CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

19.1.07

Βιογραφικό κουίζ

[Δώρα, δώρα, πολλά δώρα, απαντήστε στις ερωτήσεις στο τέλος του πόστ και κερδίστε πλούσια δώρα!

Εισαγωγή: Στο σπίτι που μένω τα τελευταία χρόνια συγκατοικούμε φέτος τρία άτομα, εγώ – ο Μιχάλης, η Λουίζα και η Ρία (όλα ψευδώνυμα). Η Ρία έφυγε πριν τα Χριστούγεννα για να κάνει γιορτές στη Βαρσοβία. Κάποια στιγμή λοιπόν εγώ και η Λουίζα επιλέξαμε να στείλουμε στην Ρία το παρακάτω μέιλ, στο οποίο απάντησε μετά από δύο ημέρες.]

Καλή μας Ρία,

όπως καθόμασταν σήμερα και πίναμε τον καφέ μας, μια σκέψη ξαφνικά διατάραξε την ησυχία που επικρατούσε: "Τι να κάνει άραγε η Ρία;". Κοιταχτήκαμε με τη Λουίζα με νόημα και πήραμε την απόφαση που τόσο καιρό καθυστερούσαμε. Έπρεπε να σ
ου στείλουμε ένα μέιλ.
Μάστορες και οι δυο της αργοπορίας, δεν το κάναμε βέβαια την ώρα που το σκεφτήκαμε. Πέρασε το μεσημέρι, το απόγευμα και το βράδυ. Και έτσι, δύο τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος, καταλήγω να σε ρωτήσω, με τη σύμφωνη γνώμη της Λουίζας: "Πώς περνάς στη Βαρσοβία;"
Υπάρχουν βέβαια και άλλα ζητήματα εκκρεμή που θα πρέπει να τα λύσουμε όταν επιστρέψεις, Μετά την έκρηξη του λέβητα και την πλημμύρα που έκανε την πολυκατοικία μας να μοιάζει με τους Niagara waterfalls έπρεπε κάπου να βάλουμε τα πράγματα σου. Κάποια έχουν καταστραφεί οριστικά, τα υπόλοιπα όμως βρίσκονται ασφαλή σε μια αποθήκη στο Ωραιόκαστρο. Δεν θα έπρεπε να σε απασχολούν όμως αυτά, σημασία έχει να περνάς εσύ καλά και όλα αυτά τα λύνεις όταν επιστρέψεις Ελλάδα.
Η Λουίζα είναι πολύ ευτυχισμένη με την Ευαγγελία (δεν πρέπει να σου είπε για αυτό έτσι δεν είναι;) και σκέφτεται να κατεβεί Αθήνα για να μείνουν μαζί. Πρέπει κανείς να κυνηγάει τους μεγάλους έρωτες, το ξέρεις εσύ καλύτερα από εμάς. Εγώ δεν έχω σχέση, αλλά είδε το μπλογκ μου ο Λιβάνης και θα μου εκδώσει ό,τι έχω γράψει μέχρι στιγμής, μαζί με το μυθιστόρημα. Όσο να πεις, είναι κι αυτό μια παρηγοριά για τη μοναξιά μου.
Πότε λες να έρθεις Ελλάδα; Εδώ τα πράγματα τρέχουν τόσο γρήγορα που δεν προλαβαίνουμε να σκεφτούμε, στείλε μας ένα μέιλ για να ξέρουμε. Σπίτι δεν μπορείς να μείνεις, έχει έρθει η Μπέτυ* και το έχει ξηλώσει ολόκληρο, εγώ μένω στη Μαρία** και η Λούιζα σε μια κατάληψη, καλό είναι όμως να ξέρουμε, έστω από περιέργεια.

Σε φιλούμε
Μιχάλης – Λουίζα

*η σπιτονοικοκυρά μας

** φίλη μου που έχει αναφερθεί και στη δημοσίευση «Τα Χριστούγεννα των άθεων»


Θαυμαστοί και αξιομνημόνευτοι φίλοι μου,

δύο μέρες τώρα στο έλεος του Θεού και της φύσης, περιτριγυρίζουμε στη Βαρσοβία και προσπαθώ απεγνωσμένα να επικοινωνήσω μαζί σας. Βρήκα ένα λάπτοπ και ναι θα σας πω τι συμβαίνει, παρόλο που από γύρω μου φωνάζουν, κλαίνε και με παρακαλούν να σταματήσω να πατάω τα πλήκτρα. Το πάτημα ενός κουμπιού από το λάπτοπ και μπορεί να προκαλέσει μπλακ άουτ, ηλεκτροπληξία, μπουμ. Καλοί μου φίλοι, η Βαρσοβία πλημμύρισε. Η ούτως ή άλλως, ελλιπής υποδομή, κατάλοιπο, τιμή και διασυρμός της κόκκινης κομμουνιστικής δικτατορίας, που εξαθλίωνε μέρα με τη μέρα την ανθρώπινή μας φύση, δεν άντεξε στο μένος της φύσης. Όλα κατέρρευσαν. Πεινάμε, διψάμε και κρυώνουμε. Όχι δε θα ξεχάσω ποτέ τη γενναιοδωρία (των κατά τα άλλα αγάμητων) γυναικών του Ερυθρού Σταυρού που μας δώσανε λίγο παξιμάδι να φάμε. Ορκίστηκα να ακολουθήσω το παράδειγμά τους και έτσι πήγα στο μοναστήρι, υπηρετώ στο Τάγμα της Αγίας Περιστέρας. Περιμένω πως και πως να σας ανταμώσω να σας σφίξω στην αγκάλη μου, αλλά είναι αδύνατο. Οι συγκοινωνίες έχουν διακοπεί και ο Ηγούμενος είπε ότι δε θα μου δώσει άδεια αν δεν του κάτσω. Ας αναλογιστούμε όλοι μαζί τι εστί ο άνθρωπος μπροστά στη παντοδυναμία του Θεού και ας αναφωνήσουμε όλοι μαζί, ω φίλοι μου: ένα τίποτα! ένα τίποτα! Ο Θεός να μας έχει καλά.


Σας φιλώ,

η αδελφή Ελευθερία

Υ. Γ. Αγαπητοί φίλοι, έπεται και συνέχεια. Αλλά δεν μπορώ τώρα, είναι η ώρα του εσπερινού.


[Οι ερωτήσεις είναι:

α) Για ποιο λόγο ο Μιχάλης και η Λουίζα έστειλαν το μέιλ στην Ελευθερία; Τι ήθελαν να μάθουν πέρα από το πώς περνάει στη Βαρσοβία και πότε επιστρέφει;

β) Για ποιο λόγο είχε πάει εξ αρχής η Ρία στη Βαρσοβία;

Νικητής ή νικήτρια θα είναι αυτός/η που θα απαντήσει πρώτος/η σωστά και στις δύο ερωτήσεις ή αυτός/η που θα δώσει την πιο κοντινή στην αλήθεια απάντηση. Θα μπορεί μάλιστα να διαλέξει ανάμεσα σε δύο δώρα: ένα μαγιό ή μια ιστορία βασισμένη σε μια ιδέα του. Άντε, θα σας βοηθήσουμε και λίγο: για να απαντήσετε σωστά στην πρώτη ερώτηση πρέπει να έχετε μαντέψει σωστά τη δεύτερη.

Η διάρκειά του διαγωνισμού είναι δύο ημέρες, από τη μία το μεσημέρι του Σαββάτου ως τη μία το μεσημέρι της Δευτέρας.]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Ανακοίνωση 22ας Ιανουαρίου, ώρα πρώτη μεσημεριανή

Δυστυχώς καμία από τις απαντήσεις που δόθηκαν δεν ήταν σωστή. Νικήτριες αναδείχθηκαν λοιπόν οι bloggers Sia + Meza, οι οποίες έδωσαν μία απάντηση κοντά στην αλήθεια και μία λανθασμένη. Παρακαλούνται να επικοινωνήσουν μαζί μου στο μέιλ μου για τα περαιτέρω. Σας ευχαριστώ όλους/ες για τη συμμετοχή.

10 σχόλια:

αμμος είπε...

Σε αυτά τα σχόλια δε θα απαντώ μέχρι τη λήξη του διαγωνιισμού. Επίσης κάθε διαγωνιζόμενος/η έχει δικαίωμα σε μία απάντηση.

Sia+Meza είπε...

Οσο κοινοτυπο κι αν ακουγεται, υποθετω οτι η Ρια πηγε για να κυνηγησει εναν μεγαλο ερωτα? Και το μεηλ εσταλη για να δουνε τα παιδια αν ευδοκιμησε η ρομαντζαδα?

Ανώνυμος είπε...

egw pou kserw tin apadisi na tin pw?
:D

αμμος είπε...

Εσύ shoot!

Фе́ммe скатале είπε...

Νομίζω πως η Ρία έφυγε για να της στείλουν μεηλ ο Μιχάλης και η Λουίζα.

Fight Back είπε...

Η απαντηση στην πρωτη ερωτηση ειναι οτι οι 3 χαρακτηρες δεν υπαρχουν καν, ειναι φανταστικοι, και ολη η υποθεση εγινε για να διαφημισεις το μπλογκ σου στο Λιβανη. Τη δευτερη απαντηση θα την αποφυγω οπως ο διαλος το λιβανι.

Οκ, τωρα διαλεγω το δωρο μου? θελω το ολοσωμο μαγιο του μπορατ

Fight Back είπε...

Δηλαδη θες να πεις οτι δεν κερδισα?

αμμος είπε...

Δυστυχώς καλέ μου φαητμπάκ, την πατήσατε και εσύ και η Αντουανέτα. Τα μέιλ είναι πραγματικά και έχω αλλάξει απλώς τα ονόματα. Αν όμως το θέλεις πολύ το μαγιό του Μπόρατ, μπορώ να στο πάρω για δώρο στη γιορτή σου. 1 Δεκεμβρίου δεν γιορτάζει ο Ναούμ ο προφήτης, μεγάλη η χάρη του;

Fight Back είπε...

Οκ με αναγνωστες μαρια και ναουμ, με τις γιορτες να αργουν χαρακτηριστικα, εχεις πολυ καιρο μπροστα σου να κανεις οικονομια και να μας κανεις δωρα

αμμος είπε...

Μήπως έχεις γενέθλια πιο κοντά να βολέψει η ημερομηνία; Είσαι και γκρινιάρικο, τι να σε κάνω.