CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

18.5.07

Σύντομο ενημερωτικό διάλειμμα IV: Η υπόθεση Αντώνη Τσιπρόπουλου

Στις 21 Ιουνίου του 2007, ο υπεύθυνος του δικτυακού τόπου blogme.gr Αντώνης Τσιπρόπουλος δικάζεται στο Πρώτο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών επειδή ο aggregator που διατηρούσε παρέπεμπε στο δικτυακό τόπο των funEL. Είναι γνωστό πως οι funEL ασκούν σκληρή σάτιρα στον τηλεπωλητή Δημοσθένη Λιακόπουλο, αλλά και γενικότερα στις μεταφυσικές και παραφυσικές ιδέες που υποστηρίζει. Το εξωφρενικό της υπόθεσης είναι ότι ο Αντώνης Τσιπρόπουλος δικάζεται, επειδή ο aggregator του περιλάμβανε σύνδεσμο προς το δικτυακό τόπο των funEL.
Ο Αντώνης Τσιπρόπουλος ζητά τη συμπαράσταση όλων μας, η υπόθεση όμως νομίζω πως αφορά και ευρύτερα την ελευθερία στο διαδίκτυο. Πρόσφατα ξεκίνησε μια προσπάθεια υποστήριξής του μέσα από τη συλλογή υπογραφών. Προσωπικά υπέγραψα και θα ζητούσα από τους/τις επισκέπτες/τριες του μπλογκ τουλάχιστον να ενημερωθούν για την υπόθεση, διαβάζοντας το σχετικό ποστ του ίδιου του μηνυόμενου, αλλά και το κείμενο της συλλογής υπογραφών. Στη δεύτερη διεύθυνση μπορούν να δηλώσουν και την υποστήριξή τους υπογράφοντας.

[Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν επίσης να επισκεφθούν τα μπλόγκ του Παναγιώτη Βρυώνη, του λ:ηρ, της Ροδιάς, του JimHellas, του Σπύρου Αγγελόπουλου και το φόρουμ του Blogspace.

Αν κάποιος/α μπλόγκερ το επιθυμεί, μπορεί να αναρτήσει στο μπλογκ του/της, το banner υποστήριξης που υπάρχει αριστερά στα λινκ, αρκεί να μου το γράψει σε ένα μέιλ, για να του στείλω τον κώδικα. Ευχαριστώ το Γιάννη Μαργαρίτη, που έκανε το ίδιο για εμένα.]

10 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

θα ειμαστε ολοι εκει διπλα του.

αμμος είπε...

Και εγώ σκεφτόμουν να κατέβω στην Αθήνα για τη δίκη, αγαπητέ πρέζα TV.

Ανώνυμος είπε...

Ξέρουμε τί ώρα ακριβώς είναι η δίκη?

αμμος είπε...

Μάγια μου καλημέρα! Δεν ξέρω να σου πω για αυτό, φαντάζομαι ότι αν αφήσεις μια ερωτηση στο μπλογκ του Αντώνη Τσιπρόπουλου θα πάρεις απάντηση. Ίσως και ο Παναγιώτης Βρυώνης να έχει ενημέρωση σχετικά με αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Αυτο που θα πρεπει επίσης να γίνει ειναι μια εκστρατεία και μεσα απο τα forums.
Οσοι λοιπον είναι γραμένοι σε forums να κανουν ενα post με το λινκ των υπογραφών.
Και ενα κοινο(και περιγραφικό) banner να βαλουμε στα blog μας

Rodia είπε...

Ολα ωραία και καλά κ. Αμμε μας, βάλαμε το ψηφαλάκι μας, αλλά... υπάρχει μαλακιά σάτιρα και δεν το γνωρίζω; Παραπέμψτε με κάπου να μορφωθώ η έρμη...
:-))))

..σάτιρα σαν το αλεύρι, που είναι μαλακό ή σκληρό..
(υπάρχει και αλεύρι για όλες τις χρήσεις)

Rodia είπε...

Κάτι τι ακόμη: το ρ. ασκώ συντάσσεται με ουσιαστικά που έχουν κάτι το επιθετικό/εκβιαστικό/εξουσιαστικό στη σημασία τους, π.χ. ασκώ βία, ασκώ εξουσία, ασκώ επάγγελμα, ασκώ εκβιασμό, κλπ, αντί "εκβιάζω ή/και "βιάζω", "εξουσάζω", "επαγγέλλομαι", κλπ.. Το ρ. σατιρίζω, μάλλον σχετίζεται με διασκέδαση, οπότε νομίζω ότι δεν υφίσταται "άσκηση σάτιρας"..

Ξέρεις, έχω την εντύπωση πως ό,τι γράφεται στα μπλογκς αυτές τις πονηρές μέρες κοσκινίζεται κα-νο-νι-κά, οπότε, να προσέχουμε τις διατυπώσεις μας.. μας διαβάζουν πολλοί φιλαράκι μου!

:-)))

αμμος είπε...

Αγαπητέ/ή freeaction,
Η ιδέα σου είναι σωστή, ο ίδιος όμως δε συμμετέχω σε φόρουμ (παρακολουθώ ενίοτε την κοιλάδα των Τεμπών μόνο) και γενικά δε γνωρίζω καθόλου αυτές τις κοινότητες. Φαίνεται πως έχεις μεγαλύτερη εξοικείωση με το θέμα, θα μπορούσες ίσως να διασπείρεις το νέο στα φόρα που γνωρίζεις. Το banner από όσο ξέρω υπάρχει ήδη και κάποιοι το έχουν αναρτήσει. Δυστυχώς δε γνωρίζω ακόμη περισσότερα, μόλις μάθω θα το κάνω update στο ποστ.

Αγαπητή Ροδιά,
κατ’ αρχήν είσαι προσεκτική αναγνώστρια. Η συγκεκριμένη φράση «ασκούν σκληρή σάτιρα» υπονοούσε υφολογικά την αμφιθυμία μου απέναντι στο σάιτ των funel. Παρόλο που η αισθητική τους έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον και έχω γελάσει πολύ με τα βιντεάκια τους, δεν ξέρω κατά πόσο η συχνή χρήση της λέξης «απατεώνας» από τους funel είναι μέσα στα όρια της σάτιρας, όπως εγώ την καταλαβαίνω. Το ποστ μου δεν υποστηρίζει λοιπόν τους funEL, αλλά τον Αντώνη Τσιπρόπουλο. Αν πάντως θεωρείς ότι το ποστ μου υποστηρίζει αναποτελεσματικά τον Αντώνη, θα ήθελα να μου το γράψεις.

Cle Petridou είπε...

Ευχαριστώ για την ενημέρωση.
Αν και είμαι μαριά, μαζί σας.
Πολύ μου άρεσε ο Fun EL τον έβαλα στις αναφορές μου.
Να σαι καλά Αμμόχωστε. Πάνταζωντανός!

αμμος είπε...

Αγαπητή ΓιατηνΑρλέτα, χαίρομαι που ενημέρωσα τουλάχιστον εσένα. Παρόλο που μένεις μακριά, θα μπορούσες ίσως να κάνεις κι εσύ κάποιο ενημερωτικό ποστ τον καιρό της δίκης. Όσο περισσότεροι/ες γράφουμε για αυτό, τόσο περισσότεροι/ες το μαθαίνουν.