CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

18.5.07

The Stockholm syndrome

The Stockholm syndrome
Μια συνέντευξη του Σαμμάνου στον Polsemannen

Κράμα στοιχείων ετερόκλιτων – απόλυτα αντιφατικών και συγκρουόμενων- που χώθηκαν μέσα μου, χωρίς να με ρωτήσουν, και δημιούργησαν αυτή την περίπλοκη ύπαρξη κάτω απ’ το δέρμα μου -την αποκαλούμενη και «προσωπικότητα». Υποφέροντας για χρόνια απ’ το Σύνδρομο της Στοκχόλμης –δένομαι με τους δυνάστες μου και όσα με πονάνε. Πέντε τραγούδια που με περιγράφουν σταθερά, σε έναν ατέρμονο κυκλικό χορό…

Sound – I can’ t escape myself. Αν υπήρχε Ολυμπιακό Άθλημα του ποιος δεν αντέχει τον εαυτό του, νομίζω θα είχα στεφθεί άπειρες φορές Ολυμπιονίκης. «I want to break out/ shake off this skin…”

Morrissey – Never get married. Και αφού ο εαυτός μου είναι τόσο χάλια και κανείς δε με αντέχει -«I will live my life as I will undoubtedly die –alone”…

Pulp – Razzmatazz. Φυσικά κάθε μανιοκαταθλιπτικός που σέβεται το χάλι του οφείλει να παθαίνει πού και πού κρίσεις υπερδιέγερσης και να χοροπηδάει σαν παλαβός στο ΡΟΡ : “
Am I talking to fast, or are you playing damp, I you want I can write it down [… ] all those stupid little things they ain’ t working, no they ain’ working anymore”.

Cure – Just like heaven. Στην live εκδοχή του “show” το μπάσο βαράει κατευθείαν στην καρδιά (like cupid’ s dart!) και η φωνή του Smith σπάει εκεί που λέει «why are you so far away, why won’ t you ever know that I’ m in love with you”. Νομίζω ότι πετυχαίνει έξοχα το βλέμμα της ικεσίας, με τα πελώρια ανοιγμένα μάτια και την αθώα έκφραση «ένα αγόρι, ένα κορίτσι, τι μπορεί να πάει στραβά»; (τα πάντα γλυκιά μου, όπως πάντα -τα πάντα…)

Interpol – C’ mere. Ας πούμε, σε έξη μήνες θα σου έχει περάσει η καψούρα και θα βρούμε sms σου σε άλλους και o μαλάκας θα μείνει πάλι μόνος να κοπανιέται στους τοίχους: “the problem is that you’ re in love with someone else –it should be me, I should be me…

Μετά από αυτό τα ξαναπαίρνουμε από την αρχή –Stockholm syndrome, I can’ t escape myself, κλπ, κλπ.

Καλώ στο παιχνίδι –αν δεν έχει ήδη παίξει- την dannossiel –μπας και καταλάβω τι ακούει αυτό το πλάσμα επιτέλους, τον Ορέστη και τον Άγγλο (ψυχ)ασθενή (εσύ δεν έχεις μπλογκ, θα μας τα πεις στα σχόλια)!

17 σχόλια:

orestis είπε...

Πάνω που έλεγα να κοιμηθώ, βλέπω το όνομα μου.
Δεν σου έφτανε ο Προυστ, θες να με ξεπρουστιάσεις και μετά μουσικής ε;
Θα κάνω meeting με την μπάντα και θα επανέλθω.

αμμος είπε...

Μου άρεσαν πολύ οι επιλογές σου Σαμμάνε, και στη Λουίζα το ίδιο, μαζί τα ακούγαμε. Τα σχόλιά σου όπως πάντα εμπνευσμένα.

Παίρνω το θάρρος να προσθέσω λινκ στα ονόματα των μπλόγκερ που αναφέρεις. Φιλιά!

Ανώνυμος είπε...

Άμμε μου σ' ευχαριστώ που έβαλες τα λινκ στους προσκεκλημένους μου. Ήμουν τελείως νυσταγμένος χτες και ήταν αδύνατον να το κάνω εκείνη τη στιγμή! Καλημέρα!

Ανώνυμος είπε...

Τι κάνει η Λουίζα; Ανθίζει; Πότε θα τη δούμε να φέρει και λίγη Άνοιξη στην γκρίζα πρωτεύουσα;;

αμμος είπε...

Σαμμάνε μου, χαρά μου να βοηθάω όπως μπορώ. Η Λουίζα είνια σε γγενικές γραμμές καλά, κυριακή κοντή γιορτή όμως, θα σου πω τα νέα της στην Αθήνα, μην την κάνω βούκινο σε όλο τον κόσμο. :-)

αμμος είπε...

Και μία ιδέα: μήπως να ενημέρωνες τη dannossiel για την πρόταση; Από όσο ξέρω οι κόρες της θεας Καφροδίτης δεν έχουν χάρισμα στις προβλέψεις, αλλά σε άλλα θέματα.

night blue είπε...

Oso afora to gamo yparxei kai to tragoudi tis Linda Ronstadt apo ena disko me jazz pou eixe kykloforisei prin 2 -3 xronia me, me ton titlo "Never will I marry" to opoio einai polu wraio, opws kai to "Singles" twn Closer apo ton teleytaio omwnymo disko tous o opoios kai einai gia ta ellinika dedomena para polu kalos.

pølsemannen είπε...

Ντήαρ Σαμμάνε,

Πράγματι ενδιαφέρουσες οι επιλογές σου και ευχαριστώ για τα μουσικά τέρματα που επιτύχατε κατόπιν της πάσας μου. Δεν βλέπουμε πια τέτοιες φάσεις στα ΕΛ-ληνικά γήπεδα.

Από την άλλη μήπως θα ήταν σκόπιμο να εντάξετε στα ακούσματα σας και τον Σαμπρέλ με το πριόνι, ώστε να απαλαγείτε από το σύνδρομο της Στοκχόλμεως και το αυγοταράχιασμα με τους δυνάστας σας;

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Polsemannen
έχει προσκληθει ως πρέσβειρα καλής θέλησης η Σουηδέζα φτερού που σας εκπροσωπούσ(τ)ε στη Ευρωβύζιον, να πατήσει ένα ξεσκονισματάκι στην αυτοπεπρήξισή μου. Πλην όμως και ο διπλο-ομμάτης Σαρδελ θα μπορούσε να προσφέρει τις υπηρεσίες του αν ξεδιπλωνόταν από την κονσέρβα του και παραδεχόταν ότι έχω ξυπνήσει την παστότητα μεσα του και θελει να γίνει πάστορας των ποστ μου! :Ρ

Ανώνυμος είπε...

Vain
έχω μπλεξει τρελά με κατι οικογενειακα ζητηματα υγείας -όχι, μην ανησυχείς, εγώ τα παίρνω τα χάπια μου!- και δεν έχω μπει σπιτι μια- δυο μερες. Θα τα τσεκαρω σύντομα όσα μου είπες- σ' ευχαριστώ πολύ καλή μου!

night blue είπε...

Perastika, Sammane!

Dannossiel είπε...

xexe!sammane eisai theos!
latreuo to i can t escape myself.to xo niosei apeires fores kai pragmatika dn antimetopizetai me tpt.gia ena diastima xrisimopoiousa ton upno...
to razzmatazz t akousa proti fora tora kai einai apla uperoxo,xaroumeni melagxolia...
cure dn sxoliazo...statheres axies...to sxolio sou m ekane sxedon na klapso.GIATI PANTA NA PIGAINEI KATI STRAVA RE POUSTI MOU?
to c mere episis kainourio gia mena alla m aresei se leo!!!m ekane kati apo REM.dn xero...
kai o morrissey...dn diakindinepsa na ton akouso poli...idi i psixologiki mou katastasi einai arketa euthrausti!
s euxaristo pou me kaleses na paixo mazi sou!th antapokritho parauta!

Ανώνυμος είπε...

Ομολογώ ότι δεν το περίμενα να σου αρέσουν τα τραγούδια αυτά -έλα τώρα, μεταξύ μας, με έχετε για φλώρο!!

Άκουσα τα τραγούδια σας στο blog και θυμήθηκα τα άγρια νιάτα μου (ναι, είχα κάποτε και τέτοια!): οι System of dawn είναι ενδιαφέροντες -αξίζουν τον ντόρο που γίνεται γύρω τους- και οι Blind Gurdians μου θύμισαν μείξη Helloween με Manowar -καθόλου κακοί!

Dannossiel είπε...

timi mas pou akouses ta kommatia mas!!!oi disturbed dn s aresan?tous latreuo!!!den s exoume gia floro:P

Ανώνυμος είπε...

Σαμμάνο πολύ όμορφα τα τραγούδια που μας πρότεινες. Όμως διακρίνω μια μελαγχολία/απογοήτευση από τα γραφόμενά σου. Cheer up! Η ζωή είναι πολύ σύντομη για να είναι θλιμμένη. Προτείνω τα εξής 5 άσματα (όπως μου έρχονται στο μυαλό) από συγκροτήματα/καλλιτέχνες που θαυμάζω: Paint in black (Rolling Stones), Whole Lotta love (Led Zeppelin), Born to run (Bruce Springsteen), The one I love (REM) και Where is my mind (Pixies).

" ... `cause tramps like us, baby we were born to run"

Ανώνυμος είπε...

Άγγλε (ψυχ)ασθενή
σε είχα για πιο ...άγγελο ψυχασθενή (περίμενα ηπιότερες επιλογές)!! Τα τραγούδια σου περιγράφουν μια τάση φυγής από τη μαυρίλα, έχουν ένταση, ρυθμό και πολύ συναίσθημα (ως, ερωτοκαμμένο σε κόβω κι εσένα, join the club)!

ΥΓ: Για το τελευταίο πάντως (where is my mind) μπορώ να απαντήσω: μιας και βρίσκεσαι στις Κάννες -απ' όσο ξέρω!- το μυαλό σου είναι στην Αντζελίνα Τζολί και πώς θα την ρίξεις στο κρεβάτι αλλά εν προκειμένω... Κάννε γαργάρα την προσδοκία διότι,Γάλλε (ψυχ)ασθενή, ο Μπραντ Πιτ καραδοκεί -μπρρρ...

ΥΓ2: Και βρε αλήτη, αφού κοιτάς παντρεμένες γυναίκες, φυσικά και είσαι born to run -αν σε πιάσει ο άντρας της...

Dannossiel είπε...

@ Ο Άγγλος (ψυχ)Ασθενής:to where is my mind einai katafanos kalutero apo placebo.
good choice though!