CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

25.12.07

Merry Christammazonios

Παιδικά Χριστούγεννα... Οικογενειακά, με σούπερ μαμαδίσιο φαγητό και στάνταρ ακούμε Last Christmas, μιας και dj εκείνων των χαλεπών καιρών ήταν η αδερφή μου! ΥΓ. Εδώ το "περσινό χριστούγεννο" και σε εκτέλεση από τους Manic street preachers.

Παλαβά/ εκστατικά/ αλησμόνητα Χριστούγεννα... 2001 στο Mo Better, “garage xmas”, ο Θανάσης Μήνας βαράει τρελά, η Ίλια κι ο Ζώρζ έχουν φρικάρει γιατί δεν ακούνε τέτοια κι εγώ χοροπηδάω ενθουσιασμένη με Black Rebel Motorcycle Club επιτείνοντας το μαρτύριο, τσαλαπατώντας τους!

Περσινά Χριστούγεννα... Elefant – Misfit, θυμάμαι πως προσπαθούσα να πείσω όποιον γνωστό είχα ότι «είναι κομματάρα» αλλά κανείς δεν τσίμπησε. Και το χειρότερο, τώρα μου έχει περάσει κι εμένα. Εντάξει, καλό είναι, αλλά μην τρελαθούμε κιόλας. Άσε που είναι και παλιό!

Με κάνει να μισώ τα Χριστούγεννα... O Sinatra όταν τον παίζουν ΟΛΑ τα καταστήματα τις ημέρες των Χριστουγέννων και ΟΠΟΥ και να πας να ψωνίσεις ακούς ΤΟ ΙΔΙΟ CD! Κατά τ’ άλλα μ’ αρέσει ο Φρανκ και ειδικά στην τόσο cool εκδοχή του Mack the Knife

Μα εντελώς Χριστούγεννα! Gene Kelly - Singing in the rain –όποτε το ακούω μου έρχονται Χριστουγεννιάτικες εικόνες. Άσχετο!

"Δε θέλω να είμαι χαρούμενος σαν όλο τον κόσμο, θέλω να ξεχωρίζω έχοντας κατάθλιψη τα Χριστoύγεννα. Μπορώ;" Φυσικά, αρκεί να βάλεις και να ακούσεις δυο τρεις φορές το 80 windows των Nada Surf που περιγράφει την εορταστική οικογενειακή ατμόσφαιρα στα γύρω διαμερίσματα ενώ ο τραγουδιστής είναι μόνος και καταλήγει: “I feel far away from you/ so what else is new/ the moon is closer to the sun/ than I am to anyone”. ΥΓ. Μόνο αν σκεφτείς να φουντάρεις, κοίτα από κάτω μην περνάει κανείς και τον πάρεις παραμάζωμα!

Χρόνια πολλά και προσοχή, έχω ακούσει πως κυκλοφορεί μια κακιά μάγισσα που τη λένε θλίψη και απαγάγει τα γλυκά αγόρια και κορίτσια, τα χώνει σε ένα μεγάλο σκοτεινό καζάνι, τα κάνει κομπόστα και τα τρώει. Το νου σας! Μόνο με ανθρώπους που ξέρετε και αγαπάτε να την περάσετε αυτές τις μέρες!

58 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια πολλά! Μεταξύ γαλοπούλας και ασταμάτητου πιώματος έρχομαι να σας πω πως:

Τα παιδικά μου Χριστούγεννα ήταν γεμάτα παιδικά τραγουδάκια αγγλιστί, μπας και μάθω να λέω 'κανα γκουντμόρνινγκ... Θυμάμαι λοιπόν ότι είχα κολλήσει με το "All I Want For Christmas Is My Two Front Teeth", τραγουδισμένο από ένα ψευδό παιδάκι. "Every body Pauses and stares at me
these two teeth are gone as you can see
I don't know just who to blame for this catastrophe!
But my one wish on Christmas Eve is as plain as it can be!"

Ανώνυμος είπε...

Παλαβά/ εκστατικά/ αλησμόνητα Χριστούγεννα...
Σε παλιά μονοκατοικία όλοι η παλιά παρέα μας, μαζί μ'αυτούς που λείπουν πλέον και λείπουν πολύ, πίναμε ό,τι μπορεί να καταναλωθεί από άνθρωπο και να τον στείλει με βεβαιότητα στο νοσοκομείο ακούγοντας στο repeat και χορεύοντας το "Christmas Sucks" από τον Tom Waits και τον Peter Murphy...

"Oh, give me a noose I can hang from the tree
I need no excuse to end my misery
this holiday season is all the more reason to die.

Oh, pull up a stool and an ear to a fool
once found some solace in the season of yule
this holiday season is all the more reason to cry.

I put on my mittens, one green and one red
and I walk alone where they bury the dead
the snow falls as I breath its a gothic
christmas eve.

The bottle is empty,
the sleigh has a flat,
the striper in my bed is ugly and fat,
her tassles are tangled and what's worse - my jingle won't jangle.

This time of the year makes me sick to my guts
all this good cheer is a pain in the nuts
when it's your career to be down in the dumps
tidings of comfort and joy really suck.

I feel like St. Nicolas is pulling my leg
this thing we call christmas is a sorry black plague
this holiday season is....
... all the more reason to die"

Ανώνυμος είπε...

Τα περσινά Χριστούγεννα, αν και ήταν σκατένια, ήμουν σε μια αγκαλιά και ακούγαμε το πρωί των Χριστουγέννων το "Have yourself a merry little Christmas" από την Tori Amos.
Τότε πίστευα απόλυτα το:
from now on our troubles will be miles away
here we are as in olden days
happy golden days of yore

Ανώνυμος είπε...

Με κάνει να μισώ τα Χριστούγεννα... Μα εντελώς όμως!!! Το LOVE του Nat King Cole!
L is for the way you look at me...
Jesus!!!
Με οδηγεί στην παράνοια.

Ανώνυμος είπε...

Μα εντελώς Χριστούγεννα είναι ένας δίσκος του Billy Idol με Χριστουγεννιάτικα. Παίζει πάντα στο σπίτι μου αυτές τις μέρες, με το Christmas Love να ξεχωρίζει!

Ανώνυμος είπε...

Κι αφού σας γέμισα τα σχόλια, να σας ευχηθώ τα καλύτερα, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό για τον καθένα!
Να γελάτε πολύ, να χορεύετε, να κάνετε έρωτα και να αγαπάτε τους φίλους σας!
Φιλάκιααααααααααα!!!!!
Maya

Ινδιάννα είπε...

maya
κι εμείς εδώ έχουμε βάλει ένα cd του παππού του βάτραχου και τρώμε χοιρινά με κάστανα και δαμάσκηνα (το οποίο φαΐ μέχρι να φτιάξω είχα πιει το μισό μπουκάλι από το κρασί που έπρεπε να ρίξω στην κατσαρόλα -όπως όλοι καταλαβαίνετε μέχρι να γίνει το φαγητό ήμουν ήδη ντίρλα)!
Μας κάνεις καλό ποδαρικό, με το δεξί μπήκες, σε είδα, ορεξάτη και ξαναμμένη από τα πιώματα, οι ευχές των αληθινών ανθρώπων βγαίνουν αληθινές, αυτό είναι καλό γιατί μας ευχήθηκες ...τα καλύτερα!
Merry Christmas Mary & the Mayas!

Ανώνυμος είπε...

Xronia polla kai kala, ki olo kai kalytera!
Afierosi stin indieAnna gia to Xmas game tis: Soft Black Stars, apo Antony fysika,
ki as ksero pos den einai xristougenniatiko alla an to akouseis Xristougenna kai me panselino, me xamilo potiri sto xeri kai agapimenous filous na giortazoun ologyra, ginetai ymnos! ;-)

Cheers to all the soft black stars of your desert, loipon :-)

night blue είπε...

Misw to White Christmas me ton Bing Crosby.

μαριάννα είπε...

Χρόνια πολλά κι ευτυχισμένα σε όλους! Ευχαριστώ από καρδιάς για την πρόσκληση! Μπορώ να απαντήσω αργότερα γιατί πνίγομαι ε; ;) Ο Άμμος ξέρει... και πιστεύω με κατανοεί...

Φιλιά πολλά σε όλους σας!

Urfurslaag είπε...

Καλές γιορτές :)

Ινδιάννα είπε...

Γητεύτρια
χρόνια πολλά και λιγότερο τρέξιμο τέτοιες μέρες, ευχόμαστε! Μπορείς να απαντήσεις μέχρι την Πρωτοχρονιά -μετά τρέχει άλλο παιχνίδι! :)

Vain και the bar
διαισθανομαι μια οξεία τεμπελίτιδα;
Για να μαζέψουμε τα κουράγια μας και να γράψουμε τις λίστες. Άντε! Και σιγά τα δύσκολα που ρώτησα, δε σας έβαλα να παίξουμε και "θάρρος ή αλήθεια"! ;Ρ Χρόνια πολλαααά! :)

Ινδιάννα είπε...

urfurslaag
Χρόνια πολλά και καλά και σ' εσένα -χρειάζεσαι πάντως ένα λίφτινγκ αδερφέ, τι μούτρα είναι αυτά στη φώτο -χο χο χο ;ΡΡΡΡΡΡρ

Unknown είπε...

χμ.. για να δουμε λοιπόν..

παιδικά χριστούγεννα το Santa Clauss is coming to town

εκστατικά χριστούγεννα χμ.. είναι μια ολόκληρη λίστα που είχαμε βάλει με έναν φίλο σε φόρουμ πριν μερικά χρόνια και ήταν ψιλο-αντι χριστουγεννιάτικα όπως τα Χριστούγεννα του Δεληβοριά

χριστούγεννα μπλιαχτσας το last christmas των wham φυσικά, α και εκείνο το ηλίθιο της βανδή

χριστούγεννα που προκύπτουν ακόμη και κατακαλόκαιρο όλο το soundtrack από τον Ψαλιδοχέρη

αυτό που έχω να πω πάντως για τα χριστούγεννα είναι ότι η ουσία και το νόημα τους είναι ακριβώς τα λαμπάκια και οι στολισμοί.Πάνω ακριβώς που η μακρύτερη νύχτα του χρόνου σε κάνει να λες "δεν θα ξημερώσει ποτέ?" βλέπεις τα λαμπάκια κι έρχεσαι στα ίσα σου :)

χρόνια καλά σε όλους :)

Ινδιάννα είπε...

Ίσιδα
όντως, ο Χαλιδοχέρης κι εμένα μου φαίνεται μια απόλυτα Χριστουγεννιάτικη ταινία! Όσο για το νόημα των γιορτών αφού υποτίθεται το θειο βρέφος φέρνει "τη φώτιση", τα φωτάκια τι ρόλο βαράνε; Εννοώ δεν είναι "silent night" η παραμονή και τα Χριστούγεννα; Μάλλον τον νόημα τους τελευταία είναι ποιος θα κάνει μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή με πλαστικά έλατα, εκατομμύρια κιλοβατόρες ξοδεμένες σε φωτάκια και τόνους κρέατος που πρέπει α φάμε ανήμερα -ενώ η Αφρική ακόμα πεινάει. Χριστούγεννα; Βρε ουστ!

Ινδιάννα είπε...

Χρόνια Πολλά Magica
τι βράζεις στο καζάνι σου;
Ωραία μυρίζει χι χι χι! :)

sot είπε...

Παιδικά Χριστούγεννα μου θυμίζει πάντα το Chim Chim Cheree από την ταινία Mary Poppins. Δεν είναι χριστουγεννιάτικο, αλλά η ταινία παιζόταν πάντα κάθε Χριστούγεννα στην τηλεόραση και ήταν πέρα από τα κλασσικά χριστουγεννιάτικα, εκείνο που ακουγόταν πιο πολλές φορές.
Το 2000 Miles των Pretenders μου θυμίζει κάποια πολύ παλιά αξέχαστα Χριστούγεννα.
Τα περσινά Χριστούγεννα άκουγα πιο πολύ τη συλλογή που είχε κυκλοφορήσει ο Sufjan Stevens μέσα στην οποία υπήρχε και η θαυμάσια εκτέλεση του O Come, O Come Emmanuel.
Να μισήσω κάποια "χριστουγεννιάτικα" τραγούδια μπορεί, αλλά να με κάνει ένα τραγούδι να μισήσω τα Χριστούγεννα, κομματάκι δύσκολο :)
Το τραγούδι που θα με έκανε να πιστέψω πως είναι Χριστούγεννα ακόμα και καλοκαίρι αν το άκουγα είναι το What Child is This? κυρίως στη μεγαλειώδη απόδοσή του από τη Mahalia Jackson.
Ευχές σε σένα που μας έφερες εδώ και σε όλους τους επισκέπτες.

Ινδιάννα είπε...

Sot
ωραίες επιλογές -δε θα περίμενα κάτι λιγότερο από εσένα! :)-και ειδικά το 2000 miles κι εμένα μου θυμίζει Χριστούγεννα -γιατί το τραγούδαγα όταν έφευγε ο καλός μου παλιά για γιορτές στο χωριό του (που ήταν μακριαααά, πολύ μακριά)!
ΥΓ. Η Mahalia Jackson είναι θρησκεία από μόνη της, πόσο μάλλον αν λέει και θρησκευτικά άσματα...

Ευχαριστούμε που μας τίμησες, με τις ευχές και τις μουσικές σου! Χρόνια Πολλά! :)

Albert είπε...

Να ευχηθώ κι εγώ χρόνια πολλά και καλά σε όλους και όλες και ένα Χοχοχο.

Rudolf the Red Nose Reindeer απο Dean Martin είναι βγαλμένο μέσα απο τα παιδικά μου Χριστούγεννα. Γενικά υπήρχε μια Dean Martin μανία στο σπίτι μου όλο το χρόνο.
Αλησμόνητα Χριστούγεννα και παλαβά δε θυμάμαι να έκανα ποτέ.Αν θες μιλάμε για Πρωτοχρονιές. Θα ήΘελα κάποτε Punk Rock Christmas (απο Ravens νομίζω). Τα περσινά Χριστούγεννα είπα να κάνω τον DJ σε ένα Πάρτυ. Εκεί που έπαιζα το Me and My Shadow απο Sinatra και Sammy Davis Jr, άκουσα γιούχα, απολύθηκα, μπήκε άλλος DJ και η βραδιά συνεχίστηκε με τον Διάφανο του Θαν Παπακωνσταντίνου. Σιχαμερά τα Χριστούγεννα γίνονται όταν ακούγεται το σίχαμα all i want for Christmass is you απο M. Carey και φυσικά η σάχλα της Βανδή.
Τέλος εντελώς Χριστούγεννα μου θυμίζει το Landslide απο Fleetwood Mac και κυρίως η διασκευή που έκαναν στα νιάτα τους οι Pumpkins. Δεν ξέρω γιατί.

Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες εδώ και 12 χρόνια τερματίζω το Donkey Kong στο SNES. Απ το σπίτι δε θα βγω...

Ινδιάννα είπε...

Albert
αν παίζεις τα Χριστούγεννα Rat Pack και τολμούν να σε βγάζουν απ' τα πλατώ, ε, είσαι στο σωστό μπαρ τελικά - χι χι χι! Συγνώμη το landslide είναι διασκευή; Κι έχω δώσει εγώ επαίνους στον Billy Corgan για χάρη του. Φάκ! Τώρα πρέπει να το ψάξω κι απ' τους Fleedwood -μια εσύ, μια ο Σοτ, έχω σκιστεί να ψάχνω αυτές τις μέρες! :)
Όσο για το all I want..., μ΄ αρέσει από την Olivia Olson (δεν ανήκω στο φαν κλαμπ κανενός κάρυ -του μπαχαρικού, του Τζιμ ή της Μαράιμπλιαχ). ΥΓ: Κι εγώ σπίτι με πυζάμες την πέρασα Χριστούγεννα - το έλεγε το ζώδιο και ο Πανόπουλος είναι νόμος, δεν τολμώ να του αντιταχθώ -χα χα!

elafini είπε...

νόμιζα πως αφησα ευχές, αλλά τελικά ήταν η απάντηση στο μέηλ...χθες γύρισα και σήμερα αρρώστησα, οπότε δεν λειτουργώ ακόμα για το παιχνίδι...

Χρόνια Πολλά σε όλους :)

night blue είπε...

Ena tragoudi pou tha mporouse na einai katathliptiko gia Xristougenna einai to Song of the Wolf twn Raining Pleasure apo to "Flood" tou 2001. Ena tragoudi me polli monaxia kai sparagmo. Aplws to akouga simera kai to skeftika.
Apo kei kai pera na leipoun oi xaraktirismoi parakalw (tempelitida klp). Apeitharxi nai!

Ανώνυμος είπε...

Παιδικά Χρσιτούγεννα: "ο μικρός τυμπανιστής" -θυμάμαι στο Γυμνάσιο μας είχαν βάλει να το μάθουμε και στη μελόντικα!

Παλαβά Χριστούγεννα: δε μπορώ να θυμηθώ. Νομίζω ότι τα Χριστούγεννα παθαίνω μια κατατονία -σαν το Αλμπερτ.

Περσινά Χριστούγεννα: δεν θυμάμαι αν ήταν ανήμερα, πάντως χιόνιζε στα Βόρεια Προάστια κι εγώ φίλαγα μια γλυκιά γυναίκα σ' έναν κήπο από μανταρινιές (που έμοιαζαν δεκτράκια στολισμένα με πορτοκαλί χριστουγεννιάτικες μπάλες!)και μέσα στο κεφάλι μου έπαιζε το "if you need someone" των field mice!

Με κάνει να μισώ τα Χριστούγεννα: δεν έχω κάποιο. Αλλά έχω ένα που με κάνει να μισώ τα Σαββατόβραδα: αυτό το Μαζωνάκη, πιάνεται;;;

Μου θυμίζει Χριστούγεννα: το Just like honey των Jesus & Mary Chain, δεν ξέρω γιατί, πάντως δεν το έχω συνδέσει με χριστουγεννιάτικη εμπειρία!

Άσχετη χριστουγεννιάτικη δήλωση: Θέλω μια φορά να κάνω Χριστούγεννα στο Ρεκιαβικ ντυμένος πιγκουίνος με τη Μπγιορκ πολικό κύκνο! :)

Ανώνυμος είπε...

Χο, Χο, Χο! Χρόνια Πολλά και Χρόνια Καλά σε όλους!
Λοιπόν λέω και εγώ να παίξω στο παιχνίδι της Ινδιάννας.
Όσο και αν στύβω το μυαλό μου τίποτα δε μου θυμίζει παιδικά Χριστούγεννα περισσότερο από τον «Μικρό τυμπανιστή». Επειδή πιστεύω ακράδαντα ότι τα πιο παλαβά και εκστατικά Χριστούγεννα δεν τα έχω ακόμα ζήσει, θα ήθελα να συνδυάσω το γεγονός με ένα αισιόδοξο τραγουδάκι του Bryan Adams “Open road” (συγνώμη που πέφτω τόσο χαμηλά αλλά τον συμπαθώ γιατί είναι από τα μέρη μου!). Πέρυσι τα Χριστούγεννα αν θυμάμαι καλά άκουγα το “Bang bang” της Nancy Sinatra και διάβαζα Καβάφη. Αν και δε θέλω να στεναχωρήσω την Ινδιάννα, το τραγούδι που με κάνει να μισώ τα Χριστούγεννα είναι το Last Christmas των Wham! Από την άλλη, το τραγούδι που θεωρώ ότι ταυτίζεται με τα Χριστούγεννα είναι το “Happy Christmas” του John Lennon. Τέλος, θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους με τη νέα χρονιά που θα έρθει να έχουν τη δύναμη να κάνουν τα αδύνατα, δυνατά!

Ινδιάννα είπε...

vain μου
είσαι απειθάρχητη κα ελπίζω σύντομα να βρεις τον δάσ-καλό σου! :)

Τομ
τι ωραίο το "if you need someone", τώρα που μου το θύμισες θα το βάλω και σε λίστα. Και όντως οι Jesus έχουν κάτι "χειμωνιάτικο". ΥΓ. Τώρα αυτό με την Bjork, τι να πω, άβυσσος η ψυχή του Μπάρμαν!

Άγγλε (ψυχ)ασθενή
μήπως τελικά είσαι Καναδός (ψυχ)ασθενής -τα παλιά του Bryan κι εμείς τα τιμάμε, απλά μέχρι το 1987, μετά χαλάει η συνταγή του! ΥΓ. Ο Χριστός και η Παναγία και το Bang Bang και ο Καβάφης, απορώ πώς γλύτωσες να αυτοπυροβοληθείς εκείνη τη βραδιά! Σου εύχομαι τα επόμενα Χριστούγεννα να σε βρουν με "αχ- βαχ" και τον "Ερωτισμό" του Μπατάιγ (κυριολεκτικά και μεταφορικά)!

Χιόνια Πολλλλλλά (κάνει ψοφόκρυο σήμερα!)

night blue είπε...

"ΥΓ. Η Mahalia Jackson είναι θρησκεία από μόνη της, πόσο μάλλον αν λέει και θρησκευτικά άσματα..."
Tote giati den sou aresei to gospel?? E? E? Oeo?
Hmmm....

Ινδιάννα είπε...

Τι σχέση έχει με τα γκόσπελ η Mahalia καλέ; Η φωνή της είναι για όπερα, πεντακάθαρη και κρυσταλινη και προσωπικά την απολαμβάνω σε κλασικά άσματα τύπου summertime, αριστουργήματα όπως το Ave Maria -που το κάνει να ακούγεται απόλυτα θρησκευτικό ή το Ι wοnder as I wander που σου ταρακουνάει τα σώψυχα χριστουγεννιάτικα!

Ινδιάννα είπε...

Μπορεί στο σπίτι της να τραγουδάει γκόσπελ, στο δικό μου πάντως όχι! :)

night blue είπε...

Agapiti mou, gia kapoio logo den exw thumithw tipota ekpliktiko apo Xristougenna. Oute ta syndew me kapoies mousikes oi opoies sto katw-katw einai toso epoxiakes pou xehnaw titlous. Oute petaw ti skoufia mou gia Xristougenniatika asmata. Variemai na skeftw, den exw kai xrono. Se pliroforw omws pws an epsaxna ta kitapia mou tha evriska polla kai kala. Alla poios o logos afou den mou erxetai aythormita tipota. Egw aytes tis meres sto spiti mou den kathomoun na akouw xristougenniatika. Sto katw-katw moni mou zw. Den exw paidakia kai to spiti mou den einai paidiki xara. Oso gia ta paidika mou xronia den thymamai tipota xrist. mousika, den exw kai kali mnimi, exw xehasei apwthisei para polla sti zwi mou Isws pragmata pou den me endiaferoun pragmatika. Isws eimai adiafori, isws eimai pezi kai anaisthiti. Isws den exw entono thrisk. synaisthima. Pantws exw na thymamai polla thlimena Xristougenna pou den me parapempoun se kammia mousiki alla kai tipota sygkekrimeno. Mia stoiva thlimenwn Xristougennwn.
Ayta me ta Chipmunks mou thymizoun kapoia Xristougenna gyrw sto 2001-2002 , den thymamai akrivws. Den thelw na moirastw anousia kai pros. pragmata. Pantws sigoura ta tragoudakia me ta Chipmunks exoun polli plaka.
Kamia fora pali mporei na akousw mia xrist. melwdia kai na sygkinithw epeidi einai ligo emotional, alles fores pali mou ti varane sta neyra. Exw kai eidiko logo gi' ayto kai den thelw na pw.
Mou aresan fetos kai kapoia paradosiaka Xrist. tragoudia pou xetrypwsa opws tis "Saranta meres" me to Xroni Aidonidi.

night blue είπε...

Eisai polu adiki

night blue είπε...

"General critical consensus holds Mahalia Jackson as the greatest gospel singer ever to live"
(allmusic.com)

night blue είπε...

"a major crossover success whose popularity extended across racial divides, she was gospel's first superstar, and even decades after her death remains for many listeners a defining symbol of the music's transcendent power"

night blue είπε...

"In addition, she was posthumously inducted into the Gospel Music Association's Gospel Music Hall of Fame in 1978."
"Mahalia Jackson is widely regarded as the greatest gospel singer in history and one of the voices of the 20th-century. Her music was never played a lot on radio stations except for traditional gospel and traditional Christian stations"
"In 1997, Jackson was inducted into the Rock and Roll Hall of Fame "as a pioneer interpreter of gospel music whose fervent contralto was one of the great voices of this century".[15] In addition, Jackson was the first gospel artist to be inducted onto the Hollywood Walk of Fame."
(Wikipedia)

night blue είπε...

While many white musicians gravitated toward country, folk, and old-timey music to express their spirituality outside of traditional Christian hymns, Black Gospel music drew heavily upon the traditional spirituals that had been passed down from the days of slavery, picking up its more driving rhythmic emphasis from blues and early jazz. Composer and singer Thomas A. Dorsey crystallized the style in 1932 with his epochal "Take My Hand, Precious Lord," and went on to compose a great many songs that later became standards. When performed in the churches, the music was traditionally sung by a choir, with individual soloists sometimes taking the spotlight; this often happened in a form known as "call and response," in which either the choir or the soloist would repeat and/or answer the lyric which had just been sung by the other, with the soloist improvising embellishments of the melody for greater emphasis. As the music developed, these soloists became more and more virtuosic, performing with wild emotion (and, in the South, physicality) in order to properly express the spiritual ecstasy the music was meant to evoke. The music was quite egalitarian in terms of gender, as both male and female performers -- Brother Joe May, Rev. James Cleveland, Mahalia Jackson, the Clara Ward Singers, etc. -- gained wide renown among both black and white audiences. The small-group format was also prevalent, with major figures including the Five Blind Boys of Mississippi, the Soul Stirrers, the Swan Silvertones, and the Dixie Hummingbirds; in general, these groups placed a greater premium on smooth vocal harmonies, although some performances could approach the raucous energy (if not quite the huge sound) of a choir-with-soloist group. As the years progressed, black gospel and black popular music influenced and borrowed from one another, reflecting the gradual change of emphasis toward R&B; black gospel also had an enormous impact on the development of soul music, which directed gospel's spiritual intensity into more secular concerns, and included a great many performers whose musical skills were developed in the church. As a recognizable style unto itself, black gospel music largely ceased to develop around the 1970s; progressing racial attitudes had helped black popular music reach wider audiences (and become more lucrative) than ever before, and tastes had turned towards the earthy hedonism of funk and the highly arranged, sophisticated Philly soul sound. The former wasn't quite appropriate for worship, and it wasn't all that practical to duplicate the latter in church services. However, the traditional black gospel sound survived intact and was eventually augmented by contemporary gospel (an '80s/'90s variation strongly influenced by latter-day urban R&B); plus, singers like Whitney Houston continued to develop within its ranks.

night blue είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=gPZuWzZvoYQ

http://www.youtube.com/watch?v=gPZuWzZvoYQ

Mipws syndeeis to gospel me kati saxles tainies me ti Woopie Goldberg? Den einai ena xazoxaroumeno eidos kai exei polles upokatigories kai ekfanseis.

night blue είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=ZJg5Op5W7yw&feature=related
Ayto ithela na valw mazi me to allo kai kata latbos to allo to egrapsa twice

Ανώνυμος είπε...

Ta pio oraia Xristougenna gia mena einai pantote idia: oikogeneia, filoi, ksenyxtia xoris to agxos tou proinou ksypnimatos kai tou ateleiotou hangover (boro na koimamai os to mesimeri!), diaita kana dyo vdomades prin gia na boro na ksefantoso agkalia me ta melomakarona xoris (polles) typseis kai tsougkrismata potirion me olokliri tin oikogeneia gyro apo trela trapezia. Kalanta kai xazomousikes stin tyxi. Stolidia edo ki ekei kai voltes stous giortinous dromous. Paidikes eikones pou me akolou8oun mexri kai simera.
Kapoia xronia, Xristougenna, eida tin mia apo tis dyo tainies tis zois mou, to Fanny kai Aleksandros.
Nomizo pos itan i pio glykeia xristougenniatiki giorti tou pagkosmiou cinema, kai syndiastike teleia me tin epoxi pou tin eida. Zousa gia kairo meta exontas tin oikogeneia Egdal sto myalo mou kai ti myrodia apo to kanelomeno krasi tous sti myti mou.
Hxos kai eikona, kai aples synithismenes meres Xristougennon, epanalipsi skinon pou agapo kai pote de variemai: ayta einai ta kalytera Xristougenna tis zois mou (mou arkoun apla pragmata, ta protimo apo o,tidipote allo kai den ta allazo me tipota).
Ta Xristougenna tou ka8e Fetos.

Ινδιάννα είπε...

vain
σου μοιάζω άνθρωπος που επειδή κάτι απλά υπάρχει (η γκόσπελ πλευρά της Mahalia Jackson) θα ασχοληθώ μαζί της (ενώ έχει άλλες πλευρές που με συγκινούν περισσότερο); Και όσο για τα γκοσπελ, ναι τα έχω συνδέσει με συντηρητικές μαύρες κοινωνίες που πρέπει να πάρουν την έγκριση του Πάπα για να μοιχεύσουν και συγνώμη, εγώ αυτού του είδους την παρεμβατική εκκλησία, που κάθε Κυριακή βρισκόμαστε και μας λένε να είμαστε καλοί άνθρωποι και μας στραβοκοιτάνε γιατί ο γείτονας είπε ότι μαλώσαμε με τον άντρα μας το προηγούμενο βράδυ και μετά τραγουδάμε όλοι και υμνούμε τον Jesus, και να τα χέρια πάνω και να τσιρίζουμε Ooooh Jesus, και να τα χέρια κάτω και να λέμε Gooood Loooord Jesus -σκηνές που απεικονίζονται σχεδόν σε όλες τις ταινίες με τον αμερικανικό νότο- δεν την συμπαθώ. Η δε μουσική τους, ΜΕ ΚΟΥΡΑΖΕΙ. ΥΓ.Και η ρέγγε δε μου αρέσει. Τι λέει η wikipedia γι' αυτό;;;

the bar
"Τα Χριστούγεννα του κάθε φέτος". Απλά τέλειο! Ό,τι επιθυμείς το Πνεύμα των Χριστουγέννων να στο κάνει delivery μέχρι την Πρωτοχρονιά (μετά αναλαμβάνει άλλος Άγιος) :)

night blue είπε...

Sikwnw ta xeria mou psila. Pragmatika. Giati egw sou fainomai anthrwpos etsi kai giouvetsi klp klp klp? Edw milame gia mousiki gospel ki esy mou kaneis koinwniki analysi sto podi kai me prosvalleis xwris logo. Alla toulaxiston na eisai akrivis kai na min amfisviteis adiamfisvitita pragmata opws to oti i Jackson einai gospel tragoudistria kai epeidi safws itan megali evale kai alla stoixeia sti mousiki tis opws jazz kai klassiki pop. Oso gia to gospel antlei tin empneusi tou apo ta spirituals pou ayta antloun tin empneusi tous apo paradosiakes mousikes tis Karaivikis, tis Afrikis, blues, tragoudia ergatwn kai sklavwn klp klp. Twra to an se kapoies synoikiakes ekklisies to ekanan grotesko, e ayto symvainei pantou, panta kai me ola.
Kai oso gia tous Raining Pleasure pou kateytheian tous apokathilwses xwris kan na akouseis prosektika ton teleutaio tous disko pou kykloforise stis 17, etyxe na milisw me to manager tous kai tou eixa pei oti yparxoun polla kala sygkrotimata twra kai malista anefera kai tous My Wet Calvin klp klp giati eimai polu enimerwmeni kai as mi mou fainetai, mou eipe oti xwris yliko, xwris polla live kai xwris prosegmenes paragwges de ginetai tipota. Oi Pleasure xekinisan to 1990 kai molis to 1994 tolmisan na kukloforisoun demo se periorismena antitypa afou prwta xeskistikan sta live kai ti douleia. Kai aytoi malista ekanan tin paragwgi monoi tous sta prwta tous album kai einai to mono sygkrotima pou epilextikan 2 oloklira tragoudia tou to 1998 gia ti syllogis tis sympraxis radiofwnik. paragwgwn Euromuse me edra sti Gallia kai me to tragoudi Fake episis sto soundtrack Best of the Times diasimou Taivanesoy skinotheti. Tha mporousa na sou grapsw para polla. Kalo einai na sevomaste sygktotimata pou douleyoun sklira epi tosa xronia, pou gnwrizoun kala ola ta stadia tis douleias, akoma kai ta texnika apo ta prwta tous vimata, pou exoun poluploko kai omorfo stixo kai ixo klp klp klp klp kai polu proswpiko style.

night blue είπε...

Kai eixan kai to tharros na anametrithoun me to ergo tou Xatzidaki "Reflections". Na kanoun ti diki tous spoudi kai "mathiteia."
Mou ti spaei pou yparxei syxna to misos gia o,ti "mainstream".
Aplws oi Pleasure plirwnoun akriva tin epituxia tous enw to pithanotero einai oti tous Kallas, tous Dread Astaire, tous My Wet Calvin, to Lolek klp den tha tous thymatai kaneis se liga xronia an de doulepsoun sklira. Telos pantwn varethika aytes tis paidiastikes antiparatheseis.
Opoios thelei na to paixei spoudaios, af' ypsilou kai me kalliergimena gousta as to kanei. Egw den endiaferomai na apoktisw reyma i na peisw kanenan. Oute evala kanenan pote sti diadikasia na epideiknyei gnwseis mesw listwn les kai eimaste mathites kai prepei na paroume kalo vathmo. Egw prospathw, kunigaw na exw toses gnwseis kai toso plousia diskothiki pou polles fores pathainw to antitheto. Xehnaw dedomena.

Ινδιάννα είπε...

vain

σε περίπτωση που δεν το έχεις καταλάβει υπάρχουν και άνθρωποι (εγώ) που δεν τους ενδιαφέρει πόσο πολύ δουλεύει κάποιος αλλά το ουσιώδες αποτέλεσμα. Ας πούμε ο Παπακαλιάτης και ο Ρώμας είναι άψογοι επαγγελματίες, που δουλεύουν σκληρά, αλλά τα σήριάλ τους -παρά την προσεγμένη παραγωγή- δε μου αρέσουν. Το ίδιο συμβαίνει με τους R.P: δεν αμφιβάλει κανείς για τον κόπο τους, απλά μερικοί άνθρωποι (εγώ) δεν ενθουσιάζονται από τον καλό παραγωγό. Όπως δεν ενθουσιάζονται από οτιδήποτε απλά επειδή λειτουργεί άψογα και γυαλίζει.

Από εκεί και πέρα δε νομίζω ότι υπάρχει κανένα δασκαλίστικο στυλάκι στις λίστες -ίσα ίσα που είναι αυτοβιογραφικές, σα να σας λέω «αυτή είναι η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ». Και επειδή δεν έχουμε Χούντα και ο καθένας έχει την ελευθερία της γνώμης του, θα συνεχίσω να τη λέω!

ΥΓ. Σύμφωνα με τους Ajzen/Fishbein η στάση που έχουμε απέναντι σε κάτι εξαρτάται από τη δική μας γνώμη για αυτό και από τη γνώμη των «σημαντικών άλλων» στη ζωή μας. Οι εγκυκλοπαίδειες ή ο κάθε μουσικός παραγωγός (ως αυθεντία) δεν αποτελούν σημαντικούς άλλους στη ζωή μου, για να μπορούν να επηρεάσουν ΠΟΙΟΝ και ΤΙ θα αγαπώ/ εκτιμώ. Επηρεάζομαι θετικά από ανθρώπους που με «παραμυθιάζουν» για μια μουσική, που βάζουν τα προσωπικά στοιχεία τους σε αυτήν, που μου εξηγούν γιατί την αγαπούν και τους αρέσει και μου βάζουν κομμάτια ν’ ακούσω για να με πείσουν. Κομμάτια που τα ντύνουν με τις δικές τους εξηγήσεις. Ακόμα δεν έχει βρεθεί κανένας να μου μιλήσει έτσι για τα «γκοσπελ». Αν βρεθεί ίσως τα αγαπήσω κάποτε. Ως τότε θα ακούω ότι άλλο αγαπώ -είτε εγκρίνουν κάποιοι, είτε όχι.

night blue είπε...

Synexizeis na eisai prosvlitiki kai adiki. Kai oxi monon.

night blue είπε...

Kai protou apoktas apopsi gia mousikous paragwgous kai diskous (ton kainourgio twn Rain. Pleasure) kalo tha einai na tous akous prwta.
Ajzen/Fishbein : den tous xerw kai ayto pou lene den einai katholou prwtotypo. Einai epideixi xiris gnwsis apo tin pleyra sou. Egw eidika den prospathw na epivallw tipota se kanenan kai milisa me epixeirimata.
Twra oso afora tis egkluklopaideies, kaka ta psemmata exoun axiopistia kai otan den xerw kati pote den kanw tin exypni episis alla otan xerw kati den anexomai na prospathoun na me adeiasoun kati. Oso afora tous RP tha eprepe estw na sevasteis kati pou sou grapsei se kapoio minima alla antitheta...
Kai den tha me valeis emena me to Rwma kai ton Papakaliati. Min xehnas oti me piges fetos sti xeiroteri theatriki parastasi pou mporei na paei anthrwpos mono kai mono gia na entypwsiastw otan gnwstos ithopoios mou eipe oti thewrei ton Marmarino "Taliban" tou Theatrou.
Kai to proigoumeno sou keimenoi evrithe se koinotypies opws gia ta stithin twn gunaikwn pou fouskwnan kai xefouskwnan kai gia tous kyrious pou evrehan ta xeilia tous kai alla polla. Pou ta exw diavasei xiliades fores.
Ligi semnotita den vlaptei. Mporei na eisai polu axiologi alla exeis proskollithei polu sti forma, sto style kai stin aytoepivevaiwsi. Ki egw kanw axiologa pragmata ta opoia den ta xereis kai den ta provallw sto blog mou. Isws apo anasfaleia.

night blue είπε...

syggnwmi gia ta mikrolathi alla eimai sti douleia

Ινδιάννα είπε...

vain
σε καλέσαμε με χαρά και αγάπη να μοιραστούμε χριστουγεννιάτικες εμπειρίες και μπήκες, είπες ότι δε σου αρέσουν τα χριστούγεννα και μετά άρχισες τον πόλεμο για τα γκοσπελ, τους raining και τον Χατζιδάκι! Ποιος είναι ο προσβλητικός θυμησέ μου;

Επίσης, άκουσα το άσμα των raining στο μπλογκ σου και το βρήκα κακέκτυπο του ήχου των bokomolech. Δεδομένου ότι για να το βάλεις ήταν η καλύτερή επιλογή του lp, δε νομίζω να μου αρέσει ο δίσκος τους. Από εκεί και πέρα δε θα μπω να δω τι λέει π.χ ο Πετρίδης για να ME πείσω αν αξίζει ή όχι.

Τους προσβάλω επειδή δε μου αρέσουν;!; Στοχεύουν να αρέσουν σε όλους, σαν τον Αβραμόπουλο;Αν δεν αντέχουν την κριτική να μη γίνονται δημόσια πρόσωπα και να πέφτουν στο στόμα και την κριτική του κάθε τυχάρπαστου. Να έπαιζαν μουσική στο σαλόνι για δέκα φίλους τους.

ΥΓ. Κι εγώ τη θεωρώ μακράν την χειρότερη παράσταση που έχω δει (μετά από μια του Βογιατζή) και έχω πει σε πολλούς γνωστούς να μην το επιχειρήσουν φέτος να δουν Μαρμαρινο, αλλά συνεχίζω να τον εκτιμώ, συνήθως μου "μιλάνε" τα έργα του -απλά το συγκεκριμένο ήθελε και μεταφραστικό! Όσο για το "Ταλιμπαν του θεάτρου",το βρίσκω υπέροχο σχόλιο, είναι πραγματικά "τρομοκρατης" για τα χρηστά ήθη, το παραδοσιακό θέατρο και τη συντηριτική μονοδιάσταση : βλέπει μέσα απ' τα κείμενα, βλέπει τις αναφορές τους, κάνεις συνειρμούς, θυμάται σκέψεις, μουσικές γύρω τους, ποιήματα, εικόνες. Ο Μαρμαρινός είναι "σχολή" και πιστεύω άκράδαντα ότι οι ηθοποιοί που μοιράζονται το όραμά του κάποια στιγμή θα φέρουν μια οργανωμένη και πολύ μαζική αλλαγή σε αυτό που λέμε "θέατρο" στη Ελλάδα. Αυτά πληροφοριακά για το πως αισθάνομαι ΕΓΩ για αυτό που είδα και όχι κάποιος όποιος Γεωργουσόπουλος.

ΥΓ2. Δε θυμάμαι να έχω αυτοπροβληθεί ποτέ! Αν το να λέω τη γνώμη μου θεωρείται αυτοπροβολή, ΟΚ, είναι τρομερή ναρκισίστρια: έχω γνώμη, την προβάλλω και την στηρίζω! Από εκεί και πέρα το θέμα της δικής σου αυτοπροβολής είναι δικό σου θέμα και διαχειρήσου όπως θες στο μπλογκ σου και αλλού.

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη που επεμβαίνω και χωρίς να θέλω να είμαι αδιάκριτος, αλλά δε νομίζω ότι η Ινδιάννα προσπαθεί να επιβάλλει τη γνώμη της σε κανένα ...

αμμος είπε...

Ήμουνα δύο μέρες τάβλα με πυρετό - ασανσέρ (μια 37 μια 40 μια 37 κτλ.) οπότε δεν είμαι στα πολύ επικονωνιακά μου. Από όσο μπόρεσα να καταλάβω πάντως, κανείς δεν ήθελε να προσβάλει κανέναν, επέμεινε όμως στις απόψεις του επειδή τις θεωρεί σωστές. Καλές γιορτές σε όλους και καλή καρδιά!

-ως πoτε; -ως το τελος! είπε...

Καλά Χριστούγεννα!
...λίγο ετεροχρονισμένα βεβαίως βεβαίως...Έλειπα 4 μέρες εκτός Ελλάδας και μόλις γύρισα με θέρισε μια κακιά κυρία που τη λένε γαστρεντερίτιδα.
Ως προς τα τραγούδια που με παραπέμπουν στα Χριστούγεννα, 2 πράματα μου'ρχονται στο νου...Ολόκληρος ο δίσκος των Κατσιμιχαίων "Η αγέλαστη Πολιτεία και οι Καλλικάντζαροι" και το τραγούδι του Δεληβοριά "Χριστούγεννα" (...δεν περιμένω όμως τίποτα πια/τον Αη Βασίλη απλώς τον κλέγαν μπαμπά..). Η φαν Ινδιάν ελπίζω να συναινέσει!
Επίσης, χαίρομαι που διαβάζω ζωντανές αντιπαραθέσεις περί μουσικής! Μιας και έχω μια μικρή επαφή με τα λεγόμενα, λέω τη γνώμη μου: Οι Ρέινινγκ Πλέζουρ είναι καλοί. Ξεκινάμε από αυτό. Οι Ρέινινγκ Πλέζουρ είναι υπερεκτιμημένοι. Εκτός από το πολύ δυνατό προμόσιον που (τους) διαθέτουν, την εμφάνιση στο ριάλιτι του Αντέννα (πώς διάολο το λέγαν;) και τη συμμετοχή σε διαφημίσεις (ναι, είναι δικαίωμα τους! όπως είχαν το δικαίωμα και οι Τρυπες και αρνήθηκαν τη διαφήμιση γιγαντιαίου μπέργκερ ενός διάσημου φαστφουντάδικου, με μπακγκράουντ το τραγούδι τους "Δε χωράς πουθενά"! Τυχαίνει να υποστηρίζω απλώς τη δευτερη στάση ζωής...), εκτός από τα παραπάνω λοιπόν θεωρώ ότι μουσικά δεν λένε εντυπωσικά πράγματα...
Πέρσι το καλοκαίρι τους είχα δει στο Σχουλγουέιβ, στην Τεχνόπολη. Εκτός της διαχειριστικής, κατά τη γνώμη μου, επανεκτέλεσης του Ριφλέκτιονς,τόση ξινίλα και από καλλιτεχνη όσο από τον Βασιλικό δεν έχω ξαναδει!
Όλα αυτα δεν σημαίνουν, επαναλαμβάνω, ότι είναι κακοί ή φούσκες! Απλώς, υπερεκτιμημένοι όπως τόσοι και τόσοι στην εποχή μας...

YΓ: Η γραφή όλων των αγγλικών λέξεων με ελληνικά γράμματα δεν ήταν τυχαία. Νομίζω ότι δείχνει πόσο παράταιρα φαίνονται τα γράμματα σε άλλο αλφάβητο! Έλεος πια κοπέλια μου με τα γκρικλις! Καταλαβαίνω απόλυτα τη συνήθεια πολλών από μας να χειρίζονται το λατινικό αλφάβητο, αλλά ας καταλάβουμε πόσο κουραστικό και μη συστηματικό και χωρίς κανόνες (ξ= 'ks' ή '3', η='i', 'n' ή 'h' ;;;) είναι να διαβάζουμε γκρικλις! Και επειδή μπορεί να υπάρξουν δικαιολογημένες αντιδράσεις του στυλ "βαριέμαι να ξεβολευτώ", παραθέτω και μια διεύθυνση για αυτόματη μεταροπή γκρικλις σε ελληνικά και το αντίστροφο: http://speech.ilsp.gr/greeklish/greeklishdemo.asp

-ως πoτε; -ως το τελος! είπε...

Ο στίχος του Δεληβοριά λέει βέβαια: "τον Αη Βασίλη απλώς τον ΛΕΓΑΝ μπαμπά..."
ΑμμοΚωστή περαστικά μας! Δεν είχα δει το σχόλιό σου προτού γραψω το δικό...

Ινδιάννα είπε...

Αγγλε
να 'σαι καλά που μπήκες στη μέση!
Να πάρουμε μια ανάσα απ' το debate! :)

Αμμούδι, περαστικά σου, ήταν και ο Άλμπερτ με πυρετό, λες να είναι κάτι κολλητικό με το Α στα αρχικά των ψευδώνυμων;

Ως πότε -ως το τέλος
αγαπάμε τον Φοίβο και ελπίζω και φέτος να τον δούμε κάπου (έλα, το ξέρεις ότι δεν αντέχω τον Ζυγό -κυριολεκτικά και μεταφορικά)! Οσο για τους Κατσιμιχαίους, είδες για να είμαι εκτός σχολείου φέτος: τους ξέχασα, καθόλου δεν τους τίμησα! ΥΓ. Όσο για τη γαστρεντερίτιδα, ε μα πια, κάτσε κι εσύ δίπλα σε μια Ελληνίδα να σου φτιάχνει τους χοχλιούς τους μπουμπουριστούς να ισιώσει το στομάχι σου! :) ΥΓ2: Πολύ ενδιαφέρον αυτό το site, γιατί έχω και μια Σέρβα γνωστή που μου γράφει σε greekglish και μου βγαίνουν τα μάτια μέχρι να τα διαβάσω!

Τίποτα είπε...

Χρόνια σας πολλά και καλά, παιδιά. Και προπαντός (ακούς, άμμε;) απύρετα!

Ινδιάννα είπε...

Θεϊκό μας Τίποτα
σου ευχόμαστε
να ζητάς το τίποτα
και να σε πλουτίζουν με τα πάντα!

Χρόνια Πολλά!

night blue είπε...

Egw den arxisa kanenan polemo gia tous Raining Pleasure kai ta gospel. Esy kateytheian na peis tin "kali" sou tin kouventa gia tis epologes mou (ennow sou thymizw sou eixa pei kati se kapoio minima kai den perimena na deixeis tetoia "anaisthisia". Kammia fora einai kalo na stirizoume tous filous mas. Alla den tha ithela na anaferthoume edw s ayto).
Oso gia ta Xristougenna exw kathe dikaiwma na min exw kales anamniseis (oute kai ayto to prosexes...)
Twra epimeineis na mou vazeis tampeles (auto kai an legetai suntiritismos) apo tin pleyra sou oti den mporw na katalavw to pneyma aytou tou geloiou skinotheti (ok, mporei kai na min einai).
De dexomai aythenties. Den dxw idea ti leei o Petridis gia tous RP kai o Gewrgousopoulos gia tin parastasi. Mi nomizeis loipon oti ayta pou endexomenws ta kaneis esy, ta aknoun kai oi alloi.
Kai oso gia tin agapi kai ti xara me tin opoia me kaleses ayto "paizetai".
Se eyxaristw polu gia ti stenoxwria pou me prokaleses eidika tetoies meres. Na eisai kala.

Ινδιάννα είπε...

"Kai oso gia tin agapi kai ti xara me tin opoia me kaleses ayto "paizetai".

E, εντάξει, δεν παίζεσαι!

night blue είπε...

"ennow sou thymizw sou eixa pei kati se kapoio minima kai den perimena na deixeis tetoia "anaisthisia"
Einai ligo akatalavistiko etsi opws to egrapsa. (Mallon den eimoun toso cool ayti ti stigmi). Vasika egrapsa alla ant' allwn. Hthela na grapsw oxi "ennow klp" alla "aplws sou thymizw klp". Htan kati pou aforouse tous RP alla opws sou eipa den thelw na anaferthoume edw gi' ayto.
Episis les esy: "Αν δεν αντέχουν την κριτική να μη γίνονται δημόσια πρόσωπα και να πέφτουν στο στόμα και την κριτική του κάθε τυχάρπαστου. Να έπαιζαν μουσική στο σαλόνι για δέκα φίλους τους." Pou kolla ayto??
Meta na aresoun se olous san ton Avramopoulo pou kolla? Ginesai polu kakia edw. Egw kalw tous filous mas na akousoun prosektika oli ti diskografia twn RP, na psaxoun to diskografiko tous kai na min epireazontai apo kanenan apo mas. Pisteyw oti polloi tha tous ektimisoun.
Den thelw na mou apantiseis dioti kati se exei piasei aytes tis meres kai den eisai esy.
Stenaxwriemai polu eukola kai xreiazomai ligi iremia.
Ta leme.

night blue είπε...

P.S. (@ Ammos)
Ammos, eixes pyreto ara den eixes katharo nou :-) alla se euxaristw polu gia tin kali kai fileiriniki sou diathesi. Na peraseis omorfi Prwtoxronia!)

night blue είπε...

"Twra epimeineis na mou vazeis tampeles (auto kai an legetai suntiritismos) apo tin pleyra sou oti den mporw na katalavw to pneyma aytou tou geloiou skinotheti (ok, mporei kai na min einai)"
Synexeia alla ant' allwn grafw. Hthela na pw oti vazeis tampeles ws pros enan endexomeno syntirirismo kai elleipsi koultouras apo tin pleyra mou epeidi de mou arese i parastasi. Eimai sigouri pantws oti polloi tha exoun grapsei kales kritikes gia to Marmarino kai oti den anikei stous epanastatimenous tou theatrou alla stous stylizarismenous. Den tha epimeinw allo giati den eimai eidiki sto theatro. Aisthitirio omws, diko mou (!) epimenw oti exw.
Parasyrthika kai egrapsa ki alla pali. Den exeis omws noima kai exw kai diafores douleies simera.
Ta leme. Kai opws eipame, min apantiseis. Den fantazomoun tetoia "kakia" over unimportant issues gia ti filia mas. Kalytera na iremisoume xroniares meres.

Agobooks είπε...

Άμμε,
Το μήνυμα αυτό, δεν συνδέεται άμεσα με αυτά που γράφεις στο post σου. Είναι η ευχή μου για σένα προσωπικά και για όλους τους άλλους blogger που στη διάρκεια της χρονιάς ανταλλάξαμε απόψεις, σκέψεις, ανησυχίες και προβληματισμούς. Κοινούς αλλα και προσωπικούς.
Σου εύχομαι χρόνια πολλά και καλή χρονιά!!!
Υγεία ευτυχία χαρά και ευημερία!!!
Μακριά από προβλήματα και σκοτούρες.
Το 2008 , αν και δίσεκτο, να είναι καλύτερο από το 2007 !!!