CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

10.6.07

Πολλές ρακές για το blogme

Το μεσημεράκι του Σαββάτου μαζευτήκαμε στο ουζερί Μυρσίνη για να συζητήσουμε σχετικά με την υπόθεση του Αντώνη Τσιπρόπουλου και τη μήνυση εναντίον του. Το κάλεσμα είχε γίνει από εμένα και τον Πάνο Ζέρβα, με τη διάθεση όμως να συντονίσουμε μια συζήτηση μεταξύ ίσων. Σε αυτήν συμμετείχαν οι μπλόγκερ nosyparker, magica, άμμος, gazakas, όνειρος, άργος, τσαλίμι, Πάνος, αλλά και οι περσόνες ασμοδαίος, νοσφεράτος και βιογιάννης. Φάγαμε καλά, ήπιαμε καλά και προσπαθήσαμε να καταληξουμε σε κάποια κοινά συμπεράσματα. Οφείλω να σημειώσω ότι η συζήτηση έγινε με εξαιρετικά πολιτισμένους όρους και οι όποιες διαφωνίες δεν μας μπλόκαραν, αλλά μας προχώρησαν παραπέρα.
Πολύ σύντομα θα αναρτηθεί ένα κοινό κείμενο, με σκοπό να ανοίξει μια συζητηση ευρύτερα στην μπλογκόσφαιρα και άλλες ηλεκτρονικές κοινότητες. Προς το παρόν, καλό είναι να σημειωθούν τα εξής, ως μια πρώτη περίληψη της συζήτησης:
- Το ζήτημα των Funel και των ορίων της σάτιρας γενικότερα, αποφασίσαμε ότι δε θα μας απασχολήσει. Δε σκοπεύουμε επίσης να κρίνουμε συνολικά τις απόψεις του Δημοσθένη Λιακόπουλου.
- Μας ενδιαφέρει άμεσα να υποστηρίξουμε το δικαίωμα στην παραπομπή και αναμετάδοση πληροφοριών και να αντιδράσουμε στην ποινικοποίησή τους. Το ζήτημα αυτό αφορά ευρύτερα την ελευθερία της έκφρασης, και οφείλει να απασχολήσει όλους/ες όσους/ες εκφραζόμαστε δημόσια.
- Ο Αντώνης Τσιπρόπουλος έχει τη συμπαράστασή μας, προτού όμως να προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε συγκεκριμένη κίνηση αλληλεγγύης που θα συνδέεται άμεσα με την υπόθεσή του, οφείλουμε να έχουμε τη σύμφωνη γνώμη του.
- Η συγκεκριμένη ομάδα θα παραγάγει πολύ σύντομα ένα κείμενο με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση, εντός και εκτός μπλογκόσφαιρας. Κάποιες άλλες δυνατότητες για κινητοποίηση συζητήθηκαν επίσης, αλλά θα διαμορφωθούν μέσα στις επόμενες μέρες.
- Μάλλον είναι αυτονόητο, αλλά να διευκρινίσουμε ότι δε μας ενδιαφέρει να αναλάβουμε εργολαβικά την ενημέρωση για την υπόθεση ως «πρωτοβουλία θεσσαλονικέων μπλόγκερ». Ήδη εξάλλου γίνεται μια σημαντική προσπάθεια μέσα από τη συλλογή υπογραφών, για την υποστήριξη του Αντώνη Τσιπρόπουλου.

Και ένα τελευταίο, προσωπικό σχόλιο: χάρηκα πολύ που σας γνώρισα όλους/ές κι ελπίζω να μην ήταν αυτή η τελευταία φορά που βρισκόμαστε.

19 σχόλια:

nosyparker είπε...

OK μου φαίνεται. Θες να το προωθήσω; Μπορώ να το ανεβάσω στο salllonica.blogspot.com και στο www.mindtrap.gr όπου έχει γίνει σχετική μνεία.

αμμος είπε...

Ό,τι νόμιζεις nosy μου. Γενικά όποιος θέλει το προωθεί, είτε ήταν στη συνάντηση, είτε όχι.

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Μπραβο βρε παιδια!!!
Ειναι ωραιες τετοιες πρωτοβουλιες!

nosyparker είπε...

Το ανέβασα και στο e-saloni

Shades είπε...

Μαζί σας!!!
Περιμένω καλύτερη ενημέρωση.

pølsemannen είπε...

Μπράβο ωραία πρωτοβουλία.

Αναμένουμε και τη συνέχεια.

Θα το ανεβάσω και στο μπλογκ του μπλογκόλιθου (Βαγγελίιιιιιιιιστρα μ') Κάρολου Πολσεμάνογλου αύριο-μεθαύριο.

(Συμπαράσταση από το χαμουτζήδικο)

αμμος είπε...

ΠρέζαTV, shades και σύντροφε Λουκανικοφάγε,

σας ευχαριστώ εκ μέρους όλων για τα καλά σας λόγια. Το ζήτημα είναι βέβαια να απλωθεί η συζήτηση για το ζήτημα, σε άλλες πόλεις και κυρίως εκτός μπλογκόσφαιρας. Όσοι/ες μπορούν ας κάνουν κάτι.

Χωρίς να μπορώ να το απαιτήσω από τους/τις σχολιαστές/τριες, αν οι θέσεις που καταγράφω τους γεννούν κάποια επιφύλαξη ή προβληματισμό, καλό θα ήταν να τον καταθέσουν.

Σας ευχαριστώ και πάλι όλους/ες.

Dannossiel είπε...

krima pou den mporesan na nai ki oi athlies kores ekei...axiepaini protovoulia...

nanakos είπε...

'Αλλη μια μέρα που δεν θα καταλάβω τι σημαίνει η λέξη "funel"!

αμμος είπε...

Καλή μου ντανόσσιελ, τώρα ξεκινάμε έτσι κι αλλιώς. Θα σε κρατάω ενήμερη ως Σαλονικιά, που μπορείς να βοηθήσεις.

Αγαπητέ Νανάκο, ήρθες στο κατάλληλο μέρος για να λύσεις την απορία σου, αφού στο ιστολόγιο αυτό όχι μόνο συνδυάζουμε το χαβαλέ με την μουσικολογοτεχνική καλλιέργεια αλλά και την κοινωνικοπολιτική ευαισθησία (τα έχουμε όλα και συμφέρουμε ένα πράγμα) αλλά ρίχνουμε και μια γλωσσολογική ανάλυση, άμα 'ρθούμε στο κέφι.

Υποθέτω λοιπόν ότι η λέξη funel είναι σύνθετη από το fun και το EΛ, κάνει δήλαδή "πλάκα με τους ΕΛ". Το ομόηχο με τη λέξη "φανέλα" φαντάζομαι ότι ισχυροποιεί την αστεία εντύπωση της λέξης.

Marialena είπε...

Και από μένα τα συγχαρητήρια για την πολύ ανθρώπινη πρωτοβουλία σας αγαπητέ μου Άμμο!

Η ισχύς εν τη ενώσει είναι που μετράει άλλωστε!

καλημέρα, Μ.

epwnimos είπε...

Μπράβο πολύ ωραία η πρωτοβουλία σας.

Εγώ το ίδιο βράδυ σας συμπαραστεκόμουνα πίνοντας ρακές, αλλά μόνος μου στο σπίτι στην Αθήνα. Πιστεύω πως η συμβολή μου υπήρξε καθοριστική.

Rodia είπε...

Μου είναι δύσκολο να κάνω πολλά πράγματα, δεδομένου ότι περνώ μια κρίση υγείας. Ανέβασέ το και στις "ιστορίες" Αμμούλη μου, αν δεν σου κάνει κόπο, ε

:-)σμουτς! σε όλους

Ανώνυμος είπε...

Μεσα κι εγω περιμενω περισσοτερη ενημερωση
Οτι εχει σχεση με την ελευθερια εκφρασεις μας αφορα ολους
Γιωτα

Ανώνυμος είπε...

καλη κινηση..επιτελους υπαρχει μια πιο εντονη κινητοποιηση περα απο τα απροσωπα ορια του διαδικτυου. Για μπαλιτσα μιλησατε καθολου ? χε

αμμος είπε...

Σας ευχαριστώ πολύ εκ μέρους όλων. Πιστεύω πως αύριο θα έχει αναρτηθεί ένα γενικότερο κείμενο. Όπως λέει πάντως και ο Πάνος, η συγκεκριμένη κίνηση λειτουργεί ως παράδειγμα, όποιος/α μπορεί να κάνει κάτι στην πόλη του, ας πάρει την πρωτοβουλία.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Αν και ήμουν καλεσμένος και προσωπικά από τη Magica δεν μπόρεσα να παρευρεθώ λόγω υποχρεώσεων φιλοξενίας επισκεπτών από το εξωτερικό. Στο μέλλον θα μπορέσω -αν κληθώ- να παρευρεθώ.

Ωστόσο, θεωρώ ότι σε κάθε περίπτωση το ζήτημα της ελευθερίας έκφρασης σατιρικών αντιλήψεων και των επιστημονικά αποδείξιμων αντιρρήσεων των Funel πρέπει να συνδεθεί με την ψευτοεπιστημονική στάση της προπαγανδιστικής και σκοταδιστικής του Λιακόπουλου.

Ανώνυμος είπε...

δεν με ενδιαφέρει η συζήτηση που κάνατε, εγώ ζήλεψα την παρέα.


Πειράααααζει;

για το blogme.gr ίσως να έχουμε κάνει το καθήκον μας ήδη.

λέω Ίσως.
γιατί βρίσκομαι ανάμεσα σε πολλές σκέψεις, μία από αυτές μου λέει να μην ξανα-ασχοληθώ με το συγκεκριμένο θέμα.

θα το ξαναδώ όμως πάλι.

αμμος είπε...

Αγαπητέ Δείμο, η προσωπική μου άποψη (τονίζω το προσωπική) είναι ότι μια συζήτηση για τη σάτιρα και το κάτα πόσο οι funel δεν υπερέβησαν τα όρια του νόμιμου είναι αρκετά περίπλοκη και δύσκολα μπορεί να οδηγηθεί σε κοινή συμφωνία. Με δεδομένο ότι η δίκη είναι σε εννιά μέρες, προείχε η επίτευξη κοινής συμφωνίας. Το ζήτημα που θέτεις καλό είναι να ανοιχτεί, αλλά χωρίς πίεση χρόνου.

Αγαπητέ Ροΐδη, θα μεμας ενδιέφερε πολύ ο προβληματισμός σου. Όσο για το άλλο που ρωτάς, επειδή είσαι μεγάλη φίρμα, δεν πειράαααζει να ερχόσουν μόνο για αυτό.