CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

4.5.07

29 ερωτήσεις ... στις πόσες καιγόμαστε;

(Απαντώ στην πρόσκληση του Άμμου πάνω στο ερωτηματολόγιο του Προύστ -αν και μεταξύ μας, μετά τις απαντήσεις που είχε δώσει στο ίδιο ερωτηματολόγιο η Λούλα Αναγνωστάκη, το σοφότερο θα ήταν να σωπάσω. Αλλά προφανώς δεν είμαι σοφός. Μόνον ειλικρινής...)

1)Η απόλυτη ευτυχία για σας είναι;
Η αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού.


2)Τι σας κάνει να σηκώνεστε το πρωί;
Το γεγονός ότι θα ξανανυχτώσει σύντομα και στην κατάψυξη έχω παγωμένη βότκα.

3)Η τελευταία φορά που ξεσπάσατε σε γέλια;
Διαβάζοντας στο editorial της Μαργαρίτας ότι «έχω λίγο ελεύθερο χρόνο και λίγα χρήματα και όταν το ένα συναντάει το άλλο συντελούνται μεγάλες καταστροφές». Ακόμα γελάω!

4)Το βασικό γνώρισμα του χαρακτήρα σας είναι;
Αψίκορος

5)Το βασικό ελάττωμά σας;
Επιπολαιότητα –την οποία αρνούμαι να παραδεχτώ και επιμένω να την αποκαλώ αυθορμητισμό.

6)Σε ποια λάθη δείχνετε τη μεγαλύτερη επιείκεια;
Στα λάθη των άλλων.

7)Με ποια ιστορική προσωπικότητα ταυτίζεστε περισσότερο;
Με την (Κατά Κόπολα) Μαρία Αντουανέτα –το κορίτσι ήξερε να ζήσει.

8)Ποιοι είναι οι ήρωες σας σήμερα;
Αυτοί που ήταν πάντα: ο Βέρθερος, ο Άμλετ, ο Έρικ (Κοράκι) και ο Σπάιντερμαν –και έχουν περισσότερα κοινά απ’ όσα φαντάζεστε.

9)Το αγαπημένο σας ταξίδι;
Απ’ τα λιβάδια του Εδιμβούργου στα σοκάκια της Αμβέρσας –δεν έχω πάει αλλά, διάβολε, θα πάω κάποτε…

10)Οι αγαπημένοι σας συγγραφείς;
Δεν πολυδιαβάζω λογοτεχνία, με νυστάζει. Ο Ντε Σαντ (είναι ο μόνος που με κρατά σταθερά ξύπνιο), ο Μπόρχες και ο Κωστής Μανωλάκης (πώς λέγατε για τον Σουρούνη τις προάλλες που ενώ τον ξέρανε λίγοι και καλοί ξαφνικά έγινε μεγάλο όνομα, ε, συγκρατήστε και αυτό το όνομα, σύντομα θα πάρει το Κρατικό Βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου). Από ποιητές οι cummings, Ελυάρ, Ελύτης και Σεφέρης (the basics δηλαδή).

11)Ποια αρετή προτιμάτε σε έναν άντρα;
Να ξέρει τι θέλει.

12)... και σε μια γυναίκα;

Να ξέρει τι δε θέλει.

13)Ο αγαπημένος σας συνθέτης;
Beethoven και Rachmaninoff και δεν πιάνω τους σύγχρονους γιατί δε θα τελειώσουμε ποτέ. Αλλά δε μπορώ να μην πω έστω τους Lennon/ McCartney- θα είναι ιεροσυλία.

14)Το τραγούδι που σφυρίζετε κάνοντας ντους;
Τραγουδάω στο αμάξι κάθε μέρα και κάτι άλλο. Σήμερα ήμουν σε μια πολύ τρυφερή διάθεση και μου είχε κολλήσει το «Ένα μέρος που μπορείς να κρυφτείς» απ’ τα Κρίνα.

15)Το βιβλίο που σας σημάδεψε;
«Το ΖΕΝ και η τέχνη της συντήρησης της μοτοσικλέτας» του Ρομπερτ Πίρσινγκ. Η Βίβλος του να είσαι μέσα στα πράγματα που κάνεις, να είσαι αυτό που κάνεις, να κάνεις ό,τι είσαι και μόνο αυτό.

16)Η ταινία που σας σημάδεψε;
Το 2046. Δεν έχω καταφέρει να το δω δεύτερη φορά. Με διέλυσε ολοκληρωτικά.

17)Ο αγαπημένος σας ζωγράφος;
Ο Van Gogh για τους εθιστικούς πορτοκαλοκίτρινους στροβίλους, ο Klee για τα παιδιάστικα σχέδια και ο Klimt για τις παραμυθένιες νύμφες που στοίχειωσαν τα εφηβικά μου όνειρα.

18)Το αγαπημένο σας χρώμα;
Το μοβ, το λιλά, το βιολετί … όλες οι αποχρώσεις του ζευγαρώματος του μπλε και του κόκκινου, το γαλάζιου με το ροζ, του αρσενικού με το θηλυκό, του αντρός με τη γυναίκα…

19)Ποια θεωρείτε ως τη μεγαλύτερη επιτυχία σας;
Ταυτίζεται με τη μεγαλύτερη αποτυχία μου: ακόμα επιζώ.

20)Το αγαπημένο σας ποτό;
(επιτέλους, μια εύκολη ερώτηση!) Λευκή τεκίλα Herradura ή El Jimador ή βότκα absolut level, με δυο πάγους, χωρίς λεμόνι. Στην υγειά μας…

21)Για ποιο πράγμα μετανιώνετε περισσότερο;
Που γράφω τις χαρές στην πέτρα και τις λύπες στην άμμο. Ξεχνάω εύκολα ό,τι κακό μου κάνουν ενώ παράλληλα υποφέρω συχνά από τη μνησικακία του υπόλοιπου κόσμου.

22)Τι απεχθάνεστε περισσότερο απ' όλα;
Τη φυγοπονία, την έλλειψη αφοσίωσης και το γενικότερο κλίμα «καταναλωτισμού » που διαπνέει τελευταία τις ανθρώπινες σχέσεις. Επίσης τη μυρωδιά του σκόρδου, του κρεμμυδιού, του κάρυ, του άσπρου τυριού και το να καπνίζει ο διπλανός και να έρχεται ο καπνός όλος πάνω μου (τα απεχθάνομαι, να μην το πω);

23)Όταν δεν γράφετε, ποια είναι η αγαπημένη σας ασχολία;
Να ανακαλύπτω καινούριες μουσικές, να ονειρεύομαι, να βλέπω φίλους, να πίνω τεκίλες και να χορεύω στο ΡΟΡ, να κάνω ενέσεις ζωής εν ολίγοις...

24)Ο μεγαλύτερος φόβος σας;
Ότι θα γεράσω μόνος –αυτοί είναι δυο φόβοι βέβαια.

25)Σε ποια περίπτωση επιλέγετε να πείτε ψέματα;
Στην περίπτωση που η αλήθεια μου κλέβει απ’ τον αποδέκτη της περισσότερα απ’ όσα του προσφέρει.

26)Ποιο είναι το μότο σας;
«Δεύτερη ζωή δεν έχει», απ’ το «παράπονο» του Ελύτη.

27)Πώς θα επιθυμούσατε να πεθάνετε;
Γρήγορα.

28)Εάν συνέβαινε να συναντήσετε τον Θεό, τι θα θέλατε να σας πει;
Να παραδεχτεί ότι "βαρέθηκα αυτό το παιχνίδι, όσο κι εσείς"...


29)Σε ποια πνευματική κατάσταση βρίσκεστε αυτόν τον καιρό;
Το μυαλό μου πηδάει σαν καγκουρό, έχω βασικά προβλήματα εστίασης (αδυνατώ να συγκεντρωθώ σε οτιδήποτε καταπιάνομαι) και αντιστέκομαι σθεναρά στο να ερωτευτώ –αν και είναι γνωστό ότι «τι κι αν φορείς πουκάμισο/ που ως το λαιμό κουμπώνει/ απ’ τα κουμπάκια ανάμεσα/ ο έρωτας σαν Άνοιξη τρυπώνει».


(δεν προσκαλώ κανέναν γιατί είμαι επιλαχών, αλλά αν πρέπει καλώ τον keimgreek, τον nonsense madrigals , την vain, τη γητεύτρια και την Ορέστη. Αν κάποιοι έχουν απαντήσει ήδη στο εν λόγω ερωτηματολόγιο, ΟΚ, δεν θα τους ξεπρουστιάσω άλλο)!

27 σχόλια:

Idάκι είπε...

Χείμαρρος εκφραστικότητας, και το αντίθετο της μυστικοπάθειας - τι σόι σαμμάνος είσαι αν δεν κρατάς και τίποτε για τον εαυτό σου;

Χαίρομαι ΠΑΡΑ πολύ :) και για τους δυο σας!!

ΥΓ. Μόνον 10 χρόνια έπεσες έξω, τελικά. Και αυτό, στον χρόνο που μετράνε οι άλλοι - στον δικό μου, μέσα σχεδόν: επιλέγω ένα χρόνο παραπάνω για να πίνω ανενόχλητη βρε!

ONOMATODOSIA είπε...

περφεκτ!

μαριάννα είπε...

Τι χαρισματικό πλάσμα είσαι παιδάκι μου! Τί να απαντήσουμε εμείς μετά από σένα;
Εσείς εδώ μέσα ΚΑΙ οι δυο, είσαστε τρελή απόλαυση!
Οι απαντήσεις σου εκτός από εξυπνάδα και χιούμορ, βγάζουν μια ευαισθησία και μια τρυφεράδα... και αυτό το στυλ το αξιολάτρευτο, που δεν έχει ίχνος ξερολιάς ή έπαρσης και μια άνεση στο να εκτίθεσαι, που δείχνει το πόσο γερά πατάς στα πόδια σου.
Σε καλό σου αγόρι μου! Σκόρδα και ένα ματόχαντρο!
Θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ το συντομότερο δυνατόν. Ευχαριστώ θερμά για την πρόσκληση...
Φιλιά και στους δυο σας!

orestis είπε...

Οκ εσύ το έχεις.

Πότε με τις μουσικές σου, πότε με αυτά που γράφεις μας στέλνεις.

Θα απαντήσω και γω, αλλά με κανένα ίχνος σοβαρότητας.

Τόσες "τραγωδίες" βίωσα να μην το διασκεδάσω λιγάκι;

Ανώνυμος είπε...

thanks gia tin prosklisi ;-)
trexo kai de ftanw autes tis meres! 8a prospa8isw na to apadisw kai na to balw sto blog mu syntoma. cya.

Ανώνυμος είπε...

idakι, υπάρχει παρανόησις:
οι Σαμμάνοι δεν πολυμιλάνε πράγματι, αλλά άμα τους τύχει καμιά καλή -να αρρωστήσεις κανείς, να έχει ξηρασία κλπ- εεε αρχίζουν τα μάντρα και τους ψαλμούς και δεν βάζουν γλώσσα μέσα! Ηταν να μη μου δώσουν μικρόφωνο, καταλαβαίνεις! :)

Onomatodosia
το πέρφεκτ το βλέπεις επειδή τη γλύτωσες και δε σου 'λαχε κι εσένα ερωτηματολόγιο! Αλλά μην χαίρεσαι, σύντομα θα σου βρούμε άλλη δοκιμασία -χε χε!

Γητεύτρια, κόψε κάτι: έτσι που μ' εκθειάζεις θα με κυνηγάνε οι νύφες και πού να κρυφτώ στην έρημο! Be yourself no matter what they say και απλώς καταγραψέ τον στις 29 ερωτήσεις! ;)

Ορέστη
περιμένω πώς και πώς τις απαντήσεις σου -νηφάφι με την ειλικρίνεια, θέλω μια drama- queen, μέλανα χολή, μαύρα πέπλα και την τρέλα της Οφηλίας να βαράει στα μηνίγγια σου -ωχ, αυτό είναι από άλλη τραγωδία!

keimgreek, χαλαρά, δε σε χρονομετράμε! Απλά μην αργήσεις πολύ γιατί θα είναι σαν μας τρίβεις στα μούτρα ότι εσύ έχεις ζωή και εκτός διαδικτύου (παραφράζοντας Morrissey: life is more than bloggin' you know, but not much more)! χα χα!

night blue είπε...

Apantisa stis 13 gia tin wra. Pigaine na tis deis.

Dannossiel είπε...

"Που γράφω τις χαρές στην πέτρα και τις λύπες στην άμμο"...apla polu omorfo...genika polu endiaferouses apantiseis...telika mono ego apantisa malakies gia na gelame?:P

Ανώνυμος είπε...

Vain σε μελέτησα αλλά θέλω κι άλλο!

dannossiel
οι αστείες σου απαντήσεις ήταν πολύ πιο σοβαρές από πολλές "σοβαρές" που έχω διαβάσει! Όσο για το θέμα της έλλειψης σεξ στο μπλογκ σας, εμ, άμα μου τρέχετε στα πανκιά και δεν πηγαίνετε στα πάρτυ των μπλογκερ στις Γλυφάδες, πού να βρείτε τον άντρα τον σωστό, τον πρόστυχο; Ε; Εεεε; ;)

Dannossiel είπε...

lol.paizei na pigainame sto athlio party alla eimaste apo ti salonika city!!!kai gousternoume apeira.pantos dn tha tan kali idea na organosoume ena kafroparty gia kammenous bloggers kai stin poli mas?pantos kati exei to blog sas kai eimai olo ageroxes idees otan sas commentaro!

night blue είπε...

anarwtiemai an o ammos kai o sammanos einai oi ...dyo opseis tou ...idiou nomismatos. Diladi the same person. Px stis apantiseis sas: o k. Ammos anaferei san agapimeno tou syntheti ton Kypourgo kai o k. Sammanos stixous se mia apantisi apo to tragoudi tou Kupourgou "Ap' ta koumpakia anamesa"...............

Ανώνυμος είπε...

Vain ευχαριστώ για το κομπλιμέντο, αλλά είμαι writer και όχι author -όπως άψογα διαχώρισες στις απαντήσεις σου- άρα αποκλείεται να είμαι ο Άμμος! Και ναι μεν η μουσική είναι του Κυπουργού (Άμμος)αλλά οι στίχοι είναι της Νικολακοπούλου (Σαμμάνος)! ΥΓ:Είσαι απίστευτα παρατηρητική πάντως!!

μαριάννα είπε...

Απαντήσαμε και σας καλημερίζουμε και σας φιλάμε στη μουρίτσα!

Τώρα να την πω την αμαρτία μου; Θα την πω. Κι εγώ την ίδια σκέψη έκανα με τη vain, αλλά για άλλο λόγο. Γιατί οι απαντήσεις και των δυο στο ερωτηματολόγιο του Προυστ, είναι κραυγαλέα διαφορετικές. Ο σαμμάνος είναι φυσικός και ο άμμος είναι παράδοξα σοβαρός. Απαντά σαν να συμπληρώνει κουρίκουλουμ βίτε. Εκεί οι δυο προσωπικότητες βγαίνουν αδέξια, αν είναι όπως τα λέμε... Αν δεν είναι, βα μπένε. Συχνά η πραγματικότητα είναι πιο αδέξια από μια επιδέξια φαντασία.
Πάντως είτε συμβαίνει είτε όχι, δεν παύει να είναι ένα πολύ γοητευτικό παιχνίδι μέτρησης των ικανοτήτων μια περσόνας, να μπει τόσο στο πετσί ενός ρόλου που εν τέλει να αυτοπείθεται. ;)

μαριάννα είπε...

Και να συμπληρώσω ότι αυτό αποτελεί την απαρχή εγγραφής σεναρίου θεατρικού ή τηλεοπτικού ή οδηγεί καρφί στο ψυχιατρείο, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος ταύτισης και οι σάικο-ιατροί λένε τζιζ καίει.
Κι εγώ το έχω παίξει απολύτως επιτυχώς, αλλά έφαγα κάτι φάσκελα από τα κολλητάρια, απιστεύτου. Όμως ακόμα γελάμε... :))))

night blue είπε...

To thema pantws einai to tragoudi (i melwdia) asxetws twn stixwn vevaiws graftike apo ton kypourgo-opote ws pros ayto den isoun idiaitera peistikos kai min prospatheis na mou rixeis staxtoula sta matia-alla tha mou peis gia na moirazeste to idio blog tha exete kapoia koina (sas aresei o kypourgos kai emena episis opws kai o theodwrakis alla xehasa na ta grapsw) kai safws exete kai diafores-opws ki egw me ton sot sto hallucinations. Pwpw! To exw parakanei me to blogging ayto to Savvatokyriako. Paw na kanw kammia doulitsa kai na frontisw na eimai etoimi stis 4 giati tha pame volta ektos polis gia cafe me mia fili mou.

Ανώνυμος είπε...

Κορίτσια,
είμαστε δυό, είμαστε τρείς, είμαστε χίλιοι-δεκατρείς (δεν είπε η Vian ότι της αρέσει ο Θεοδωράκης); Μια φορά ένας δεν είμαστε!

Άμμε, κάνε κάτι και βοήθησέ με! Με θεωρούν άνθρωπο χωρίς υπόσταση και με ντύνουν την προσωπικότητά σου -λες και δεν έχω δική μου! Θα πάθω ψυχολογικά στο τέλος, θα ντύνομαι κύκνος και θα τριγυρνάω σαν την σοπράνο στην Καμάρα να τραγουδάω το "κυρά Bjorkαινα ο Bjorkos σου πού πάει"...

Albert είπε...

Είχες όρεξη σαμμάνε. Έχεις ταλέντο στο να σου παίρνουν συνέντευξη μου φαίνεται.
Δεν πιστεύω πάντως με τίποτα οτι είστε ένας. Το αποκλείω. Αν είστε ένα άτομο κλείνω το μπλογκ και πάω στην Αιδηψό για λουτρά.

sot είπε...

Επειτα από πρόσκληση της Vain απάντησα στο blog της στο ερωτηματολόγιο. Ελπίζω μην "κάηκα", μισοκοιμισμένος ων, γιατί έχει σχεδόν ξημερώσει και να απαντησα στις σωστες ερωτήσεις ώστε να έχω ελπίδες να περάσω την τάξη :)

αμμος είπε...

Χαχαχα, έλειψα ένα σαββατοκύριακο Αθήνα και με βρήκα συγχωνευμένο με το Σαμμάνο!

Η βέην και η γητεύτρια έχουν δίκιο στο ότι υπάρχει κάτι το αλληλοσυμπληρωματικό μεταξύ εμένα και του Σαμμάνου (και αυτό δείχνει πόσο προσεκτικές αναγνώστριες είναι). Για αυτό ακριβώς όμως του πρότεινα να γράφει και να παίζει μουσικές εδώ.
Αν θέλετε εξωτερικά τεκμήρια, μπορείτε να ρωτήσετε και τον Ορεστη, μας γνωρίζει και τους δύο αρκετά καλά, με πολύ διαφορετικό τρόπο. Ήμασταν επίσης και οι δύο στο μπλογκοπάρτυ, αλλά ο Σαμμάνος προτίμησε να συστηθεί με το πραγματικό του όνομα μόνο, με την εξαίρεση της μπλόγκερ pasta.

Καλή βδομάδα!

night blue είπε...

O Sammanos mou fainetai i eyaisthiti pleyra, i neyrwtiki, i thyliki (oxi thyliprepis), i romantiki, i feygati, me to polu kalo gousto kai o Ammos i pio antrikeia, kyniki, afairetiki, skoteini alla kai pneymatwdis pleyra. Pantws exw paratirisei oti o Sammanos mallon me paei kai o Ammos isws oxi kai oti genikws mas douleyete kanonika (genikws) alla sygxwreiste logw kalliergeias kai kalou grapsimatos (an kai o ammos einai polu kako paidi, sta grafta tou kai egw sokaromai giati eimai koritsi mikroasto). Xixi

αμμος είπε...

Αγαπητή dannossiel, το πάρτι δεν ήταν καθόλου καμένο, είχε καθαρά ποτά, χαμογελαστό κόσμο και επικοινωνιακή διάθεση από τους περισσότερους. Χόρευα σαν το παρλιακό κανένα τρίωρο, ωραιότατα πέρασα. Όσον αφορά το πάρτι θεσσαλονικέων μπλόγκερ είμαι μέσα πάντως με χίλια, δεν μπορεί να έχουν κάνει οι Αθηναίοι δύο πάρτι και εμείς τίποτα, ντροπιάζουμε τη συμπρωτεύουσα και το νομάρχη μας!

αμμος είπε...

Καλή μου βέην, μια χαρά σε πάω, απλώς εμείς οι δύο παθαίνουμε εύκολα communication breakdown, άλλο σου απαντάω, άλλο καταλαβαίνεις εσύ κτλ. [Να ας πούμε αυτήν την πρόταση σε έχω ικανή να την διαβάσεις ως «γιατί λέει ότι εγώ δεν καταλαβαίνω, νομίζει ότι δε διαβάζω προσεκτικά τι μου γράφει;»] Νιώθω εξαιρετικά κολακευμένος πάντως από το «antrikeia, kyniki, afairetiki, skoteini alla kai pneymatwdis pleyra». Είναι ίσως το πιο συνολικά θετικό σχόλιο που έχω διαβάσει σε αυτό το μπλογκ (θετικό με την έννοια της γοητείας).

numb είπε...

To 2046. Ax, αυτό το 2046....Απίστευτη ταινία...

night blue είπε...

Ολοκλήρωσα το ερωτηματολόγιο, κύριε!

Ανώνυμος είπε...

Ναι το επιβεβαιώνω και γω ότι είναι 2. Το πρωί που πάω τα χάπια είναι άντρας. Το βράδυ πριν σχολάσω τον βοηθάω να ντυθεί και να μακιγιαρίστει Σαμμανάρα. Μας έχει κάνει το ίδρυμα καλλιστεία.

Ρώτησα και τον επιβλέποντα ιατρό πριν απαντήσω. Είναι 2 και δεν υπάρχει ελπίδα να ξαναγίνει ένας. Ευχόμαστε πάντως να μην γίνουν ούτε 3 ούτε 4.

Καλά να πάθετε. Δεν μου φτάνουν οι Ερινύες και οι δικές μου "τραγωδίες" έχω και σας.

Ανώνυμος είπε...

Ρε sot αδελφέ,πού είναι οι απαντήσεις! Στς έκανε delete η Vain για να βλέπουμε μόνο τις δικές της; (γυναίκες τς τς τς)! :)

numb_ig
αν είσαι άντρας και έχεις φάει φλασιά με την ταινία -όχι μόνο για αισθητικούς λόγους ή για τις θεές πρωταγωνίστριες- αλλά για το σενάριο, είσαι καμμένος από χέρι φίλε. Συμπάσχω και συμπαρίσταμαι...

Άμμε
το χουμε κάνει πανηγύρι το μπλογκ, τρεις λαλούν και δυο χορεύουν, ωραία η φωτογραφία μας στο πάρτι των μπλογκερς -κρίμα που δε θα τη δημοσιεύσουμε- αλλά το καινούριο πλατινέ μαλλί γυαλίζει ωραία στα φλας, ε;;; χα χα!

Ρε Ορέστη
τι παίρνεις; Δώσε μας κι εμάς!!!

sot είπε...

Άδικα την κατηγόρησες εγώ τις είχα "κρυμμένες" στα comment της :)