CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

7.6.07

Μια ρακή για το blogme

Στις 21 Ιουνίου του 2007, ωρα 9 πμ, ο υπεύθυνος του δικτυακού τόπου blogme.gr Αντώνης Τσιπρόπουλος δικάζεται στο Πρώτο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών επειδή ο aggregator/ ηλεκτρονικός κατάλογος που διατηρούσε παρέπεμπε στο δικτυακό τόπο των funEL. Η μήνυση έγινε από το γνωστό τηλεπωλητή Δημοσθένη Λιακόπουλο, με τo εξωφρενικό επιχείρημα ότι ο Αντώνης Τσιπρόπουλος τον εξύβριζε και τον συκοφαντούσε, εφόσον παρέπεμπε στο δικτυακό τόπο των funEL (οι οποίοι σατιρίζουν με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο το Δημοσθένη Λιακόπουλο).
Η υπόθεση αυτή δεν αφορά μόνο τον Αντώνη Τσιπρόπουλο, αλλά και γενικότερα την ελευθερία στο ελληνικό διαδίκτυο. Για αυτό το λόγο παίρνουμε την πρωτοβουλία να καλέσουμε τους/τις Θεσσαλονικείς μπλόγκερ που ενδιαφέρονται να συνεισφέρουν κατ’ αρχήν σε μια «εκστρατεία ενημέρωσης» για το ζήτημα να έρθουν στο καφέ ουζερί Μυρσίνη*, πίσω από το Λευκό Πύργο, το μεσημέρι του Σαββάτου στις 2.00. Αν από τη συνάντηση προκύψουν προτάσεις για μια ευρύτερη κινητοποίηση, θα χρειαστεί προφανώς και η σύμφωνη γνώμη του Αντώνη Τσιπρόπουλου, ο οποίος δεν έχει καμία εμπλοκή σε αυτήν την πρωτοβουλία μέχρι στιγμής.
Να διευκρινίσουμε ότι η πρωτοβουλία αυτή ξεκινά από μια συνάθροιση εκτός μπλογκόσφαιρας και μάλιστα στη Θεσσαλονίκη, ώστε να κατατεθούν από την αρχή με πιο συγκροτημένο και συλλογικό τρόπο κάποιες προτάσεις. Δεσμευόμαστε πάντως πως οποιαδήποτε κοινή συμφωνία προκύψει από τη συνάντηση θα δημοσιοποιηθεί άμεσα, ώστε να ανοίξει μια ευρύτερη συζήτηση στη μπλογκόσφαιρα (ελπίζουμε και γενικότερα).
Ο εισκέπτης/τρια που επιθυμεί να ενημερωθεί περισσότερο για το ζήτημα μπορεί να επισκεφθεί το μπλογκ του Αντώνη Τσιπρόπουλου (λινκ), αλλά και να διαβάσει το κείμενο υποστήριξης για τη συλλογή υπογραφών υπέρ του Αντώνη Τσιπρόπουλου.

Ιστολόγοι: Άμμος, Πάνος Ζέρβας

*Η διεύθυνση της Μυρσίνης είναι Υπολοχαγού Τσόπελα (αριθμ. 2), ακριβώς απέναντι από τη Φρουρά Αξιωματικών / πίσω από το κτήριο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (σινεμά Αριστοτέλειον).

[Για να μη διασκορπιστούν η συζήτηση και οι συνεννοήσεις, οι επισκέπτες/τριες που επιθυμούν να σχολιάσουν εδώ, παρακαλούνται να το κάνουν στην όμοια δημοσίευση της «Καλύβας ψηλά στο Βουνό», ακολουθώντας το σύνδεσμο τρεις σειρές πιο πάνω.]

23 σχόλια:

funEL είπε...

Επειδή πολλά συμβαίνουν.
Ο τηλεπλασιέ είναι κολλημένος στο τοίχο. Προσοχή στους χαφιέδες του. Προσοχή στους προβοκάτορες.

Προταση
να βγει ανακοίνωση (ακόμα και αν είναι ευνόητο και προφανές -αλλά εδώ εχουμε να κάνουμε με το τέλος της λογικής-),
ή ότι άλλο
Στο δικαστήριο αν και εφ όσον γίνει και δεν πάρει αναβολή
ΝΑ ΜΗ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΕΙΔΟΥΣ ΒΙΑ. ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΛΕΚΤΙΚΗ. ΚΑΝΕΝΟΣ ΕΙΔΟΥΣ ΦΩΝΕΣ ΚΛΠ.
Συμφέρει στον περι ου ο λόγος κάτι τέτοιο.

Βέβαια υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να αποσύρει τη μήνυση για εντυπωσιασμό, αφού πρώτα σιγουρέψει ότι υπάρχει ποινικό δικαστήριο που είναι αυταπάγγελτο και δεν αποσύρεται.

Πάρτε υπ όψη οτι παρακολουθείστε από το μεγάλο αδελφό Λιάκουρα και τους υπαλλήλους του. (λόγω cbox που αφήσατε μήνυμα). :))))
Αυτή είναι η αναμενόμενη περίοδος της τρομοκρατίας.

Ευχαριστούμε ειλικρινά για τη συμπαράσταση.

+nopasaran+

αμμος είπε...

Αγαπητέ/ή Funel, μετέφερα το σχόλιό σου στο μπλογκ του Πάνου. Αν προκαλέσει κάποια συζήτηση, μπορείς να την παρακολουθήσεις εκεί.

Ανώνυμος είπε...

Διάβασα το νέο στο buzz.
Αν και μένω Κατερίνη θα προσπαθήσω να είμαι εκεί το μεσημέρι.
Δεν είμαι μπλογκερ αλλά νομικός και είναι πολύ ενδιαφέρουσα αυτή η κατά κοινή ομολογία παράλογη κίνηση από την πλευρά του κ Λιακόπουλου.
Ελπίζω να ειστε μεγάλη παρέα να σας αναγνωρίσω.

nosyparker είπε...

okie dokie

Ανώνυμος είπε...

Καλό είναι να κάνουμε όλοι ένα post στο blog μας για την συνάντηση,τουλάχιστον όσοι μένουμε και μένουν Θεσσαλονίκη,ώστε να ενημερωθούν όσο περισσότεροι μπορούν.

αμμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
αμμος είπε...

Μεταφέρω τα πόστ που περιλαμβάνουν άποψη στο αντίστοιχο ποστ του Πάνου αλλά καλύτερα να αφήνετε κατευθείαν σχόλιο κι εκεί.

Ανώνυμος είπε...

filarako pes aleuri
O liako sas gyreuei
Mazeyteite poulakia mou k
8a sas pame gia mpanio tzampa
me botsalo sti tsepi
gia koita pou sas trwei o kolarakos sas

Ανώνυμος είπε...

Κρατήστε τις IP από τα απειλητικά σχόλια,για παν ενδεχόμενο.
Η απειλή κατά ζωής/σωματικής ακεραιότητας είναι κακούργημα και υπάρχει άρση του απορρήτου.
Μπορείτε να δημοσιοποιήσετε τις απειλές και αν γίνει οτιδήποτε,με μαζική καταγγελία μπορεί να γίνει μήνυση για ηθική αυτουργία στον κ. Λιακόπουλο.
Σε κάποια βίντεο του στο youtube μπορεί και ευσταθεί η κατηγορία.

Cle Petridou είπε...

Μπράβο ρε παιδιά, χίλια μπράβο.
Αν και δεν μπορώ με τίποτα να είμαι Θεσσαλονίκη, θα έχω στο μπλοκ μου κατι σχετικό στις 21 Ιουνίου.
Αυτό που γίνεται είναι απίστευτο.

αμμος είπε...

Anonime, me katatromaxes.

Αγαπητέ Νομικέ, δυστυχώς το blogspot δε δίνει τη δυνατότητα για καταγραφή των ΙΡ ή δεν ξέρω να την αξιοποιήσω. Σε ευχαριστώ πολύ πάντως για το ενδιαφέρον.

Καλή μου ΓιατηνΑρλέτα, σε ευχαριστώ. Θα σε κρατάω ενήμερη έτσι κι αλλιώς.

Ανώνυμος είπε...

Δεν εχει σημασία που δε βλέπεις εσυ τις IP.
Υπάρχει άρση του απορρήτου για τα παραπάνω αδικήματα (κακούργημα).
"Αν γίνει κάτι" και χρειαστεί να ζητηθούν απο το blogspot ο νόμος καλύπτει τη περίπτωση

night blue είπε...

I shall be excused because I live seas away from Salonica.
Tha enimerwnomai omws. Na prosexete paidia pantws.

night blue είπε...

Pragmatika exwfreniko pantws to epixeirima tis minisis apo ton Liakopoulo ston Tsipropoulo.

μαριάννα είπε...

Οι ΙΡ φαίνονται με ένα ειδικό προγραμματάκι πολύ απλό, το IP_Tracking, το οποίο όχι μόνο δείχνει, αλλά κρατά και αρχείο. Για όσους γνωρίζουν είναι καλύτερο και πιο αναλυτικό από το DNS stuff, με πόλεις, στοιχεία σύνδεσης αναλυτικά κτλ. Θα σου στείλω ιμέιλ.
Αλλά μπορείτε και να εκτυπώσετε τα απειλητικά μηνύματα από όλα τα μπλογκς και να τα προσκομίσετε στο δικαστήριο. Όσοι έχουμε δυνατότητα καταγραφής των ΙΡ, θα σας ενημερώσουμε. Όχι τίποτ' άλλο, αλλά για να ισιώσει λίγο η δημοκρατία στο δίκτυο.
Καλή επιτυχία στη μάζωξή σας παιδιά! Μακάρι να ήμασταν μαζί σας! Θα είμαστε έτσι κι αλλιώς με τη σκέψη μας συναρωγοί στην υπόθεση αυτή. Δεν θα προλάβω να είμαι Αθήνα δυστυχώς στις 21, αλλά είμαι σίγουρη ότι θα είναι απαλλαχτική γιατί η υπόθεση Τσιπρόπουλου, είναι η πιο κραυγαλέα περίπτωση άδικης μήνυσης στο δίκτυο και όχι μόνο.

Oneiros είπε...

Ανώνυμες απειλές κατά blogger και νομική προστασία

Ανώνυμος είπε...

Ενημερώστε με πως μπορώ και εγώ να βοηθήσω.

Ανώνυμος είπε...

Ισως και οι Αθηναιοι bloggers πρεπει να κάνουν καποια ανάλογη συναντηση.
Δεν ξερω αν υπαρχει τετοια πρωτοβουλια ,καλο ειναι να ξεκινησει

αμμος είπε...

Αγαπητέ Νομικέ και Όνειρε, ευχαριστώ για την ενημέρωση και το ενδιαφέρον.

Καλή μου Γητεύτρια, θα το ψάξω κι ο ίδιος το πρόγραμμα που μου λες, θα με διευκόλυνε όμως κι ένα μέιλ σου. [Μας έχεις υιοθετήσει ως μπλογκ, για όλους νοιάζεσαι, για όλα φροντίζεις.]

Αγαπητή Βέην, χαίρομαι που συμφωνούμε. Όπου και να μένεις πάντως, μπορείς να ανεβάσεις κάποιο ενημερωτικό ποστ λίγο πριν την ημερομηνία της δίκης. Όσο περισσότεροι αναφέρουμε το ζήτημα, τόσο το καλύτερο.

Αγαπητέ akamas, αν δεν μπορείς να παρευερεθείς στη συνάντηση, μπορείς να παρακολουθείς τη συζήτηση που θα ανοίξει κατά πάσα πιθανότητα στα μπλογκ. Σίγουρα θα βρεις κάποιον τρόπο να βοηθήσεις.

Αγαπητέ Markob, δε γνωρίζω για κάποια τέτοια πρωτοβουλία. Από τη μεριά μας πάντως δε μας ενδιαφέρει να συντονίσουμε μια γενικότερη κινητοποίηση, αλλά να λειτουργήσουμε συλλογικά μαζί με άλλους. Από ό,τι καταλαβαίνω μένεις στηνν Αθήνα, εφόσον σε ενδιαφέρει κάτι αντίστοιχο στην Αθήνα, θα μπορούσες να επικοινωνήσεις ο ίδιος με κάποιους Αθηναίους μπλόγκερ.

Να είστε καλά όλοι/ες

Ανώνυμος είπε...

Πρωτα απ ολα δε θελω να ακουσω αηδιες για υπαλληλους, τσιρακια και τα σχετικα που ψελνουν τα φανελακια σε καθε ευκαιρια. Διαβάζω Λιακοπουλο γιατι ετσι μου αρεσει και δε ζητω απο κανενα να το κανει και κανενος τα ρεστα γιατι δε το κανει.
Τη περιπτωση του φανελ τη περιγραφει ο ιδιος στη σελιδα του
ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΓΑΝΕ ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΔΙ μονο που χρωσταει αυτος κι οχι οι αλλοι.
Αυτο που λεει οτι δηθεν βγαινουν και τον απειλουνε ειναι μεγαλη μουφα. Μονος του τα γραφει μονος του τα διαβαζει - αντε και τα φιλαρακια του.
Για να στοιχειοθετησεις διωξη με βαση την ip πρπει να υπαρχει αξιοπιστη πηγη οτι οντως σου γραψανε αυτα που παρουσιαζεις.
Αν εγω βρω μια ip στη τυχη και με παραποιημενα στοιχεια κατηγορησω ενα φουκαρα οτι με βριζει τι ειμαι;
Για να γινει αξιοπιστη καταγραφη πρεπει να συνεργαστει ο παροχος σου με εντολη εισαγγελεα. Αφηστε λοιπον τα ψοφια και σταματηστε να κοροιδευετε τα υπολοιπα παιδια που εχουν σελιδες γιατι δεν ειναι ολοι κοροιδα.
Αν θελετε τη γνωμη μου ο Λιακο ΔΕΝ εκανε καλα που μηνυσε το blogme.gr ουτε που ασχοληθηκε με τον φανελ γιατι του εδωσε αξια και πιστευω πως θα επανορθωσει συντομα

αμμος είπε...

Αγαπητέ λιακοφάν,
ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΙ FUNEL. Γενικά με ενοχλεί να ξεκινάει ο άλλος με τη βεβαιότητα για το τι θα του απαντήσω. Ούτε τσιράκι σκόπευα να σε πω, ούτε υπάλληλο, μου έδωσες όμως από την αρχή του σχολίου σου κάθε διακίωμα να σε θεωρήσω προκατειλημμένο.
Το κείμενο υπερασπίζει τον Τσιπρόπουλο και όχι τους funel. Αυτά που μου γράφεις λοιπόν για τους funel να τους τα γράψεις στο μπλογκ τους και να σου απαντήσουν όπως καταλαβαίνουν.
Επίσης δεν κοροϊδεύω κανέναν ούτε εγώ, ούτε ο νομικός. Στο δεύτερό του σχόλιο γράφει περίπου αυτό που λες κι εσύ. Να διαβάζεις προσεκτικότερα τα σχόλια που απαντάς λοιπόν.

Και γενικότερα όποιος θέλει καυγά, να πάει αλλού για να τον βρει.

Ανώνυμος είπε...

διαβασα το σχετικό κείμενο που παραπέμπετε και δεν μου φανηκαν λογικά... εκτός αν εξυπηρετούνται κάποια συμφέροντα και έπρεπε απλά να γίνει μήνυση εναντίον του Τσιπροπουλου! τι να πω!
όσο για την ελευθερία των μπλογκ για μένα πρέπει να ισχύει ότι και στις εφημερίδες.. δεν θα πρέπει να συκοφαντείτε κάποιος χωρίς αποδείξεις και να του καταστρέφεται η ζωή.. κάτι που δεν ισχύει σε καμιά περίπτωση με τον κο Λιακόπουλο.. εκτός αν μου διαφεύγει κάτι
και γω σκέφτομαι να αναρτήσω κάτι σχετικό πριν την δίκη
δεν καταλαβαίνω ποιος ο λόγος των επιθέσεων που γίνονται στο συγκεκριμένο μπλογκ..
η δράση πρέπει να φέρνει αντίδραση.. με επιχειρήματα και συλλογικές δράσεις όχι με απειλές..

pølsemannen είπε...

Μπράβο παιδιά.

Να προσέχετε μόνο τους Λιακοφιλόφυλους.