CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

30.6.07

Για το δάσος

Με αφορμή την πρόσφατη πυρκαγιά της Πάρνηθας, ξεκίνησαν δύο πρωτοβουλίες στην ελληνική μπλογκόσφαιρα, με σκοπό την από δω και πέρα προστασία του καμένου δάσους. Σε κάθε περίπτωση οποιαδήποτε διαδικτυακή κινητοποίηση οφείλει να είναι οικολογικά ενήμερη, πολιτικά προβληματισμένη και να συνδεθεί με αντίστοιχες πρωτοβουλίες εκτός μπλογκόσφαιρας. Σας προτείνω πάντως να επισκεφθείτε αυτά τα δύο μπλόγκ: το anadasosi και το makeathensgreen.
Ειπλέον, η Ελαφίνη (όντας καθ' ύλην αρμόδια) κινητοποιήθηκε συγκεκριμένα για τα ελάφια της Πάρνηθας και θα μας κρατήσει ενήμερους/ες για το πώς μπορούμε να τα βοηθήσουμε.

3 σχόλια:

elafini είπε...

καλησπέρα και καλό μήνα...ξεκαθάρισα και στο blog μου πως το χθεσινό ποστ ήταν μια κραυγή αγωνίας και όχι πανικού (όπως κάποιοι ανέφεραν)...εκτός από τα αγαπημένα μου ελάφια το ποστ αφορά και τα υπόλοιπα ζώα που αυτή τη στιγμή, ακόμη περισσότερο έχουν την ανάγκη μας... ενημερώνω το blog μου συνεχώς με ότι νεώτερο έχω εγώ ή άλλοι φίλοι bloggers από τηλεφωνήματα

σ'ευαχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση :)

Cle Petridou είπε...

Είναι για όλους μας μια μεγάλη δοκιμασία και πρέπει η blogoσφαίρα να συμβάλει όσο μπορεί για την αποκατάσταση της καταστροφής.
Κι εδώ, ξέρεις είχαμε μια εξ ίσου μεγάλη καταστροφή. Το δάσος του Τροόδους, ένα μοναδικής ομορφιάς δάσος με πανύψηλα πεύκα, κάηκε την ίδια μέρα κι έμεινε το μισό.
Πονάει πολύ, Κωστή μου και πρέπει όλοι να συμβάλουμε στην άμεση αποκατάσταση του. Με πρόγραμμα όμως, έχει δίκιο ο φίλος που φιλοξενείς στο ποστ σου.

Η ζωή μας συνεχίζεται και αυτό τον σκοπό τώρα πια…

αμμος είπε...

Ελαφίνη μου, εγώ δε σου απέδωσα κανένα χαρακτηρισμό, θετικό ή αρνητικό, χαίρομαι που ευαισθητοποιήθηκες για το ζήτημα και ενημέρωσα κι άλλους σχετικά με αυτό. Μένουμε σε επικοινωνία.

Κλέλια μου, τα ξέρω και τα δικά σας, ασ' τα να πάνε. Βασικά πιστεύω ότι πέρα από την όποια ενημέρωση μέσω των μπλογκ μας, που είναι θετικό να συμβαίνει, αν θέλουμε να βοηθήσουμε σε αυτήν την ιστορία, πρέπει να κινητοποιηθούμε σε οργανώσεις και ομάδες για το περιβάλλον. Όπως το γράφεις, η ζωή μας συνεχίζεται και με αυτόν το σκοπό τώρα πια.