CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

8.6.08

My blueberry days - indieannalog set 30

Νερό… Καλοκαίρι δεύτερο μόνη. Απίστευτο μου φαίνεται. Κάνει κρύο σήμερα το πρωί ή κάτι δεν πάει καλά μ’ εμένα. Είμαι σαν νεκρή. Η ζωή μου μοιάζει να τη σκηνοθετεί ο Ταρκόφκι. Λίγοι διάλογοι, εξαίσιες εικόνες, πολύ βάθος που δεν πιάνει κανείς κι ελάχιστοι στην αίθουσα για να την παρακολουθήσουν. Προτιμούσα πάντα τους Μόντυ Πάιθονς. Τώρα έχω χάσει το χιούμορ μου. Μιλάω πολύ γρήγορα και δεν καταλαβαίνεις, το θες άλλη μια με υπότιτλους; Yppah- Again with the subtitles.

Φωτιά… Το καλοκαίρι κάνεις περισσότερους φίλους. Όλοι είναι ανοιχτοί και χαρούμενοι. Είναι καλοκαιρινοί φίλοι με καλοκαιρινή διάθεση, φίλοι σαν καλός καιρός. Παρόλα αυτά κάθομαι μέσα διαρκώς και κουνιέμαι πέρα δώθε στην καρέκλα σαν αυτιστικό. Σταμάτησα να σηκώνω τα τηλέφωνα. Δε θέλω άλλους φίλους. Έχω ανάγκη απο συντροφικότητα... Daedelus - Fair weather friends.

Αέρας Angus & Julia Stone - Paper aeroplane. Κανόνισα διακοπές στη Λαπωνία –ήταν το πιο μακρινό μέρος που μπόρεσα να σκεφτώ. Τρέχω όσο πιο μακριά για να μη χρειαστεί να ζήσω το καλοκαίρι εδώ. Βρίσκομαι σε 15 λεπτά απόσταση από καλούς ανθρώπους. Που όμως δεν είναι οι δικοί μου άνθρωποι. Και όλο εύχομαι. "Χίλες φορές" λες, "χίλιες φορές να ευχηθείς δε θα είμαστε ποτέ μαζί" κι εγώ γελάω, "η ελπίδα πεθαίνει τελευταία" λέω. Για την ακρίβεια η ανάμνηση πεθαίνει τελευταία. Πάω στη Λαπωνία. Στη βαθιά κοιλιά της νοσταλγίας. Στη μνήμη του πάγου. Sitting on the table where it all began for us... Fink - Blueberry pancakes

Γη Antony & the Johnsons – Fistful of love. Εχω τα υπαρξιακά μου. Δεν ξέρω γιατί βρίσκομαι εδώ. Δεν κάνω τίποτα. Αν ήταν η Πέγκυ θα έλεγε "μη χάνεις το στόχο"! Ποιος είναι ο στόχος; Και κρατάω τόσο καιρό, τόση αγάπη μες τη χούφτα μου και θέλω απλά να την ανοίξω σε κάποιον. Και απλά δεν έχω. Κάποιον (Χτες ο ανιψιός μου διαμαρτυρόταν "δεν είναι δίκαιο: η Κατερίνα κοιμάται με το Μάνο στην κουκέτα, η μαμά με τον μπαμπά στο διπλό κι εγώ με τον Κανένα")! Get used to it pal...

23 σχόλια:

sot είπε...

Το κακό είναι πως όσο μακριά κι αν φεύγει κανείς, μοιάζει πενθήμερη άδεια κι όχι απόδραση από τη μοναξιά. Από την άλλη είναι καλύτερη μια άδεια αγκαλιά από μια αγκαλιά σ' ένα σωμα με παγωμένη καρδιά.
Πολύ ζεστό πάντως το EP σήμερα.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είσαι καλά ε...
Θες να πούμε μόνο για μουσική σήμερα?
Όχι για να σου φτιάξω το κέφι αλλά δεν ξέρω τι να πρωτοδιαλέξω... είμαι ανάμεσα daedelus και anthony αλλά μου αρέσει και ο νερομπλουμ Fink σου και οι Υ-ποπ...
ΥΓ. Δε τον ξέρω τον άνθρωπο, αλλά καλά τα λέει ο Sot: γιατί δεν σκέφτεσαι αντίστροφα? Πόσοι είμαστε με ανθρώπους που δε μας καταλαβαίνουν για να μην είμαστε μόνοι; Τουλάχιστον αν είσαΙ μόνη μπορείς να ελπίζεις ότι θα βρεις κάποιον να σε καταλαβαίνει.

Ινδιάννα είπε...

Sot
έχεις δίκιο
το σκέφτομαι πολλές φορές
απλά να,
μερικές φορές με παίρνει η μπάλα
και θέλω να κλαφτώ λίγο!

Τομ
ναι, ας μην πούμε πολλά σήμερα...
πάντως πρέπει να σταματήσω να ακούω Αντονυ γιατί, όπως έλεγε και ο φιλος μου ο Θ. (πολύ καιρό πριν το πει ο Κιούζακ στο Hi- Fidelity), "δεν ξέρω αν ακούς μουσική όταν είσαι χάλια ή αν γίνεσαι χάλια με αυτά που ακούς"!

night blue είπε...

Tha mporouses na kaneis kai mia kainoyrgia stili me epistoles-exomologiseis. Nomizw oti tha eisoun mia polu kali epistolografos. To xerw...
Twra oso gi' ayto pou leei o Sot gia pagwmenes kardies kai alles istories pou kollan aytes? Esy den psaxneis gia mia malakismeni agkalia alla gia mia alithini agkalia. Prepei na einai kapoios polu malakas gia na dexetai na einai me kapoion pou den ton agapa.

night blue είπε...

Ase kiolas pou nomizw oti aytos o anthrwpos o opoios leei oti agapa ton allo kai gia tous dyo einai para polu egwistis kai sigoura den agapa kai den sevetai ton allo sto vathos. Aplws ton exei eidwlopoiisei. Den yoarxei pio aidiastiko pragma apo ton anthrwpo-"thyma".

night blue είπε...

Stin ousia einai mia araxni pou yfainei ton isto tis gia na piasei tin petalouda.

night blue είπε...

M' aresei polu to kommati tou Fink. to exw akousei pollakis fetos kai einai kai kommati idaniko gia ena kinimatografikis yfis alla oxi passe pathiasmeno fili makras diarkeias se slow-motion.
Tou anthony ta eixa liwsei ta kommati a se tetoio vathmo se simeio na to exw psilovarethei twra.

night blue είπε...

O Yppah tha tairiaze ekei pou kouniesai san aytistimo stin karekla.

night blue είπε...

aytistiko

night blue είπε...

Tha tairiaze gia to prwto paragrafaki ena pio melodramatic kommati.

sot είπε...

Λίγο ως πολύ όλοι το κάνουμε αυτό :)
Ελπίζω να μην είμαι εκτός θέματος όπως λέει η vain.
Όσο αφορά το αληθινή έχει απόλυτο δίκιο γιατί μια ψεύτικη καρδιά είναι πάντα παγερή. Είναι παράξενο, αλλά το ψεύτικο στην αρχή είναι συνήθως πιο εύκολα πιστευτό, ενώ στο αληθινό είμαστε πολύ πιο δύσπιστοι και είναι αργά πολλές φορές όταν το καταλαβαίνουμε.

night blue είπε...

Nomizw oti oloi mas monologoume ousiastika dioti den synomiloume fysika alla grafoume comments se koutakia sto Diadiktyo pou apexoun xiliades xiliometra makrya metaxy tous ki etsi den mporoume na synnenoithoume.
Kai apo tis pageres parepimptontws perasame stis pseytikes.... Giati na mi milame omws apla gia kontofthalmia i viasyni kai oxi gia pseutikes kardies.Syxna kiolas deixnoume ton erwta mas me toso lathos i antierwtiko i anwrimo tropo pou eimaste axioi tis moiras mas.

night blue είπε...

Epeita ta louloudia gia na anthtisoun den theloun aplws tin epithymia mas na anthisoun i peripoiisi alla tin endedeigmeni kata periptwsi periptwsi kai kyriws to swsto edafos kai epoxi. Ektos an yparxei ayto to pathos to megalo. Vrase oryza!

Agobooks είπε...

Exeis mia efesh sthn aytoeksomologisei! :)
Kalh bdomada!!!

Ινδιάννα είπε...

vain
"prepei kapoios na einai polu malakas gia na dexetai na einai me kapoion pou den ton agapa"
ή να είναι ο Αντονυ (χωρίς του Τζόνσονς)λέω εγώ
(αν δεν κάνω λάθος το fistful of love λέει ότι ο τύπος ποτέ δεν του λέει ότι τον αγαπά αλλά του δείχνει με τις γροθιές και τα μαστιγώματά του)-δηλαδή, πολύ μαζό κατάσταση- και δεν εννοώ τον Μαζωνάκη! ;Ρ

Ινδιάννα είπε...

"Ase kiolas pou nomizw oti aytos o anthrwpos o opoios leei oti agapa ton allo kai gia tous dyo einai para polu egwistis kai sigoura den agapa kai den sevetai ton allo sto vathos". Φυσικά πώς να σέβεσαι τον άλλο όταν δεν τον ακούς και τον "αγαπάς" με το ζόρι. Τι σόι αγάπη είναι αυτή?

Αλλά αν τον αγαπάς χωρίς ανταπόκριση "ζορίζεσαι" εσύ και εκεί αρχίζεις να κάνεις τις εκπτώσεις: θα αλλάξω, θα κάνω, θα δείξω, για να σου ταιριάξω. Και όλα αυτά γιατί όπως το λες: "Aplws ton exei eidwlopoiisei".
Ναι, αλλά πώς αλλιώς, θέλω να πω, αν ερωτευτείς γι' αυτό δε λέμε ότι στραβώνεσαι? Επειδή ακριβώς δεν βλέπεις τον άλλο, βλέπεις ένα ιδανικό είδωλο του ποιος θες να είναι για σένα ο άλλος και το ακολουθείς (κάτι ήξερε ο Ευριπίδης (?) στην "Ελένη" που είπε ότι έστειλαν ένα ομοίωμά της στην Τροία... Πολλά είδωλα φιλενάδα κυκλοφορούν κι αντε βρες τον αληθινό εδώ πέρα

"Den yoarxei pio aidiastiko pragma apo ton anthrwpo-"thyma"". Σε αυτό κι αν θα συμφωνήσω, το θύμα είναι παθητικό -επιθετικό και σου τσακίζει το νευρικό σύστημα, άσε που όπως λέει και ο σοφός Τέκι, οι χειρότεροι βασανιστές είναι τα πρώην θύματα.
Ωραία και εύστοχη η αναλογία αράχνης- πεταλούδας. Αν και νομίζω ότι το θύμα το κάνει ασυναίσθητα -έτσι πιστεύω, αλλιώς δε θα το λέγαμε θύμα αλλά πονηρή αλεπού...

Ινδιάννα είπε...

Περι μονολογίας, ενάξει, έτσι είναι αλλά προσωπικά νιώθω καλύτερα όταν βρίσκω στο ταχυδρομικό κουτάκι του μέιλ μια απάντηση, είναι σα να πέρασε ένας φίλος και να μη με βρήκε, να άφησε σημείωμα και να το διαβαζω μετά. Είναι μια μορφή επικοινωνίας που προσωπικα δεν την υποτιμώ καθόλου- αν φυσικά είναι φίλος αυτός που πέρασε και όχι κάποιος που άφησε ένα διαφημιστικό ! :)

Ουσιαστικά αυτό που λες με το λουλούδι είναι ότι παίζουν πολλά ρόλο για να έχεις μια σχέση της προκοπής με κάποιον και συμφωνώ. Απλά όταν γνωρίζεις τον κάποιον και σου φαίνεται ο σωστός δεν έχεις καταλάβει ακόμα σε τι έδαφος παίζεις, εντός ή εκτός έδρας, αν θα βοηθήσει ο καιρός και τι ρόλο θα παίξουν οι φίλαθλοι. Τελικά ενώ νομίζεις ότι θα παίξεις μια ωραία παρτίδα τέννις και θα περάσετε καλά, καταλήγεις να παίζεις μποξ!

Τέλος πάντων για να το κλείσω, μόλις πρόσφατα ένας φίλος μου είπε ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν μέσα 2 τουλάχιστον αντικρουόμενες προσωπικότητες και κάποια στιγμή συμβιβάζονται με τη μια, θάβουν την άλλη και κάνουν καλή ζωή. Εγώ δε λέω να τις συμβιβάσω και όταν γίνομαι μια απ' τι δυο και με αγαπούν γι' αυτό, βαριέμαι αφόρητα γιατί μου λείπει η άλλη μου πλευρά. Όπως είπε ο φίλος μου ή θα κάνω λοβοτομή να ξεχάσω μια από τις δυο πλευρές μου ή να ξεχάσω τη συντροφικότητα, το μοτίβο του άντρα που ψάχνω να δεχτεί και τις δυο απλά δεν υπάρχει.

Ε, μετά από αυτά την παθαίνεις μια κατάθλίψη φιλενάδα ή δεν την παθαίνεις;;;

n.ago
Εσύ είσαι παντρεμένος και ευτυχισμένος
το έλυσες το θέμα σου
σε απασχολούν τα υπόλοιπα τώρα.
Εγώ μέχρι να λύσω το δικό μου
εδώ θα μ' έχετε να ομφαλοσκοπώ- χο χο!
Καλή εβδομάδα!

maira είπε...

Ψάχνω τον ¨αμμο¨. Εδώ μένει;;;
Χάθηκα...μα βρέθηκα σε οικείο μέρος.
Κι έχω τα εξής να πώ:
ΑΕΡΑ, βάλε τα όνειρα στον πάγο να συντηρηθούν
ΦΩΤΙΑ, εσύ την δουλειά σου. Πλησιάζεις την κατάλληλη στιγμή και λιώνεις τον πάγο.
Έπειτα, ΝΕΡΟ και στη ροή...στη ροή να πλημμυρίσει όνειρα
η ΓΗ, να ποτιστούν βολβοί αγάπης που θα χαρίσουν τους καρπούς τους.
Όλα στην ώρα τους.

Ινδιάννα είπε...

maira της θάλασσας

καλά τα λες
να 'σαι καλά
με τα μεστά σου λόγια
και ο Άμμος είναι εδώ
και θα σε βρει
σύντομα!

αμμος είπε...

Αγαπητή Μάιρα, για να με βρίσκεις εδώ αρκεί να κοιτάζεις στο τέλος των αναρτήσεων αν "Ετσι κύλησε ο άμμος" ή αν "Έτσι κύλησε η Ινδιάννα". Φιλιά.

the boy with the arab strap είπε...

γεια σου ινδιανα παλι στεναγχωριες ? εμενα δεν με μελαγχωλει η μουσικη πλεον ισα ,ισα που ευχαριστιεμαι τετοιες μουσικες.... θα ερθουν και καλυτερες μερες!!!

Ινδιάννα είπε...

κρασί και νερό
μέχρι να ρθουν οι καλύτερες μέρες
ψάχνουμε τις καλύτερες νύχτες
:Yo La Tengo Παρασκευή sτο Synch
(ας τους δω live και μετά μπορώ να πεθάνω ευτυχισμένη)!!!

the boy with the arab strap είπε...

θα ειμαι εκει , εχω και ενα φιλο που εχει απιστευτο κολλημα . θα ειναι απιστευτη βραδια !!!!