CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

14.12.07

Επιστροφή στον καιρό της ξυλόσομπας - 43ο Γυμνάσιο και Λύκειο, 70ο Γυμνάσιο Αθηνών

[Αναδημοσίευση από την εφημερίδα Ριζοσπάστης. Πέρα από τη συγκεκριμένη κομματική οπτική, με την οποία συμφωνείς ή διαφωνείς, τα γεγονότα καταγράφονται με ακρίβεια: δουλεύω εκεί.]

Μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί κινητοποιούνται, απαιτώντας την άμεση ολοκλήρωση της εγκατάστασης φυσικού αερίου στο σχολικό συγκρότημα

«Κρυώνουμε. Με κασκόλ, γάντια, μπουφάν και σκουφιά κάνουμε μάθημα για να αντέξουμε. Κάθε τρεις και λίγο αρρωσταίνουμε». Τη στιγμή που το υπουργείο Παιδείας μοιράζει κενές υποσχέσεις για «φωτοβολταϊκά συστήματα» στα σχολεία και «εξαερισμό με αισθητήρες», οι 700 μαθητές στο σχολικό συγκρότημα του Ν. Κόσμου (43ο Λύκειο, 43ο και 7ο Γυμνάσιο Αθηνών) δεν έχουν ούτε θέρμανση. Χτες την υπόθεση στα χέρια τους πήραν οι γονείς, κάνοντας συμβολική κατάληψη του σχολείου. «Αυτή τη φορά μπαίνουμε εμείς μπροστά. Για να προστατεύσουμε τα παιδιά μας. Ακούσαμε τόσα για αυτά το προηγούμενο διάστημα, τα κατηγόρησαν τόσο άδικα και ξεδιάντροπα. Αρκετά», λένε οι γονείς με αγανάκτηση, δίνοντας άλλη μια απάντηση στις προσπάθειες συκοφάντησης του μαθητικού κινήματος.
Παράλληλα, οι Σύλλογοι Γονέων του σχολικού συγκροτήματος καταγγέλλουν τον εμπαιγμό και την αδιαφορία των αρμόδιων φορέων (υπουργεία Παιδείας και Εσωτερικών, Δήμος Αθηναίων) και όλων όσοι εμπλέκονται στη διαδικασία σύνδεσης των σχολείων με το φυσικό αέριο. Να σημειωθεί ότι από τον περασμένο Μάρτη ξηλώθηκαν οι εγκαταστάσεις πετρελαίου για να αντικατασταθούν με εκείνες του φυσικού αερίου. Τον Οκτώβρη ...ανακαλύφθηκε ότι δεν έχει ολοκληρωθεί το έργο και «από τότε μας πάνε από Παρασκευή σε Παρασκευή. Και ο καιρός χειροτερεύει». «Είναι ένα πρώτο δείγμα του τι σημαίνει η μεταφορά των αρμοδιοτήτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Υποβάθμιση της Παιδείας και πισωγύρισμα στην εποχή που ζεσταίνονταν οι μαθητές με τα μαγκάλια και τις ξυλόσομπες», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση των Συλλόγων.
Στο πλευρό τους βρέθηκαν αντιπροσωπείες του ΚΚΕ, της ΚΝΕ και της «Συμπαράταξης για την Αθήνα». «Αυτά τα περιστατικά δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Είναι αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής, που αδιαφορεί για τα προβλήματα της λαϊκής οικογένειας και προσπαθεί να τα φορτώσει στις πλάτες της. Μια πολιτική που αντί να λύνει προβλήματα, δημιουργεί και άλλα», τόνισε ο Δημήτρης Κρομμύδας, μέλος της Επιτροπής Πόλης της ΚΟΑ του ΚΚΕ. Ενώ ο Γιάννης Καραντώνης, μέλος της «Συμπαράταξης», επισήμανε ότι «μόνο ο αγώνας των γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών μπορεί να διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων».
Σήμερα γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές θα συγκεντρωθούν στις 8 το πρωί, στο σχολείο και θα κάνουν πορεία στην περιοχή. Στην κινητοποίηση θα παραβρεθεί ο Γιάννης Πρωτούλης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.

10 σχόλια:

το φτυαράτσι είπε...

Ωωω τελικά πολύ μικρός είναι ο κόσμος!Όπως έκανα βόλτες στα blogs βρήκα εσας!Και βέβαια το λέω αυτό γιατί και εγώ είμαι μαθήτρια στο 43ο Λύκειο και συμφωνώ απολύτος με αυτά που λέτε!Που να κάναμε σήμερα μάθημα με τέτοιο κρύο;Και δεν είναι μόνο η έλλειψη θέρμανσης αλλά και οι πόρτες που δεν κλείνουν καλα!Ελπίζω με αυτές τις ενέργειες των γονιών και τον μαθητών τουλάχιστον να λυθεί το πρόβλημα αυτό και να επιστρέψουμε ξανα όλοι μαζί στις ζεστές μας αίθουσες!Την κουλησπέρα μου!

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΣΕ ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ


Όπως ανάφεραν προχθές οι ειδήσεις, η ΕΕ εξέδωσε ένα ψήφισμα για όλες τις μεσογειακές χώρες που επλήγησαν από φωτιές,
να δεσμευτούν ότι τα δάση που κάηκαν θα ξαναγίνουν δάση, διότι αυτό αφορά
ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ.
Το ψήφισμα υπεγράφη από τις αντιπροσωπείες όλων των Μεσογειακών χωρών ( Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Πορτογαλία) και όλων των παρατάξεων... εκτός μίας:


guess who?...


Ο κ. Ρουσόπουλος είπε ως δικαιολογία ότι αυτό είναι παρέμβαση στο Σύνταγμα της Χώρας
βλέπε Άρθρο 24, περί 'δασικών εκτάσεων και δασών' !!...

Εκτός, αυτού, προχτές οι ειδήσεις ακόμα και των κρατικών καναλιών - αναφέραν οτι 2.000 και πλέον στρέμματα στη Ζαχάρω 'παραχωρήθηκαν για ήπια τουριστική ανάπτυξη' σε μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα

Οφείλουμε να δείξουμε σε όλα τα κόμματα οτι δεν είμαστε σύμφωνοι και οτι δεν αδιαφορούμε: υπογράψτε το petition για την προστασία των δασών. Οι τωρινές 80.000 υπογραφές είναι πάρα πολύ λίγες - οφείλουμε να τις κάνουμε 2.000.000 , αφού η αίτηση αυτή θα σταλεί στη Βουλή, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αλλά και στον ΟΗΕ.



Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ!

www.petitiononline.com/forestgr/

Ινδιάννα είπε...

Υπάρχει που υπάρχει "ψυχρό κλίμα" με την απαράδεκτη διδασκαλία μερικών στα σχολεία, έχουμε και ρεαλιστικά προβλήματα θέρμανσης.

Από όσα ακούω στα Δημοτικά Συμβούλια που παρακολουθώ πάντως, μόνο το ΚΚΕ κράζει την κατάσταση για τα σχολεία και την κοινωνική πολιτική γενικότερα, και μόνο το ΚΚΕ λέει διαρκώς πως οι Δήμοι πρεπει να αντιστέκονται και να αναλαμβάνουν ΜΌΝΟ τις ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΕΣ από το κράτος (δηλαδή τους φόρους των πολιτών!) δράσεις. Δεν είναι δυνατόν η Πολιτεία να παρακρατά χρήματα από τους πολίτες για να φροντίζει το δημόσιο συμφέρον (και την δημόσια παιδεία) και μετά να μεταθέτει ευθύνες (όπως τις συντηρήσεις σχολικών εγκαταστάσεων) στους δήμους, χωρίς όμως να δίνει παρά ένα μηδαμινό, ελεεινό κονδύλι! Το οποίο άλλοτε μοιράζεται και άλλοτε ο Δήμος το παρακρατά για άλλες ...εκρεμμότητες! Ελλάς το μεγαλείο σου!

αμμος είπε...

Κουλώς το φτυαράτσι! Λες να έχουμε συντύχει σε κανένα διάδρομο;
Ελπίζω πάντως να δοθεί λύση άμεσα και να μη χρειαστεί να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις.

Αγαπητέ ανώνυμε σε παραπέμπω στο σχετικό ποστ του gravity and the wind

Ινδιάννα μου δεν έχω συνολική εικόνα, χαίρομαι όμως που τουλάχιστον ένα από τα κοινοβουλευτικά κόμματα θέτει με συνέπεια το ζήτημα.

το φτυαράτσι είπε...

Δεν ξέρω πάντως από το όνομα στο προφίλ δεν νομίζω πως είσαι στο 43 είσαι στο 70ο;Πάντως και εγώ σήμερα θα ανεβάσω ένα σχετικό post απλά περίμενα το φωτογραφικό υλικό!Την κουληνύχτα μου!

αμμος είπε...

Είμαι στο 43ο, αλλά στο Γυμνάσιο. Φέτος ήρθα στο σχολείο, οπότε δύσκολα να με ξέρεις από προηγούμενες χρονιές. Κουληνύχτα και από μένα!

το φτυαράτσι είπε...

Aαα γι'αυτό,επειδη εγώ τρίτη Λυκείου είμαι τώρα!Πολύ ωραία το 43 στεγάζει bloggers!Χιχι!Την κουλημέρα μου!

Ινδιάννα είπε...

Ναι, το φτυαράκι Άμμε δεν έχει καταλάβει την ιδιότητά σου μάλλον. Αν την καταλάβει θα πρέπει μάλλον να αλλάξεις τη φωτογραφία με το σώβρακο -χο χο χο!

το φτυαράτσι είπε...

ινδιάννα:Τώρα είναι αργά την είδα!Μη φοβάστε το φτυαράκι είναι τάφος!Χιχι!Αλήθεια ποια είναι η ιδιότητα σου;Την κουλησπέρα μου!!!

αμμος είπε...

Είμαι καθηγητής καλό μου, σε αυτήν την ιδιότητα αναφέρεται η Ινδιάννα. Η φωτογραφία παρεμπιπτόντως δεν είναι με το σώβρακο, αλλά το μαγιό :-)