CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

10.6.07

This charming AMMAn - Λίστα Άμμου 14

Something old… John Vanderslice – Me and my 424. Άμα κι αυτό δε σας φτιάχνει τη μέρα, δεν έχετε ελπίδα! Ξαναγυρίστε στο κρεβάτι σας και δοκιμάστε να σηκωθείτε κατευθείαν αύριο! :)

Something new… Sound team – Born to please. Σαν ιστιοφόρο που ανοίγει τα πανιά του σιγά- σιγά, μέχρι που το απογειώνει ο άνεμος.

Something borrowed… Η αξία του This charming man των Smiths έγκειται στο ότι έχει πικρούς στίχους σε πετιμέζι μουσική (“I would go out tonight, but I haven’t got a stitch to wear!). Οι Voxtrot είναι Τεξανοί και τι να ξέρουν από στίχους, μα με το The start of something κολλάνε για τα καλά στο αγγλικό μέλι!

Something blue…
James – Five -O: Και όμως, οι James έχουν και λυπητερά τραγούδια…


I can feel your face/ Gonna make it mine
I can be the man/ I see in your eyes

Will we grow together? Will we be a lie?

If it lasts forever, hope I'm the first to die

Hope I'm the first to die…



ΥΓ: «You re so vain, I bet you think this song is about you» –και μεταξύ μας έχεις δίκιο! Bonus track for you!

28 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

welldone Sammano.oi Sound Team poly kaloi!! oi James episis,o gios tous (son) omws kalyteros.. oi paromoiwseis parapempoun se Aigaio pelago,oneireuesai mallon Kykladodiakopoules,e? eee?
-Goofy-

Ινδιάννα είπε...

Goofy
καλώς μας ήρθες!
Η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω και άλλες μεταφορές πχ. "το τραγούδι ξεκινάει σκουντουφλώντας και σιγά σιγά ανεβαίνει για να απογειωθει τελικά σαν τον Goofy μετά από τρια σούπερ φυστίκια"! Αλλά έχουμε και ένα προφίλ ευαισθησίας να υποστηρίξουμε, καταλαβαίνεις- ;)
ΥΓ. Καλος ο Jameson αλλά το καλοκαίρι την "ακούμε" με Jose (ναι, ντε, τον Cuervo)! (Και κάτι πρέπει να γίνει με το θέμα του αλκοόλ, αν κάνουν αλκοτεστ στα μπλογκ θα μας πάνε όλους μέσα)! :Ρ

night blue είπε...

Σ΄ευχαριστώ, γλυκέ μου! Το κατεβάζω αυτή τη στιγμή.

night blue είπε...

αν μου βρεις και το Don't Cry July, Gas και Every Other Thursday των ίδιων από τον ίδιο δίσκο θα σε ερωτευτώ εγκεφαλικώς :-)))

night blue είπε...

ki egw Jameson pinw-akouw kai James ama laxei

night blue είπε...

Twra omws den pinw-eimai spiti mou kai otan eimai spiti kai eidika moni mou xwris "kakes" synanastrofes, den xerw pws alla eimai kalo koritsi, oute pinw alcohol, oute kapnizw.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλή επλογή Σαμμάνο! Ξεχωρίζω και εγώ τους Sound Team

Ινδιάννα είπε...

Vain
σου έχω κατεβάσει όλο το δίσκο, μαζί με το βιβλιαράκι του, το θεμα είναι ότι χρειάζομαι μάλλον το mail σου για να στα στέλνω λίγα λίγα τα τραγούδια. Αν θες στείλε μου το στο δικό μου για να αρχίσει η μεταφορά!
Όσο για το Jameson, πολλή μαύρη διαφήμιση κάνουμε τελευταία στα ποτά μας και δεν πληρωνόμαστε και γι' αυτήν -μήπως να το ψάξω με καμιά διαφημιστική;;
ΥΓ:To εγκεφαλικώς έτσι γράφεται; Νόμιζα γράφεται εγκε-φαλλικώς !!!

Άγγλε (ψυχ)ασθενή
δε σου άρεσε το συγκρότημα, υποσυνείδητα σε τράβηξε ο τίτλος ("Γεννημένος να ευχαριστεί τους άλλους")! Όπως καταλαβαίνεις μόλις σου βρήκα θέμα να συζητήσεις την επόμενη φορά με τον ...ψυχίατρό σου :Ρ

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Σαμμάνο δεν ξέρεις ότι
nothing lasts forever... ?

Ινδιάννα είπε...

Αγαπητέ Μπερτόδουλε
τάσομαι με τους James και άσε τα πραξικοπήματα με τους Echo & the Bunnymen("nothing lasts forever"). Σε παραπέμπω στη Λίστα Άμμου #9, something blue, να ακούσεις ότι "some things last a long time". Ε, ας μην είναι για πάντα, μου αρκεί και ο πολύς καιρός! Α, άπληστος δεν είμαι!!

night blue είπε...

Ma den yparxei poythena to e-mail sou

Ινδιάννα είπε...

sammannos@yahoo.gr (νόμιζα ότι ήταν στο προφίλ μου)!

night blue είπε...

To teleytaio mou post einai sxedon asxoliasto. Anarwtiemai einai toso malakia?

night blue είπε...

Den paraponoumai dioti polles fores dinw aytin tin entypwsi. Aplws anarwtiomoun gia tin anartisi ayti

night blue είπε...

kai aplws to lew se sena-kalimera kiolas

Ινδιάννα είπε...

Vain
τις Δευτέρες συνήθως πνίγομαι, καλά καλά δε μπαίνω ούτε στο δικό μας μπλογκ! Μάλλον σήμερα ή αύριο το ...αργοτερότερο θα καταφέρω να μπω με την ησυχία μου στο δικό σου (διότι για να το δω πρέπει να έχω ηρεμία, χρόνο και διάθεση για μουσικές!) και θα σε σχολιάσω, ειλικρινώς! ΥΓ: Μεταξύ μας πάντως, οι πιθανότητες να είναι το ποστ σου "μαλακία" είναι 1/ 352.069 -και είμαι καλός στα ποσοστά και τα στοιχήματα!! Καλημέρα!!!

Ανώνυμος είπε...

Ti douleia mporei na kanei kapoios pou pnigetai tis Deyteres?
Mipos na allakso ki ego pou pnigomai panta?...

Ινδιάννα είπε...

the bar, μη με φθονείς, δεν είναι εύκολο να είσαι σύμβουλος- σαμμάνος παρά το Πρωθυπουργό (αν και το πνίξιμο δεν είναι λόγω δουλειάς αλλά λόγω πολλαπλών απογευματινών ενασχολήσεων τις Δευτέρες)

Ανώνυμος είπε...

Kala sammane, 8a parameino stis tapeines asxolies mou kai 8a papso na skeftomai tropous na katastrepso olous tous tyxerous pou pnigontai logo deyteriatikon hobby.

Ινδιάννα είπε...

:)

Δεν είναι ακριβώς χόμπυ. Θα το έλεγα "η σωτηρία της ψυχής είναι πολύ μεγάλο πράγμα". Τουτέστιν κάνω πολλά για να μην τρελαθώ! Γιατί και ο πολύς ελεύθερος χρόνος κρύβει αυτή τη μικρή παρενέργεια: αργία μήτηρ πάσης κακίας -και αυτοκαταστροφής!ΥΓ: Και για να μην σε κομπλάρω τζάμπα, η δουλειά μου δεν έχει καθόλου πρεστίζ, είμαι κάτι σαν πνευματικός Φιλιππινέζος!

Ανώνυμος είπε...

Den komplaro etsi eykola, sammane. Kai kyrios oxi me tetoia pragmata. Ligo xrono para pano gia tavano8erapeia, omos, poly 8a ton i8ela edo pou ta leme. It's true.

Afierosi:
Massive Attack: Inertia creeps (xexe).

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ ρε! Τι καλά που μου κάνουν κι εμένα αφιερώσεις -χε χε! :)

Και βασικά μου ήρθε μια ωραία ιδέα για να βάλω massive σε αυτή ητ λίστα Άμμου. Θα την επεξεργαστώ! Καλημέρα!

night blue είπε...

Mporeis na anakatepseis se mia istoria Massive Attack, Portishead, Faithless, Chemical Brothers, Death in Vegas, Orbital, Underworld, Prodigy, Barry Adamson, Knife, Nine Inch Nails, Archive kai den xerw ti allo kai na ginei mia sexy, mystiriwdis, diavoliki, atmosfairiki istoria pou tha diadramatizetai se skoteina thoryvwdi club, sokakia me skoupidia, aytokinita kai mixanes pou petagontai xafnika mprosta sou, perierges synallages, sex sta orthia, dialymeno make-up, hang-over kai alles malakies pou katevase to gemato cliches Papakaliatiko kefalaki mou-xexe-Se filw

night blue είπε...

kai fysika tha exei via, kalontymenous mafiozous, zorikous portierides, adynates sexomaneis gkomenes, enan talaipwrimeno nearo dimosiografo pou psaxnei gia istoria -tsss-bullshit

Ινδιάννα είπε...

Ρε συ vain, τα είπες όλα! Άσε και τίποτα για την έρ'μη τη φαντασία μου!

Δεν είναι κακή ιδέα όμως! Καθόλου Παπακαλιάτικη!Αλλά είναι δύσκολο concept -με την έννοια ότι θέλουμε μια γενικευμένη νουάρ ατμόσφαιρα -όχι μόνο από το soundtrack αλλά και από τη γραφή. I will do it! That' s a promise! Αλλά δεν υπόσχομαι ότι θα τα καταφέρω ως την άλλη Τετάρτη -αν και με deadlines δουλεύω καλύτερα (μιλάμε για μεγάλη αυτοπειθαρχία, δεν το συζητώ -χο χο)! Θα δείξει...!

night blue είπε...

tha einai afierwmeni se mena ;-)

Ινδιάννα είπε...

Ψοφάς για επιβεβαίωση Ματαιόδοξο πλάσμα! Δε σου λέω, αλλά άμα θες σενάριο από Παπακαλιάτη να είσαι έτοιμη να πρωταγωνιστήσεις κιόλας σε αυτό!!

night blue είπε...

Wxx