CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

2.12.07

το μηδέν και το άπειρο - indieannalog set 3

Γη... American analog set - Hard to find. Αν ψάχνεις για ένα μοντέλο που να εξηγεί τη ζωή σου είναι μάλλον δύσκολο να το βρεις. Αλλά αν επιμένεις να ζήσεις μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία, τότε σίγουρα θα το βρεις...

Φωτιά... Blonde redhead - 23. Στο 23 ο Τζιμ Κάρεϊ αρχίζει να βλέπει τη ζωή του δομημένη γύρω από το νούμερο 23, υποδιαιρέσεις και πολλαπλάσια του. Τελικά η εμμονή στον αριθμό θα τον οδηγήσει, μέσα από επώδυνη εξιλέωση, στην απελευθέρωση από τους δαίμονές του. Στο "the fountain" η ζωή και ο θάνατος, το μηδέν και το άπειρο τελικά ταυτίζονται. Με έναν φαντασμαγορικά καταστροφικό τρόπο. Άουτς. (αυτός ο Αρονόφσκι, τάμα τό 'χει με κάθε ταινία του να με κάνει κουρέλι);

Αέρας... Στο all eternal things των trembling blue stars όλα εκτός από τη φωνή (που ανακαλεί στη μνήμη field mice, διότι πρόκειται για τον τραγουδιστή τους!) θυμίζουν cure. Μιας και μιλάμε για ανθρώπους που κουβαλάνε μοτίβα στο μυαλό τους, ο παππούς Robert διηγείται ένα goth παραμύθι για κάποιον που κουβαλάει φιγούρες στο κεφάλι του. Μορφές ανθρώπων. Ενός ειδικά. Που αγάπησε. Βέρα -tattoo στο μυαλό κι όχι στο δάχτυλο. Ωσπου διαλύεται. Freshly squashed fly... (η συνέχεια και το τέλος της ιστορίας εδώ)

Νερό... P.J Harvey - White chalk . Έχω τις μαύρες μου. Ίσως με μια κιμωλία. Δημιουργήσω άσπρη μέρα...

13 σχόλια:

Albert είπε...

Πολύ καλό το το indieanalog σετ σήμερα. Το Hard to Find είναι μισό ή μου κολάει η συνδεση;hard to find όνομα και πράμα. Πάω να ακούσω όλο το δίσκο με Brizoses.

Fibi είπε...

Kαλημέρα σου!

Μόλις σε ανακάλυψα, με κατι πσιλα ποθ διαβασα, με κέρδισες... αλλά η συνέχεια μολις ξυπνήσω :)

night blue είπε...

ayrio-exw piei 2 Johnnie Black kai ena tetoio se sfinaki kai efaga mia "Sokolasi". Kati se croissantoides... Le na paw gia ypno.

Ανώνυμος είπε...

@albert
φίλε φταίει η σύνδεση σου, ξαναδοκίμασε, το κομμάτι είναι ολόκληρο, είναι τεράστιο και μεταξύ μας δε θα με χάλαγε να ήταν και άλλο τόσο!
Καλοί οι redhead, πολύ καλή η P.J και μάλλον η κιμωλία της έκανε δουλεια: έχει ωραίο φωτεινό ήλιο εκεί έξω.

Ινδιάννα είπε...

Αλβέρτε
Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
για σένα δουλεύουν όλα τα κορίτσια
με δισύλλαβο όνομα! :Ρ

Καλώς μας βρήκε Fibi!
Για μουσικές μπορείς να μας τσεκάρεις κάθε Κυριακή στα indieannalog sets (και για παλαιότερες μουσικές προτάσεις δες τις Λίστες Άμμου). Για κείμενα βασισμένα σε τραγούδια τσέκαρε τους "μύθους μετ αμμουσικής"!
Χαιρόμαστε που σε γνωρίζουμε! :)

vain
"σοκόλαση" - ακούγεται! Κι εγώ έφαγα τρελή ποσότητα σοκολάτας χτες βράδυ κι όταν πια δεν είχα άλλη πηρα κι έφτιαξα με κακάο van houten, γάλα και ζάχαρη έναν τελείως πυχτό κακαοχυλό και βούτηξα! Μετά δεν έκλεισα μάτι απ' την υπερένταση (death by chocol-ate) και τις τύψεις (γουρούνα!!!) Αλλά μπορώ να σου πω ότι αυτή η κακαόμαζα ήταν better than sex!

tom
απ' τη μια εκτιμώ βαθιά ότι είσαι ο μόνος που ασχολείται αποκλειστικά με τη μουσική μου. Απ' την άλλη είσαι ο μόνος που δεν ασχολείται με τα ψυχολογικά μου προβλήματα. Ούτε μια κουβέντα παρηγοριάς, κάτι. Μα επιτέλους, τι άνθρωπος είσαι;
ΥΓ. Βλέποντας την απάντηση σου στον Αλμπερτ, θέλω να σου πω ότι αν κάνεις μια έμμεση πρόταση για πρόσληψη ως γραμματέας μου, προσλαμβάνεσαι! ;Ρ

night blue είπε...

Endiaferon to prwto kommati. To kommatia twn Blonde Redhead kai PJ Harvey gnwsta kai polu kala. Omorfo to kommati twn Trembling Blue Stars.Wraioi kai oi Cure an kai einai ena sygkrotima pou mou fernei sto myalo stigmes mizerias, thlipsis, monotonias klp

sot είπε...

Πολύ ατμοσφαιρικό το κομμάτι των Trembling Blue Stars. Το Hard to Find που κι αυτό δεν είχα ξανακούσει ακούγεται πολύ ευχάριστα. Τα άλλα προκρίνονται χωρίς αγώνα.

sot είπε...

Έκανες δουλειά με την κιμωλία. Έχει λιακάδα σήμερα :)

Ινδιάννα είπε...

Vain
εγώ για κάποιο λόγο αντλώ πάντα δύναμη από τους cure, εννοώ σίγουρα έχουν μια αίσθηση αναπόδραστου στην κλειστοφοβική μελωδία τους αλλά είναι αυτό το μπάσο που θυμίζει χτύπο καρδιάς και πάντα σκέφτομαι "ΟΚ, είμαστε ζωντανοί ακόμα" και συνήθως στους στίχους υπάρχει πάντα στο τέλος ένα "άει σιχτίρ, δε θα πεθάνω εγώ για σένα" οπότε θα έλεγα ότι μάλλον λυτρωτικά λειτουργούν και όχι κατατονικά για μένα.

sot
απίστευτο! έβαλα κι ένα τραγούδι που δεν ήξερες; Αυτο πρέπει να θεωρηθεί μεγάλη πρωτοτυπία! Με την κιμώλια γράφω μια κυμματιστή "καλημέρα" σε όλους μας!

night blue είπε...

Akoma kai i apantisi sou einai polu omorfa diatypwmeni! Kallitexnida twn lexewn!

night blue είπε...

Ti ginetai? De vlepw nea lista. Exeis pethanei sto diavasma kai sti douleia?

Ινδιάννα είπε...

Vain μου
έχεις χάσει τις μέρες μάλλον: κάθε Κυριακή ανεβάζουμε analog sets!. Κατά τ' άλλα το έχω ΠΕΘΑΝΕΙ στο διάβασμα δεν ξέρω αν περιγράφει το γεγονός ότι διαβάζω -χωρίς υπερβολή- περίπου 14 ώρες τη μέρα όταν δεν έχω σχολή! Επιπλέον αρρώστησα και έχω και κατάθλιψη- γενικά περνάω μαι φάση να με κλαιν΄οι ρέγγες αλλά είναι κλασσικο προ-Χριστουγεννιάτικο σύνδρομο. Θα ντυθώ καλλικάντζαρος, θα βγω να τα κάνω λίμπα και θα μου περάσει!

night blue είπε...

I'll call you