CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

31.12.07

Άλας

Οι Χιόνιοι κοιτούσαν πια με ήρεμη εγκαρτέρηση την πελώρια κρυστάλλινη κλεψύδρα, που αιωρούνταν σαν ήλιος πάνω από τη χώρα τους. Αφού οι τελευταίοι λεπτοί κοκκοί έπεφταν στη βάση της και η επιφάνεια είχε αρχίσει να ραγίζει, όλοι ήξεραν τι θα ακολουθούσε.
Μια χώρα που εξαφανίζεται θα περιμέναμε να μπει σε μαζικό πανικό, οι Χιόνιοι όμως είχαν συνηθίσει τους κύκλους της ζωής και του τόπου τους. Απλά δεν ψώνιζαν πριν την Πρωτοχρονιά, ούτε ετοίμαζαν γιορτινά γλυκά, παγωτά και ζελέδες. Το μόνο διαφορετικό που έκαναν αυτές τις τελευταίες μέρες ήταν να βρίσκονται με φίλους που είχαν παρεξηγηθεί τους προηγούμενους μήνες, για να μην κουβαλήσουν αναμνήσεις τσακωμών στα νέα τους ταξίδια.
Ο τελευταίος κόκκος έπεσε λοιπόν στη βάση της κλεψύδρας κι αυτή αμέσως υποχώρησε. Πυκνό χαλάζι από αλάτι άρχισε να πέφτει στη χώρα των Χιόνιων, οι κόκκοι της κλεψύδρας, που ξεκίνησαν να την καλύπτουν και να τη λιώνουν. Ήρεμοι οι Χιόνιοι αφέθηκαν στην εξαφάνισή τους, περιμένοντας και με ελαφρή περιέργεια τη συγχώνευσή τους σε ένα απρόσωπο, δυνατό σύνολο.

Οι γοργόνες ήταν θαμμένες πολύ βαθιά στους πάγους, οπότε ξύπνησαν έχοντας ήδη δεκάδες μέτρα από θάλασσα να τις σκεπάζουν. Κολύμπησαν με δύναμη προς τα πάνω για να ξεμουδιάσουν και άρχισαν μετά να χορεύουν παιχνιδιάρικα μεταξύ τους, γυναίκες με γυναίκες και άντρες με άντρες, καθώς δεν ήταν ακόμη η εποχή του ζευγαρώματος.
Όσο περνούσε ο καιρός, το νερό γινόταν όλο και ζεστότερο, όλο και λιγότερο. Ο δίσκος του ήλιου που άστραφτε ψηλά, στην επιφάνεια της θάλασσας, μεγάλωνε συνεχώς αλλάζοντας διαδοχικά χρώματα, από κίτρινο σε πορτοκαλί, μετά σε ρόδινο και τέλος σε πορφυρό. Οι άντρες γοργόνες κατάλαβαν το τέλος που πλησίαζε και κυνήγησαν τις γυναίκες του είδους τους, μέχρι να τις αγκαλιάσουν σφιχτά και να γονιμοποιήσουν τα αυγά τους.
Ο χορός του ζευγαρώματος κράτησε αρκετά, ώστε να μην καταλάβουν ότι η επιφάνεια της θάλασσας είχε αρχίσει να αγγίζει τα μαλλιά τους. Οι γυναίκες γοργόνες απέθεσαν τα αυγά τους στην άμμο και ξάπλωσαν πάνω της αποκαμωμένες, αγκαλιασμένες από τους επίσης εξουθενωμένους συντρόφους τους. Το νερό απλώς νότιζε πλέον το βυθό, ή μάλλον την απέραντη παραλία, ενώ μικρές τρύπες άνοιγαν σε διάφορα σημεία της.

Οι νεογέννητοι σκορπιοί δεν είχαν το χρόνο να ενοχληθούν από την υγρασία που κάλυπτε ακόμη την έρημο, καθώς το πλήθος από νόστιμες, νεκρές γοργόνες τους περίμενε για να τις γευτούν χωρίς κανένα απολύτως κόπο. Όταν τελείωσε το μεγάλο φαγοπότι, το νοτισμένο καφέ είχε χαθεί από παντού, αφήνοντας χρυσούς αμμόλοφους με λευκές κορυφές σαν χιονισμένες, από το ξεραμένο αλάτι της παλαιάς κλεψύδρας.

Πέρα μακριά, πυκνά σύννεφα στον ουρανό άλλαζαν συνεχώς σχήματα και μεγέθη. Ήταν οι Χιόνιοι που συσκέπτονταν για το πότε θα επιστρέψουν.

[Καλή χρονιά σε όλους μας, με αλλαγές που θέλαμε καιρό ή που τελικά θα μας αρέσουν.]

18 σχόλια:

dreamerland είπε...

Καλή χρονιά!

Ανώνυμος είπε...

kali xroniaaaa

Ινδιάννα είπε...

Αλμυρή χρονιά και, να καλμάρεις τη μεγάλη δίψα για αλλαγή που θα σου φέρνει, μέσα στο μελάνι σου! :) Χρόνια καλά με εμπειρίες, που σαν το αλάτι κι αυτές, ακόμα κι αν δεν είναι πολλές, θα κάνουν τη διαφορά!

αμμος είπε...

Καλή χρονιά σε όλους κι όλες!

Loucretia είπε...

Χρονια ψαχνω να βρω πρωτοτυπες ευχες, αστειες ατακες, εξυπνες προτασεις, αλλα παντα καταληγω στη κλασσικη κι αξεπεραστη συνταγη:
"Καλη Χρονια" να εχετε! ;-)

Τίποτα είπε...

Καλή χρονιά, άμμε!

Ανώνυμος είπε...

Kali xronia se olous kai panta an8ismeni i apisteyti sas erimos ki ola ta vlastaria tis ;-)

αμμος είπε...

Να 'στε καλά όλοι κι όλες, καλή χρονιά κι από εδώ!

sot είπε...

Κάτασπρες σαν το χιόνι και το αλάτι να είναι και οι σελίδες του βιβλίου με τις άσχημες στιγμές σου φέτος.

??? είπε...

το ζεστό νερό και η αλμύρα μου προξενεί ενδόμυχα συναισθήματα. Τα οποία καταπολεμώ..

ONOMATODOSIA είπε...

καλη χρονια.



παραξενο κειμενο...

night blue είπε...

Wow!

NinaC είπε...

Καλή Χρονιά, με Υγεία και Χαρά, για όλους μας!

(και για σένα, δυο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σου χρωστάω...)

Sousou Delatroba είπε...

Αγαπητέ κύριε Άμμε,

Τί καλύτερο από μια ποστιακή πρέζα αλάτι στον καινούριο χρόνο για να νοστιμίσει!!

Σας στέλνω το δέκατο τέταρτο σκόλιο ολόχρονου καλού φένγκ σούιου ευχόμενη ολόψυχα καλή χρονιά και πλήρη επιτυχιών σε επαγγελματικό, προσωπικό και ιστομλογκικό επίπεδο.

Όλ δε μπεστ,
Σουσού

Ινδιάννα είπε...

Αμμάκο
ο νεφέλικας μου άφησε σε ένα σχόλιο μια "μικρή αγγελία" για κάτι πολύ ενδιαφέρον. Επειδή δεν ξέρω να προωθώ στα σχόλια, όταν με το καλό γυρίσεις στο dsl σου κάνε ένα κόπο να μπεις να τη δεις και αν σκεφτείς κάποιους να το στείλουμε με τη σειρά μας! Φιλιά! :)

αμμος είπε...

Ωραία ευχή sot, σε ευχαριστώ πολύ.

Αγαπητέ ??? ομολογώ πως δεν κατάλαβα ακριβώς πώς συνδέεται η καταπολέμηση με το ενδόμυχο, σου εύχομαι καλή χρονιά πάντως.

Καλή χρονιά και σε σένα, φίλε ονοματοδοσία.

Υγεία και χαρά σε όλους, Νίνα. Για τις ευχαριστίες ανταλλάξαμε μέιλ, να είσια καλά κι από εδώ.

Σεβαστή μου μαντάμ, καλή χρονιά σας εύχομαι μεθ' υγείας ευτυχίας και μακροημέρευσης.

Ινδιάννα, νομίζω ότι ο Νεφέλικας θα το προωθήσει όπου το κρίνει καλύτερο. Έβαλα ένα λινκ πάντως πάνω πάνω για να το βλέπει και κόσμος που θέλει.

αμμος είπε...

Thx vain!

Παπαδημητρίου Σταυρούλα είπε...

Γλυκό … Καλή χρονιά γεμάτη απολαυστικές αλλαγές από επιλογή ή και από ανάγκη…