CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

21.10.07

ΑριστουργΑΜΜΑ λέμε! – Λίστα Άμμου 33

Something old… Six by seven – I. O .U ♥ . Καλό θα ήταν να σταματούσαν την καριέρα τους με αυτό το τραγούδι. Ήταν σίγουρα από τα κορυφαία τους...

Something new… Τους πήρε χρόνια και δεκάδες πειραματισμούς που δεν ακούγονταν, για να βγάλουν οι of montreal επιτέλους ένα γκαζωμένο και εμπνευσμένο άλμπουμ. Αλλά μιλάμε για τραγούδι αριστούργημα: the past is a grotesque animal.

Something borrowed… Με βεβαιότητα μπορώ να πω ότι το single του Fink που κυκλοφόρησε πρόσφατα είναι το τραγούδι του φθινοπώρου. Αλλά θα το ακούσετε σε επόμενη λίστα. Για την ώρα πάρτε μια ιδέα για τον ήχο του από το Make it good –μια διαφοροποίηση στο if you stayed over του Βonobo. (ναι, είναι μια πρωτοτυπία, ο τραγουδιστής του original να κάνει ρεμίξ στον dj)!

Something blue… Dave Byrne - Speechless. Έγχορδα λαχανιασμένα, μουρμουρητό σαν προσευχή, λάσπη και συννεφιά και να! σα να βγαίνει ο ήλιος κάπου από πίσω... (από το μαγικό soundtrack του Young Adam)

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το κομμάτι των of montreal κάνει λίγο tv on the radio (wolf like me). Πολύ δυνατό -αν και περιμένεις 7 λεπτά περίπου μέχρι να μπουν οι κιθάρες! ΥΓ. Κολλάς πάντως, οφείλεις να το παραδεχτείς! Μετά τους dEUS τώρα περνάς το Bonobo syndrome; ;ΡΡΡ

sot είπε...

Ένα κι ένα τα κομμάτια σήμερα αλλά το Τhe past is a grotesque animal είναι το επιστέγασμα. Άξιοι συνεχιστές των Hawkwind οι Of Montreal εδώ. Χαλάλι τα 12 λεπτά που απαιτούνται για την ακρόαση. Τα μάλλον 24 γιατί το ξαναβάζω. :)

Ανώνυμος είπε...

tom the barman
δεν κολλάω εγώ, αυτοί με κυνηγάνε!
Ανακαλύπτω τον Fink και σκέφτομαι ότι είναι καταπληκτικός τύπος, και μπαίνω να δω το βιογραφικό του και βλέπω ότι περιόδευε με τον bonobo και ότι είναι και αυτός στην εταιρία ninja tunes -η οποία αποτελεί το τελευταίο μου φετίχ. Μα συγνώμη, εγώ φταίω μετά! Προσπαθώ ν' αγίασω αλλά δε μ' αφήνουν!

sot
κι εγώ θα το έβαζα στο top 10 της χρονιάς αυτό το κομμάτι! Μου αρέσει πολύ και του Βyrne (και το σαουντρακ έχει και ακόμα καλύτερα τραγούδια, π.χ το great western road, to locks and barges κ.α)

night blue είπε...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα

night blue είπε...

Δεν βρήκα καθόλου χρόνο χθες να ασχοληθώ με την καινούργια σου λίστα αλλά θα γίνει και αυτό...

night blue είπε...

Πράγματι! Πολύ ώραίο το κομμάτι των Οφ Μόντριαλ.

night blue είπε...

Καλί ει Φυνκ. :-)

Ινδιάννα είπε...

Vain
καλημέρα και καλή εβδομάδα!
Οι Φικν είναι ένας και μάλιστα λευκός -το τονίζω διότι ο δίσκος του έχει πολλές μαύρες επιρροές και νόμιζα ότι ο άνθρωπος είναι "έγχρωμος" (δηλαδή συγνώμη να λέμε "μαύρος" είναι ρατσιστικό και πρέπει να λέμε "έγχρωμος", να λέμε λευκός δεν είναι; Και δηλαδή γιατί είναι ρατσιστικό να αναφέρεσαι σε μια πραγματικότητα που έχει να κάνει με τη διαφορά χρώματος);

ΥΓ. Αν θέλει ο Θεός την Πέμπτη θα σου ανεβάσω επιτέλους εκείνο το κείμενο που είχα υποσχεθεί με πολύ Bonobo και μαγικές -ειλικρινα!- downtempo μελωδίες!

elafini είπε...

εγώ να πω πως κόλλησα με τον Byrne...με τριγυρίζει τώρα τελευταία...η λίστα εξαιρετική όπως πάντα ;)

καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα :)

Ανώνυμος είπε...

to tragoydi toy Byrne einai yperoxo! den exw stamatisei na to akoyw apo to prwi poy to katebasa!

night blue είπε...

Kalo einai alla egw eimai pio rock typos

night blue είπε...

Eixame pei gia Bonobo? An sou pw oti den thymamai? :-)
Pantws, tha to perimenw anypomona.

night blue είπε...

Oso gia to Fink piga sto myspace simera kai eida ligo sta petaxta peri tinos prokeitai -itan ena leuko, palleyko palikarel' :-)

Ινδιάννα είπε...

ανώνυμε;
rits is that you;;;

χαίρομαι που σου άρεσε όπως και να χει!

vain
δεν είχαμε πει!
Απλά το καλοκαίρι είχες πάρει και άκουγες bonobo και σου είχα πει επειδή έχει πολλούς δίσκους μην παιδεύεσαι και θα σου κάνω εγώ ένα κείμενο με τα πιο αξιοπρόσεκτα τραγούδια του. Τώρα λοιπόν αξιώθηκα θα κάνω ένα με τα μινιμαλιστικά του και κάποια στιγμή θα κάνω και ένα δεύτερο με τα πιο "μαύρα" του -70s afro και δε συμμαζεύεται!

Ανώνυμος είπε...

rits...me? no!!!

Ινδιάννα είπε...

ανώνυμε
ε, βάλε ένα όνομα ευλογημένε/ νη!

Ανώνυμος είπε...

gia na balw tha prepei prwta na to brw! pantws eimai eylogimeni (an mporei na me apokalesei kapoios etsi) kai oxi eylogimenos!

Ινδιάννα είπε...

Φοβάμαι ότι ο μόνος που θα μπορούσε να σου δώσει το χρίσμα, ψυχομαχάει στα κανάλια (βλ. Χριστόδουλος)! Πώς μας βρήκες (ρωτάω για να ανοίξουμε συζήτηση)!

Ανώνυμος είπε...

m'aresei na kanw bolta sta blog ki etsi se mia tyxaia bolta brika ki esas! apo tote otan exw xrono sas episkeptomai. oso gia to xrisma protimw na moy to dwsw egw!:-)