CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

5.6.08

Λακωνίζειν και ιστολογείν

Διαβάζω από εδώ κι από κει την πρόταση για βουβή διαμαρτυρία στο Σύνταγμα στις 15-6-2008 σχετικά με την επικείμενη νομοθετική ρύθμιση των μπλογκ. Θεωρώ σχεδόν προφανές ότι:
- Οφείλεις να έχεις παραπάνω πληροφόρηση από ένα δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου το Φεβρουάριο και μια υποτιθέμενη δήλωση του Υπουργού Μεταφορών στην Άννα Παναγιωταρέα (για την οποία όποιος βρει κάτι σχετικό, παρακαλώ να με παραπέμψει, μισή ώρα έψαχνα άδικα).
- Παραμενεις βουβός, είτε όταν έχεις συγκλονιστεί, είτε όταν τα επιχειρήματά σου είναι αυτονόητα για όλους. Δυσκολεύομαι να αναγνωρίσω οποιαδήποτε από τις δύο καταστάσεις στους Έλληνες μπλόγκερ.
Από την άλλη θεωρώ απλώς αστεία την ιδέα για μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Αγαπητοί συμπλόγκερ, η ψυχραιμία και το ημερολόγιο δεν έβλαψαν ποτέ κανέναν.

[Ανανέωση: Ο αγαπητός Manifesto έγραψε παρόμοια επιχειρήματα αλλά με πολύ πιο οργισμένο τρόπο, κυρίως όμως παρέπεμψε σε ένα πιο πρόφατο άρθρο για το ζήτημα.
Ανανέωση 16/6: Δε μου αρέσει να επιβεβαιώνομαι σε αυτά τα ζητήματα, αλλά σύμφωνα με κάποιους/ες ιστολόγους που παρευρέθηκαν όπως ο cermit, στη συγκέντρωση δεν πηγαν ούτε αυτοί/ές που την κάλεσαν.]

4 σχόλια:

Georgios Giannopoulos είπε...

Το λάθος με τα blogs είναι ότι το blogging το θεωρούμε κίνημα/ομάδα. Έτσι εκφράσεις κινήματα/κινήσεις bloggers ως εκφράσεις είναι εντελώς αυθαίρετες.

Είδα το μήνυμά σου για καφέ.. μιλάμε το βράδυ ;-).

αμμος είπε...

Δε θα συμφωνήσω ακριβώς ggia. To blogging, όπως και το facebook, το myspace κτλ. αποτελείται από κοινωνικά δίκτυα πραγματικών ανθρώπων, οι οποίοι μπορουν να συνενωθούν σε κάποια κινητοποίηση. Το ίδιο το blogging δεν είναι κίνημα, όπως δεν είναι από μόνοι τους οι εργάτες, οι γυναίκες, οι γκέι - λεσβίες κτλ. Η επικοινωνία και η δικτύωση τους μπορεί όμως να οδηγήσει σε κινηματικές δράσεις, το ζήτημα είναι ποιες και πως.

pølsemannen είπε...

Είναι φανερό αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί ότι το διαβόητο κίνημα των βλόγερς αποτελείται αποκλειστικά από ΑΘΕΟΥΣ αναρχοκομμουνιστάς.
Άκου διαδήλωση το τριήμερο που το εν Χριστώ έθνος των Ελληνορθοδόξων Ελληνοχρισταινών εορτάζει εις τας παραλίας το Άγιον Πνεύμα. (Όχι, το περιστέρι που έκατσε στην γκλάβα του Καρατζαφέρη στο Φανάρι, δεν μπορεί να θεωρηθεί έκφανση του Αγίου Πνεύματος).

Όπως παρατηρείς αγαπητέ άμμε, λίγος προγραμματισμός και περισσότερη πληροφόρηση δεν έβλαψαν ποτέ κανέναν.

αμμος είπε...

Τα ύστερα του κόσμου, αγαπητέ εν Ιερω Μακαρονοτέρατι αδελφέ, τα ύστερα του κόσμου! Ας συστήσουμε από κοινού νηστεία και προσευχή στους αγαπητούς μας συμπλόγκερ, ώστε να εξιλεωθούν από τις αμαρτίες τους.

Χαίρομαι που συμφωνούμε.