CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

30.12.07

Λίστα Άμμου 2007 - indieannalog set 8

2007
Τα καλύτερά μου για τους καλύτερούς μου!
Καλή χρονιά παιδιά!

Maya Είναι εκείνη που με έκανε να γράψω τον πρώτο "μύθο μετ’ αμμουσικής" και της αξίζουν οι αγαπημένοι της Arctic Monkeys να διασκευάζουν την αγαπημένη μου Amy Winehouse στο You know I'm no good

Albert Καλοκάγαθος γίγαντας από lo-fi σπίτι που παρότι δεν έχει μεγάλη μύτη τη χώνει παντού όταν πρόκειται για μουσική, δικό του ένα από τα πιο αγαπημένα, το Suturday των Electrelane

Vain Δύσκολο να την πιάσει κανείς με τα καντάρια μουσικής που ξέρει, καταφέραμε να γνωριστούμε από Αύγουστο... χειμώνα και της χαρίζω ένα σκοτεινό τραγούδι του Saul Williams με εκπληκτικούς στίχους και το άγγιγμα του Trent των NIN -που της αρέσουν! Raw

Ορέστης Ζει μια τραγωδία καθημερινά αλλά καταφέρνει να την μετατρέπει σε μπουρλέσκ γκοτέσκο θέαμα. Σύγχρονη Όσκαρ Ουάιλντ που πετάει απίστευτες ατάκες με ρυθμούς μυδραλιοβόλου, δικό της ένα τραγούδι από τους Wilco για να της φέρει γρηγορότερα τις Αλκυονίδες! On and on and on ...

Sot Παλιομοδίτης με την καλή έννοια, ο gentleman του μουσικού bloggin, έχει πιο hard καταβολές αλλά ξέρω ότι αγαπά και τα "μαύρα", έτσι του δίνω εκείνο το τραγούδι που νομίζω ότι άκουσα περισσότερο απ’ οτιδήποτε άλλο εφέτος –ελπίζω να μην το έχει μίσησει τόσο που παίχτηκε από το ραδιόφωνο! Frankie Valli - Beggin' (pilooski edit) (το original ήθελα να βάλω αλλά δεν μου κατσε)!

Idάκι Το γλυκό ξωτικό που ερωτεύτηκε τα σεμνά ποντίκια περνάει μάλλον μαγικά Χριστούγεννα κάτω από την αγγλική βροχή και της δίνω το Τhe ghost of you lingers από τους Spoon, ώστε μετά τα ποντίκια να αγαπήσει και τα ...κουτάλια!

Tom the barman Το μυστηριώδες αγόρι που χρησιμοποιεί το όνομα του τραγουδιστή των dEUS αλλά επιμένει πως τον λένε Θωμά και είναι Μπαρμαν (ΟΚ, κι εμένα με λένε Tech Killa και είμαι Ινδιάνα!). Για τιμωρία που δεν εμφανίζεται του χαρίζω τραγούδι που ήδη ξέρει και περιλαμβάνει στα καλύτερα του '07 –καμία έκπληξη, καλά να πάθεις! National - Slow show

The bar Ευαίσθητο κορίτσι που ζει σε ένα σπίτι από βιβλία και η βρύση του αντί για νερό βγάζει τεκίλα –δε φέρνει τον υδραυλικό, απλά καλεί κόσμο τα βράδια! Αγαπάει το ΡΟΡ και εμείς την αγαπάμε γιατί έχει υπέροχο γούστο –ό,τι μας έχει προτείνει ήταν αστέρι: Cocorosie - Raphael

Άγγλος (ψυχ)ασθενής Έχει μια ψυχασθένεια γιατί ενώ δείχνει το πιο χαρούμενο αγόρι του κόσμου μέσα του κάθεται κουβαριασμένος βαρελάκι και κλαψουρίζει που τίποτα δεν πάει όπως το θέλει. Όλοι τον θέλουν στην παρέα τους γιατί είναι concert- animal και δε χαλιέται ακόμα και αν η μπάντα είναι για πέταμα! Ελπίζω αυτό το τραγούδι να κάνει να χαμογελάσει και το παιδάκι μέσα του! I’m from Barcelona -The painter

Εκκωφαντικός ??? Καμιά σχέση με εκκωφαντικό, μάλλον πολύ ήσυχος φαινομενικά και τραγικά ανήσυχος πνευματικά, δεν μας κάνει συχνά την τιμή να μιλάει αλλά αφού μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις στο blog του μπορείς να πεις ότι είναι... πολυλογάς! ??? , κάποιος θα έπρεπε να λουστεί την φετινή μου εμμονή με τον Fink και το little blue mailbox και ναι, είσαι εσύ!

Άμμος Ήξερα τον Κωστάκη όχι πολύ καλά, μπήκα στο blog και με προειδοποίησαν να μην φύγω αμέσως, μπήκα και είχε πλάκα γιατί γνώρισα τόσα συναρπαστικά άτομα τελικά και πολύ καλύτερα το Αμμούδι! Ευχαριστώ Κωστάκη! Πάρε το πιο χαρούμενο τραγουδάκι του 2007! Rihanna ft Jay Z - Umbrella

ΥΓ. Ο Σαμμάνος αυτόαφιερώνεται το the past is a grotesque animal των Of Montreal και η Ινδιάννα το Like I do των Minipop (μιας και ενίοτε είμαι χαζοχαρούμενη παρδαλή Minnie (Mouse!) και σαφέστατα είμαι POP)!

28 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ε, όχι και τιμωρία που μου έκοψες και 5 χρόνια απ' την πλάτη ("I've waited 29 years to meet you, I' ve dreamed of you for 29 years ")- χα χα! Χρόνια Πολλά Ινδιάννα και σου εύχομαι το 2008 ό,τι βάλεις στο μυαλό σου να το πετύχουν στο κέντρο τα βέλη σου! ΥΓ. Και δε με λένε Θωμά, αλλά Τιμόθεο! Απλά δε θα σου προκαλούσε εντύπωση το Τιμ ο Μπάρμαν, ενώ με το άλλο τσίμπησες με τη μια !

sot είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
sot είπε...

Δύσκολο να μισήσεις τα καλά τραγούδια . Σε κάποιο καλικάντζαρο άρεσε φαίνεται πολύ και έκλεψε μάλλον το Beggin'. Δεν πειράζει. Είναι καλά και τα δώρα των άλλων οπότε θα "κλέψω" κι εγώ λίγο από αυτά :)
Καλή χρονιά σε όλους

Albert είπε...

Καλή χρονιά να έχουμε όλοι οι καλοί άνθρωποι. Οι εχθροί μας να καταποντιστούν(ηθικά εννοείται) το 2008 και να ζητάνε έλεος. Και το 2008 εύχομαι να είναι γεμάτο με περισσότερα Σαββατόβραδα και λιγότερες αποΔευτέρες.

Ινδιάννα είπε...

Tom
γιατί δεν το έκανες Tim the Burton τουλάχιστον; χα χα! :)

Sot
εντάξει, μιλάμε για μεγάλη γκαντεμιά εδώ: μόνο το δικό σου δεν παίζει! Το ξανακατέβασα αλλά για κάποιο λόγο ούτε το άλλο δεν επισυνάπτει. Θα το δοκιμάσα και στο remix -απ' το καθόλου!

Αlbert
μιας και ξέρω τη "λατρεία" που έχεις για το beggin' πες μου, εσύ βάζεις φραγή και δε μπορεί να το ακούσει κανείς; Ε. Εεε; :Ρ

Ευχαριστούμε για τις καλές ευχες καλέ μας άνθρωπε! :)

Albert είπε...

Χαχαχαχα(σατανικά)

sot είπε...

Για καλό έγινε τελικά. Την αρχική εκτέλεση την είχα. Το remix όχι :)

Ανώνυμος είπε...

Dear Ινδιάννα, σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Το τραγούδι θα γίνει το moto μου για το 2008. Τώρα που το ακούω αισθάνομαι ότι το μέσα μου έχει βγει εκτός μου! Καλή Χρονιά σε όλους και ιδιαίτερα σε σένα Ινδιάνα!

Ινδιάννα είπε...

Sot
το θέμα είναι ότι το remix δεν έχει μεγάλη διαφορά από το original, κα πραγματικά ήθελα να ανεβάσω και το original ια να δουν πόσο μπροστά από άποψης παραγωγής και ήχου ήταν αυτό το κομμάτι. Αλλά δεν πειράζει! Θα το χαρούμε κι έτσι!

Albert
είσαι εσύ ένας -χι χι χι!

Άγγλε μου
ελπίζω πραγματικά η νέα χρονιά να είναι τόσο χαρούμενη κα ξεσηκωτική όσο το τραγούδι σου! Από καρδιάς σου εύχομαι τα καλύτερα! (σμακ!) -και φιλάκι στο μαγουλάκι! :)

Φωτούλα Τζιώντζου είπε...

Σαμμάνε καλή σου χρονιά.
Άμμε μου φρονώ ότι η περσινή μου ευχή είναι φέτος περισσότερο επίκαιρη, μιας και το καράβι σου μοιάζει να γεμίζει χάρτες...

orestis είπε...

Iνδιάννα με έφτιαξες τρελά....το song με πάει και με φέρνει....

Τον Όσκαρ τον αφήνω, μην τρίζουν τα κοκκαλάκια χρονιάρες μέρες.

Κρατάω όμως το μυδραλιοβόλο και θα εξακολουθώ να κυκλοφορώ και να οπλοφορώ.

Καλή χρονιά, με όλα όσα σου χρωστάνε οι προηγούμενες!!!!

ΥΓ. Και πολλές τεκίλες εννοείται!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ινδιάννα μου ευχαριστώ πολύ πολύ πολύ!!! Φιλί!
Τα πιθήκια μου είναι φανατικά φάλτσα και πολύ γουστάρω!!!
Σου εύχομαι οι πιο απίθανες και ζόρικες επιθυμίες σου να μετατραπούν σε μία καθημερινότητα γεμάτη εκπλήξεις!!!
Τα φιλιά μου και τις ευχές μου σε όοοοολον τον Αμμαζόνιο!

Ανώνυμος είπε...

Kali mou apisteyti indieAnna,
yperoxo to tragoudi pou mou xarises!
Se xilioeyxaristo pou me skeftikes kai pou mou vrikes tetoio kommati apo tis agapimenes mou cocorosie! I'm so happy!!! Mou tairiazei apolyta!
Sou antapodido en8ermes eyxes, polla xamogela, kai mia megali eortastiki agkalia (mesa exo krypsei to flouri, alla min peis kouventa!) pou 8a sou ferei gouri.
To 2008 8a einai to kalytero etos tis mexri tora zois mas, ki eimai sigouri oti 8a sou ferei mono omorfies, giati tis aksizeis kai me to para pano ;-)
Kai pali eyxaristo gia tin afierosi, gia to portreto, gia ta kala sou logia.
Teleio doraki, yperoxi ekpliksi!
Sou stelno 2008pProtoxroniatika filia,
ki elpizo syntoma na tsougkrisoume ta konta potiria mas parea :-)))

sot είπε...

Ναι έχεις δίκιο. Ελάχιστη διαφορά έχουν. Καλό θα ήταν να υπήρχαν δίπλα δίπλα για να γίνει αντιπαραβολή. Ο καλικάντζαρος μάλλον προτιμούσε την παλιά και την πήρε :)

Ινδιάννα είπε...

@Oresti, Maya, the bar
η γνωριμία μου μαζί σας
πραγματικά συνέβαλε στο να δω πολύ θετικά το 2007 -που ήταν μια ζόρικη χρονιά για μένα. Οι απόψεις και ο τρόπος που τις λέγατε, η οπτική σας, το χιούμορ, η αισθητική, η καλλιέργεια, ο χαβαλές μας που τα έκανε όλα κουλουβάχατα και αχταρμά, μ' έκανε να αποκηρύξω τον στίχο "the things that keep me alive, keep me alone" και να σκεφτώ ότι αυτά που αγαπαώ και με κρατούν ζωντανή, τα αγαπούν και άλλοι άνθρωποι και, όχι: σ' αυτό το σύμπαν δεν είμαι μόνη διάολε! :)
Με κάνατε να αξιοποιήσω το λεμόνι που μου έδωσε η ζωή πετώντας το στην τεκίλα της τρέλας ! Είστε 3 αισιόδοξες χάριτες. Φτου σας, να μη σας ματιάξω μέρες που ναι!!!

ΥΓ. Στη θετική μου άποψη για τη ζωή συνέβαλαν και οι υπόλοιποι που μνημονεύω σήμερα, μην το πάρετε πάνω σας! Χι χι χι! :)

Ευχαριστώ δε για τις ΤΕΛΕΙΕΣ ευχές, πραγματικά πιστεύω ότι με τόση γενναιοδωρία που μας δέρνει στο να μοιράζουμε ευχές και τους εαυτούς μας σε φίλους και αγαπημένους, ε δε μπορεί, το 2008 θα είναι κι αυτό γενναιόδωρο: θα είναι η χρονιά μας!!! :)))

Sot
άμα τον πιάσω αυτόν το καλικάντζαρο θα τον ποτίσω τόση τεκίλα για να ομολογήσει πού έκρυψε το τραγούδιπου θα πέσει στα γόνατα, beggin' να τον λυπηθώ -χι χι χι !

elafini είπε...

φοβερές οι επιλογές σου, ειδικά οι minipop...ότι πρεπει για ανάρρωση μετά από πυρετό :P

Εύχομαι και στους δύο τα καλύτερα για τη νέα χρονιά κι ελπίζω να τα πούμε κι από κοντά

Πολλά φιλιά και να περάσετε όμορφα

Ινδιάννα είπε...

Elafini μας γλυκό
σ΄ευχαριστούμε και σου ευχόμαστε τόσες να είναι οι χαρές σου φέτος όσα τα κέρατα των ταρανδων του Αγίου Βασίλη επί 100!!! :)

ΥΓ. Ελπιζω μόνο να μη γίνει μπέρδεμα με την ευχή και σου έρθουν σκέτα τα κέρατα επί 100 - χι χι! :)

sot είπε...

Καλή χρονιά με χαρούμενη διάθεση σε όλη τη διάρκειά της σας εύχομαι.

sot είπε...

...Αν τον πιάσω θα στον στείλω να τον περιποιηθείς :)

Ινδιάννα είπε...

Sot
είμαι σίγουρη ότι ακόμα κι αν την καινούρια χρονιά μας βγει... μάπα το καρπούζι
θα το κάνουμε μαργαρίτα- καρπούζι και θα το γλεντήσουμε! Σου εύχομαι ειλικρινά όλα τα καλά να τα γευτείς (και να τα χορτάσεις!) φέτος! :)

αμμος είπε...

Χεχε ωραίο ποπάκι μου αφιέρωσες! Καλή χρονιά λοιπόν, με υγεία και κυρίως χαρά!
Και εγώ χάρηκα πολύ που σε γνώρισα καλύτερα με αυτήν εδώ την αφορμή. Τα καλύτερα έρχονται!

night blue είπε...

Ευχαριστώ πολύ!
Καλή Πρωτοχρονιά!

Ινδιάννα είπε...

Αμμούδι
τα καλύτερα έρχονται -αυτό είναι το σίγουρο! Το 2008 να ανοίγει σαν μπαμπουσκα και να φανερώνει κάθε μήνα όλο και κάτι καλύτερο, ακόμα και κάτι καλύτερο! :)

Vain
κι αν είπαμε και μια κουβέντα παραπάνω
ας το πάρει το ποτάμι του παλιού του χρόνου.
Ο νέος να σου φέρει μόνο χαρές και ομορφιές και ότι ονειρεύεσαι να το βρεις χειροπιαστό στην αγκαλιά σου. :)

Νερίνα
σ' ευχαριστούμε και σου στέλνουμε με τη σειρά μας 2000 ευχές και 8 φιλιά, να τα χαρίσεις σε όσους σήμερα έχουν μούτρα για να χαμογελάσουν!

Φωτούλα Τζιώντζου είπε...

Ινδιάννα καλή σου χρονιά....

Idάκι είπε...

Πω πω Ινδιάννα μου με κατασκλάβωσες! Ευτυχώς που έστειλες το email γιατί αλλιώς εγώ... στην κοσμάρα μου! Δεν ξέρω πού έπιασες το πνεύμα των Χριστουγέννων μου, αλλά ήταν όντως άλλου είδους μαγεία ;)

Να ευχηθώ σε εσένα ένα νέο έτος με το αγαπημένο σου soundtrack να του δίνει ζωή και να δημιουργεί ιστορίες άξιες μιας Ινδιάννας με σαμάνικες καταβολές, εν ολίγοις μαγικές....

Και στον Άμμο εύχομαι λέξεις που πιάνονται χέρι χέρι και ήρωες που ξεπηδούν ζωντανοί, για να του μιλούν για τα ίδια του τα συναισθήματα και τις διαθέσεις... και να διηγούνται ό,τι ο καθένας μας ονειρεύεται να διαβάσει.

Για το Δύνη, τι να πω; Έμπνευση, περισσότερη έμπνευση, και ό,τι τον κάνει ευτυχισμένο.

Σ'ευχαριστώ πολύ πολύ, πάω ν'ακούσω τα Κουτάλια που μόλις κατέβηκαν!

Ινδιάννα είπε...

Γλυκό μας idάκι
σ ευχαριστούμε για όλες τις ευχές
και περισσότερο που σε ξαναβλέπουμε
και σε έχουμε πάλι κοντά μας:
τελικά αυτό δεν ειναι το νόημα των γιορτών;
Να συναντάς φίλους και αγαπημένους που η καθημερινότητα έχει ξαποστείλει σε αλλα μέρη, με άλλα ωράρια και άλλες ζωες...
Σου ευχόμαστε ό,τι επιθυμείς
για να διατηρείς τη ζωντάνια και το χαμόγελό σου,
να το βρεις αυτή τη χρονιά
(κι αν το έχεις βρει ήδη...)
να σου κρατήσει για πάντα! :)

night blue είπε...

Sumfwnw

Ινδιάννα είπε...

vain
:)