώπους και ψάχνουν διαρκώς να ανακαλύψουν τα διαμάντια στη λάσπη, τους σοφούς στο κατακάθι της ανθρωπότητας.

Ανώνυμος είπε...

Paremvaino edo sta grigora, gia mia mikri afierosi ston anakrinomeno sammano:

Pearls Before Swine: The use of ashes.

Eksairetika ;-)

Ανώνυμος είπε...

Stis erotiseis mou apantiste parakalo, kyrie sammane, stis erotiseis mou...
Pente sas ekana, pente perimeno.
Akolou8ei to S'agapo/M'agapas kai 8a pesei i tile8easi!

Ti filosofiki analysi sxetika me tin dixasmeni prosopikotita sas 8a tin eksetasete eite me ton psyxanalyti sas (Ti goiteytiko mousi! Ti arxontas!...) sto ntivani eite me tin Elli Stai se alli (trush) ekpomi (pou na mi sosei na ksanavgei sto gyali, i karakatsoula).

Sas akoume, filtate... (xamogelo, xeirokrotima koinou, flash ston sammano)

Ινδιάννα είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ινδιάννα είπε...

Κυρία Τσουκαλά
Όσον αφορά στις ερωτήσεις σας, θα αρνηθώ να απαντήσω σε οποιαδήποτε ερώτηση θίξει τον ανδρισμό μου, διότι δεν έχω έναν (αλλά δυο, τρεις, αναλόγως, καταλαβαίνετε θα θιγώ πολλαπλά και ανεπανόρθωτα)

Το βασικότερο στοιχείο του προφίλ μου νομίζω ότι είναι εκείνο που αφορά στην υπενοικίαση του σαρκίου του σαμμάνου από μια ινδιάνα, γεγονός για το οποίο έχω προστρέξει και νομικά και κινώ όλες τις νόμιμες διαδικασίες για την έξωσή της από μέσα μου. Ο κ. Σωσώκος υποσχέθηκε ότι θα καταφέρει να την βγάλει αλλά θα πονέσω λίγο –ελπίζω να μην το κάνει ανοίγοντας το κρανίο μου στα δυο με κανένα σφυρί για να βγει αυτή σεινάμενη –κουνάμενη σαν άλλη Αθηνά απ’ το μυαλό μου.

Χωρίς να θέλω να σας προσβάλω δεν βλέπω tv διότι όποτε βλέπω ελληνικά σήριαλ χάνω το μέτρημα (τα ζευγάρια απαρτίζονται σχεδόν πάντα από τρεις), στις μεσημεριανές εκπομπές υπάρχει σύγχυση των φύλων (όλες οι γυναίκες είναι ξανθιές και άγριες σαν νταλικέρηδες και όλοι οι άντρες με φωνή καρδερίνας και ντελικάτοι σαν μίσχοι) και όταν βλέπω ειδήσεις νιώθω ανεπρόκοπος και ασήμαντος οπότε και θέλω να αυτοκτονήσω. Σε μια προσπάθεια να καταφέρω να δημιουργήσω μια κάποια σταθερή αυτοεκτίμηση χωρίς τάσεις αυτοκαταστροφής ο κύριος Σωσώκος με έχει συμβουλέψει να μη βλέπω τηλεόραση

Ο σκοπός της ζωής μου είναι να δώσω σ’ εσάς τις γυναίκες αυτό που φαντάζεστε: έναν άντρα καλοβαλμένο, έξυπνο, συναισθηματικό, εκλεπτυσμένο, ευαίσθητο, ποιητικό αλλά και δυναμικό, αποφασιστικό, ενδιαφέρων, με πλούσια τα ελέη και αντοχή, πιστό έως και εμμονοληπτικό με το αντικείμενο του πόθου του και πάνω απ’ όλα άντρα. Αν κάποια στιγμή αποκαλυφθεί ότι δεν είμαι τίποτα από αυτά που φαντάζεστε η ζωή μου δε θα έχει κανένα σκοπό. Αν πάψετε να με ονειρεύεστε θα πάψω να ζω. Επομένως το νοήμα της ζωής μου είναι «με φαντάζεστε άρα υπάρχω» (είναι η βάση του φιλοσοφικού κινήματος του Φαντασιασμού).

Αυτή τη στιγμή αισθάνομαι μια λιγούρα διότι πολεμώντας να χάσω τα δυο κιλά που πήρα το καλοκαίρι τρώω μόνο ξινόμηλα και χορεύω αδιαλείπτως τον χορό της βροχής (αν και ούτε αδυνατίζω ούτε πέφτει και σταγόνα). Για να με βοηθήσει στην κατάπτωση μου ο φίλος Άγγλος (ψυχ)ασθενής μου έφερε κάτι τρούφες από τη Βιέννη (τις οποίες εκεί συνταγογραφούν φροϋδικοί Ψ. διότι η σοκολάτα σε υπερβολική δόση θεωρείτε ψυχοτρόπο). Αυτη τη στιγμή λοιπόν έχω μερικές μέσα στην τσέπη μου αλλά δεν μπορώ να βγάλω και να φάω διότι έχετε μια κάμερα πάνω στο πρόσωπό μου. Μήπως να περάσουμε σε διαφημίσεις να φάω δυο τρεις,να πάρω δυνάμεις και να συνεχίσουμε αργότερα;

Ανώνυμος είπε...

Tora blokara.... :-S

Ανώνυμος είπε...

Να αφίσσετε ίσοιχους τους ανθρόπουζ με δηπλύ πρωσοπηκότητα, μη ντα πάρο κε αρχήσο τα φονηκά στη μπλογγόσφερα.

Ινδιάννα είπε...

Μπίλιω μου
δε θέλω να σε προσβάλω, αλλά νομίζω πρέπει να φέρετε τη Νικολούλη, αυτής δε θα τις ξέφευγαν βασικές λεπτομέρεις στο προφίλ μου όπως "αφού είναι άντρας και γράφει ως άντρας γιατί δεν έχει τσεκαρισμένο το "άντρας" στο προφίλ του". Ε; Εεε;;;

Ανώνυμος είπε...

Agapitoi tile8eates,

Pame se ena mikro diafimistiko dialeimma ki amesos meta konta sas me nees apokalypseis apo ton kyrio sammano.

(vgale ta sokolatakia apo tin kolotsepi, savouriase dyo-tria, peta ki ena apo do giati exo komares apo to proi nistiki (protimo me liqueur kerasi, an yparxei) kai meta perna sto kamarini mou gia retouche sto maquillage).

Thekla

(alias mpiliw_tsoukala)

Ανώνυμος είπε...

Ena potiri nero, parakalo!
H kamera 4 na pesei stin an8ostili.
Oi ypoloipes sta ellinika topia tis afissas pano apo ton ixolipti.
Tilt 8a xtypisei i tile8easi simera!

sammane, eisai sammana?...

Ανώνυμος είπε...

(τηλεφωνική σύνδεση)
Κακώς δεν με καλέσατε Μπίλιω αλλά εγώ δεν κρατάω κακιές και μετά από όσα άκουσα και διαβάζοντας το προφίλ του κυρίου Σαμμάνου μπορώ να πω με βεβαίοτητα ότι τα φαινόμενα απατούν και εδώ δεν υπάρχει ψυχολογικός διχασμός αλλά το πράγμα είναι ηλι(θι)ου φαεινότερον: μιλάμε για έναν εξωγήινο που έχει εξαφανιστεί εδώ και μήνες από τον πλανήτη IndieΙndeed και τον αναζητούν οι Interpol, οι CCS, οι BRMC και άλλα αρκτικόλεξα που δε θυμάμαι.

Ανώνυμος είπε...

Άκου Αγγελική, πρώτος εγώ μίλησα για την εξαφάνιση του εξωγήινου και δεν σου επιτρέπω να βγαίνεις σε άλλα κανάλια και να διαδίδεις φήμες που είναι δικές μου φήμες! Και παρεμπιπτόντως ο Σαμμάνος μάλλον είναι ίντιγκο και όχι εξωγήινος. Άσχετη!

Ινδιάννα είπε...

(Το indigo αν γίνει indiego δεν ακούγεται κακό)
(Η Τσουκαλά με έχει πάρει πρέφα)
(Οι θαυμάστριες θα περάσουν σε ομαδικές αυτοκτονίες μετά απ' αυτά τα νέα)
(Η φιλοσοφία του Φαντασιασμού χρειάζεται έναν μάρτυρα για να εδραιωθεί -αλλά λέω να μην είμαι εγώ)
(με ελαφρά πηδηματάκια... την κάνω...)

Ανώνυμος είπε...

Aggellliki mou,
meta apo tetoies apokallllypseis, ti svisame tin Tatiana!!!!!
8a tis tin klllleisoume tin ekpompi!

Den einai UFO to paidi, dixasmeno einai. Ax vre sammane, os to Xardavella 8a ftaname pia... Giati den milages apo tin arxi, paidi mou? Ti fovosoun? Emena kai tin Agelllikoula vre?...
An einai pote dynaton!

Litsa, psyxraima koritsi mou, min pareis aera tora ki arxiseis ta fonika.
Ema8a pos 8a vgeis kai ata ayrio, iremise kai katse fronima giati allios mpountroumi!

Cameraman, souloupose mou to plano kai rikse titlous. To kleinoume to magazi. Oi megales star prepei pantote na apoxoroun pano sto apogeio tis doksas tous!
H mpiliw sas apoxaireta kai paei na xaidepsei to mousi tou Mickey.

Geia sas, paliopaida!

Ανώνυμος είπε...

Μετά από όλα αυτά θα χρειαστώ ένα ποτό επειγόντως. Φεύγω σούμπιτος να πάω να ετοιμαστώ, να χτενίσω το μούσι μου και να φρεσκάρω το ζελέ στα καρφάκια.

Μπήλιω, μωρό μου, μην την κάνεις με τον κάμεραμαν. Βασίλισσα θα σε κάνω ζουμπουρλούδικό μου εσύ.

Πάντα βιαστικός,
Μίκης

Ανώνυμος είπε...

Mickey mou,
rendez-vous sto Galaxy gia keino to poto pou legame.

Allaksa gnomi, apofasisa na se synantiso kai na 8aymaso apo konta to gennaiodoro mousi sou.

Pao na ananeoso ki ego to gel sta karfakia (ti symptosis! Mickey, mipos eimaste to idio atomo?...), na rikso ena boa pano mou, na valo ligo perle lip-gloss kai na mpo sto amaksi mou aerati kai panetoimi!

Sou'rxomai ston Galaxia tis tekilas,
i vasilissa sou
mpiliw (panta etoimi)

Ανώνυμος είπε...

Εγό εκήνο τον υλήθιο το σκώτοσα τον Ηούλυο κε έχο αρχήσει πάλη να βαργέμε. Να αφίσσετε ίσοιχο το Σαμάννο γιατή δηψάο γεια έμα.

Ανώνυμος είπε...

Coolare Litsa, kaneis den peirakse ti sammana! Isa isa!

Eipame kai se palaiotero sxolio: ta koritsia tou POP einai enomena dynata san to PASOK (8ou kyrie!), endiaferonta kai polytalanta san tin Lisa Minelli, omorfa kai ati8asa san tin Peaches, filika kai xaroumena san tin Rachel ton friends kai kolites filenades tis Dana International, san ka8e popokoritso pou sevetai ton eayto tou!
Episis, einai kinites ekplikseis, ara pote de xaneis to endiaferon sou gi'ayta ;-)

Litsa, sovara: prepei na er8eis ki esy sto POP kapoia mera. 8a kanei poly kalo sto profile sou.
8a ksexaseis ti dipsa sou gia aima kai 8a arxiseis na pineis etera pota, safos pio nostima kai pio eyergetika.
Try it!

Ανώνυμος είπε...

Ορέα, άμα κάνο φύλλες στιν Αθήνα μπορή να μη βαργέμε άλω κε να σταματίσο τους φώνους, πολύ ταλεπορία βρε πεδή μου, κουράζομε. Τα λέμαι το Σάβαττο.

Ινδιάννα είπε...

Ήξερα ότι η ψυχανάλυση είναι δύσκολη και ψυχοφθόρα
αλλά απεδείχθη ότι τα τηλεοπτικά πάνελ ήταν πιο ψυχοβγαλτικά.
Ο ταπεινός Σαμμάνος αποσύρεται στην μοναξιά του
-αφήνει για λίγο πίσω τα κορίτσια του ΡΟΡ με τα χαμηλά ποτήρια και την υψηλή αισθητική (sic!) καθώς και τις κυρίες των Βορείων Προ- Αστείων-
και για όσους συνεχίζουν να αναλύουν
τους αφιερώνει λίγο Σεφέρη ("πού να μαζεύεις τα χίλια κομμάτια του κάθε ανθρώπου")
και δηλώνει ότι η σκούφια του κρατάει από τη γενιά του Ορλάντο
(όχι του Μπλουμ, του ήρωα της Βιρτζίνια Γούλφ)
κι ότι σαν τον προπάππο του αυτόν
περιπλανιέται ανα τους αιώνες η ψυχή του
μέσα σε κορμιά γυναικεία και αντρικά, μέσα σε ζωές υπαρκτών και ανύπαρκτων,
για να καταλήξει σε αυτό το σημερινό κέλυφος
του Σαμμάνου.
Μέχρι νεωτέρας
May the sammann force be with you!

ΥΓ. Λίτσα, ψάχνω από προχτές το μεγάλο κουζινομάχαιρο. Μα δεν σου έχω πει 100 φορές βρε γλυκειά μου ότι η έκφραση "παίζεις τους άντρες στα δάχτυλά" δε σημαίνει ότι πρέπει να τους κόψεις κομματάκια για να το κάνεις; Σε παρακαλώ, δε θέλω να ξέρω τι έχεις κάνει, αλλά μόλις μπορέσεις πλύνε το και πέρνα να μου το αφήσεις, δεν έχω να κόψω μια φέτα ψωμί λέμε!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ σαμμάνε,

επειδή ξαφνιάστηκα λίγο με την απάντησή σου, επίτρεψέ μου να εκφράσω την απορία μου και να ζητήσω συγνώμη σε περίπτωση που, άθελά μου φυσικά, είπα ή έκανα κάτι που σε πείραξε.

Αστειευόμενη μαζί σου καθώς και με τα υπόλοιπα παιδιά που σχολιάζουμε καθημερινά σχεδόν τα άρθρα του μπλογκ σας, και προσπαθώντας απλώς να ακολουθήσω το γενικώς εύθυμο και φιλικό κλίμα που επικρατεί, ενδέχεται να πέρασα κάποια αόρατη (στα μάτια μου, τουλάχιστον) διαχωριστική γραμμή-όριο και το παιχνίδι να έγινε σοβαρό, η διασκέδαση να έγινε ενόχληση και "ψυχοβγαλτική" διαδικασία για σένα και ο αρχικός σκοπός της παρουσίας μου εδώ μέσα (φιλική ανταλλαγή σχολίων, συζήτηση, παρέα, ευχαρίστηση) να παρεξηγήθηκε.

Ουδέποτε θέλησα να σε κρίνω, να σε χαρακτηρίσω, να χώσω τη μύτη μου εκεί που δεν με έσπειραν ή να "ψάξω" να βρω κάτι πάρα πάνω από αυτό που έχεις την πρόθεση να δείξεις. Δεν υπάρχει κανένας λόγος που να δικαιολογεί παρόμοια συμπεριφορά εκ μέρους μου, άρα ουδέποτε διανοήθηκα ή θέλησα να δράσω έτσι!

Προσπαθώ στη ζωή μου να είμαι φιλική και διακριτική, να σέβομαι τους άλλους απαιτώντας το ίδιο από αυτούς και να δίνω το καλύτερο που έχω στις σχέσεις μου με τους οικείους μου, με τους φίλους ή τους δυνάμει φίλους μου.

Προφανώς κάπου έσφαλα (ακόμα δεν κατάλαβα πού) κι εσύ αποφάσισες να αποσυρθείς αφήνοντας πίσω σου κάπως πικραμένα σχόλια και αμφισβητώντας -με θαυμαστικό μάλιστα- την αισθητική μου.
"Ο ταπεινός Σαμμάνος αποσύρεται στην μοναξιά του
-αφήνει για λίγο πίσω τα κορίτσια του ΡΟΡ με τα χαμηλά ποτήρια και την υψηλή αισθητική (sic!)"

Είναι δικαίωμά σου, το σέβομαι και δεν έχω να πω τίποτε επ'αυτού, παρόλο που με πιάνεις εξ απήνης και ομολογώ πως δεν έχω ιδέα γιατί συμβαίνει αυτό.

Θα ήθελα απλώς να επαναλάβω πως εκ μέρους μου ουδέποτε υπήρξε κάποιος άλλος σκοπός (κρίσεις κι επικρίσεις, χαρακτηρισμοί, διάθεση διακωμώδησης, αρνητικό συναίσθημα ή συμπεριφορά για ο,τιδήποτε, κ.λπ) πέρα από την επικοινωνία.

Για να είμαι ειλικρινής ελάχιστα με νοιάζει αν είσαι γυναίκα ή άντρας, gay, straight, asexual, metrosexual ή bisexual, κι ο,τιδήποτε άλλο σχετίζεται με την προσωπική σου ζωή.

Δεν θα αναλύσω εδώ τις απόψεις μου για τις διαδικτυακές σχέσεις (αν μπορεί κανείς να το θέσει έτσι), θα πω απλώς πως από την αρχή που μπήκα στο μπλογκ σας είχα μόνο καλές προθέσεις επικοινωνίας και επαφής, απολάμβανα τα άρθρα και τις μουσικές σας καθώς και τις περσόνες που παρουσίαζονταν εδώ μέσα καθημερινά.

Νομίζω πως εσύ δρομολόγησες το θέμα της ταυτότητάς σου, προσανατολίζοντάς με στο προφίλ σου κι αποκαλύπτοντας μια λεπτομέρεια που δεν είχα προσέξει και που μέχρι τέλους συνέχισα να αγνοώ.

Μετά από αυτό, όπως θα παρατήρησες, εγώ απλώς συνέχισα να συζητώ και να διασκεδάζω απολαμβάνοντας με κέφι τη φιλοξενία και την παρέα σας. Κι αυτό επειδή για μένα δεν είχε αλλάξει τίποτα και αυτό συνεχίζει να ισχύει!

Για να μην μακρυγορώ περισσότερο, ελπίζω πραγματικά να μην είπα/έκανα κάτι που να θεώρησες ενοχλητικό και να σε οδήγησε στην απομόνωση, όπως είπες, κι αν αυτό συνέβη, θα σε παρακαλούσα να δεχτείς την ειλικρινή συγνώμη μου, καθότι αν έγινε κάτι τέτοιο έγινε 100% εν αγνοία μου!

Άμμε, φίλε και συγκάτοικε του άμμου, λίτσα, σας ευχαριστώ για την πρόσκληση στο POP, η οποία ομολογώ πως με χαροποίησε πολύ και την σκεφτόμουν με ενθουσιασμό μέχρι σήμερα το πρωί, όμως νομίζω πως θα ήταν καλύτερο να περιμένουμε και τον σαμμάνο, κι όταν και αν κάποια στιγμή νιώσει καλύτερα να πιούμε όλοι μαζί ένα ποτό στο αγαπημένο μας μαγαζί.

Οι παρέες είναι ευχάριστες και με σημασία όταν τα μέλη τους νιώθουν καλά μεταξύ τους, σαν σύνολο, κι όταν οι δεσμοί που τις ενώνουν είναι η απλή κι ευχάριστη επιθυμία συναναστροφής, η επικοινωνία και τα συναισθήματα που δένουν τους ανθρώπους σε τέτοιες περιπτώσεις.

Προς το παρόν ένα μέλος της παρέας σας ίσως είναι στεναχωρημένο μαζί μου (κι ας μην ξέρω γιατί και πώς) κι αυτό με κάνει να διστάζω και να προτιμώ να περιμένω λίγο προτού συστηθούμε και ζωντανά.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία και για το κουράγιο σας να διαβάσετε το τεράστιο σχόλιό μου. Καλή συνέχεια κι ελπίζω να τα ξαναπούμε σύντομα, με καθαρή διάθεση και χωρίς υποννοούμενη λύπη για ο,τιδήποτε.

Να είστε καλά,
και καλή σας μέρα.

Ινδιάννα είπε...

the bar

ο Σαμμάνος μεγάλωσε στην έρημο και δεν έχει μάθει με πολύ κόσμο
τρομοκρατήθηκε με τόσους που μαζεύτηκαν στο μπλογκ
(Σουσούδες, Σωσώκους, Νικολούλλλιδες, Χαραδαβέλες, Τσουκαλάδες) και σκρύφτηκε για λίγο στη σκηνή του (εντάξει, με ένα δραματικό τέμπο αλλα τέλος πάντως είναι γνωστός drama-king ο Σαμμάνος).
Δεν ήθελε όμως να κάνει σκηνή- όπως φάνηκε.

Ο Σαμμάνος συμφωνεί ΑΠΟΛΥΤΑ με το προηγούμενο σχόλιο σου (για τα κορίτσια του ΡΟΡ -αν και εντάξει, αυτή τη (νταρ)Ντάνα δεν την πήγαινε ποτέ!) και ΟΥΔΕΠΟΤΕ αμφισβήτησε την αισθητική τους (το sic! είναι μια έκφρασή του καθόλου ειρωνική που σημαίνει "ω, ναι" ή "θεϊκό" ή κάτι καλό πάντως). Αλήθεια :)

Ο Σαμμάνος λυπάται που σε αναστάτωσε και σε στενοχώρησε, το καταδιασκέδασε όλο το μπούγιο της συνέντευξης, απλά κουράστηκε να γράφει εκείνη την ημέρα και αποσύρθηκε για να διαβάσει και να ησυχάσει λίγο.

Να είσαι σίγουρη ότι το Σάββατο θα είναι στο ΡΟΡ και θα περιμένει με πολυ μεγάλη ανυπομονησία να σε γνωρίσει. Χωρίς υποψία κακής διάθεσης -ίσως μόνο με λίγες τύψεις που τελικά κατάφερε να σου κάνει την καρδιά περιβόλι.

Το Σάββατο λοιπόν; :)

αμμος είπε...

Σαμμάνε έχεις ένα ενδιαφέρον σχόλιο στο ποστ της 22 Αυγούστου, το είδα από το ψαχτήρι που έχουμε τέρμα κάτω για τα σχόλια.

Καλή μου the_bar, από τη μεριά μου σου έγραψα πώς σκέφτομαι στο αμέσως επόμενο ποστ. Ας επαναλάβω πως κατά τη γνώμη μου έγινε παρεξήγηση, αλλά δε νομίζω ότι έχω να προσφέρω κάτι παραπάνω στη λύση της. Σε ευχαριστώ πάντως για όλα τα καλά σου λόγια.

Ανώνυμος είπε...

Εγό δε τους θέλο αφτούς είνε πολλή κουλτουργιάριδες, θέλο να κάνο παραία με φισχιολογηκούς ανθρόπους!

Ινδιάννα είπε...

Άμμε
το τσέκαρα το σχόλιο και απάντησα
thanx!

The bar
σου ζήτησα συγνώμη
και μάλιστα για κάτι που δεν έκανα
(δεν έγραψα εγώ κάτι κακό για εσένα
εσύ μετέφρασες αρνητικά κάτι που έγραψα
το οποίο σου εξήγησα ότι ήταν και ΘΕΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ)
ενώ οι αναλύσεις που αναφερόμουν ήταν για ΆΛΛΟΥΣ
και όχι για εσένα.

Όταν δε μιλάς κατα πρόσωπο με τον άλλο
καλό θα ήταν
(για δική σου ασφάλεια
και για να μην κάνεις και τον άλλο τελικά χάλια)
να μην τα παίρνεις όλα προσωπικά
(αν δεν πρόσεξες, το ποστ που παρεξήγησες ήταν ΓΕΝΙΚΟ δεν αναφερόταν σε εσένα συγκεκριμένα)

Λύτσα
επειδή σε βλέπω να διαβάζεις τελευταία: έχεις ακούσει για εκείνο τον βασανιστικό τρόπο θανάτου που σου βάζουν μαρμάρινες πλάκες πάνω στο στέρνο μέχρι που δεν μπορεί να ανοίξει πλέον ο θώρακας από το βάρος και σκας (νομίζω αναφέρετε στον Άνθρωπο που γελά- δεν είμαι σίγουρος)! Φαντάζομαι ένας τέτοιος τρόπος θανάτου θα ήταν καλός για έναν συγγραφέα, αν αντί για μαρμάρινες πλάκες του έβαζες πάνω τους 8 τόμους του Προυστ και τους άλλους τόσους του Μεγάλου Ανατολικού -;Ρ

Ανώνυμος είπε...

Sammane,
den sou kratao moutra (I am a bit older than this...) aplos epiksa sti douleia se kapoia fasi xtes, gi'ayto den prolava na apantiso.

Episis spiti den exo pc, apo ti douleia mpaino, opote kai pali den eixa tin eykairia na peraso argotera.
Poios ta pairnei ola prosopika tora, e? :-)

Ok, to katalava ayto pou eipes, egine mia pareksigisi i opoia profanos den aforouse kanenan, opos oles oi pareksigiseis telika.
Mi mou stenaxoriesai, paramenoume filarakia kai no hard feelings, ka8oti no reason!

An to Savvato den pao telika se ena balkoni-party pou syzitietai apo enan filo, 8a ta pinoume mazi sto POP kai 8a gelame kolympontas stin Don Julio (dokimases pou sou eipa? 8a sou po egkairos na ksereis ki esy, na exeis faei to katapetasma proigoumenos, gia logous asfaleias :-)

Eimaste eyais8ita ola mas telika, apo ti mia ayto einai spastiko apo tin alli omos, toso yperoxo... :-)

Filia kai kalimeres
kai tragoudaki afierosi:

Antony&The Johnsons: Cripple and the Starfish

Ινδιάννα είπε...

the bar
:))))))))))))))))

ΥΓ1.Το Σάββατο παίζει να πάω κι εγώ σε ένα αργεντίνικο για φαγητό (ο έρωτας περνάει απ' το στομάχι και...καταλαβαίνεις, αν το πράγμα πάει καλά ίσως να μην έρθω από ΡΟΡ μετά) -χι χι χι! Παρακαλώ να πείτε στην απουσιολόγο (Λιλίκα) ότι αυτή η απουσία μου είναι δικαιολογημένη!

ΥΓ2:Ασχετη πληροφορία: ξαναείδα τις προάλλες το Animal Factory που νομίζω είναι σκηνθεσία του Buscemi και στη φυλακή τραγουδούσε ο Άντονυ ξανθούλης, στρουμπουλός, αγνώριστος -μιλάμε η ταινιά είναι δέκα χρόνων τουλάχιστον! Όχι βέβαια το αριστουργημα cripple & starfish αλλά ο Άντονυ είναι ένα εικαστικό αριστούργημα από μόνος του!

ΥΓ3. Εμείς με Άμμο και κύριο Σωσώκο θα είμαστε πάντως σίγουρα σήμερα στις 11 ΡΟΡ και αν τύχει πέρνα και ψάξε για τρεις φύλακες της τουαλέτας -μέσα, στο βάθος, ένας θα πίνει καιπιρίνιες και ο άλλος κάτι σε χαμηλό ποτήρι.

ΥΓ4. Θα τον δοκιμάσω κακούργα τον Don Julio, αλλά αν έχει 11.000 θερμίδες και μου τινάξεις στον αέρα όλη τη δίαιτα, θα σε αναγκάσω να χορεύεις μαζί μου το χορό της βροχής μέχρι να ακμάσουν τα βρύα και να γίνουν σαν τους κέδρους του Λιβάνου -που θα έλεγε και η Μαλβίνα καλή της ώρα- ή έστω μέχρι να χάσουμε και το τελευταίο γραμμάριο θερμιδικής ενέργειας από μέσα μας.

ΥΓ5. Μα πάρε ένα pc σπίτι παιδάκι μου, δεν απαντάς και ταραζόμαστε τζάμπα! Ώχου... ;Ρ

Ανώνυμος είπε...

Xexexexexexexe! You made my day, pali, paliopaido.

Loipon, kali tyxi me to argentiniko kai ta symparomartounta, ki eyxomai apo kardias na sou paei kala kai to dinner kai o erotas ;-)
Tin apousia (an pao ki ego telikos) 8a sou tin dikaiologiso prosopikos, mi mou skotizesai!

Ton Antony ton eixa dei palia, prin ginei toso star kai ksan8os kai polyforemenos. Eixe makria mayra mallia kai zygize peripou 200 kg kai eskase myti sti skini me mia esarpa katakokkini kai gemati trypes (!!!) kai kolan mayro. Ton apo8eose to koino kai me to dikio tou. Sygklonistiki emfanisi. Oli i synaylia itan ekeinos sto piano tou.
Tora synergazetai me toso poly kosmo pou telika den ksero an exo pleon to kouragio na ton parakolou8o. Nomizo pantos oti to Soft black stars einai apo ta sygkinitikotera aristourgimata tis pagkosmias mousikis skinis ever.

What? O Mickey einai yparkto prosopo?... A real human being?... Me pianete adiavasti ki entelos afeli, omologo: toso kairo pou milame nomiza pos einai ena alter ego tis Madame Sousou, mia akoma persona tis asteireytis aristokratissas pou milouse aplos ek merous tis. Wow!...

H Don Julio einai definitively i kalyteri kitrini tekila pou kykloforei stin agora ayti ti stigmi. To mpoukali tis einai mpoukali liqueur (kompsotato), to koitazeis kai 8eleis na to katapieis olokliro. H geysi tis aperigrapti. Apo poiotita, ena sou leo: dyo atoma - ena mpoukali mesa se mia nyxta, kai to proi oute ypopsia hangover ;-)
Apo 8emrides ok, mas vlepo kai tous dyo na kanoume trela xoreytika sto kentro tis Kleitiou, mprosta apo to shoe center, karga vitrina, kai me to pou 8a skasei myti i anoiksi -kai ouxi noritera- mporei na exoume xasei to proto potiri...

Pc sto spiti eixa mexri perysi, alla travaga toso arrosto kolima pou telika ekopsa to internet (xreiastike gennaiotita, to omologo!) kai tora to exo mono gia Sims.

Ma pou xorate tria atoma mprosta stis toualettes? O enas pano ston allo stekeste?...

Ινδιάννα είπε...

The bar
Εκεί στα στενά των τουαλετών στεκόμαστε πράγματι ο ένας πάνω στον άλλο και ο πιο ψηλά προσπαθεί μονίμως να φορέσει τα ασημένια φτερά που κρέμονται απ' το ταβάνι -όχι με μεγάλη επιτυχία όμως αφού όπως θα δεις είναι ακόμα εκεί! Ο πύργος πάντα πέφτει τελικά είτε γιατί ο τελευταίος έχει πιει πολύ και κουνάει ή γιατί ο Σαμμάνος στην κορυφή προσπαθεί να γείρει και να μπει στο πατάρι που ο Νίκος φυλάει τα βινύλια οδηγώντας σε κατολίσθηση!

ΥΓ. Απεξαρτήθηκες απ' τον οικειακό υπολογιστή; Και το ίντερνετ;;; Υποκλίνομαι. Γονατίζω και περιμένω να μου χαιδέψεις το κεφάλι με στοργή μπας και λάβω απ' το χέρι σου τη φώτηση να βγώ απ' το pc να ζήσω παραέξω!

ΥΓ2. Ετελείωσε το θέμα σας, σήμερα το βράδυ χαμηλό ποτήρι με Don Julio -καλός ακούγεται, νταβραντισμένη γεύση! χι χι!

Ανώνυμος είπε...

Xexexe! Eksallo ayto to xamilo potiri me ti 8eia koinonia mesa! Ayrio eimai sigouri pos 8a exeis polla oraia na mou diigeisai ;-)

8elo pragmatika na sas do na kanete ta akrovatika pou perigrafeis. An deis mia agnosti na vazei ta gelia mprosta sas, na ksereis poia einai, o'cake?

Eksorkismos: Ela paidi mou, lave apo ti gnosi mou (akoumpa prostateytika to xeri sto kefali tou sammanou kai strefei to veloudino vlemma stis ton ourano pou einai xromatismenos me tis xrysafies antaygeies-copyright Pierre & Gilles. Sto background akougetai to Like a Prayer tis 8eas).
Vges apo tin o8oni kai perpatise sto dromo. 8elei areti kai tolmi i eley8eria, ki an den pa8eis den 8a ma8eis.
Sammane, vriskesai sto dromo tis apeksartisis. An do sxolio amesos apo kato vevaia, 8a po se enan gnosto mou na sou grapsei kati eidika xapakia pou 8a ta exeis panta mazi sou dipla stin o8oni kai se ora anagkis (tasi gia loading, chatting, surfing klp) 8a anoigeis to kouti ki ayta se o8oun makria apo to kako.
Vromane!
:-p

night blue είπε...

Grapse mas mia istoria se epomeno post me tragoydia apo Joy Division, House of Love, Tuxedomoon klp. Katalaves ti fasi.
Kyriws Tuxedomoon.

Ινδιάννα είπε...

vain μου
πολύ καλή ιδέα και φθινοπωρινή!
Ο Σαμμάνος επιτέλους θα τυλιχτεί σε ένα μαγικό κιλίμι να του κατέβει καμιά ιδέα της προκοπής για το φιλόμουσο κοινό του! :)

the bar
στο ΡΟΡ μe κοίταξαν περίεργα
oυδής εγνώριζε την Don Julio
ήπια κλασσικά El Jimador
... νομίζω με τους ρυθμούς που πίνεις, στέρεψαν όλοι οι κάκτοι της περιοχής και θα κάνουμε καιρό να δούμε κίτρινη τεκίλα στο μαγαζί! ;)

Ανώνυμος είπε...

TI????...
Apisteyto!
Sammane, tin epomeni fora pou 8a deis ton Xristoforo i ton Kosta prepei oposdipote na pas kai na tous zitiseis mia D.J.
Ston idio pigaine omos, i ton enan i ton allo!!!
Kai pes mou meta ti sou eipan...
Christ, diladi!

Ινδιάννα είπε...

Η αλήθεια είναι ότι μέσα στη μπάρα ήταν αυτή η κοπελίτσα η καινούρια (Λαμπρινη;) που ρώτησε τον καινούριο μπάρμαν (αυτόν με το μουστάκι) που μάλλον δεν εγνώριζε τα τριπλοκλειδωμένα μυστικά του καταστήματος!
Θα πράξω ως συμβουλεύετε αγαπητή πάντως, θα βασανίσω τον Χριστόφορο με πολλαπλά σχόλια για τα πουκάμισά του μέχρι να υποκύψει και να εμφανίσει τον καταζητούμενο Don Julio. Και υπόσχομαι μόλις τον πίασω στα χέρια μου, θα πιω μέχρι τελαυταίας ρανίδος το κίτρινο αίμα του !

sylfaen είπε...

Καλημέρες!
βλέπω απίστευτα ζωντανά όνειρα δυο μέρες τώρα. χωρίς καμία τεχνική. Μου υποβάλλουν πλήρως την διάθεση της μέρας.
πρέζα tv κι εγώ ονειρεύομαι ότι πετάω συχνά, είναι τέλειο.
Αυτό που με ανησυχεί στο τελευταίο όνειρο είναι τα προφυλακτικά με γεύση εσπρέσσο!

Ινδιάννα είπε...

sylfaen
έχω ρημάξει στους εφιάλτες
πάλι χτες βράδυ έπεσα για ύπνο στις 4 και ξύπνησα στις 8 από τρελό εφιάλτη
εγώ ρε παιδιά γιατί δε μπορώ να δω ότι πετάω λίγο;
Καλά που ζω έναν εφιάλτη γενικότερα
πρέπει να τον βλέπω και στον ύπνο μου!
Γαμώ το!!!

night blue είπε...

Eyxaristw